Originally Posted by
in the woods
Απλά με φοβίζει λίγο αυτή η κατάσταση.Και παλιότερα υπήρχαν περίοδοι που ήμουν χάλια ψυχολογικά,δεν είχα ενέργεια και αισθανόμουν κενό αλλά ήταν της τάξεως της μιας βδομάδας.Αυτή η (σιχαμερή) κατάσταση πάει περίπου 7 μήνες τώρα,αλλά τους τελευταίους 3 είναι ακόμη χειρότερα.Δίνω μάθημα και τις τελευταίες 3 μέρες δεν έχω διαβάσει τίποτα,δεν μπορώ να είμαι αποδοτική,αρνούμαι τα πάντα,την ίδια τη ζωή μερικές φορές,δε ξέρω.Με είχες ρωτήσει αν έχω πάει σε ειδικό.Μια φορά σε ψυχολόγο,αλλά δεν.. Βασικά θεωρώ οτι κανένας ψυχολόγος δε μπορεί να με βοηθήσει αν από μόνη μου δεν ενεργοποιηθώ.Όταν λες ειδικό,αναφέρεσαι και σε ψυχίατρο να φανταστώ.Μερικές φορές τον βλέπω σαν λύτρωση τον ψυχίατρο και τα φάρμακα προκειμένου να πάρω λίγο τα πάνω μου και να αρχίσω να βλέπω λίγο την ομορφιά στη ζωή.Η μητέρα μου είναι κατά του ψυχίατρου (όχι του ψυχολόγου) γιατί μου λέει οτι αν ξεκινήσω από αυτή την ηλικία να παίρνω τέτοιου είδους φάρμακα θα με συντροφεύουν για όλη μου τη ζωή και το θεωρεί κρίμα αυτό.Θέλει να το παλέψω και να το αντιμετωπίσω χωρίς φαρμακευτική αγωγή.Το μότο της : "δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις αλλά πόσες θα σηκωθείς".Το προσπαθώ να σηκωθώ αλλά με βήματα "χελώνας" και το χειρότερο είναι οτι κάνω κινήσεις που με επαναφέρουν στο αρχικό στάδιο προσπάθειας.Σαν από μόνη μου να θέλω να βυθιστώ στο βούρκο.Δε μπορώ να είμαι καλά γιατί δεν έχω αφήσει ο,τι με ρίχνει πίσω,μακριά.Αλλά και αν το κάνω αυτό εν τέλει,δε ξέρω αν θα μπορώ να δω την ομορφιά στη ζωή μου.Μακάρι να τα καταφέρω.Α,και σχετικά με τα ζάναξ.Παθολόγος τα συνταγογράφησε στη μητέρα μου για τις κρίσεις πανικού που με πιάνουν.Αλλά εγώ τα έχω κάνει καραμέλες.
Τέλος πάντων έγραψα αρκετά.Ελπίζω να μην σε κούρασα.Απλά ίσως έχω ανάγκη να μιλήσω σε έναν άνθρωπο.