Dalia
εμένα πάντως μου έχει τύχει να μπαίνουμε 3 άτομα μαζί στο θάλαμο της τράπεζας, που όσο να πεις δεν ήταν και αμελητέο βάρος και δε χτύπησε τίποτα. Μην αγχώνεσαι λοιπόν
Printable View
Dalia
εμένα πάντως μου έχει τύχει να μπαίνουμε 3 άτομα μαζί στο θάλαμο της τράπεζας, που όσο να πεις δεν ήταν και αμελητέο βάρος και δε χτύπησε τίποτα. Μην αγχώνεσαι λοιπόν
νταλια καλημερα,
δεν νομιζω πβς ισχυει κατι τετοιο... το καλοκαιρι που ημουν στα 119 και τυχαινε να μπαινουμε δυο ατομα στο θαλαμο δηλαδη πιαναμε τα 200 .... δεν χτυπουσε τπτ!! και εγω ειμαι απο Βολο και δυσκολευοουν πολυ ναβ ρω ρουχα... πηγαινα στα μαρξ & σπενσερ που εβρισκα στο νουμερο μου αλλα και παλι δεν με τρελεναν και ολας. το κακο ηταν οτι και σε αλλα μαγαζια που μπορουσα να βρω κατι ηταν πανακριβα.. ειμαστε τρελο κερδος οι παχουλοι τελικα για τους καταστηματαρχες. σιγα σιγα βεβαια αρχισαν να ανοιγουν και μαγαζια με πιο οικονομικα και μοντερνα ρουχα ευτυχως. ανρθωποι ειμαστε και εμεις και δεν θελουμε να φοραμε μονιμος κελεμπιες...
ευτυχως πλεον βρισκω μπλουζακια στο Breska και Zara, και το μεγαλο νουμερο στη Zara θελει ελαχιστα για να κουμπωσει! ανεβαινει ναι!!!! αλλα δυο δακτυλακια για να κουμπωσει.. αχτι το εχω να μπω σε αυτα τα παντελονια .. χαχα ποτε δεν ειχα καταφερει να αγορασω απο εκει... :P
είναι απλό, καλή μου Dalia, από όταν μπηκαν οι Κινέζοι δυναμικά στις αγορές μας, τα νούμερα ήρθαν στα μέτρα τους...Quote:
Originally posted by DALIA
Καλημερα ... κι εγω διαβαζω μερες το θεμα και ηθελα κι εγω να πω την αποψη μου. Δυσκολευομαι κι εγω να βρω ομορφα νεανικα ρουχαλακια που να με κολακευουν. Ειδικα στην επαρχια που ζω εγω , δεν υπαρχουν πολλες επιλογες, καταλαβαινετε. Ευτυχως τα τελευταια χρονια καποια μαγαζια "κανονικα", συγνωμη για την εκφραση εννοω οχι μαγαζια αποκλειστικα για μεγαλα μεγεθη, φερνουν μεγαλυτερα μεγεθη και ετσι βολευομαι. Βεβαια αυτο ειναι και κακο απο την αποψη οτι καθε χρονο παιρνω καινουρια ρουχα ενα μεγεθος μεγαλυτερο, οποτε η ντουλαπα μου ειναι γεματη απο λογιων λογιων μεγελθη.
Το ονειρο μου ομως ειναι να φορεσω καποια παλια μου ρουχαλακια .
Συμφωνω παντως οτι τα νουμερα ειναι υπερβολικα μικρα, δεν ξερω που οφειλεται αυτο, αλλα παντως το σημερινο xl δεν εχει καμια σχεση με το xl πριν μια δεκατια ας πουμε....
καποιες παλιες καλες εποχες που ημουν 65 κιλα (με ψος 1,75) ειχα παρει ενα συνολο t@i m@i και ηταν xl...Εννοειται τωρα που εχω αγγιξει για τα καλα το τριψηφιο νουμερο δεν τολμω ουτε τη βιτρινα να κοιταξω απο αυτο το μαγαζι.
Οσο για την αγενεια ορισμενων πωλητριων , τι να πω, ειναι γεγονος ,οι περισσοτεροι το εχουμε βιωσει, κι εγω φυσικα καποιες φορες...περισσοτερο με ενοχλει το βλεμα τους, με ειχε κοιταξει καποτε μια τοσο υποτιμητικα, σαν να ημουν μυγα στο καφε της, ειχε σουφρωσει τα χειλια μολις της ζητησα να δω ενα μπλουζακι και να σκεφτειτε απεξω εγραφε "υπαρχουν και μεγαλα μεγεθη", πωπω μου ρθε να βαλω τα κλαματα...τοτε ειχα πεισμωσει και ειχα χασει 15 κιλα, τα οποια βεβαια μετα ξαναπηρα, ετερον εκατερον!
Εμενα αλλο με προβληματισε που ειπατε παραπανω...χτυπαει οντως συναγερμος οταν ενας υπερβαρος μπαινει στην τραπεζα ; Δεν εχει γινει ποτε και ειναι η δουλεια μου τετοια που συναλλασσομαι με πολλες τραπεζες...αλλα θυμηθηκα οτι καμια φορα αμα μπαινω σε ενα συτγκεκριμενο σουπερ μαρκετ χτυπαει κατι σαν συναγερμος , βεβαια γινεται και με αλλους πελατες.
Ουφ...καλα αμα αληθευει αυτο θα σαλταρω....
Όσο για τις τράπεζες , δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο μην αγχώνεσαι...
φιλιά
Ουφ, να στε καλα βρε κοριτσια με καθυσηχασατε.
Εγω τελευταια φορα που ζυγιστηκα ημουν 108 κιλα, δραμα η κατασταση , καταλαβαινετε. Και λεω τελευταια γιατι εχω ενα τερατακι στο σπιτι 18 μηνων που μου εσπασε την ζυγαρια και μεχρι να αγορασω αλλη, αγνοειται το ακριβες νουμερο των κιλων...
Συγχαρητηρια για την απωλεια σας, μπραβο ρε κοριτσια...θαυμαζω τους ανθρωπους που τα εχουν καταφερει. Μεσα μου με κανει να πιστευω οτι μπορω και εγω...βεβαια τωρα ειμαι σε φαση που δεν ξερω απο που στο καλο να αρχισω γιατι ειλικρινα δεν παει αλλο η κατασταση. Δεν ειναι τοσο το αισθητικο μερος, αυτο καπως το αντιμετωπιζω, με βοηθαει και το υψος μου λιγακι. Εχουν αρχισει και εμφανιζονται θεματα υγειας απο το επιπλεον βαρος, ακουω τα γονατα να τριζουν σα χαλασμενη προτα, ποναει η μεση, κατι πονακια ασχετα στο στηθος....πωπωπωπω κατι πρεπει να κανω...
Επισης μιας και το τοπικ εχει να κανει ρουχα (κι εγω αρχισα να λεω τον πονο μου)...εδω που ειμαι εγω δεν εχει ουτε M&S , ειχα παρει καποτε που ειχα βρεθει Αθηνα ενα παντελονι απο κει και μου ειχε αρεσει πολυ, αλλα δυστυχως το πιτσιλίσα με χλωρινη η ασχετη!!!!Ουτε ζαρα, οχι οτι θα χωρουσα τελος παντων...απλα μου αρεσει να ψωνιζω σε τετοια πολυκαταστηματα, χωρις τσιμπουρια πωλητριες πανω απο το κεφαλι σου...
Με τα παπουτσια εχετε παρομοιο προβλημα; Εχω και λιγη γαμπουλα , οποτε δυσκολευομαι με τις μποτες, αλλα γενικα εχω αλλαξει κι εκει νουμερο εκει που φορουσα 39 τωρα θελω 41 μςε το ζορι κι αυτο καποιες φορες...και εκει εβαλαν το χερακι τοςυ οι κινεζοι;;;;;
Dalia
Dalia καλως μας ηρθες και καλο ξεκινημα στην προσπαθεια σου,
οποια κι αν ειναι αυτη.
Και μην σε νοιαζει, ολες τις ιδιες ανησυχιες εχουμε,
δεν εισαι η μονη.
Κι εγω εδω που μενω δεν υπαρχει τπτ απο τα μεγαλα αυτα
πολυκ/τα και βρισκω με το ζορι.
Τελικα αμα ζεις σε επαρχια ρε κοριτσια δεν εχεις και πολλες επιλογες.
Τέτη , άστο η επαρχία από ρούχα και επιλογές μεγάλη πίκρα....
Dalia, στα παπούτσια δεν έβαλαν οι κινέζοι το χέρι τους βρε, εμείς το βάλαμε... τρώγοντας παχαίνουμε παντού.:P
Εγώ τώρα που έχασα κιλά, φόρεσα και διαφορετικά παπούτσια.
Υπομονή και επίμονή θέλει, σιγά σιγά θα γίνουν όλα καλή μου.
συγκεκριμενα με τις τραπεζες παιζειτο παρακατω. Εχουν βαλει μερικες τραπεζες εναν σα προθαλαμο, στον οποιο μπορει να μπει μεσα μονο 1 ατομο πατοντας 1 κουμπι, κλεινει απο πισω η πορτα κανει σα σκαναρισμα και μετα πατας ενα αλλο κυμπι να ανοιξει η αλλη πορτα για να μπεις μεσα στην τραπεζα. Σε αυτο τον προθαλαμο μπορουν να μπου ατομα μεχρι 120 κιλα και μονο 1 (αν πχ εισαι μανα με καροτσακι ή μικρο παιδι δε μπορεις να μπεις οποτε πας απο την πλαϊνη πορτα της τραπεζας) Αν εισαι παραπανω κιλα ή εχεις κατι ακομα μαζι σου (καροτσι κλπ) απλα δεν ανοιγει η ποτρα να μπεις μεσα ή χτυπα κατι σα συναγερμος.
Αυτο δεν ειναι ντροπη και εντελως ρατσιστικό????
Το μεταφερω επιβεβαιωμενα (το επαθε η μαμα μου προσφατα)...
Μετα λεμε για τις πωλήτριες στα μαγαζια που ειναι κοριτσακια φοιτητοπουλα και απλα κοιταζουν να βγαλουν κανενα λεφτο να παρουν τσιγαρα και δεν ενδιαφερονται για τη δουλεια...
Quote:
Originally posted by Lily
είναι απλό, καλή μου Dalia, από όταν μπηκαν οι Κινέζοι δυναμικά στις αγορές μας, τα νούμερα ήρθαν στα μέτρα τους...Quote:
Originally posted by DALIA
Καλημερα ... κι εγω διαβαζω μερες το θεμα και ηθελα κι εγω να πω την αποψη μου. Δυσκολευομαι κι εγω να βρω ομορφα νεανικα ρουχαλακια που να με κολακευουν. Ειδικα στην επαρχια που ζω εγω , δεν υπαρχουν πολλες επιλογες, καταλαβαινετε. Ευτυχως τα τελευταια χρονια καποια μαγαζια "κανονικα", συγνωμη για την εκφραση εννοω οχι μαγαζια αποκλειστικα για μεγαλα μεγεθη, φερνουν μεγαλυτερα μεγεθη και ετσι βολευομαι. Βεβαια αυτο ειναι και κακο απο την αποψη οτι καθε χρονο παιρνω καινουρια ρουχα ενα μεγεθος μεγαλυτερο, οποτε η ντουλαπα μου ειναι γεματη απο λογιων λογιων μεγελθη.
Το ονειρο μου ομως ειναι να φορεσω καποια παλια μου ρουχαλακια .
Συμφωνω παντως οτι τα νουμερα ειναι υπερβολικα μικρα, δεν ξερω που οφειλεται αυτο, αλλα παντως το σημερινο xl δεν εχει καμια σχεση με το xl πριν μια δεκατια ας πουμε....
καποιες παλιες καλες εποχες που ημουν 65 κιλα (με ψος 1,75) ειχα παρει ενα συνολο t@i m@i και ηταν xl...Εννοειται τωρα που εχω αγγιξει για τα καλα το τριψηφιο νουμερο δεν τολμω ουτε τη βιτρινα να κοιταξω απο αυτο το μαγαζι.
Οσο για την αγενεια ορισμενων πωλητριων , τι να πω, ειναι γεγονος ,οι περισσοτεροι το εχουμε βιωσει, κι εγω φυσικα καποιες φορες...περισσοτερο με ενοχλει το βλεμα τους, με ειχε κοιταξει καποτε μια τοσο υποτιμητικα, σαν να ημουν μυγα στο καφε της, ειχε σουφρωσει τα χειλια μολις της ζητησα να δω ενα μπλουζακι και να σκεφτειτε απεξω εγραφε "υπαρχουν και μεγαλα μεγεθη", πωπω μου ρθε να βαλω τα κλαματα...τοτε ειχα πεισμωσει και ειχα χασει 15 κιλα, τα οποια βεβαια μετα ξαναπηρα, ετερον εκατερον!
Εμενα αλλο με προβληματισε που ειπατε παραπανω...χτυπαει οντως συναγερμος οταν ενας υπερβαρος μπαινει στην τραπεζα ; Δεν εχει γινει ποτε και ειναι η δουλεια μου τετοια που συναλλασσομαι με πολλες τραπεζες...αλλα θυμηθηκα οτι καμια φορα αμα μπαινω σε ενα συτγκεκριμενο σουπερ μαρκετ χτυπαει κατι σαν συναγερμος , βεβαια γινεται και με αλλους πελατες.
Ουφ...καλα αμα αληθευει αυτο θα σαλταρω....
Όσο για τις τράπεζες , δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο μην αγχώνεσαι...
φιλιά
mtsek85 μάλλον για την πίστεως μιλάς ε? δε γνωρίζω για τα κιλά, αλλά οτι δεν χωράει καροτσάκι εκεί είναι σίγουρο...
εγω παντως στην αλφα .. το καλοκαιρι μια χαρα μπαιναμε συνολικα 200 κιλα... και δεν χτυπησε συναγερμος.. μηπως για καποιο αλλο λογο ετυχε να χτυπησει στη μαμα σου? μηπως ειχε κανενα μεταλλικο αντικειμενο ας πουμε? εκτος και αν αλλαξαν προσφατα ...
κορίτσια καλημέρα,
επειδή κι εγώ είχα για χρόνια το πρόβλημα με τα ρούχα, και το πρόβλημα του να είμαι πάντα καλοντυμένη και με διαφορετικά ρούχα κάθε μέρα...
"ανακάλυψα" προσφάτως (τον τελευταίο χρόνο δηλαδή), διάφορα sites, από Αγγλία κυρίως, απ΄όπου αγοράζετε ωραιότατα ρουχαλάκια στα νούμερά "μας" `100% cotton (πολύ σημαντικό για μένα που δεν ανέχομαι πλαστικό πάνω μου) και σε εξαιρετικές για τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε τιμές!
Απλά βάλτε "sizeplus clothing" ή sizeup ή κάτι σχετικό και απολαύστε shopping!
Τα νούμερα είναι φυσικά διαφορετικά από τα δικά μας, εγώ ας πούμε φοράω το 20 στο αγγλικό, αλλά υπάρχουν πίνακες μεγεθών και, η πρώτη παραγγελία σας ας είναι για ένα δυό κομμάτια για να δείτε πως σας έρχονται!
Τα παίρνετε σε δύο εβδομάδες κατά μέσο όρο.
Εγώ έχω βολευτεί πάαααααρα πολυ, ελπίζω να βοήθησα!
Εγω προσφατως μπηκα σε τραπεζα με προθαλαμο συγκεκριμενα στο ταχ.ταμιευτηριο και δε χτυπησε κατι. Παντως δεν εχει λογικη να χτυπαει αν εισαι υπερβαρος...δηλαδη ενας υπερβαρος δεν μπορει να κανει τραπεζικες συναλλαγες; αν ισχυει εστω και μεμονωμενα, ειναι οχι απλα ρατσιστικο, αλλα απανθρωπο.
Τα εχω ανακαλυψει κι εγω αυτα που λες, εχει παρα πολλα και μαλλον θα κινηθω προς τα κει, γιατι η αισχροκερδεια εδω που ζουμε δεν εχει ορια.Quote:
Originally posted by kat201161
κορίτσια καλημέρα,
επειδή κι εγώ είχα για χρόνια το πρόβλημα με τα ρούχα, και το πρόβλημα του να είμαι πάντα καλοντυμένη και με διαφορετικά ρούχα κάθε μέρα...
"ανακάλυψα" προσφάτως (τον τελευταίο χρόνο δηλαδή), διάφορα sites, από Αγγλία κυρίως, απ΄όπου αγοράζετε ωραιότατα ρουχαλάκια στα νούμερά "μας" `100% cotton (πολύ σημαντικό για μένα που δεν ανέχομαι πλαστικό πάνω μου) και σε εξαιρετικές για τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε τιμές!
Απλά βάλτε "sizeplus clothing" ή sizeup ή κάτι σχετικό και απολαύστε shopping!
Τα νούμερα είναι φυσικά διαφορετικά από τα δικά μας, εγώ ας πούμε φοράω το 20 στο αγγλικό, αλλά υπάρχουν πίνακες μεγεθών και, η πρώτη παραγγελία σας ας είναι για ένα δυό κομμάτια για να δείτε πως σας έρχονται!
Τα παίρνετε σε δύο εβδομάδες κατά μέσο όρο.
Εγώ έχω βολευτεί πάαααααρα πολυ, ελπίζω να βοήθησα!
Σε ελληνικα νουμερα τι φορας εσυ; γιατι εγω φοραω 54++ και κανοντας μετρησεις με τη μεζουρα ειδα οτι στα αγγλικα ειναι 20...θα κανω δοκιμαστικη παραγγελια να δουμε τι παιζει. Γιατι παλιοτερα ειχα παρει απο bonprix 52 νουμερο και ηταν ολα τεραστια, σε καποια ειχα κανει αλλαγη, καποια τα ειχα παει για μεταποιηση ,γενικα τα ειχα κανει σαλατα.
Ζωιτσα αυτα τα 30 κιλα πως τα εχασες; πωπωπω...εισαι αξιεπαινη!
με επεμβαση .. δεν ειχα το κουραγιο για αλλη διαιτα.. :) ειχα ξεφυγει πλεον στα κιλα, και ειχα κουραστει πολυ απο διαιτες ( ενταξει μεταξυ μας μονο διαιτα δεν εκανα..:p .. αν εκανα διαιτα θα τα εχανα οπως ολος ο κοσμος... )
ξερεις το ενα εφερνε το αλλο.. εκανα διαιτα στερουμουν ημουν μεσα στα νευρα γιατι εκανα διαιτες πστερητικες για να τα χασω γρηγορα.. εκανα μια μερα βουλιμικα και οταν εβλεπα την αλλη μερα την ζυγαρια να με δειχνει στα ιδια με τη ναρχη της βδομαδας το εριχνα παλι στο φαγητο.. ενας φαυλος κυκλος... που με οδηγησε να ζυγιζω 119 κιλα..