Quote:
Originally posted by purplerose
Μπλοσομ, ωραιες και χρησιμες συμβουλες! Οντως ισχύουν!!! 👍👍
Μαρια, αυτο με το ιδανικο βαρος δεν ειναι και τοσο απολυτο. Πρωτον, υπαρχει ενα οριο μεσα στο οποιο πρεπει να κινουμαστε και εννοω απο εναν αριθμο μεχρι εναν αλλον, πχ εγω εχω ψαξει οτι με υψος 1,57 το φυσιολογικο ειναι 46-62!!! Δευτερον, δεν εχει μεγαλο νοημα η ζυγαρια εν τελει. Αυτο που μετραει ειναι η συασταση του σωματος. Πχ. Εχουμε δυο ανθρωπους ιδιο υψος ιδιο βαρος. Πχ 1, 57 με 55 κιλα. Τυπικα, εχουν ιδιο ΔΜΣ, τυπικα και οι δυο ΤΟ ΙΔΙΟ "φυσιολογικοι" Μπορει ομως ο πρωτος να εχει 20 κιλα μυες και ο δευτερος να εχει δεκα και αναλογικα να υπαρχει και λιπος. Θελω να πω, απο τη στιγμη που εισαι ουτως η αλλως στο φυσιολογικο πλαισιο δεν πρεπει να σε νοιαζει συγκεκριμενος αριθμος στη ζυγαρια αλλα να αλλαξεις σύσταση σωματος... Αν κανεις μυικη μαζα εστω και λιπος να χασεις η ζυγαρια θα ανέβει.. Αυτο δε σημαινει οτι "χοντρυνες", σημαινει οτι δυναμωσες...
Πρεπει να γινεται κατανοητο οτι οταν λεμε κατεβασμα ζυγαριας εννοουμε μειωση λιπους... Αυτος ειναι ο στοχος της διαιτας η διατροφης! Και οταν λεμε υγιεινος τρόπος ζωης γενικα ανεξάρτητα απο τα κιλα, εννοουμε ακριβως αυτο, υγεια = δυναμη, δυναμη προσφερει η μυικη μαζα..
Τωρα θα μου πεις, τι μας τα λες κυρα μου, εγω εχω αλλο σοβαρο θεμα να αντιμετωπισω, ψυχολογικο που σχετιζεται με το πως τρωω και μου λες για μυες; Ναι, δικιο εχεις, αλλα στο λεω γιατι δε θελω να αγχωνεσαι για τον ακριβη αριθμο, για κατι που εσυ ενδεχομενως να μην φταις γιατι καποιοι αλλοι "ειδημονες" καθονται και μιλανε ετσι και επηρεαζουν.. Βγαινει ο καθε ασχετος που ειναι αδυνατος και λεει το κοντο του και το μακρυ του.. Και εγω περυσι ειχα μια "φιλη" που ημουν 75, και αντι να με ενθαρρυνει και να μου πει οτι σιγα σιγα θα τα χασεις και μπραβο που ξεκινας κ προσπαθεις, ασχολειται με αθλημα καπως ερασιτεχνικα, ανεβοκατεβαζε τον εαυτο της χοντρο, με 18% λιπος κ ελεγε οτι ειναι βοδι, λεει με πολυ ασχημο τροπο "πρεπει να εισαι δεκα κιλα κατω απο το υψος σου" Ε ΟΧΙ δεν ΠΡΕΠΕΙ να ειμαι.. Αν γουσταρω θα ειμαι, αλλα αν δε γουσταρω δε θα ειμαι. Για μενα φυσιολογικο ειναι και το 47 και το 62! Γιατι τετοιο αγχος και τετοιες εμμονες... Μην τρελαινεσαι! Σημασια εχει να καταφερεις μεσα απο τη ζωη σου να αισθανεσαι ψυχικη ηρεμια και ο, τι αυτο συνεπαγεται! Και ο αριθμος δεν παιζει ρολο σε τιποτα..
Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά το ότι όσο μεγαλώνουμε είναι πιο υγιές να έχουμε περισσότερο λίπος και μετά από μια ηλικία είναι καλύτερο να είμαστε στα πλαίσια του υπέρβαρου ΔΜΣ. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτοί που έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο είναι αυτοί που είναι στο 25-30 ΔΜΣ ως μεσήλικες και άνω (πχ μετα τα 50). Άλλες έχουν δείξει ότι το λίπος μας προστατεύει από ασθένειες πχ καρδιά (εξαρτάται το λίπος και που βρίσκεται και φυσικά είναι άλλο ζήτημα πως το πήραμε).