εμένα δν με ενόχλησε κάτι απλά πάνω στην κουβέντα που κάνουμε σ λέω να κρατάς κ μικρό καλάθι γιατί μπορεί κ να σου γυαλίσει χονδρός πολύ άσχημα κ να πάθεις μ..όπλακα
Printable View
εμένα δν με ενόχλησε κάτι απλά πάνω στην κουβέντα που κάνουμε σ λέω να κρατάς κ μικρό καλάθι γιατί μπορεί κ να σου γυαλίσει χονδρός πολύ άσχημα κ να πάθεις μ..όπλακα
Εγω απο ολο αυτο (και για να ειμαι ον τοπικ) κραταω οτι μας δυσκολευει λιγο πολυ τους περισσοτερους να υπαρχουν διαφορετικες αποψεις και μαλιστα να τις υποστηριζουν κιολας...Και για να μη σας πιασει καμια κριση, εννοω εμενα προσωπικα..Ειναι κατι που προσπαθω να το δουλεψω
ευστοχη η ειρωνια σου,το παραδεχομαι...Quote:
Originally posted by Anagenisiaki_Thea
ωραια ,, τωρα ξερουμε τι ενοχει εσενα!
αλλα γενικα δεν το θεωρω αρτιο να χρησιμοποιουμε 'δυο μετρα και δυο σταθμα'
οκ,, δικαιον το δικαιον!
αν δε με ενοχλουσανε καλη μου τα super douper love handles που εχω,,, ( ικανα για 2 και 3 τριζατες γκομενες) νομιζεςι οτι θα περιφερομουν σ αυτο το φορουμ? Ετσι για να σας την σπασω???
Αχ μου,,,,
αα και ναι , ειναι δυσκολο να υποστηριζει κανεις τις αποψεις του. Και ναι την ειχα 1 φοβερη φορα πατησει με εναν σουπερ σρτουμπουλο, που τον ειχα τρομοκρατησει μη και πει τπτ στους γνωστους μας οτι ειμαστε μαζι,,, το γνωστο θεμα με το καδρο της φωτογραφιας ( δε χωραει 2 χοντρους),,, ειλικρινα ητο ατοπημα και δε ξερω πως την επαθα,,,, φτου τζηζ κακα,,,, δε θα το ξαναπαθω,,, νομιζω μαλιστα οτι θα ζητησω διαζυγιο απο τον ανδρα μου, επειδη παχυνε,,,,, ( κακο πραγμα ο ανταγωνισμος στο μονοφυλο ψυγειο)...
Μα γιατί σε απασχολεί τόσο πολύ η εικόνα και οι γνώμες των άλλων? Αν και δεν σε γνωρίζω, μου δίνεις την εντύπωση οτι αυτά που θέλεις να πεις και να κάνεις για τον εαυτό σου τα θεωρείς δεδομένα και τα ζητάς μόνο απο τους άλλους.. Έχω άδικο? Επίσης, αυτό με το πως φαίνομαι στους άλλους ποτέ δεν το κατάλαβά! ʼμα τον γουστάρω τον άλλον ΤΕΛΟΣ. Πρέπει να με νοιάζει ακόμη και γι' αυτό η γνώμη των άλλων? 'Ημαρτον..
Σαν πολλή σημασία δεν δίνουμε στο όλο ζήτημα? Όταν κάτι "ξεχειλώνει" τόσο πολύ, δεν το συντηρούμε, το αφήνουμε να ξεθυμάνει. Υπάρχουν άνθρωποι που ικανοποιούνται προκαλώντας εντάσεις και διαφωνίες. Γιατί δε δέχομαι, όποιες απόψεις και αν υπάρχουν, να μπαίνει οποιοσδήποτε σε ένα φόρουμ παχυσαρκίας και να μιλάει υποτιμητικά για χοντρούς, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, παραθέτοντας επιστημονικές αμπελοφιλοσοφίες. ʼλλο λέω απλώς τη γνώμη μου, σεβαστό, άλλο προκαλώ αναστάτωση και το απολαμβάνω κιόλας. Δεν αστειευόμαστε ούτε με διαζύγια, ούτε με προβλήματα υγείας και ψυχολογίας. Δεν είναι όλα για γέλια.
Πες τα..Quote:
Originally posted by Ava
Σαν πολλή σημασία δεν δίνουμε στο όλο ζήτημα? Όταν κάτι "ξεχειλώνει" τόσο πολύ, δεν το συντηρούμε, το αφήνουμε να ξεθυμάνει. Υπάρχουν άνθρωποι που ικανοποιούνται προκαλώντας εντάσεις και διαφωνίες. Γιατί δε δέχομαι, όποιες απόψεις και αν υπάρχουν, να μπαίνει οποιοσδήποτε σε ένα φόρουμ παχυσαρκίας και να μιλάει υποτιμητικά για χοντρούς, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, παραθέτοντας επιστημονικές αμπελοφιλοσοφίες. ʼλλο λέω απλώς τη γνώμη μου, σεβαστό, άλλο προκαλώ αναστάτωση και το απολαμβάνω κιόλας. Δεν αστειευόμαστε ούτε με διαζύγια, ούτε με προβλήματα υγείας και ψυχολογίας. Δεν είναι όλα για γέλια.
χμ,,,,,, κανεις δε μαλωνει με ενα τοιχο, αν καποιος αισθανεται οτι πρεπει να μαλωσει με τον αλλον γιατι δηλωνει την αποψη του,, ειναι προβλημα οχι?
Και που μιλησα υποτιμητικα για τους αναγεννησιακους?
Οπως και να εχει η ταπεινη και λαικη Γκραντιβα στο κατω κατω ήτο χωλή ουχί χοντρουλή,, για σκεφτειτε το,,,
Αλλα μαλλον καποιοι ταυτιζονται υπερβολικα με αυτο που μισουν και συμβιουν μαζι, ίσως και για αυτο το διατηρουν,,,,,,,,,
Προς το παρων εχω εκλαβει αναδιατυπωσεις αυτων που λεω και υποτιμητικα σχολια δε μπορω ομως να πω οτι εγω εθιξα καποιον ή μιλησα ταπεινωτικα οταν λεω οτι ξεχειλωμενα μπουτια ειναι ανιαισθητικα όπως και κρεμασμενα προβουλια,,,,
Ξυπνάτε ( η σκοπιά) αν δε σας ενοχλούσαν αυτα δε θα προσπαθουσατε ( λέτε) να τα ξεφορτωθειτε.
Αλλο είμαι χοντρος άλλο έχω πάχη. Το πρωτο ταυτιζει την υπαρξη με αυτο το αλλο διαχωριζει μι ααλλη πραγματικοτητα. Οσο υπερασπιζεστε αυτη ( και δικαιωμα σας) τοσο σας καθηλωνει.
Οπως και να εχει το να δηλωνει καποιος τη γνωμη του φαινεται οτι δημιουργει εντασεις... 9 οχι προκαλω που υπηρξα επιθετικη και προσβλητικη,, μηπως στην προσωπικη αποψη οτι δε θελω να με δουν με χοντρο? ή δνε ειναι δικαιωμα μου,,, τς τς,,,,)
Anagenisiaki_Thea έχω μια απορεία. από την αρχή της συζήτησης θέλω να σε ρωτίσω και όλο το αναβάλλω. Λοιπόν, αφού τόσο "συχένεσαι" τους χοντρούς, χωρίς να σέβεσε τον λόγο που είναι έτσι, ειτε δηλαδή ήταν πάντα παχύσαρκοι σαν εμένα, είτε κατέληξαν στην πορεία για κάπιους λόγους, τότε ΕΣΥ γιατί ΕΙΣΑΙ ακόμα στα 120 κιλά, αφού ανέφερες κιόλας ότι και πριν μινεις έγκυος ήσουνα στα 110 κιλά, και η εγκυμοσύνη σου ήταν πριν από (αν θυμάμαι καλά) 5 χρόνια? Γιατί δεν έκανες κάτι τόσα χρόνια γιαυτό?
Και το άλλο, είπες ότι η κόρη σου σου λέει συνέχεια ότι είσαι χοντρή, και να αδυνατίσεις κτλ κτλ. Με το παράδειγμα που της δείνεις του "δεν ΘΕΛΩ να με δούν με ΧΟΝΤΡΟ πουθενά" πώς περιμένεις η κόρη σου να σε δεκτεί?
Κάπου ανέφερες για διαζύγιο λόγο κιλών του άντρα σου. Εγώ στην θέση του ηληκρινά θα σε χώριζα, ακριβός για το δικό σου σκεπτικό, δηλαδή αφού εσύ δεν θες να σε βλέπουν με χοντρούς, αυτός γιατί να θέλει?
ειπα εγω συναινομαι?
ειμαι τοσα κιλα γιατι απλα εμαθα να συμβιωνω με αυτα, να μη τα βλεπω και να τα θεωρω ενα με μενα,, πολυ απλο,,,,,
Οποτε αποφασισα να παρω διαζυγιο μαζι τους,,,,
και στη διαδικασια αυτη να ειμαι ενεργη, να καταλαβω το τι μου κανουν στο σωμα και στον ψυχισμο,, να μη περιμενω απλα ενα νυστερι αλλα ουτε και να κανω διαιτες ακουρντεον να βαζω και να βγαζω κιλα
Γιατι αν δεν αποφασισεις οτι αυτα δεν ειναι για μενα, δεν ειμαι εγω ουτε το νυστερι ουτε οι διαιτες ουτε η γυμναστικη σε σωζει, ετσι απλα.
Ουτε σιχαινομαι ουτε λιδωρω τους χοντρους, εχω και εγω κιλα οπως ειπες ,,, απλα εγω εχω και κουβαλω κιλα, αποφασισα οτι δε θα ειμαι τα κιλα,,,,
και φυσικα εμμενω οτι οι χοντροι μονο στις εικονες του Μποτέρο ειναι όμορφοι και αισθησιακοι.
Ουτε λιδωρησα και προσβαλα κανενα ουτε ειπα ή υπονοησα οτι σιχαινομαι,, αλλα γιατι συνειρμικα δεσατε το οτι δε βρισκω το παχυσαρκο σωμα αισθησιακο με το ρημα σιχαινομαι?
αχ βρε παιδια,,,,,,,
Το πρόβλημα δεν είναι τα κιλά αλλά η σκέψη μας για τα κιλά και εσύ όπως είπες έχεις σταματήσει να νιωθεις δυσφορία γι' αυτά. Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι πώς το κάνεις αυτό όταν τα κιλά είναι πολλά? Αυτα τα κιλα δηλαδή δεν τρώνε χρόνο απο τη σκέψη και την καθημερινότητά σου?
τρωνε φαγητο, πολυ φαγητο, ναι αλλα επειδη ειμαστε οργανωμενη οικογενεια ετσι και αλλιως πρεπει να οργανωνω το γευμα των αλλων το οποιο πρεπει να ειναι ισορροπημενο ( αυτων ειναι το δικο μου ειναι απλα σωρευτικο)
τρωνε ενεργεια και τρωνε ολα οσα δε κανω επειδη απλα ειμαι δυσκινητη ( πως να ανεβεις βουνα πως να τρεξεις πως να κανεις ενα σωρω πραγματα με το παιδι σου?)
Σαν ενασχοληση τρωνε χρονο απο τη στιγμη που αποφασισα να μπω στο τριπακι οτι τα κιλα δνε ειμαι εγω και πρεπει να αντιμετωπισω το τερας που με τρωει ( αφορμη ηταν μια φωτογραφια απο ανθρωπο που αγαπω και που για πρωτη φορα εδω και χρονια ειδα το σωμα μου οπως το βλεπουν οι αλλοι,, μη φανταστεις μια φωτογρφια σε ενα γαμο,,,, πιο παλια στα 100 κιλα δεν ημουν και χαλια,,, οχι θεα αλλα οχι χαλια,,, ακομα και στις φωτο). Ετσι μεσα απο μια κλιμακουμενη διαδρομη μπηκα μετα απο 3 μηνες περιπου στο φορουμ.
Ετσι τρωω χρονο στο να διαβαζω και να συν-αισθανομαι το πως αισθανομαι ( μπερδεμενο ε? ειναι) και πολεμαω να τραβηξω την διανοητικη γραμμη που στην μια πλευρα θα ειμαι εγω και στην αλλη τα κιλα,
Τα κιλα τα απεχθανομαι, τον εαυτο μου οχι.
Θυμώνω με την απαθεια μου και την αδιαφορια μου για το πως εγινα ( τα φαρμακα δεν ειναι απο μονα τους δικαιολογι α, ξερω ανθρωπους που κυριολεκτικα ζουν με κορτιζονη με MS αλλα και με ΣΕΛ και ειναι λεπτοι) και αυτο ειναι η αρχη,,, να νοιωσω οτι οχι αυτη η εικονα δεν θελω να ειμαι εγω και μπορω να μην ειμαι εγω.
Εχω ατελειωτα ποδια που δε φαινονται
Εχω τελειες αναλογιες που εχασαν καθε σχημα
Εχω πολυ εκφραστικο προσωπο που εγινε μασκα.
Και δε το εβλεπα, εβλεπα ενα ατομο φιλικο, συμπαθητικο ( ισως πολυ υποχωρητικο) και δοτικο.
Δε μπορουσα να καταλαω οτι το ενα δεν αποκλυει το αλλο.
Ω η διαδρομη ειναι παλιά ,, δεν ηρθα εδω σε 3 μηνες, απλα νομιζω οτι τωρα ειναι η στιγμη, τωρα ειδα το τερας,,,,,
ΑΝ καποιοι προσβληθηκαν για το πως περιγραφω την παχυσαρκια ειναι δικο τους προβλημα, οχι δικο μου
εγω δηλωσα το τι με δυσκολευει,,και γιατι ( δες τις πρωτε αναρτησεις σε αυτο το τοπικ που εκανα). Και πιστευω ακραδαντα οτι οσο το ματι χαιδευει την πραγματικοτητα τοσο συντηρειται η συμβιωση με το τερας ( εχετε δει λιπος απο λιποαναροφηση? μπλιεχ)
Απλώς εγω δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς όλα αυτα τα προβλήματα των κιλών και που εν τέλει επηρεάζουν τη ζωη σου λες οτι είναι ενταλώς άλλο πράγμα. Και εγω βλέπω τα θετικά στοιχεία που έχω αλλά δεν μπορώ να τα διαχωρίσω απο τα κιλά γιατι πολυ απλά υπάρχουνν στο κορμί μου. Δεν θέλω να ειμαι τα κιλά μου αλλά δεν γίνεται να πω ''τα κιλα τα απεχθάνομαι, τον εαυτο μου οχι''. Αυτό που σου λέω είναι οτι κατα την άποψη μου βρισκόμαστε στο μέσο. Δεν γίνεται να απομακρυνθουν τα κιλά απο το Εγω σε απόλυτο βαθμό γιατι πολυ απλά το Εγώ συμπεριλαμβάνει τα κιλά παρολο που δεν είναι αυτά.. Το ζητούμενο λοιπόν είναι πώς τα κιλά να μην επηρεαζουν τοσο πολύ τον κόσμο μας χωρίς αυτο να σημαίνει οτι τα αφήνουμε σαν κατι τελείως ξένο και πιάνουμε τους άλλους και βγάζουμε σε αυτούς όλες τις σκέψεις και τις ανησυχιες που προτίστως έχουμε για εμας..
καθε συζητηση ειναι προβολη των δικων μας σκεψεων, οχι?
αρα βγαζουμε αυτα που εχουμε ως σκεψεις και ανησυχιες αν ο αλλος θελει να κανει προβολες παραμενει δικο του θεμα εφοσον η συζητηση δεν γινεται επι προσωπικου, ποτε δνε ειπα σε καποιον εσυ "Χ" εισαι ετσι ή αλλιως ή αυτο να κανεις, αρα δικαιουμαι των προσωπικων αποψεων για το πως πρεπει να αντιμετωπιστει εν γενει κατι
παραμενει αποψη μου οτι οσο γινεται αυτο που λες, δλδ να μην επηρεαζουν τα κιλα τον κοσμο μας ( που το επηρεαζουν ετσι και αλλιως θελουμε δε θελουμε) απλα βρισκουμε τροπους να συμβιουμε μαζι τους.
Εγω ξαναλεω
1. παω για χειρουργικη αντιμετωπιση γιατι εχω πλεον χασει την μπαλα βιολογικως
2. το βλεπω ως μεσο οχι ως λυση αυτο το παραπανω
3. λυση ειναι να διαχωρισω τον εαυτο που δεν ειναι τα επιπλεον κιλα
λυπαμαι που δε μπορειτε να το καταλαβετε
διαβαζα ενα τοπικ για μια εξομολογηση μιας κοπελας ( παλια καταθεση) και το πως εχει συγκινησει ολους,,, το οτι εμπαινε στ αμαγαζι ακαι ειχε προβλημα και το σκεφτοταν, οτι προσπαθουσε να παει απο την ξαπλωστρα της παραλιας στη θαλασσα οσο πιο "ανωδυνα" μπορει και καποιας αλλης που πηγε για κρασι και ενοιωθ οτι ολοι την κυττουσαν
και αλλων που ταυτιζοταν με ολα αυτα.
Ε ολα αυτα , με τα οποια εχω ταυτιστει και εγω δνε ειμαι εγω. Ειναι η επιβολη των κιλων επανω μου... Πχ δε μπορεις να εχεις ψειρες για χρονια, καποι αστιγμη να το καταλαβεις γιατι συνεχεια ξυνεσαι και να πεις οτι εγω θα το κανονισω να μη με εππηρεαζουν αλλα θελω να τις διωξω αλλα οσο να το κανω θελω να περναν και καλα πανω στο κεφαλι μου και που θα πανε οι καημενουλες,,,,
( παραβολη το θεμα με τις ψειρες,, μην εξεγερθειτε θυμωμενα )
Αν οι ψειρες ειμαι εγω,,,? ε οχι δεν ειμαι εγω,,,,
Αν ξυνομαι? ναι ξυνομαι,, γιατι με κανουν να ξυνομαι,,,, οσο τις εχω,,,, και με βλεπουν και οι αλλοι να τις βγαζω βολτα στο κολαρο μου,, τοσο απλα!
Νομίζω οτι τώρα λέμε τα ίδια πράγματα..
Καλη επιτυχία!