Quote:
Originally posted by weird
...... Ο αγώνας που δίνουμε για να απελευθερωθούμε απο το κουκούλι μας, είναι αδυσώπητα σκληρός και συχνά μοιάζει καταδικασμένος.
Μόνο όμως μέσα απο τους παλμούς της δικής μας καρδίας, κάτω από το φως του δικού μας αγώνα, θα βρούμε τη δύναμη να ανοίξουμε τα φτερά μας.
Είναι μια στιγμή απόλυτα προσωπική και η υπερ- ετεροπροστασία μπορεί να έχει συνέπειες:να μην γνωρίσουμε ποτέ το αληθινό μέγεθος της δυνατότητάς μας.
Είναι τόσο δυνατή περιγραφή! Σ\'ευχαριστώ για την τόσο όμορφη ιστορία weird μου....Ένα εύχομαι: Μακάρι η πεταλούδα να ξέρει πότε πρέπει να βγει από το κουκούλι
της, ούτε νωριτερα από όσο αντέχει ούτε και πολύ αργότερα όταν πια θα έχει αρχίσει να σαπίζει το μέσα της...
Quote:
Originally posted by Empneustns
Ποτε δεν μπορουμε να πουμε πως ειναι αργα για μια διεξοδο,γιατι ολα ειναι ρευστα σε αυτη τη ζωη αλλα παντα υπαρχει η ελπιδα και πρεπει να ακολουθουμε τον δρομο
που μας χαραζει .......
Μάλλον Εμπνευστή απαντάς στο δεύτερο σκέλος της ευχής μου. Έχεις δίκιο...Προσπαθώ να το χωνέψω ότι πραγματικά έτσι είναι τα πράγματα, να μη με νικά το άλλο
κομμάτι του εαυτού μου που είναι εκεί πάντα να με πολεμά...
Quote:
Originally posted by weird ..............
Θα έχεις σπασει το κουκούλι
απλά δεν έχω λόγια να σχολιάσω την περιγραφή αυτή...:)
Ένα μου ήρθε τώρα. Διάβασα ότι η ευτυχία είναι στιγμές, στιγμές φωτεινές όπου όλα τα βλέπεις πεντακάθαρα, με δύναμη ψυχής. Αλλά είναι μόνο στιγμές. Κι αν δεν
υπήρχε το σκοτάδι ξανά δε θα μπορούσαμε να διακρίνουμε αυτές τις στιγμές φωτός. Όπως δε θα υπήρχε η χαρά αν δεν υπήρχε η λύπη, δε θα διαχωρίζονταν τα
συναισθήματα. Δυστυχώς όμως καμιά φορά οι στιγμές του σκόπους διαρκούν τόσο πολύ και τόσο έντονα που λιγοψυχείς...Που ο φόβος γίνετια τρόμος...Κι εκεί χάνεις την
πίστη στον εαυτό σου...
Quote:
Originally posted by Empneustns
και οσο καιει,νοιωθεις την ζεστασια της και σκεφτεσαι πως αν καταφερεις να βαλεις την σωστη τροφη,θα την θρεψεις,και θα μεγαλωσει,και θα χαθεις μεσα της,θα
τυφλωθεις απο το φως της που εσυ ο ιδιος βοηθησες να εδραιωθει
Τι όμορφα που το περιγράφεις κι εσύ Εμπνευστή. Ναι αυτό προσπαθώ να κάνω. Αυτή η φλόγα να γίνει πιο δυνατή, κι όταν φυσά δυνατός αέρας αυτή να είναι πιο
αυτάρκης, πιο σίγουρη...
Πόση δύναμη μου δίνετε...
Αυτή την περίοδο έχω παγώσει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα γεγονότα που συνέβησαν πριν να εμφανιστούν οι κρίσεις. Δεν το άντεχε η ψυχή μου, φώναζε δεν
αντέχω. Ακόμα και σε όνειρο το είδα, να το φωνάζω συνεχώς στην ψυχοθεραπεύτρια...Νομιζω δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο ευάλωτη. Τρόμαξα... Κι ακόμα νιώθω...ίσως όχι
τόσο αλλά φοβάμαι. Θέλω να ριχτώ στη μάχη αλλά φοβάμαι. Μένω ακίνητη. Στο κουκούλι μου.
Τα μόνα συναισθήματα που δεν παγωνω και ούτε θέλω γιατί αυτά τα αντέχω - περίεργο αλλά δεν ξέρω γιατί - είναι το συναίσθημα της απώλειας. Πρόσφατα διάβασα ότι
\"οι νευρώσεις είναι στην ουσία ο φόβος/άρνηση να ενηλικιωθούμε\". Και στις νευρώσεις συγκαταλέγεται η διαταραχή πανικού. Πόσο αλήθεια είναι αυτό. Πόσο θα ήθελα
όταν σκέφτομαι έναν επικείμενο πανικό να γίνω ξανά η μικρή ανώνυμη που ήταν υπό την προστασία των μεγάλων. Που ότι κι αν γινόταν θα υπήρχε η αγκαλιά, το
καθησυχαστικό χάδι, ένα χαμόγελο. Άραγε αυτά υπήρχαν τότε; Από ότι θυμάμαι, κάποιες στιγμές ναι, κάποιες όχι. Πάντως διακρίνω σε μένα ένα μεγάλο
παλιμπαιδισμό που μου φάινεται περίεργος στην έντασή του κάποιες στιγμές...
Προσπαθώ να δυναμώσω τη φλόγα μου, όσο κι αν φυσά ή όσο εγώ η ίδια τη φυσώ για να δω πόσο αντέχει...Γιατί δεν πιστεύω σε μένα και διαρκώς την αμφισβητώ, τη
δοκιμάζω βάζοντάς τη σε κίνδυνο.