Αυτο εμ τις φωτογραφίες σας βοήθησε δηλαδή; Να αρχίσω να το κάνω κι εγώ μήπως; Χμ....
Printable View
Αυτο εμ τις φωτογραφίες σας βοήθησε δηλαδή; Να αρχίσω να το κάνω κι εγώ μήπως; Χμ....
Ας πούμε πως οι φωτογραφίες είναι πιο αντικειμενικές από τον καθρέπτη . Στις φωτογραφίες συγκρίνοντας τες πχ εγώ βλέπω πιο έντονα αλλαγές πάνω μου είτε παχυνα είτε αδυνατισα , είναι σα να σε βλέπεις μέσα απ τα μάτια ενός τρίτου προσώπου .
Χμ.....θα το δοκιμάσω κι εγώ αν είναι τότε!
να το δοκιμάσεις, αλλά πρόσεχε, η κάμερα να είναι σε ύψος φυσιολογικού ανθρώπου και να σε κοιτάει σε ευθεία γραμμή όχι υπό γωνιά. Και αυτό διότι οι "καλλιτεχνικές" λήψεις "κλέβουν" λίγο... Εγώ για παράδειγμα, βάζω την κάμερα σε ένα ράφι στο σπίτι μου, που είναι στο ίδιο ύψος με τον λαιμό μου και στέκομαι όσο μακρυά πρέπει για να χωράω ολόκληρη μέσα στην εικόνα. για λεπτομέρειες μετά, κάνω zoom στον υπολογιστή.Quote:
Originally posted by Scarllet_D
Χμ.....θα το δοκιμάσω κι εγώ αν είναι τότε!
ok :)
καλησπέρα μετά από καιρό ! Έχω χαθεί κάπως απ το φόρουμ , τουλάχιστον στο θέμα του γραψίματος γιατί μπαίνω συχνά και σας διαβάζω . Απλά ήθελα λίγο να δώσω το παρόν και να πω οτι η προσπάθεια μου συνεχίζεται κανονικά . Για κάποιο λόγο όμως δεν έχω ιδιαίτερη διάθεση να γράφω συστηματικά στο φόρουμ. Δεν με πείραξε κανείς σας , αυτό πιο πολύ το ερμηνεύω ως οτι η διατροφή μου πλέον μου έχει γίνει τρόπος ζωής , οπότε δεν χρειάζομαι πλέον υποστήριξη όσο παλιά. Η διατροφή μου συνεχίζει να είναι σε στυλ Πρωινό , ενδιαμεσα φρούτο , μεσημερι 1 λογική μερίδα φαι + σαλάτα , απόγευμα καφές + 1 μικρό γλυκό (1 η 2 μπισκοτα πχ) ή 1 φρούτο και βράδυ κάτι ελαφρυ (τοστ με γάλα ή φρούτα ή σαλάτα κλπ) . Γυμναστήριο πάω 3-5 φορές την εβδομάδα 2-3 ώρες τη φορά, το ποδήλατο έξω δεν το παίρνω τόσο πολύ τελευταία και λόγω κάποιων μικροεπισκευών που χρειάζεται και λόγω έλλειψης διάθεσης . Πάντως είμαι καλά! Θα προσπαθήσω να γράφω πιο συχνά :)
Καλως τη Στελλα! Κατσε εδω βρε και μονη μου γραφω χιχιχι Το εριξα εξω αυτες τις μερες και χαθηκα κι γω αλλα επανηλθα. Εχω κανει μια αρχη κι αυτο ειναι βασικο. Πρεπει να εχω και συνεχεια τωρα. Ποσα κιλα εφτασες Στελλιτσα? Μπραβο που εκοψες το καπνισμα!
Καλησπέρα ! Αποφάσισα να γράψω λίγο έτσι για να δώσω το παρόν και θεώρησα περιττό να ανοίξω καινούριο θέμα , οπότε ξέθαψα αυτό που έχω ήδη για να γράφω πότε πότε τις μούρλες μου ... Μαχητικούς σας βλέπω τελευταία και χαίρομαι! Όσο για 'μένα, μεσοβέζικα πράματα. Ένα γεγονός είναι ότι τελευταία κάπως μου τη βάρεσε και δεν ήθελα να πάω γυμναστήριο , οπότε αυτό σε συνδιασμό και με το γεγονός οτι δεν σκίζομαι και στη δίαιτα μου άφησε δωράκι τρία κιλά (σε 1μιση μήνα). Οπότε εδώ και 2 βδομάδες αποφάσισα να κόψω τις μαλακίες και ξαναπήγα γυμναστήριο έστω και απο μία ώρα 3-4 φορές τη βδομάδα. Έστω και αυτό , απ το τίποτα καλύτερο είναι. Αυτή την εβδομάδα σκοπεύω να πιέσω και άλλο τον εαυτό μου να πάω περισσότερες ώρες/φορές.
Δεν ξέρω ρε παιδιά τι τρέχει πάντως , με χει πιάσει μια άρνηση! Άρνηση σε οποιοδήποτε είδος "προγράμματος". Πριν κανα μήνα ήμουν στη φάση ότι βαριόμουν να μαγειρέψω , βαριόμουν τη ζωή μου γενικώς με είχαν πιάσει οι μαύρες μου και ούτε λίγο ούτε πολύ έτρωγα 3-4 φορές τη βδομάδα μεσημεριανό απο μαγειρίο . Τις υπόλοιπες λόγω τύψεων τις έβγαζα με σαλάτες. Και μετά λόγω βουλιμίας (προφανώς αφού για 2-3 μέρες τρεφόμουν ελάχιστα) πάλι έτρωγα ότι να ναι. Μετά κατάλαβα τι βλακείες κάνω , έδωσα μερικές σφαλιάρες (εικονικά έστω) στον εαυτό μου και άρχισα πάλι να προσπαθώ να τρώω υγιεινά . Έστω να είναι μαγειρεμένο απο μένα τελος πάντων και σε λογικές ποσότητες. Εστω!
Κάπως κατάφερα να την κρατήσω αυτή την φάση για κάποιες μέρες και σιγά σιγά ξεκίνησα πάλι και γυμναστήριο. Και τώρα πλέον προσπαθώ να μπω σε πιο αυστηρό κλίμα. Αλλά πραγματικά ρε παιδιά είναι λες και παθαίνω ελλείψεις ώρες ώρες! Θέλω να τρώω βλακείες! Αυτό για αρκετό καιρό το είχα καταπολεμήσει , τώρα πάλι δεν ξέρω ... θέλω σοκολάτα... συνέχεια! Έχω άσχημη τάση να επιστρέψω στις παλιές μου συνήθειες και όσο την εχω αυτήν την τάση τόσο γίνομαι πιο αυστηρή με τον εαυτό μου. Βάζω "στοιχήματα αντοχής" με τον εαυτό μου σε στυλ οτι πχ "αν υποκύψεις στο να παραγγείλεις αντι να μαγειρέψεις, είσαι άχρηστη. Αν πάλι καταφέρεις παρα τη μούρλα που σε χει πιάσει να φτιάξεις ένα υγιεινό γεύμα για να φας τότε είσαι γαμάτη και μπράβο σου." Αυτό λειτουργεί τις περισσότερες φορές θετικά. Αλλά δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλό σε ψυχολογικό επίπεδο να κάνω κάτι τέτοιο στον εαυτό μου. Είναι λίγο σαν αυτομαστίγωμα ...
Έχω απογοητευτεί σε γενικές γραμμές. Μου προκαλεί πανικό και μόνο η σκέψη του να πάρω πίσω τα κιλά που έχω χάσει και αυτό είναι που με προσγειώνει πάντα στην πραγματικότητα ... αλλά μέχρι πότε; Όπως έλεγα και χθες αστειευόμενη σε μια φίλη μου "πάει... πρέπει να το πάρω απόφαση ... θα μαι πάντα μια χοντρή που παλεύει να χάσει τα κιλά της... τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο ..."
Καλημέρα Στέλλα,
Διάβασα λίγο και τις παλιότερες αναρτήσεις σου σε αυτό το θέμα για να σε γνωρίσω λίγο καλύτερα. Ξέρεις τι μου έκανε εντύπωση; Το δημιούργησες λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων πριν κάποια χρόνια, μετά το ξέθαψες λίγο πριν το Πάσχα το ξαναπιασες όταν έκοψες το κάπνισμα και τώρα πάλι κοντά σε γιορτές...
Συνήθως το κόψιμο του τσιγάρου το συνοδεύει ένα άγχος αύξησης βαρους... Μήπως κι οι γιορτές σου δημιουργούν παρόμοιο άγχος; Πχ πω πω αν ξεφευγω τωρα, σε κανα 10ημερο που θα βγουν οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα φάτσα φόρα τι θα κάνω; Ή πω πω γορτές έρχονται, οικογενειακά τραπέζια, πώς θα γίνει να μη φάω τον κόσμο; Μπορεί να λέω και χαζά.. Είναι κι αργά παίζει και σερλοκ στην τιβι...
Μην αυτομαστιγώνεσαι πάντως δε θα βοηθήσει... Χειρότερα γίνεται.. Πληγώνεις περισσότερο τον άνθρωπο που χρειάζεται κανάκεμα... Μια κουβέντα είναι θα μου πεις να σου το λέω...
Τέλος το πάχος δεν είναι ιδιότητα του εαυτού μας, αλλά μια κατάσταση. Έχεις τόσες άλλες ωραίες ιδιότητες σαν άνθρωπος. Σκέψου μόνο αν θα χαρακτήριζες κάποιον άλλο άνθρωπο ως "μια χοντρή;". Λίγες αναρτήσεις σου διάβασα και είδα ότι είσαι μια νεαρή καλλιτέχνιδα, με ευαισθησίες και όνειρα... Και ότι έχασες τόσα κιλά και κατόρθωσες να ισορροπήσεις κάποιες δεκάδες παρα κάτω είναι ήδη πολύ σπουδαίοκαι φανερώνει άνθρωπο με στόχους!!!
Γειά σου marulenia! Ευχαριστώ πολύ που μπηκες στον κόπο να διαβάσεις τέτοια ώρα τις αναρτησεις μου και να μου απαντήσεις κιόλας :)
Αυτό που λες στην αρχή για αυτόν τον χρονικό ρυθμό που υπάρχει σε αυτό το νήμα δεν το χα προσέξει να σου πω την αλήθεια . Ωστόσο θεωρώ ότι είναι τυχαίο . Τα τελευταία 3 χρόνια είμαι σε μια μόνιμη προσπάθεια να χάσω και να διατηρήσω τα χαμένα κιλά. Άλλες φορές με επιτυχία και άλλες ανεπιτυχώς . Πάντα προσπαθώ να πιεζω τον εαυτό μου να τρώει υγιεινα, να γυμνάζεται έστω και τελείως τυπικά με όποιον τρόπο και αν το κάνει και να προσπερναει τις ατασθαλίες σαν να μην εγιναν. Το θέμα των γιορτών δεν με αγχώνει ιδιαίτερα. Όχι ότι δεν το σκέφτομαι αλλά πιστεύω ότι όπως και περσυ θα καταφερω να παραμείνω σε λογικα πλαίσια . Έτσι κι αλλιώς οι γιορτές αν το καλοσκεφτεις 10 μέρες είναι ... τον υπόλοιπο χρόνο είναι το θέμα τι κανεις .
Αυτή η φράση που είπα χθες αν και εκείνη τη στιγμή το είπα τελείως χιουμοριστικα, πιστεύω ότι συνοψίζει την χαμηλή αυτοπεποίθηση μου σε συνδιασμό με την απογοήτευση μου επί του θέματος. Δεν συνηθίζω να εκφραζομαι άσχημα για την εξωτερικη εικόνα των άλλων ανθρώπων. Αντίθετα θεωρώ ότι τα πρότυπα ομορφιάς είναι κατι τελείως υποκειμενικο.
Εχω ενδιαφεροντα, προσπαθώ να καλλιεργώ τον εαυτό μου σε γενικες γραμμές και να θέτω στοχους. Επίσης εχω μόνιμα και αρκετό άγχος για το πως θα τους πετύχω :p
Μεγάλη αλήθεια είπες. Θα το κρατήσω αυτό που είπες.. Νομίζω θα με βοηθήσει να διαχειριστώ τις τύψεις από τα κουραμπιεδακια...Quote:
Originally posted by stellou1989
Έτσι κι αλλιώς οι γιορτές αν το καλοσκεφτεις 10 μέρες είναι ... τον υπόλοιπο χρόνο είναι το θέμα τι κανεις.
Σε πάω και στοίχημα πάντως πως έναν τρίτο ούτε για πλάκα δε θα τον χαρακτήριζες κοκαλιάρη, χοντροκώλη, ανορεξικό ή απλά χοντρο.
Το άγχος της υλοποίησης των στόχων είναι δημιουργικό; Σε βοηθάει να κάνεις βήματα προς σ' αυτα που θέλεις ή σου προκαλεί υπερφαγικά, κλείσιμο στο σπίτι, αποχή απο άλλες υποχρεώσεις κτλ;;
Εχω "φάει" γενικώς τόσο σχολιασμό στο παρελθόν από τρίτους για την εμφάνιση μου που πραγματικα το να ακούω να μιλάνε υποτιμητικα για την εμφάνιση των άλλων το μισω. Ειδικά όταν εμπλέκονται διατροφικές διαταραχές . Οπότε φαντασου εδώ που τα λέμε τι αρνητισμος βγαίνει για τον εαυτό μου για να εκφραστηκα τόσο υποτιμητικα ...
Το άγχος ... άλλες φορές είναι δημιουργικό και άλλες όχι . Εξαρτάται τη φάση μου βασικα . Υπάρχουν περίοδοι που νιώθω τελεια και ότι μπορώ να κάνω τα πάντα κλπ και περίοδοι όπου δεν εχω τόση όρεξη , εχω θέματα με τον ύπνο , νιώθω κουρασμένη και γενικώς σάπια (σαν διπολικη προσωπικότητα ακουγομαι :p ) . Αυτές τις μέρες είναι μια τέτοια περίοδος ... βέβαια ακριβώς επειδή ξέρω ότι περνάω φάση κλπ προσπαθώ να σερνω τον εαυτό μου να κάνει τα πράματα όπως πρέπει και να εχω καλή διάθεση κλπ. Αλλά ώρες ώρες είναι αρκετά δύσκολο ...
Kαλησπέρα και από δω! Λοιπόν , αποφάσισα να ξεθάψω αυτό το θέμα και να το μετονομάσω. Θα προσπαθήσω ότι έχει να κάνει καθαρά με εμένα να το γράφω εδώ απο δω και πέρα. Τι τρώω, ζυγίσματα, μετρήσεις, σκέψεις κλπ... όχι επειδή έχω κάτι με τα υπόλοιπα θέματα , απλά για να είναι οι προσωπικές πληροφορίες λίγο πιο συμμαζεμένες και να μπορώ να ανατρέχω σε αυτές όταν θέλω, να χω συνολική εικόνα του τι τρώω , τι κάνω λάθος κλπ ... οπότε τώρα θα ξαναμπώ εδώ το βράδυ για να γράψω τι έφαγα .
Στελλού τρελοζωγράφα
Είδα πιο πάνω ότι είπες τον εαυτό σου "μια χοντρή". Εγώ και;
Δικαίωμα σου είναι να λες τον εαυτό σου ότι θέλεις. Καλά έκανες! Δεν είμαστε και οι Δαλάι Λάμες να τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας και να είμαστε σε απόλυτη αρμονία με το σύμπαν!
Συμπεριφορές όπως αυτή είναι εντελώς ανθρώπινες. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέφτη και να λέει την μια μέρα "είμαι κούκλος" και την άλλη "είμαι χάλια, τέρας, άχρηστος κλπ". Αυτό δεν είναι διπολική διαταραχή. Είναι ανθρώπινη συμπεριφορά.
Και τα περί "αν τα καταφέρω μπράβο μου αν αποτύχω είμαι για κλάματα" και αυτά είναι ανθρώπινες συμπεριφορές που τις έχουμε όλοι.
Απλά όταν είμαστε στις μαύρες μας θέλουμε να ανοίξει η γη να μας καταπιεί. Δεν γίνεται όμως να είμαστε πάντα καλά και να πετάμε από ευτυχία. Απλά πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι είναι μια φάση που τώρα βρίσκεται στο φουλ της (η μιζέρια μας εννοώ) και θα περάσει. Μπορεί σε μια ώρα ή μια μέρα ή μια βδομάδα... αλλά θα περάσει.
Κι εγώ και όλοι νομίζω, γι αυτό γράφουμε στο φόρουμ. Για να εκτονωθούμε. Γράψε ότι μ@λ@κί@ θέλεις. Πες σε χοντρή, είναι μια χαρά δικαίωμά σου. Πες σε κοντή, άσχημη, ατάλαντη ζωγράφα. Την άλλη μέρα θα διαβάζεις το ποστ και θα γελάς.
Έχουμε κάθε δικαίωμα να αυτοθαυμαζόμαστε και να αυτοβριζόμαστε.
Συμφωνώ απόλυτα μπακλαβά ! Αν και τελευταία δεν μπορώ να πω οτι νιώθω τόσο άσχημα. Όχι επειδή έχω χάσει τα τρομερά πολλά κιλά, αλλά επειδή νιώθω οτι τουλάχιστον το προσπαθώ... ναι όντως μπορούμε να πούμε άπειρα πράματα για την πάρτη μας σε φάσεις που είμαστε νταουνιασμένοι . Ειδικά αυτό το "ατάλαντη ζωγράφα" που λες για 'μένα το λέω συνέχεια σχεδόν :dork: ! Εντάξει αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι σοβαρά τα πιστεύουμε κιόλας ... πάντα... νομίζω είναι περισσότερο κάτι σαν παρακίνηση προς τον εαυτό μας τις περισσότερες φορές να κάνει ότι είναι να κάνει καλύτερα.
Τα σημερινά που έφαγα λοιπόν :
ΠΡΩΙ: 1 φρέντο καπουτσίνο μέτριο
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 1 χούφτα ξηρούς καρπούς
ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 1 τυρόπιτα με πιπεριά φλωρίνης (ωραία ήταν ! )
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 μικρό πεινιρλί
ΒΡΑΔΥ : Μάλλον θα κάνω καμιά σαλάτα με ντομάτα φέτα και αυγό ...
Νερό : γύρω στο 1μιση λίτρο
Γυμναστική: 45 λεπτά ελλειπτικό και 1 ώρα yoga