Για να την λέει πανεπιστημιακός χειρυργός,δύσκολα είναι λανθασμλένη.Αλλά και έτσι να είναι,ο δρόμος είναι ανοιχτός να μας αποδείξεις το αντίθετο....:smirk:
Printable View
Για να την λέει πανεπιστημιακός χειρυργός,δύσκολα είναι λανθασμλένη.Αλλά και έτσι να είναι,ο δρόμος είναι ανοιχτός να μας αποδείξεις το αντίθετο....:smirk:
ΣΤΕΛΙΟ με τη δικη σου λογικη ολοι οσοι ειναι παχυσαρκοι θα επρεπε να κανουν εγχειρηση για να μην πασουν στο 1%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/quote]Quote:
Originally posted by lessing
Όλοι όσοι γράφουν στο 'παχυσαρκία' ανεξαρτήτως είδους επέμβασης είναι δηλαδή το 1% που έπρεπε να συνεχίσει με διατροφή την προσπάθεια σε τόσα κιλά.Quote:
Originally posted by stelios
ΣΤΕΛΙΟ για καποιο λογο εχει κολησει στο 1%Quote:
Μπορείς να μου δέιξεις το δικό σου 99% που το πέτυχαν με διατροφή σε τόσα κιλά;που τους έκρυψες;:shocked2:
Η σληβ είναι πολύ νέα για να ξέρουμε,αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καουστέι κάτι καθώς είναι η πιο 'ανώδυνη' και προυπήρχε όχι σαν επέμβαση παχυσαρκίας αλλά για αφαίρεση στομάχου για όγκους κτλ.Quote:
Originally posted by spaceride
Η προπαθεια ειναι να γινει με διατροφη-ασκηση-ψυχοθεραπεια.. εκει τα ποσοστα ειναι διαφορετικα
εγω να ρωτησω κατι αλλο..εχουμε τα ποσοστα μακροχρονιων επιπλοκων βαριατρικων επεμβασεων? τι παρουσιαζει καποιος στα 65 του ας πουμε μετα απο σλιβ ή οτι αλλο?
Για την παράκαμψη υπάρχει εμπειρία 25 ετών νομίζω.Εφόσον πάιρνεις τα συμπληρώματα που πρέπει και δίνεις βάση στα πρωτεινικά προιόντα,όλα είναι καλά.
Είναι σαν να έχεις ζάχαρο και να μην παίρνεις τα χάπια σου,κάποτε θα πάθεις κάτι.
Αν έχεις μείνει σε αυτά τα κιλά και δεν τα έχεις χάσει με οποιονδήποτε τρόπο,το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έχεις προλάβει να φτάσεις στα 65 σου.
Αν αληθεύει ότι ο Καλφαρέντζος έχει κάνει επέμβαση,στα 60 του μια χαρά τον βλέπω και τρέχει μέσα στο νοσοκομείο 12 ώρες την ημέρα.
Μηπως εχεις υποφη σου κατι;Ευλογη η αποριαQuote:
Η προπαθεια ειναι να γινει με διατροφη-ασκηση-ψυχοθεραπεια.. εκει τα ποσοστα ειναι διαφορετικα
εγω να ρωτησω κατι αλλο..εχουμε τα ποσοστα μακροχρονιων επιπλοκων βαριατρικων επεμβασεων? τι παρουσιαζει καποιος στα 65 του ας πουμε μετα απο σλιβ ή οτι αλλο?
Οι παχύσαρκοι έκαναν χιλιάδες αναποτελεσματικές προσπάθειες πριν φτάσουν στο χειρουργείο,δεν πήγαν έτσι αβίαστα....
Μπορείτε να συγκρίνεται φυσικά και τις επιπλοκές που έχει κάποιος σε αυτά τα κιλά όσο περνούν τα χρόνια και αυξάνονται τα προβλήματα.
Είναι αυτό που είπε μια κοπέλα στον Καλφαρέντζο όταν της είπε 'αν είσαι εσύ το 1% της θνησιμότητας,τι σε νοιάζει για τους άλλους;και του απάντησε η κοπέλα :μου δίνεις 99% πιθανότητες να ζήσω και θα σκεφτώ το 1%;έτσι κι αλλιώς,έτσι όπως είμαι δεν ζω...(140 κιλά ήταν)
Πολυ σωστα.Συμφωνω απολυτως.Μηπως μπορεις να μου πεις ΓΙΑΤΙ ηταν αναποτελεσματικες;
Οι μεθοδοι δυσαπορροφησης παντα εχουν επιπτωσεις που δεν ειναι να αναφερθουν τωρα.. Συμφωνω με τη χορηγηση συμπληρωματων αλλα δεν ξερω κατα ποσο επαρκει σε επιπεδο βιοδιαθεσιμοτητας σε σχεση με το φυσιολογικο τροπο απορροφησης. Οσο για το αν ζει καποιος στα 65 του με μεγαλο βαρος ειναι σιγουρο οτι ειναι σε μεγαλυτερο κινδυνο για διαφορες νοσους, αλλα με αυτη τη λογικη θα επρεπε να να τονιζεται για να ειναι πληρως συνειδητη και πληροφορημενη επιλογη οτι μια βαριατρικη επεμβαση ειναι επεμβαση εξαγορας χρονου..δε βλεπω κατι οριστικο σε αυτο εφοσον ευαγγελιζομαστε οτι λυνει προβληματα υγειας.. δεχομαι το προβλημα βαρους αλλα κατι που ΙΣΩΣ δημιουργησει αλλο προβλημα δεν το δεχομαι σα λυση υγειας. Επισης, αν παρουμε και τις ψυχολογικες συνιστωσες, ενας πχ αυτοκαταστροφικος ανθρωπος θα συνεχισει να ειναι και αυτοκαταστροφικος και μετα την επεμβαση του..απλα με αλλο τροπο..θα μπορουσε ας πουμε να μην παιρνει τα συμπληρωματα του..οσο για το σακχαρο και τα φαρμακα ειναι ΠΑΑΑΑΑΑΡΑ πολλοι εκεινοι που το αφηνουν ανεξελεγκτο για πολλα χρονια...τελικα ομως απο τις επιπλοκες του πεθαινουν.. οι αλλαγες στη διατροφη ειναι δεδομενες αν και δεν εχω κανει βαριατρικη επεμβαση.. απλα η "βανα" τροφης οριζεται απο εναν εξωγενη παραγοντα κι οχι απο τον ανθρωπο αυτον καθ αυτον..εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι αλλαγες χρειαζονται ειτε στη μια περιπτωση ειτε στην αλλη.. ειναι προσωπικη αντιληψη ποια μεθοδο θα χρησιμοποιησει ο καθενας..Quote:
Originally posted by stelios
Η σληβ είναι πολύ νέα για να ξέρουμε,αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καουστέι κάτι καθώς είναι η πιο 'ανώδυνη' και προυπήρχε όχι σαν επέμβαση παχυσαρκίας αλλά για αφαίρεση στομάχου για όγκους κτλ.Quote:
Για την παράκαμψη υπάρχει εμπειρία 25 ετών νομίζω.Εφόσον πάιρνεις τα συμπληρώματα που πρέπει και δίνεις βάση στα πρωτεινικά προιόντα,όλα είναι καλά.
Είναι σαν να έχεις ζάχαρο και να μην παίρνεις τα χάπια σου,κάποτε θα πάθεις κάτι.
Αν έχεις μείνει σε αυτά τα κιλά και δεν τα έχεις χάσει με οποιονδήποτε τρόπο,το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έχεις προλάβει να φτάσεις στα 65 σου.
Αν αληθεύει ότι ο Καλφαρέντζος έχει κάνει επέμβαση,στα 60 του μια χαρά τον βλέπω και τρέχει μέσα στο νοσοκομείο 12 ώρες την ημέρα.
Η επιλογή επέμβασης δεν είναι προσωπική αντίληψη,αλλά αποτέλεσμα ιατρικού και διτροφικού ιστορικού.
Για το αυτοκαταστροφικός(σε διάφορα επίπεδα)στο Ρίο σου ζητάνε και ψυχιατρική εξέταση για παν ενδεχόμενο.
Η επέμβαση είναι-[οπως είπε κάποιος σε άλλο τόπικ-ο νταβατζής που μας λείπει για να συνετιζόμαστε.
Οι λόγοι αποτυχίας πολλοί:γονίδια,μυαλό,ιατρι� �οί,ψυχολογικοί και πόσοι άλλοι.
Η κατάληξη είναι η ίδια όμως άσχετα τον λόγο:επικυνδινότητα λόγω περιττού βάρους.Είναι προτιμότερο να αναλωθείς σε βαθυστόχαστες αναλύσεις του τι φταίει-που το ξέρεις-και πως θα το λύσεις-αν ποτέτο λύσεις και εντωμεταξύ να επιδεινώνεσαι-ή να δώσεις λύση με την υπάρχουσα γνώση και να απομακρυνθείς από τον κίνδυνο;
Quote:
Πολυ σωστα.Συμφωνω απολυτως.Μηπως μπορεις να μου πεις ΓΙΑΤΙ ηταν αναποτελεσματικες;
Οχι Στελιο...Θα διαφωνησω..το να αποφασισεις να κανεις επεμβαση ειναι επιλογη σου συμφωνα με την αντιληψη σου..το ειδος ειναι εκεινο που θα καθοριστει. Η εφαπαξ ψυχιατρικη εξεταση ειναι απλα για να καλυφθουν οι κ..λοι τους και κατα την ταπεινη μου αποψη μονο μετα απο εναν αριθμο συνεδριων μπορει να εχει ενας ψ την καταλληλη εικονα...Δεν ξερω για τους νταβατζηδες και τη συνεση και ποια ατομα τους χρειαζονται αλλα προσωπικα εμενα με βρισκει αντιθετο... Οσο για τις αναλυσεις που λες, κανουμε μια φιλολογικη συζητηση για το συγκεκριμενο θεμα και υπαρχουν πολλοι ανθρωποι (εστω και το 1%) που εχει βοηθηθει απο το ποιος η τι φταιει και χωρις τον νταβατζη..ασε που και για να χαριτολογησουμε και λιγο ολοι ξερουμε ποιοι χρειαζονται νταβατζηδες και καλο ειναι να μη γινομαστε η π...να κανενος
:lol::lol:
Μα κι εγώ συμφωνώ ότι κάποιοι τα κατάφεραν χωρίς επέμβαση.Το θέμα είναι τι γίνεται με τους άλλους που είναι η συντριπτική πλειοψηφία που για οποιοδήποτε λόγο,δεν μπορεί να τα καταφέρει έτσι.
Είναι καλύτερα να αλλώνεται σε ένα άνισο αγώνα με τον ευατό του,με διαιτολόγους,ψυχολόγους,συ νεδρίες,γκίλι ντάιε,με ανάλυση του ευατού του και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο και να μένει έτσι;
Εγώ διαφωνώ να μείνει έτσι...Όταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι μόνος σου ζητάς βοήθεια.Όπως ζητάς βοήθεια διαιτολόγου,έτσι ζητάς βοήθεια χειρουργού.Είναι νόσος,όπως σου λένε πρέπει να βγάλεις τις πέτρες απο τα νεφρά-θα μου πεις εκεί δεν έχεις επιλογή-έτσι από ένα σημείο και μετά δεν έχεις άλλη επιλογή με το βάρος.
Καλα, θα μου επιτρεψεις να εχω τις αμφιβολιες μου για τη συντριπτικη πλειοψηφια και τους τροπους που δοκιμασε πριν αποτανθει στον οποιο για βοηθεια.. Νομιζω αλλαζει η εικονα οταν μιλησεις για ολιστικη προσεγγιση του θεματος αλλα αυτο ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη. Δε νομιζω οτι η ψυχοθεραπεια ειναι αναλωση του εαυτου, ισα ισα νομιζω οτι ενδυναμωνει τη γνωση που ελεγες κι εσυ πριν..Μονο που εγω μιλαω για τη γνωση εαυτου κι οχι την επιστημονικη..κι επειδη κι εσυ εγραψες οτι το μυαλο και το συναισθημα ειναι εχουν μεγαλο ρολο στην αποτυχια, ισως μια τετοια προσεγγιση εχει και τη δυναμικη για μεγαλη επιτυχια
Μακάρι να γίνει έτσι όπως το λες,με ολιστική προσέγγιση.Αλλά είναι δυνατόν όλοι όσοι απέτυχαν να μην έψαξαν και αυτή την παράμετρο;Καλή η αυτογνωσία και χρήσιμη,αλλά σε αυτό το κομμάτι δεν ξέρω κανέναν που να τον βοήθησε.Μπορεί και να μην το έψαξε κιόλας.Μπορεί η επέμβαση να είναι η μασημένη τροφή που όλοι θέλουν,με τον λιγότερο κόπο.
Ίσως να μην υπάρχουν και κατάλληλοι επιστήμονες να το υποστηρίξουν αυτό σε επίπεδο ψυχολογίας κτλ.
Είναι στάση ζωής η σχέση με το φαγητό.Όλα στο μυαλό είναι αλλά δεν μπορούμε να το ελέγξουμε εύκολα,είτε μόνοι μας είτε με βοήθεια.
Το αποτέλεσμα και το ερώτημα όμως ευτυχώς η δυστυχώς παραμένει το ίδιο.
Τι κάνεις όταν όλα όσα έψαξες και εφάρμοσες ή δεν βρήκες ή δεν ενδιαφέρθηκες να βρεις,απέτυχαν.
αν δεν βρηκες η δεν προσπαθησες δεν απετυχαν..απλα δεν τα δοκιμασες.. δεν ειμαι αντιθετος με την βαριατρικη απλα νομιζω οτι "πλασαρεται" με λαθος τροπο..και τα πρωτοκολα ενταξης ειναι ακομα πολυ χαλαρα..
Το πλασάρισμα από αρκετούς -ιδιώτες κατά κύριο λόγο- είναι όχι απλά λάθος,αλλά απράδεκτο.Στο εμφανίζουν σαν το μαγικό κουμπί.Δεν είναι ένα απλό χειρουργείο που σταματάς να τρως,έχει πολλές παραμέτρους που κάποιοι ηθελημένα ή μη,αγνοούν.