-
Εγώ παιδιά πιστεύω ότι δεν πρέπει να μπούμε σε κατάσταση δίαιτας! Μαρία προσπάθησε να βγεις από το σπίτι! Πραγματικά είναι το μόνο που θα σε σώσει! Εγω πέρσυ τέτοια εποχή είχα χάσει 20 κιλά μόνο και μόνο επειδή ήμουν εκτός σπιτιού! Πρέπει να βρεις κάποιο άτομο είτε από εδώ μέσα είτε από το περιβάλλον σου το οποίο θα σε στηρίζει και θα σε πιέζει ταυτόχρονα.! Πρέπει να σου λέει τί κάνεις σωστά και τί λάθος κατάμουτρα! Εγώ κατάλαβα το πρόβλημα μου όταν ένας φίλος μου μου είπε ότι μια κοπέλα του είπε για εμένα ότι ο φίλος σου (και καλά εγώ) είναι τόσο ωραίο παιδι και κρίμα για τον εαυτό του που είναι παχύς.! Εκείνο το βράδυ τα σκέφτηκα και από την επόμενη μέρα ξεκίνησα να βγαίνω περισσότερο από το σπίτι, να ασχολούμαι με δραστηριότητες (δεν εννοώ αθλητικές), να πηγαίνω για καφέ, για βόλτα κτλ κτλ! Έτρωγα κανονικά ότι τρώγανε και οι φίλοι μου που είναι αδύνατοι απλά πρόσεχα να τρώω μικρές ποσότητες και όχι μετά τις 7 το απόγευμα. Ακόμα καλύτερα αν καταφέρεις να τρως και υγιεινά ταυτόχρονα. Αυτο το πρόγραμμα της διατροφής με το ζύγισμα του φαγητού και τα 5-6 γεύματα την μέρα είναι μόνο για λίγο καιρό! Το μυαλό δεν αντέχει να είναι σε ένα πρόγραμμα και να το τειρεί κατά γράμμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα το οποίο χρειάζεσαι για να χάσεις αυτά τα κιλά.! Εγώ θα σου πρότεινα με απλά λόγια:
1.βγές έξω από το σπίτι για να δεις κόσμο. Όλα βρίσκονται στο μυαλό και αυτό πρέπει να αλλάξει
2. Να τρως υγιεινά και μικρές ποσότητες χωρίς να στερηθείς αγαπημένα φαγητά
3.Προσπάθησε να γυμνάζεσαι στον ελευθερο σου χρόνο
Όλα αυτά στα λέω γιατί κι εγώ είμαι περίπου στα ίδια κιλά με εσένα είχα καταφέρει να χάσω 20 κιλά και μόλις κλείστηκα στο σπίτι για διάβασμα και λόγω έλλειψης χρημάτων τα ξαναπήρα αμέσως! Από εβδομάδα ξεκινάω δουλειά και ταυτόχρονα θα αρχίσω να κάνω ότι είχα κάνει και τότε για να χάσω τα κιλά..!
Υ.Γ Πρέπει όλοι εδώ μέσα να καταλάβουμε και να αποδεχθούμε πόσο άσχημο πράγμα είναι η παχυσαρκία και πόσο κακό προκαλεί στην ζωή μας! Προκαλεί κόμπλεξ, αίσθημα κατωτερότητας, κατάθλιψη, δεν μπορούμε να εκφραστούμε έτσι όπως θέλουμε, δεν μπορούμε να πάμε για ψώνια σαν κανονικοί άνθρωποι, νιώθουμε άσχημα στα αστικά, κουραζόμαστε εύκολα.... και πόσα άλλα ακόμα. Χάνουμε απλές χαρές της ζωής μόνο και μόνο για το φαγητό! Μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός, αλλά αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να την δούμε κατάματα
Ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι και εσύ και εγώ και όσοι άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα να καταφέρουμε να φτάσουμε στον στόχο μας για να αλλάξει η ζωή μας...
-
θα συμφωνήσω με τους από πάνω. nickosk καλως ηρθες!
το κολυμβητήριο είναι μια πολύ καλή λύση.
νομίζω οτι είσαι τόσο νευριασμένη κ απεγνωσμένη που δν μπορείς να κάνεις την αρχή.
τα βρίσκεις όλα βουνό
αυτό που ουσιαστικά πρέπει να κάνεις είναι να βρεις μια ισορροπημένη διατροφή και να αρχίσεις λίγο μαλακή άσκηση, τόσο απλά. στα λόγια.
από κάπου όμως πρέπει να ξεκινήσεις.
από το να βρεις ένα χόμπυ να σου αποσπά την προσοχή, να βγαίνεις έξω ,να βρεις μια διατροφή, να πας κολυμβητήριο. ένα βήμα την φορά.
θέλει λίγο να καθαρίσεις το μυαλό σου, να σκεφτείς ψύχραιμα, να συγκροτηθείς κ να οργανωθείς. ηρέμησε μόνο, δεν θέλει πανικό
-
Συμφωνω απολυτα με οσα μου ειπατε.το οτι θελω καποιον να με παρακινησει ειναι το μονο σιγουρο.αλλα δεν εχω κανεναν.το μονο που εισπραττω απο τους αλλους ειναι αδιαφορια,βλεμματα κλπ.εχω σιχαθει πια.
-
τα μεγαλοποιείς όλα αλλά έχεις κ δίκιο σε κάτι, οτι οι άλλοι δν ενδιαφέρονται παρά μόνο για την πάρτη τους.
πάντως ο καθένας οτι δηλώσει εισπράττει, άμα νιώθεις καημένη κ ένα τίποτα αυτό θα εισπράξεις τι περίμενες?
δηλαδή εσύ όταν έχεις μπροστά σου έναν άνθρωπο που νιώθει ένα μηδενικό,πιστεύεις για αυτόν οτι είναι ο υπερκούλ γαμάτος τύπος? σίγουρα μπορεί να έχεις την ευαισθησία να τον βοηθήσεις ή να νοιαστείς αλλά κ αυτό "παίζει" θεωρώ.
γιαυτό σου λέω μην περιμένεις από τους άλλους να κάνουν την αρχή για σένα, ξεκίνα μόνη σου κ στην διαδρομή θα συναντήσεις πολλούς συμπαραστάτες αλλά κ πολλούς εχθρούς.
-
Ολοι κοιτανε την παρτη τους και πως θα ειναι εκεινοι καλυτερα.θελω να ξεκινησω αλλα δυσκολευομαι.γιαυτο γραφω εδω.ευχομαι να καταφερω να κανω την αρχη.ναι εχω την χειροτερη γνωμη για τον εαυτο μου,ντρεπομαι για το σωμα μου και σιγουρα προς το παρον δεν αλλαζει αυτο.θελει χρονο επιμονη και υπομονη και θαυμαζω αυτους που τα καταφερνουν
-
εγώ προσωπικά δεν έχω καταφέρει τίποτα ,είμαι ακόμα στην προσπάθεια, οπότε μην νιώθεις μόνη!ελπίζω να τα καταφέρουμε.
-
Απο προσωπική πείρα νομίζω ο μεγαλύτερος συμπαραστάτης και βοηθός είναι ο ίδιος μας ο εαυτός... Αν δεν είμαστε εμείς οι ίδιοι έτοιμοι να παρακινήσουμε τον εαυτό μας δυσκολα άλλος θα μας σύρει.. Για παράδειγμα περσι επειδή με είδαν ότι είχα παραχοντρύνει ανέλαβαν διάφοροι να με "στρώσουν", αλλά δεν ημουν έτοιμη να κάνω κάτι για το σώμα μου. Το αποτέλεσμα ήταν η κολλητη μου να τρέξει σε ημιμαραθώνιο, ο άντρας μου να κάνει κοιλιακούς και μπράτσα, η αδερφή μου να γίνει gym freak κι εγώ να βάλω άλλα πέντε κιλά από τις τύψεις που όλοι χτυπιόντουσταν εκτός απο μένα...
Αν και ακούγομαι αφερέγγυα, έχω να σου προτείνω κάτι.. Αν θέλεις δηλαδη, επειδή κι εγώ χρειάζομαι να αρχίσω να καίω κάπως θερμίδες (γιατί μένω στο σπίτι και ξεχνάω να βγω) 3 φορές τη βδομάδα 15-20 λεπτο περπάτημα περίπατο και να τα καταγράφουμε σε αυτό το τοπικ. Ψήνεσαι;
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...=2103&page=144
-
Να καταγραψουμε τι ακριβως?θα προσπαθησω.οταν παω πρωτη φορα θα μπω να το γραψω.
-
Πρεπει να τα καταφερουμε.για την υγεια μας.
-
Για την υγεία μας πάνω απο όλα!! Δεν πρέπει να μας φάνε οι ινσουλίνες!! Εγώ λέω μπορουμε να καταγράφουμε πόσες φορές τα καταφέραμε, το χρόνο (πόσα λεπτά κράτησε ο περίπατος) και απόσταση. Το πρώτο είναι εύκολο και μετρήσιμο με ένα ρολόι, το δεύτερο αν έχεις βηματομετρητη θα βοηθούσε, αλλα και το google maps κάνει δουλειά!!
-
-
Είναι κάτι εργαλειάκια που φοριούνται σα ρολόι, ή στην τσέπη και μετρούν πόσα βήματα κάνεις. Με το που ξεκινάς τη βόλτα αρχίζουν και μετράνε Αν έχεις smartphone νομιζω έχει και εφαρμογή. Τα κάναν και δώρο με περιοδικά παλιά, αλλά από 5ευρώ ξεκινάν και αν ειναι επώνυμα μπορεί να είναι πολύ ακριβά..
-
-
δν γνωρίζω για την εφαρμογή αλλά όποια ξέρει ας μας πει με ενδιαφέρει κ μένα!
μαρία θα σου πρότεινα να βρεις και ένα βιβλίο αυτοβοήθειας που θα σε καθοδηγήσει στην δίαιτα κ θα σε βοηθήσει να κάνεις την αρχή,
έχει πολλά στα βιβλιοπωλεία μπορείς να δεις τι σου ταιριάζει.
εμένα κάποτε με βοήθησε
-
καποια προτιμηση σε βιβλιο?