Θεούλη μου μα δικοί σου άνθρωποι και να σου συμπεριφέρονται έτσι? Γιατί? Νομίζουν ότι σε βοηθούν μήπως? :(
Printable View
Θεούλη μου μα δικοί σου άνθρωποι και να σου συμπεριφέρονται έτσι? Γιατί? Νομίζουν ότι σε βοηθούν μήπως? :(
αυτό είναι όλο το νόημα, αυτός είναι και ο λόγος που γινόμαστε παχύσαρκοι μέσα από τις δίαιτες για μένα. Ανθρωποι ειμαστε, λιγιζουμε, πεφτουμε με τα μουτρα, βαζουμε οσα χασαμε κι αλλα τοσα.Quote:
Originally posted by lineal
καλη δυναμη και καλο κουραγιο και παρτο χαλαρα,μη το χεις στο μυαλο σου συνεχεια και αν νιωσεις καποια στιγμη πως θες να φας,φαε,την επομενη μερα,μη πω ωρα,συνεχισε κανονικα!!!
:))
Οχι, θες να φας? Ναι φαε! Μετα κανε σα να μην εγινε τιποτε και συνεχισε! Τι νομιζετε οι αδυνατοι ανθρωποι δεν τρωνε? Απειρες φορες βλεπω να τρωνε τα απειρα, ειμαι σιγουρη πως μετα απο λιγο ΔΕΝ το κανουν κι επιστρεφουν στο συνηθισμενο προγραμμα τους!
Εμας μας τρωνε οι τυψεις, το προβλημα μας δεν ειναι η πεινα, αλλα η ψυχολογια μας!
Διαβασα αυτο το θεμα και εκνευριστηκα παρα πολυ.
Περνουσα ακριβως τα ιδια και μια μερα ειπα φτανει. Να σε προσβαλει καποιος, δεν ειναι αγαπη, δεν ειναι φροντιδα, δεν το κανει γιατι νοιαζεται, δεν πρεπει να το ανεχεσαι γιατι ειναι οι γονεις σου και σε αγαπανε. Οι γονεις σου θα πρεπει να ηταν πιο ωριμοι ωστε να καταλαβουν τι κανουν και να σταματησουν. Και να σου πω τι εχω καταλαβει εγω, λιγες φορες νοιαζονται για σενα και την υγεια σου και λενε τετοια πραγματα, τις περισσοτερες φορες φοβουνται πως θα τους κρινουν ως γονεις και αντιδρουν ετσι. Ας σταματησουμε να συμπεριφερομαστε στους γονεις μας λες και ειναι οι θεοι, οι γονεις ειναι ανθρωποι, επειδη απεκτησαν παιδι δεν σημαινει οτι εγιναν και γνωστες των παντων ή οτι ειναι ψυχολογοι. Μην το ανεχεσαι.
Ηρθα στο τοπικ μονο και μονο για να γραψω αυτα ακριβως που ειπε η κατέ.Πολυ καλα το εθεσε.
Δεν εχει δικαιωμα κανεις να παρεμβαινει στη ζωη σου,να επηρεαζει τα ονειρα και τους στοχους σου και να σπιλωνει την εικονα που εχεις για τον εαυτο σου.Ακομα και αν εσυ η ιδια δεν νιωθεις καλα με το σωμα σου,ειναι δικο σου θεμα.Οποιοσδηποτε σου μιλαει τοσο ασχημα δεν θελει το καλο σου μονο.Θελει να μην του πουν οτι σε παραταιζε μικρη.Θελει να μην του πουν οι γειτονες οτι ξερουν ενα καλο μαγαζι με ρουχα για παχουλες αν ενδιαφερεσαι.Θελει να μην του παει η θεια η μαρικα ενα ταψι γλυκο που"ειναι και διαιτης για την κορουλα σας"...
Οι γονεις σου πριν γινουν γονεις σου ηταν απλα δυο ανθρωποι και αν τους γνωριζες τοτε θα ειχες πολυ αυστηροτερη κριτικη να τους κανεις,και πολυ περισσοτερα αρνητικα χαρακτηριστικα τους να επισημανεις.Ακομα αυτοι οι ανθρωποι ειναι,απλα εσυ τους βλεπεις πιο πανω...
Ναι κορίτσια έχετε απόλυτο δίκιο.
Σε κάποιες από τις "νορμάλ" συζητήσεις με τη μάνα μου που της έλεγα τα λάθη της πραγματικά δεν καταλάβαινε τι έχει κάνει και πώς και επίσης έριχνε πάλι το φταίξιμο σ'εμένα.
Της έλεγα ότι το να μαγειρεύει για εμάς φακές και να πρέπει να τις φάμε με ψωμί χωρίς σαλάτα ενώ στον πατέρα μου ετοίμαζε κάτι ιδιαίτερο για να τον περιποιηθεί που κουραζόταν στη δουλειά :smirk: τηγανιτή μπριζόλα με πατάτες και αυγά, εμένα μου δίδαξε ότι οι φακές είναι μάπα, ψωμί έχω να φάω τουλάχιστον 20 χρόνια και πέφτω με τα μούτρα στα τηγανιτά. Όταν της έφερα αυτό το παράδειγμα με αντέκρουσε με το κλασσικό "δεν τα λες σωστά, αν ήμουν τόσο λάθος γιατί ο αδερφός σου είναι μια χαρά αδύνατος? άρα εσύ φταις που τρως".
Πιστεύω πως πραγματικά δεν τους νοίαζει τόσο το πως φαίνομαι και η υγεία μου κτλ αλλά αυτό που λέτε, το ότι έχουν αποτύχει οι ίδιοι και πώς φαίνονται στους άλλους οι ίδιοι σαν γονείς. Το βάρος=ασχήμια=αποτυχία δική τους στο να είναι τέλειοι γονείς. Και φυσικά μετατοπίζουν την αποτυχία τους πάνω μου.
Αυτές τις μέρες που ήταν η μάνα μου εδώ, της μιλούσα άσχημα, την είχα στην τσίτα για να μην προλάβει να αρχίσει τις αηδίες, και μου παραπονέθηκε ότι την πληγώνω και δεν την αγαπάω που της μιλάω έτσι. Της απάντησα πως η ίδια με οδήγησε σ'αυτό και πως πρέπει να προστατεύσω τον εαυτό μου, δεν θα κάθομαι να ακούω να με βρίζουν και εγώ να το παίζω χαρούμενη μαϊμού. Με κοίταζε σαν να της μιλούσα για το σωματίδιο του cern. Δεν έχει καταλάβει Χριστό, νομίζει πως είναι τέλεια και έχει κάθε δικαίωμα να μου μιλάει έτσι γιατί στο κάτω κάτω εγώ είμαι λάθος, εγώ φταίω που είμαι χοντρή άρα μου αξίζει.
Διαβάζω το θέμα εδώ και μία ώρα και ταυτίζομαι πραγματικά. Και μένα οι δικοί μου, ΠΑΝΤΑ από 65 κιλά έως τα κιλά που είμαι τώρα, ΠΑΝΤΑ μου έλεγαν να χάσω...
Μερικές φορές φτάνουμε στο σημείο να μη θέλουμε να τους δούμε, αλλά πιστεύω πως πρέπει μόνοι μας να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας...