Δεν ξέρω αν είναι πάντα αυτό, αν και το έχω ακούσει από τους πολεμιους των αντικαταθλιπτικών.
Εγώ όταν τα σταματαω είμαι καλά καποιους μηνες μετά και μετά λόγω κάποιου γεγονότος στρεσογονου συνηθως αναπτυσσω τα ιδια συμπτωματα,σκεφτομαι πιο έντονα, πολύ αγχος κ αϋπνία.Όπως ήμουν δλδ πριν αρχίσω τα αντικαταθλιπτικά.
Κατά τη γνώμη μου δεν πιστεύω ότι είναι , στην περίπτωση μου,συμπτωματα αποσυρσης γιατί τα είχα κ πριν ξεκινήσω καν αγωγή κ σε πολύ χειρότερο βαθμό.Απλα όταν σταματάς τα χαπια ,η επιδραση τους δε φεύγει αμεσως, μένει κανα μηνα κ μετά ο εγκεφαλος επανερχεται στην κατάσταση που ήταν, αν κι εσύ δεν έχεις καταφέρει κ.με ψυχοθεραπεία να λυσεις το πρόβλημα.
Άλλωστε επιστημονικα πλέον η ιδψ θεωρείται βλαβη του εγκεφάλου(βασει εγκεφαλογραφηματων) κ όχι θέμα τραυματος ή του τροπου που έχεις μεγαλώσει οπως παλιότερα, που ήταν της μοδας η ψυχαναλυση.
Συνεπώς όταν έχεις μια βλάβη , είναι λογικό τα χάπια να αποκαθιστουν την ισορροπία στον εγκέφαλο κ οταν τα κόβεις να επανερχεται όπως ήταν πριν.
Εστάλη από SM-G930F στο
E-Psychology.gr Mobile App