Αν είναι μέσα σε μια μέρα ο προεγχειρητικός είναι θαύμα! Εγώ χθες βγήκα απ'το Αλεξάνδρα που έκανα απόξεση πολύποδα στη μήτρα κι ο προεγχειρητικός πήρε 3 μέρες! Μπήκα την Τρίτη και βγήκα χθες!
Printable View
Αν είναι μέσα σε μια μέρα ο προεγχειρητικός είναι θαύμα! Εγώ χθες βγήκα απ'το Αλεξάνδρα που έκανα απόξεση πολύποδα στη μήτρα κι ο προεγχειρητικός πήρε 3 μέρες! Μπήκα την Τρίτη και βγήκα χθες!
Να σας ρωτήσω κι εγώ κάτι γιατί μάλλον κάτι έχω μπερδέψει.
Ο γιατρός δίνει μια λίστα με κάτι εξετάσεις που είναι να κάνεις.. Αυτές τις κάνεις στο νοσοκομείο που θα εγχειριστείς, αφού πάρεις την έγκριση και πας για εισαγωγή? Ή τις έχεις κάνει κάπου έξω και τις πας στον γιατρό για να "ελέγξει" και στην συνέχεια να σε χειρουργήσει? :puzzled:
Ναι έχεις μπερδευτεί λιγάκι. Αφού πας στο ραντεβού στο γιατρό σου δίνει να κάνεις εξετάσεις. Όταν έχεις τα αποτελέσματά τους του τις πας και ανάλογα τα αποτελέσματα σου δίνει την βεβαίωση. Από αυτές εξαρτάται το τι θα γράψει σε αυτή. Αν έχεις ΙΚΑ κάνεις επιπλέον εξετάσεις: αιματολογικές (αν είσαι γυναίκα θέλει T3, T4 & TSH) & γαστροσκόπηση. Με αυτές τις δύο και την βεβαίωση πας στο ΙΚΑ και τα παραδίδεις, συμπληρώνεις και μια αίτηση που θα σου δώσουν εκεί, παίρνεις αριθμό πρωτοκόλλου και περιμένεις την έγκριση. Πάει αυτό!
Αφού με το καλό λάβεις την έγκριση, ειδοποιείς τον γιατρό. Αυτός με την σειρά του προγραμματίζει πότε θα σε βάλει σε χειρουργείο. Αργά ή γρήγορα κάποια στιγμή σε ειδοποιεί και σου λέει πως ήρθε η ώρα και να πας στο νοσοκομείο. Εκεί λοιπόν γίνονται άλλες εξετάσεις. Είναι εξετάσεις προεγχειρητικού ελέγχου. Απαραίτητες για την έκβαση της επάμβασης.
Πιστεύω να σε κατατόπισα! :)
Καλή επιτυχία Μαρία!
Αχ Μαρια ξεχασα να σου πω!!! τις πρωτεϊνες που ειναι να παρεις μετα το χειρουργειο πρεπει να τις γραψεις πριν παρεις εξιτηριο!! μετα δεν γινεται και ειναι πανακριβες!! νομιζω 25 ευρω το μπουκαλακι.. ρωτα τη γραμματεα του γιατρου.. θα σε βοηθησει
http://www.ticker.7910.org/wg__102__...zEwLzIwMTQ.gif
Ευχαριστώ!
Φαντάζομαι να το θυμηθώ όταν έρθει η ώρα! Ας λάβω πρώτα την έγκριση όμως!
Χμ, γι' αυτό έχω μπερδευτεί μάλλον. Εγώ έχω πάρει την βεβαίωση χωρίς να πάω κάποιες εξετάσεις στον γιατρό. Και έχω καταθέσει τα χαρτιά που έπρεπε στο Ικα, κι απλώς τώρα περιμένω.. Απλώς δεν ξέρω αν τις υπόλοιπες εξετάσεις πρέπει να τις κάνω, ή οτι είναι θα μου το κάνουν στο νοσοκομείο. Ουφ. Μάλλον θα πρέπει να επικοινωνήσω με τον γιατρό ξανά. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία για τις πληροφορίες! :wink2:Quote:
Originally posted by Μαρία.
Ναι έχεις μπερδευτεί λιγάκι. Αφού πας στο ραντεβού στο γιατρό σου δίνει να κάνεις εξετάσεις. Όταν έχεις τα αποτελέσματά τους του τις πας και ανάλογα τα αποτελέσματα σου δίνει την βεβαίωση. Από αυτές εξαρτάται το τι θα γράψει σε αυτή. Αν έχεις ΙΚΑ κάνεις επιπλέον εξετάσεις: αιματολογικές (αν είσαι γυναίκα θέλει T3, T4 & TSH) & γαστροσκόπηση. Με αυτές τις δύο και την βεβαίωση πας στο ΙΚΑ και τα παραδίδεις, συμπληρώνεις και μια αίτηση που θα σου δώσουν εκεί, παίρνεις αριθμό πρωτοκόλλου και περιμένεις την έγκριση. Πάει αυτό!
Αφού με το καλό λάβεις την έγκριση, ειδοποιείς τον γιατρό. Αυτός με την σειρά του προγραμματίζει πότε θα σε βάλει σε χειρουργείο. Αργά ή γρήγορα κάποια στιγμή σε ειδοποιεί και σου λέει πως ήρθε η ώρα και να πας στο νοσοκομείο. Εκεί λοιπόν γίνονται άλλες εξετάσεις. Είναι εξετάσεις προεγχειρητικού ελέγχου. Απαραίτητες για την έκβαση της επάμβασης.
Πιστεύω να σε κατατόπισα! :)
Quote:
Originally posted by KaG
Αχ Μαρια ξεχασα να σου πω!!! τις πρωτεϊνες που ειναι να παρεις μετα το χειρουργειο πρεπει να τις γραψεις πριν παρεις εξιτηριο!! μετα δεν γινεται και ειναι πανακριβες!! νομιζω 25 ευρω το μπουκαλακι.. ρωτα τη γραμματεα του γιατρου.. θα σε βοηθησει
Ενδιαφέρουσα πληροφορία!!!
Δηλαδή κατέθεσες χαρτιά στο ΙΚΑ χωρίς να περιλαμβάνουν Γαστροσκόπηση και Τ3,Τ4 & TSH?? Και πως θα σου δώσει έγκριση το ΚΕΣΥ για χειρουργείο αν δεν δεί εξετάσεις??Quote:
Χμ, γι' αυτό έχω μπερδευτεί μάλλον. Εγώ έχω πάρει την βεβαίωση χωρίς να πάω κάποιες εξετάσεις στον γιατρό. Και έχω καταθέσει τα χαρτιά που έπρεπε στο Ικα, κι απλώς τώρα περιμένω.. Απλώς δεν ξέρω αν τις υπόλοιπες εξετάσεις πρέπει να τις κάνω, ή οτι είναι θα μου το κάνουν στο νοσοκομείο. Ουφ. Μάλλον θα πρέπει να επικοινωνήσω με τον γιατρό ξανά. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία για τις πληροφορίες! :wink2:
Εκτός και αν εννοείς ότι απλά ο γιατρός σου έδωσε την βεβαίωση χωρίς να δει εξετάσεις σου... Λυπάμαι που το λέω αλλά αν είναι έτσι, εγώ δεν θα εμπιστευόμουν έναν τέτοιο γιατρό. Με μπέρδεψες λίγο... Ο προεγχειρητικός έλεγχος γίνεται στο νοσοκομείο μια ημέρα πριν το χειρουργείο, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο εσύ πέρα από το να πας στο νοσοκομείο όταν σου πουν :) Πάντως ως διαδικασία, η Μαρία ήταν κατατοπιστικότατη!:smirk:
Καλημέρα στην παρέα,νεότερα μέλη και παλιά!
Πώς πάει,flirim; Πότε με το καλό η δεύτερη επέμβαση;
Μαρία. περαστικά σου και σύντομα να πάρεις την πολυπόθητη έγκριση!
Η Οδύσσεια των προεγχειρητικών και μιας έγκρισης είναι η περίπτωσή σου!
Κατέθεσα τα χαρτιά στο ΙΚΑ με τις αιματολογικές και την γαστροσκόπηση. Δεν δέχονται αιτήσεις έτσι κι αλλιώς χωρίς αυτές. Ο γιατρός όμως μου έχει δώσει άλλες 7 εξετάσεις (triplex, ενδοκρινολογική, ψυχιατρική κ.ο.κ.), τις οποίες δεν έχω κάνει. Γι' αυτές ρωτούσα.Quote:
Originally posted by feel_cool2013
Δηλαδή κατέθεσες χαρτιά στο ΙΚΑ χωρίς να περιλαμβάνουν Γαστροσκόπηση και Τ3,Τ4 & TSH?? Και πως θα σου δώσει έγκριση το ΚΕΣΥ για χειρουργείο αν δεν δεί εξετάσεις??Quote:
Χμ, γι' αυτό έχω μπερδευτεί μάλλον. Εγώ έχω πάρει την βεβαίωση χωρίς να πάω κάποιες εξετάσεις στον γιατρό. Και έχω καταθέσει τα χαρτιά που έπρεπε στο Ικα, κι απλώς τώρα περιμένω.. Απλώς δεν ξέρω αν τις υπόλοιπες εξετάσεις πρέπει να τις κάνω, ή οτι είναι θα μου το κάνουν στο νοσοκομείο. Ουφ. Μάλλον θα πρέπει να επικοινωνήσω με τον γιατρό ξανά. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία για τις πληροφορίες! :wink2:
Εκτός και αν εννοείς ότι απλά ο γιατρός σου έδωσε την βεβαίωση χωρίς να δει εξετάσεις σου... Λυπάμαι που το λέω αλλά αν είναι έτσι, εγώ δεν θα εμπιστευόμουν έναν τέτοιο γιατρό. Με μπέρδεψες λίγο... Ο προεγχειρητικός έλεγχος γίνεται στο νοσοκομείο μια ημέρα πριν το χειρουργείο, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο εσύ πέρα από το να πας στο νοσοκομείο όταν σου πουν :) Πάντως ως διαδικασία, η Μαρία ήταν κατατοπιστικότατη!:smirk:
Οκ τώρα κατάλαβα :) Τις εξετάσεις αυτές τις θέλει ο γιατρός για να σε χειρουργήσει (πρέπει να τις κάνεις, αλλιώς μπορεί να αρνηθεί να σε βάλει χειρουργείο). Ο προεγχειρητικός έλεγχος όμως θα γίνει στο νοσοκομείο μια ημέρα πριν το χειρουργείο (αιματολογικές, καρδιολόγος, αναισθησιολογος). Όπως και να έχει, όταν θα πας για τον προεγχειρητικό έλεγχο, καλό είναι να έχεις μαζί σου αντίγραφο από όλες τις εξετάσεις που έχεις κάνει (αρχικές για την έγκριση του ΚΕΣΥ, καθώς και αυτές που σου ζήτησε ο γιατρός σου) για να μπουν στον φάκελό σου μαζί με αυτές που θα σου κάνουν στο νοσοκομείο.Quote:
Originally posted by BubbleGum
Κατέθεσα τα χαρτιά στο ΙΚΑ με τις αιματολογικές και την γαστροσκόπηση. Δεν δέχονται αιτήσεις έτσι κι αλλιώς χωρίς αυτές. Ο γιατρός όμως μου έχει δώσει άλλες 7 εξετάσεις (triplex, ενδοκρινολογική, ψυχιατρική κ.ο.κ.), τις οποίες δεν έχω κάνει. Γι' αυτές ρωτούσα.
Καλησπέρα Nadine! Η αγωνία και η ταλαιπωρία της πολυπόθητης έγκρισης και του προεγχειρητικού ελέγχου είναι μεγάλη για όλους μας... Υπομονή θέλει και να παραμένουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας! Εξάλλου...ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!Quote:
Originally posted by NADINE
Καλημέρα στην παρέα,νεότερα μέλη και παλιά!
Πώς πάει,flirim; Πότε με το καλό η δεύτερη επέμβαση;
Μαρία. περαστικά σου και σύντομα να πάρεις την πολυπόθητη έγκριση!
Η Οδύσσεια των προεγχειρητικών και μιας έγκρισης είναι η περίπτωσή σου!
Αλήθεια Nadine μου, εσύ πως πας? Έχει περάσει αρκετός καιρός από το τελευταίο χειρουργείο σου και ελπίζω να είναι πια όλα καλά και να είσαι υγιείς :) Πές μας νέα σου...
Quote:
Originally posted by feel_cool2013
Οκ τώρα κατάλαβα :) Τις εξετάσεις αυτές τις θέλει ο γιατρός για να σε χειρουργήσει (πρέπει να τις κάνεις, αλλιώς μπορεί να αρνηθεί να σε βάλει χειρουργείο). Ο προεγχειρητικός έλεγχος όμως θα γίνει στο νοσοκομείο μια ημέρα πριν το χειρουργείο (αιματολογικές, καρδιολόγος, αναισθησιολογος). Όπως και να έχει, όταν θα πας για τον προεγχειρητικό έλεγχο, καλό είναι να έχεις μαζί σου αντίγραφο από όλες τις εξετάσεις που έχεις κάνει (αρχικές για την έγκριση του ΚΕΣΥ, καθώς και αυτές που σου ζήτησε ο γιατρός σου) για να μπουν στον φάκελό σου μαζί με αυτές που θα σου κάνουν στο νοσοκομείο.Quote:
Originally posted by BubbleGum
Κατέθεσα τα χαρτιά στο ΙΚΑ με τις αιματολογικές και την γαστροσκόπηση. Δεν δέχονται αιτήσεις έτσι κι αλλιώς χωρίς αυτές. Ο γιατρός όμως μου έχει δώσει άλλες 7 εξετάσεις (triplex, ενδοκρινολογική, ψυχιατρική κ.ο.κ.), τις οποίες δεν έχω κάνει. Γι' αυτές ρωτούσα.
Α, γι' αυτό μπερδεύτηκα. Άλλες αυτές που ζητάει ο γιατρός κι άλλες αυτές που γίνονται στον νοσοκομείο. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. :smilegrin:
Καλώς την Nadine!
Πως τα πας? Λύθηκαν τα προβλήματα? Τα κιλά πήραν τον κατήφορο?
Πες μα τα νέα σου.
Εγώ μετά το πρώτο χειρουργείο ζορίστηκα γιατί ότι και να τρωγα είχα απίστευτες καούρες, κάψιμο στον οισοφάγο και πέρασα τον πρώτο μήνα με χάπια. Τώρα είμαι καλύτερα. Το φαγητό δεν αυξήθηκε, τρώω τα ίδια με πριν απλά δεν έχω τίποτε να με περιορίζει. So far so good.
feel_cool2013 και flirim,δεν είμαι εντελώς καλά.
Το βασικό μου θέμα είναι πως ακόμη,από την πρώτη νύχτα του χειρουργείου,
πέντε μήνες τώρα,κάθε βράδυ πνίγομαι από εμετό στον ύπνο μου,παρά τα ψηλά μαξιλάρια,
οπότε δεν κοιμάμαι καλά τις νύχτες και σέρνομαι χωρίς ενέργεια τις μέρες,συν πόνους σε πλάτη
και αυχένα από τη λάθος στάση σώματος στο κρεβάτι.Το καλό είναι πως μάλλον δε θα χρειαστώ
τρίτη διάνοιξη,αφού κρατώ την τροφή,η οποία ωστόσο συνεχίζει να με πονά και να μου χαλά τη διάθεση,
κάτι που μου είπαν οι γιατροί πως μάλλον θα το έχω για πάντα...Προσπαθώ να παίρνω τα συμπληρώματά μου,
νερό δεν πίνω γιατί με πονάει κι αυτό θα μου δημιουργήσει σίγουρα θέματα και τέλος δε χάνω ιδιαίτερα κιλά,
κάτι όμως που περίμενα καθώς δεν έχω τόση διαφορά στην πρόσληψη θερμίδων πριν και μετά το χειρουργείο.
Αυτά με δυο λόγια τα νέα μου...flirim,έχουμε κι έναν καφέ να πιούμε τα δυο μας,δεν το ξέχασα...Αν νιώθεις τώρα
καλά,να το κανονίσουμε μέσα στον Νοέμβρη γιατί μετά για δυο μήνες θα είμαι περισσότερο πιεσμένη χρονικά.
feel_cool2013,εσύ πρέπει να νιώθεις όχι απλά cool αλλά super με τέτοια απώλεια σε λιγότερο του μήνα!
Εύχομαι και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα της ζωής σου να εκτυλίσσονται εξίσου ικανοποιητικά!
Την καληνύχτα μου και τα φιλιά μου σε όλη την παρέα! Καλή μας δύναμη σε ό,τι καλούμαστε να διαχειριστούμε!