Έρωτας = έλξη + πάθος Χ διάρκεια/θέληση Χ (αντοχή + επιθυμία)
Printable View
Έρωτας = έλξη + πάθος Χ διάρκεια/θέληση Χ (αντοχή + επιθυμία)
Ρε παιδια, εχουμε χωρισει 3 εβδομαδες περιπου, και με περνει στο τηλ. ανα μια εβδομαδα, για να δει τι κανω στο φιλικο (να μην χωρισουμε ασχημα, να μεινουμε φιλοι κλπ). Ενω οπως λεει ο δικιγορος της την συμβουλεψε να μην εχει καμια επικοινωνια μαζι μου, αλλα και αλλοι πιστευω φιλοι και οικογενεια γιατι την οχλω, παπαριες ασχετων-\"ειδικων\" (συγνωμη για την γλωσσα μου). Και εκει που εχω μπει σε μια σειρα...πεταει το \"δεν ειμαι με κανενα τωρα, δεν επριμενω κανενα και κανεις δεν με περιμενει\" καπως ετσι. Τι μας λεει τωρα το μικρο? Τοσο καιρο γιατι δεν ελεγε τιποτα. Μονο δεν ηξερε τι ηθελε. Απο οτι μαθαινω το πρωτο καιρο ειχε παθει καταθλιψη, μαλλον τωρα ειναι καλυτερα, την ακουσα πιο ηρεμη, αλλαγμενη. Εγω τι φταιω, τι πρεπει να πληρωσω ακομα, τι κανω?
καλή σου μέρα καπετάνιε..
επειδή δεν κατάλαβα καλά...
δηλαδή την ακούς μετανιωμένη στο τηλέφωνο;
Διάβαζα το θέμα σου και συγκινήθηκα με την ειλικρινή αγάπη σου, και τις προσπάθειες σου
Πια όμως, ίσως θα πρέπεθι να κάνεις πράγματα για τον ευατό σου
Να τον ηρεμήσεις, να τον αγαπήσεις, να τον ακούσεις
Αν δεν αισθάνεσαι άνετα που μιλάτε, ή σε ρίχνει αυτό, μπορείς να κόψεις την επικοινωνία μαζί της
Δεν ξερω πια ουτε τα βαθυτερα αιτια του χωρισμου μας.
Καλο διαθετη ηταν (ειχε περασει ή περνει ακομα δε ξερω φαση καταθλιψης) αν ηταν μετανιωμενη θα ελεγε να γυρισει, θα εστελενε κανενα sms , να βγουμε για καφε, εστω ενα τηλεφωνο. Τιποτα ομως. Οχι δεν ειναι, ισως αργοτερα το μετανιωσει. Mετανιωνουμε συνηθως οταν ειναι αργα!
Εγω ειχα κοψει επικοινωνια σημερα της εστειλα sms.
\"Γεια σου, Θα ηθελα να σου πω πολλα αλλα δεν εχει νοημα.\"
\"Τι το θελες το το δεν εισαι με καποιον και κανεις δεν σε περιμενει?\"
\"Να το κανω τωρα τι? να αποκτησω ελπιδες ψευτικες. Οχι μικρη μου.\"
\"Αθελα μου σε πληγωνω και αθελα σου το ιδιο, απο Αγαπη Πως μπορει ?\"
\"Εγω επειδη Πραγματικα σε Αγαπω σε αφηνω ελευθερη κανε οτι θες λοιπον!\"
\"Την προθεσμια την γνωριζεις για να ειμαι δικαιος αν θες να πολεμισεις ελα πριν φυγω μακρια απο τον στοιβο της μαχη της κοινης μας ζωης και ο ΘΕΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΜΑΣ\"
Τι αλλο θα κανω ... απευθειας συνδεση κινητου με φοδουμ
Οταν πολεμαμε για ιδανικα οπως για την Αγαπη και για τον Ερωτα, αξιζει.
Αλλα μεχρι και ενος σημειου, αν ο αλλος δε θελει πια ΤΕΡΜΑ.
ΤΙ ΛΕΤΕ?
ΕΤΣΙ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΥΟΜΑΙ, ΔΙΝΟΜΑΙ, ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΝΑ!
εγώ λέω πως είσαι ένας πάρα πολύ γλυκός άνθρωπος και δεν αξίζεις τέτοια συμπεριφορά.
θα συμφωνήσω με την νόρα πως πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου όπως ακριβώς αγαπάς και αυτή την τυχερή αλλά ταυτόχρονα αχάριστη γυναίκα,και την λέω τυχερή γιατί βρέθηκε ένας τέτοιος άντρας να την δώσει τα πάντα και αχάριστη γιατί δεν άνοιξε την αγκαλιά της να τα δεχτεί.συγχώρεσέ με για τους χαρακτηρισμούς αλλά νιώθω λίγο άσχημα......
αν κάποιος άντρας μου μιλούσε με τον τρόπο που μιλάς εσύ για τα αισθήματά σου σίγουρα θα λύγιζα.....και θα του έδινα πολλά περισσότερα από ότι αυτός σε εμένα...
Λίτσα μου κανείς δεν είναι αχάριστος, τυχερός ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο
Μπορεί αν φερόταν έτσι σε άλλη κοπέλα, να τύχαινε ίδιας ανταπόδωσης
Ή μπορεί η γυναίκα του να μην πτοείται από τέτοιες συμπεριφορές.
Ο καπετάνιος κάνει ότι μπορεί, και καλά κάνει, γιατί έτσι νιώθει, και αυτό δεν μπορεί να του το στερήσει κανένας;)
Από εκεί και πέρα όμως, πρέπει να προστατέψει τον ευατό του και να τον επαναφέρει
συμφωνώ μαζί σου απόλυτα απλά όπως προείπα νιώθω λίγο άσχημα και αμήχανα μπορώ να πω.σίγουρα από εδώ και πέρα πρέπει να κάνει πράγματα και για τον εαυτό του.αυτή τη γλυκήτητα και την αγάπη που βγάζει από την ψυχή του πιστεύω πως πρέπει να την προσφέρει στον εαυτό του και σίγουρα η ζωή θα του το αντοποδώσει...:)
Συμφωνώ κορίτσια και θα προσπαθήσω ειλικρινά, αλλά δεν μπορώ να μου δώσω απεριόριστη αγάπη, όχι τουλάχιστο όση μπορώ να προσφέρω στον κόσμο. Διότι αγάπη + εγωισμός = ναρκισσισμός για μένα και δεν το θέλω. Ο δρόμος μου είναι όλο ανηφόρα μοναχικός και δύσκολος, δεν απαρνιέμαι τα ιδανικά για τα εφήμερα.
Να δώσω θέλω σε φίλους και φίλες σε ανθρώπους ναι, Να δώσω θέλω στη μελλοντική μου σχέση (εάν έρθει ποτέ γιατί η τωρινή είναι φαίνεται καμένο χαρτί) ναι. Για αυτό γίνονται όλα, για να μάθουμε από τα λάθη μας και να γίνουμε καλύτεροι. Και τι θα πάρω ότι περισσέψει και μην ανησυχείτε το σύμπαν είναι δίκαιο σε αυτούς που προσφέρουν πολλά. Και εγώ έχω κάνει πολλά λάθη! Αλλά ποια είναι επιτέλους να τα βάλω κάτω να τα διορθώσω στο λεπτό. Θέλω να ζήσω ελεύθερος.
Ένα παράδειγμα έχω συνειδητοποίηση ότι εάν τώρα μια φίλη μου κέρδιζε ένα μεγάλο ποσό θα ήμουν για εκείνη ευτυχισμένος σα να τα κέρδισα εγώ εάν τώρα είχα τρελά λεφτά θα τα χάριζα όλα σε παιδιά και φτωχούς που τα έχουν ανάγκη. Έχω τώρα δεν χρειάζομαι χρήματα το δεύτερο μου μισό χρειάζομαι και ας είναι και άλλη από την σημερινή ως γυναίκα μου φερόμενη μπορώ να το αντέξω και αυτό. Αυτό έχω επιλέξει ως Δρόμο.
Νομίζω ότι εάν είστε αισιόδοξες και με θετική ενέργεια θα βρείτε αυτόν που αναζητάτε (αλλά δυστυχώς δεν είναι της παρούσης αυτό), αναρωτηθείτε εάν τον βλέπετε κάθε μέρα, αναρωτηθείτε τι κάνει τώρα, αναρωτηθείτε αν είναι καλά στη υγεία του, αναρωτηθείτε για πράγματα καθημερινά ,υποθετικά ναι μεν αλλά σας ανοίγουν τα μάτια σας, η αντίληψη διευρύνεται. Και το δεύτερο ήμισυ εμφανίζεται ήταν πάντα εδώ μπροστά μας και δεν το βλέπαμε.
Γιατί ο άνθρωπος των ονείρων μας είναι δίπλα μας!
(μη παίρνετε τα λόγια τις μετρητής μπορεί το δεύτερο ήμισυ να είναι ένας άγνωστος) Αλλά μην ξεχνάτε ο Δρόμος προς την Ιθάκη έχει σημασία, όχι Ιθάκη. Βέβαια όταν τον βρείτε είναι άλλη ιστορία ;)
Και που να διαβασετε http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=3950&page=1
Θέμα: ΛΟΓΟΙ ΧΩΡΙΣΜΟΥ ( Πραγματικοί Λόγοι Χωρισμού από μια Σχέση)
που είναι παράλληλο σχετικό θέμα με την ιστορία μου το τελευταίο καιρό.
Δεν γνωρίζω τους λόγους χωρισμού μου ακόμα. Για αυτό αφού με χώρισε της έστειλα με mail εγώ τους δικού μου λόγους που την χωρίζω (καμία 15αρια) ότι μπορούσα να σκεφτώ γιατί εγώ δεν ήθελα να χωρίσουμε εξ αρχής. Αλλά ας είναι γιατί τώρα τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Θα φτιάξω την ζωή μου με άλλη κάποια στιγμή, ελπίζω να μη περιμένω άλλη μια αιωνιότητα. Αγαπώ τη Αγάπη και δίνομαι, τον Ερώτα υμνώ τόσο κακό είναι πια?
«Άσε με…
Κρατάς την πένα μου
στα χέρια σου κρατάς
την σκέψη μου
κοντά στην καρδια σου..
κρατάς τις νύχτες μου ,
τις μέρες μου ..τη ζωή μου..
Αφησέ με ελεύθερη
άσε με να πετάξω ζωντανή γεμάτη
άσε με να ακούω τους χτύπους της καρδιάς σου
άσε με να ακούσω την ανάσα σου
άσε με ,άσε με να υπάρχω ..
άσε την ψυχή μου να ζήσει,άσε με να ζήσω
άσε με να υπάρχω χωρίς να τριγυρνάς..
να τριγυρνάς κ να αφήνεις τα σημάδια σου
στην ψυχή μου ..
άσε με να ζήσω,
άσε με να σε δω
άσε με να σε αγγίξω
άσε με να υπάρχω όπως κ συ ..
άσε με να σε μυρίζω,
άσε με να σε φιλώ
άσε με να σε θέλω ελεύθερα χωρίς όρια
χωρίς πρέπει χωρίς γιατί χωρίς αντίο..
άσε με να σου γράφω άσε με να σε ακούω
ασε με να υπάρχω
άσε με να ζω
άσε με να αναπνέω
άσε μένα να σε τριγυρίζω
άσε με να σε κοιτώ στα μάτια κ ας γίνομαι κομμάτια.
άσε με να σ αγαπάω έτσι όπως μπορώ
άσε με να σε χαϊδεύω
άσε με να γύρω πλάι σου
άσε με να σ\' αγαπάω κ ας μη με έχεις ποτέ
άσε με να σου χαμογελώ
άσε με να κλαίω
άσε με να φωνάζω ..
άσε με ..
άσε με να σ\' αγαπάω έτσι όπως εγώ μονάχα μπορώ..
άσε με να τραγουδάω
άσε με να φωνάζω
να σε φωνάζω κ να έρχεσαι να σε ακουμπάω κ να εξαφανίζεσαι
ασε με απλά να υπάρχω εκεί κ παντού γύρω σου κ πουθενά..
άσε με τις νύχτες να γίνομαι κομμάτια
ασε με να σε λατρεύω
ασε με να σου γράφω
ασε με να υπάρχω
ασε με να σε θέλω
άσε με να σ\' αγκαλιάσω
άσε με να σε φιλήσω
ασε με να σου τραγουδήσω ..
άσε με..ασε με να υπάρχω σε μια γωνιά της καρδιας σου ...
Ασε με να Σ\'ΑΓΑΠΑΩ ετσι οπως μονάχα ξερω εγώ..
Ι.
Αφησέ με...» El Corazon
Δυστυχώς πρέπει να αποσυρθώ από αυτή τη σχέση με όση αξιοπρέπεια και δύναμη ψυχής μου έμεινε, κατεστραμμένος έμελε να μαζεύω τα κομμάτια μου για να συνέρθω, να ανασυγκροτηθώ. Άργησα να καταλάβω ότι προσπαθούσα ίσως μάταια, ότι ήταν αργά εκείνο το Νοέμβριο του 2008 όταν έπαθα το πρώτο σοκ τυχαία, είχε παραιτηθεί από τον Μάιο! Και εγώ έκανα όνειρα, σχεδία, εργαζόμουν, πάλευα μόνος μου για δυο.
Πάω για άλλα μεγαλεία!
Λογια σιωπης..
Στίχοι: Κώστας Λειβαδάς
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Πρώτη εκτέλεση: Ελένη Τσαλιγοπούλου
Κράτα με στο σκοτάδι,
πάνω σου πιο σφιχτά
ν\' ακούγεται η καρδιά όταν ζητάει το χάδι...
Κράτα με και θυμήσου
ψέματα μη μου πεις
τα λόγια της σιωπής διαβάζω
στο κορμί σου...
Τόσο πολύ σ\' αγαπώ που μπορεί
και να μάθω μακριά σου για σένα να ζω...
Τόσο βαθιά σ\' αγαπώ που μπορεί
και ν\' αντέξω μακριά σου να ζω...
Να \'ξερες πως πονάει το τελευταίο φιλί
κι ακόμα πιο πολύ όταν σε προσπερνάει...
Αν είναι να μου δώσεις
τέτοιο φιλί πικρό
δώσ\' μου το να το πιω
δίχως να μετανιώσεις...
Τόσο πολύ σ\' αγαπώ που μπορεί
και να μάθω μακριά σου
για σένα να ζω...
Τόσο βαθιά σ\' αγαπώ
που μπορεί
και ν\' αντέξω μακριά σου να ζω...
Ενα τραγουδι αγαπημενο..Που για μενα συγκεντρωνει με τοσο ομορφο και πονεμενο τροπο το νοημα της αληθινης αγαπης..Αυτο το τραγουδι με ποναει..Ομως αξιζει..
Αφιερωμενο στην πρωην.
ΔΙΑΛΕΞΕ ΖΩΗ, ΟΧΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.
Πιστέυω οτι...
Μέσα σε όλο αυτό το πυκνό σκοτάδι..
ανάμεσα σε Θεούς και δαίμονες ..
εγώ είμαι ο γλάρος....
αν τα καταφέρω να με θυμάσαι ...
αν όχι φέρε στο μυαλό σου ...
την ομορφιά των φτερών μου...
την ώρα που θα καίγονται..!!
Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος
Αν αγαπάς χωρίς να αγαπιέσαι είναι σαν να μιλάς χωρίς να ακούγεσαι
Μη βιάζεσαι! Μάθαινε πρώτα και μετά πράτε.
Ακους η μονος μου μιλαω παλι?