Ευχαριστώ ton76, με τα χρόνια έρχεται και η γνώση δεν λένε;;:lol:
Printable View
Ευχαριστώ ton76, με τα χρόνια έρχεται και η γνώση δεν λένε;;:lol:
Μια και το θέμα μας είναι η απαλλαγή από τους δαίμονες του μυαλού μας, θα σας αναφέρω το εξής: λόγω χαρακτήρα μάλλον, οι
απαγορεύσεις μου χτυπάνε στα νεύρα. Σημειωτέον, είμαι το απόλυτο control freak, θέτω εγώ η ίδια στον εαυτό μου περιορισμούς και
απαγορεύσεις στα πράγματα που πιστεύω ότι είναι λαθος ή έξω από τις αρχές μου κτλ. Όταν λοιπόν κάποιος τρίτος μου απαγορεύσει
κάτι, παθαίνω ένα ψυχολογικό τραλαλά και αντιδρώ τις περισσότερες φορές μη κάνοντας ό,τι μου είπαν. Αυτό το παρατηρώ ειδικά
στα θέματα που αφορούν τη διατροφή και την υγεία μου. Ας πούμε πριν τρία χρόνια, κάνοντας μελέτη ύπνου στο νοσοκομείο, η
γιατρός μου είπε ότι έχω υπνική άπνοια και αν δεν χάσω τα παραπανίσια κιλά μου σε ένα χρόνο (τότε ήμουν 100) θα αναγκαστεί να
μου δώσει μηχανημα υποστήριξης της αναπνοής για το βραδυνό ύπνο. Όχι μόνο δεν έχασα τα κιλά μου αλλά έβαλα και άλλα 16. Πριν
λίγες μέρες ανακάλυψα ότι έχω πέτρες στη χολή και ο γιατρός μου σύστησε διατροφή με υγρά γαι τρεις μέρες. Όχι μόνο δεν έφαγα
σούπες, αλλά έφαγα και όλα τα αλμυρά που υπάρχουν! Και λέω, μα είναι δυνατόν να κρύβω τόση αντιδραστικότητα μέσα μου σε
αυτά τα ζητήματα? Γενικά είμαι πολύ προσαρμοστική και δεν έχω πρόβλημα να ακολουθήσω κανόνες. Εκεί όμως δεν τα καταφέρνω
και βγαίνει ο δαίμονας! Που στην τελική κακό μου κάνει...
για να γελάσουμε..
Κουκλίτσες μου, καλησπέρα μόλις μπήκα κ έχω συγκινηθεί πάρα πολύ με όσα έχω διαβάσει:love:
Με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ, το έχω ξαναπεί κ ίσως γίνομαι κουραστική αλλά όταν βλέπω πως υπάρχουν κ άλλοι άνθρωποι με τις ίδιες σκέψεις, τα ίδια συναισθήματα με το ίδιο πρόβλημα με εμένα, νιώθω πως δεν είμαι Μ Ο Ν Η!!!!!!!!!!
Μέχρι πριν λίγο καιρό νόμιζα πως μόνο εγώ είχα αυτό το πρόβλημα κ ένιωθα ντροπή.......... ντροπή για το σώμα μου αλλά κ για το μυαλό μου...............
Οι οικογένεια μου πάντα με στήριζε κ με στηρίζει αλλά δεν μπορούνε να με καταλάβουνε απόλυτα όπως εσείς γιατί απλά κανένα απο τα υπόλοιπα μέλη δεν έχει το ίδιο πρόβλημα!!!!!!!!
Το χειρουργείο για εμένα δεν είναι "κακή" επιλογή, είχα κάνει κ εγω δακτύλιο κ τότε πρέπει το μυαλό να απαλλαχτεί από τους δαίμονες του!!!!!!!!!!
Γιατι είναι μεγάλο σοκ εκεί που έτρωγες τεράστιες ποσότητες ξαφνικά όλα αλλάζουν!!!
Θα σας εξομολογηθώ μια σκέψη που είχε περάσει από το μυαλό μου τον πρώτο μήνα που είχα βάλλει τον δακτύλιο - γιατι πήγα κ τον έβαλα αφού δεν θα μπορέσω να ξαναφάω!!
Με χειρουργείο είτε όχι η μάχη που δίνουμε για να απαλλαχθούμε από τα κιλά μας θεωρώ πως είναι ίδια γιατί κ στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να ελέγξουμε το μυαλό μας:wink1::wink1:
Διάβασα πριν λίγο όλα τα παραπάνω και πραγματικά είναι οτι πιο αληθινό και αυθεντικό έχω διαβάσεί..
Μπήκα πολύ σταναχωρημένη εδώ σήμερα γιατί ενώ είμαι σε ''δίαιτα'' 'εβαλα 3 κιλά αυτή την εβδομάδα..
αλλά τώρα νιώθω καλύτερα..
break μου εγώ σήμερα δεν είμαι σε θέση να σου πω πως θα απαλλαχθείς απο τους δαίμονες του μυαλού σου γιατί ούτε εγώ η ίδια δεν ξέρω και δεν μπορώ να το κάνω...είμαι στην θέση που ήσουν πριν λίγες μέρες που άνοιξες αυτό το θέμα..
νίωθω τόσο αδύναμη..κάθε βράδυ λέω οτι αύριο θα προσέχω τι τρώω αλλά την επόμενη μέρα είναι σα να μην είμαι εγώ..
σα να έχω δύο ανθρώπους σε έναν..
Τον καλό και τον κακό..
Ελαφάκι έλα στην όμορφη παρέα μας και είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρουμε να σε ανεβάσουμε και εσένα :bouncy:. Μην το βάζεις κάτω επειδή είχες κακή βδομάδα, όλα στο μυαλό μας είναι βάλε την ζυγαριά σου λίγο στην άκρη εξαφάνισε την και κάνε το πρόγραμμα σου με καλή διάθεση και ηρεμία.
Smart έχω μία αγαπημένη μου φίλη στην Θεσσαλονίκη που έκανε δακτύλιο και είχε πονέσει η καρδιά μου να την ακούω για τους εμετούς που έκανε γιατί δεν τον άντεχε. Η καημενούλα είχε και αυτή αδηφαγική διαταραχή και το ψυχολογικό της βάρος είχε γίνει ασήκωτο από το μεγάλο σωματικό της βάρος. Στο τέλος κατέληξε να τρώει 2 κιλά παγωτό την ημέρα για να κορέσει την μανία της για φαγητό.
Εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω βαριατρικό χειρουργείο για τον λόγο ότι δεν θα μπορούσα να ζω με τόσο μικρές ποσότητες φαγητού. Δεν μου αρέσει αυτό το είδος του περιορισμού. Είμαι άνθρωπος που βρίσκω μεγάλη απόλαυση στο καλό φαγητό, στο καλό κρασί και σε όλες τις νοστιμιές του κόσμου. Λατρεύω να μαγειρεύω και να απολαμβάνω ένα καλό γεύμα με ουζάκι ή με κρασί με τους αγαπημένους μου. Αν το έκοβα αυτό μαζί με το στομάχι μου δεν θα είχα απόλαυση στην ζωή μου στο θέμα του φαγητού και αυτό θα μου έκανε μεγάλο κακό. Η αδερφή μου μετά από ένα χρόνο μανίκι και δεν μπορεί να πιει αλκοόλ ακόμη. Και ναι θέλω να μπορώ μία φορά να ξεφεύγω στην ποσότητα του γεύματος μου έτσι γιατί ήμουν με καλή παρέα σε ένα όμορφο γιορτινό τραπέζι αλλά όχι να πεθάνω από το πολύ φαί. Θέλω πλέον φυσιολογικά πράγματα και όχι υπερβολές ούτε προς τα πάνω αλλά ούτε και προς τα κάτω. Μόνο έτσι θα μπορέσω να είμαι πραγματικά ευτυχισμένη. Αυτή όμως είμαι εγώ, είναι έτσι ο χαρακτήρας μου, για την αδερφή μου λειτούργησε πολύ καλά το μανίκι και είναι ευτυχισμένη δεν νιώθει ότι στερείται κάτι, είμαστε διαφορετικές.
elafaki μου δεν πειράζει που δεν πήγε καλά αυτή η εβδομάδα, σκέψου πως την επόμενη θα τα πας καλύτερα!!!!!:love::love::love:
Καταλαβαίνω πως αισθάνεσαι απογοήτευση, σκέψου πως έχασες μια μάχη κ όχι τον αγώνα!!!!!
χαχαχαχαχαχα ας μην εκφραστώ καλύτερα για την ζυγαριά γιατί θα φάω σβήσιμο! Αυτόν τον καιρό παλεύω να την αποφύγω και βρε παιδί μου τι είναι αυτό; Κάθε μέρα να θέλω να ζυγίζομαι λες και θα χάσω κάνα κιλό σε 24 ώρες;;;;; Είμαι απαράδεκτη, σκέφτομαι να την πάρω και να την πάω στον διαιτολόγο μου πακέτο και να την αφήσω εκεί ή ακόμη καλύτερα να την πετάξω, αλλά ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙΙΙΙΙ. Τι βάσανο!Quote:
Originally posted by monahoiot
για να γελάσουμε..
Πως είστε? Εγώ σήμερα έχω πολύ καλή διάθεση και θετική σκέψη!!
όλα θα πάνε καλά..!! Εχθές είχα μία καλή διατροφική μέρα..!!
Καλημέραααα!!!!
Καλημέρα elafaki! Εδώ όλα καλά κρατάμε γερά! Παλεύω και εγώ με τα διαολάκια μου αλλά αυτή η βδομάδα είναι κάθε μέρα και καλύτερα σήμερα νιώθω και πιο ανάλαφρη :-). Προσπαθώ να θυμάμαι να πίνω και νεράκι γιατί αν δεν το θυμηθώ μπορεί να την βγάλω όλη μέρα με ένα ποτήρι πφφφφφ.
Ένα ωραίο άρθρο που διάβασα σήμερα
"Πώς να εντοπίσετε και να διαχειριστείτε τη συναισθηματική πείνα":
http://www.e-psychology.gr/eating-di...himatikh-peina
Είδες elafaki που σήμερα είναι καλύτερα τα πράγματα?:starhit::starhit::starhit:
eli θα τα νικήσουμε τα διαολάκια μας :lol::lol::lol::lol::lol: έτσι?
Eli ευτυχώς είδα το μηνυμά σου αυτό και θυμήθηκα να πιώ νερό . Τι κακό είναι αυτό . Δεν διψάω ποτέ !!!! Το πίνω σαν φάρμακο . Το καλοκαίρι στην πολυ ζέστη αν μ΄αφήσω μπορεί να πιω 1-2 ποτήρια , το χειμώνα τα υγρά μου είναι οι καφέδεςQuote:
Originally posted by Eli
Προσπαθώ να θυμάμαι να πίνω και νεράκι γιατί αν δεν το θυμηθώ μπορεί να την βγάλω όλη μέρα με ένα ποτήρι πφφφφφ.
Παιδιά όλοι με δαίμονες παλεύουμε . Αλλα που θα πάει θα τους νικήσουμε . Δύναμη !!!!
κ ένας τρόπος για να απαλλαχτούμε απο τους δαίμονες είναι κ αυτός
http://www.e-psychology.gr/selfhelp/336-self-esteem
Ναι ναι ναι θα τα καταφέρουμε :spin: :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
Έχω περάσει όλη την μέρα στο σπίτι στον υπολογιστή σήμερα και παρόλα αυτά είμαι πολύ καλά και έχω φάει πολύ σωστά. Παλιότερα αν το έκανα αυτό θα είχα φάει όλον τον κόσμο! Μόνο το απόγευμα με έπιασε μία χαζοπείνα - λιγούρα αλλά το έριξα στην μαγειρική και έφτιαξα ωραία μπισκοτάκια βρώμης για να έχω να τρώω για σνακ μαζί με το φρουτάκι μου και χόρτασα :roll: . Μόνο που δεν έχω κάνει λίγο άσκηση βρε παιδί μου σήμερα, αλλά δεν πειράζει αύριο έχει γενική καθαριότητα οπότε θα κουνηθώ για τα καλά :smilegrin: