Δεν συμφωνώ αυτό με το κέρατο. Δηλαδή οποίος κερατώνει δεν είναι καλός γονιός; δεν έχει να κάνει. Άλλο σύζυγος. Άλλο γονιός.
Printable View
Δεν συμφωνώ αυτό με το κέρατο. Δηλαδή οποίος κερατώνει δεν είναι καλός γονιός; δεν έχει να κάνει. Άλλο σύζυγος. Άλλο γονιός.
Αν κατάλαβα καλά τι προσπαθείς να πεις, είναι οτι θεωρείς άδικο για τον έναν από τους δύο γονείς να χάνουν την καθημερινότητα με τα παιδιά τους ή να στερείται ένα παιδί τον έναν από τους γονείς του.
Αν είναι αυτό, θα συμφωνήσω.
Παρόλα αυτά όταν ένας γάμος φτάνει συναισθηματικά στο τέλος του και το ζευγάρι έχει απομακρυνθεί τόσο που έχουν προχωρήσει σε άλλες σχέσεις, θεωρώ πιο υγιές το να χωρίζουν . Το άλλο το θεωρώ θέατρο και πιστεύω πως τα παιδιά το νιώθουν και το καταλαβαίνουν αργά ή γρήγορα. Επίσης τα παιδιά είναι η πιο συνηθισμένη δικαιολογία για όποιον δεν θέλει να ξεβολευτεί.
Για το θέμα της επιμέλειας πάντως, έχει προχωρήσει κάπως η κοινωνία μας, δεν θεωρείται πλέον δεδομένο ότι τα παιδιά τα παίρνει η μάνα ή ότι δεν χρειάζονται τον πατέρα τους. Μάλιστα έχει αρχίσει και στη χώρα μας να εφαρμόζεται η συνεπιμέλεια. Δηλαδή ο καθένας γονιός έχει το σπίτι του και υπάρχει κι ένα τρίτο κοινό σπίτι όπου μένουν τα παιδιά ώστε να μην χρειάζεται να αλλάζουν περιβάλλον κάθε σαβκο, και εναλλάσονται οι γονείς.
Παιδιά,
Σήμερα έμαθα κάτι το οποίο αλλάζει τα δεδομένα. Η γυναίκα μου πηγαίνει σε ψυχίατρο αρκετό καιρό χωρίς να μου έχει πει τίποτα.
Πήγα βρήκα τον ψυχίατρο μου είπε ότι περνάει φάση που θα κρατήσει 2-3 χρόνια κατά την οποία καλά είναι να μην πάρει καμία σοβαρή απόφαση, τον λέω τι σοβαρή απόφαση και κουραφέξαλα εδώ μου είπε να χωρίσουμε. Μου είπε τα εξής ότι έχει το σύνδρομο του εωσφορικου εγωισμου ( έχω ψάξει όλο το γαμω Internet δεν έχω βρει τίποτα) και ότι είναι αυτόκαταστροφική, η αλήθεια ή όλη συμπεριφορά της αυτό δείχνει. Για παράδειγμα μου λέει συνέχεια 'Δεν φταις εσύ όλο, το λάθος είναι δικό μου και θα υποστώ τις συνεπειες'.
Ο πατέρας της κοντεύει να πάθει καρκίνο και δεν σηκώνει το τηλέφωνο να ρωτήσει τι κάνει, είναι λογικό?
Συνεχιζω σε άλλη παράγραφο.
Η γυναίκα μου από τα 18 της πέρασε σοβαρά γυναικολογικα θέματα, κόντεψε να χάσει τις ωοθήκες της σάλπιγγες κ. Τ. Λ.
Τα δίδυμα μας αγόρια τα αποκτήσαμε με πολύ κόπο εξωσωματικές ανδρογόνα μεγάλη ταλαιπωρία σας λέω.
Το τρίτο παιδί ο καλός θεούλης μας το έδωσε χωρίς κόπο, βέβαια ήρθε μόλις είχαμε πάρει ανάσα από τα διδυμα, δεν το ήθελε, ήθελε να το ρίξει, εγώ την πίεσα την είπα πως χωρίζουμε εάν το κανει.
Την πήρε καιρό να το αγαπήσει, βέβαια θεωρώ ότι εμένα από τότε μου το κρατάει που την πίεσα, αλλά και τι να κάναμε γαμωτο μου διδυμα μεγαλώσαμε θα κολωσουμε στο τρίτο.
Δεν την άφησα ποτέ μόνη 6 μηνες και οι 2 μας με 2 ώρες ύπνο κάθε βράδυ.
Έφευγα νωρίτερα από την δουλειά μου να πάω να την βοηθήσω με τα μωρά.
Να μην σας κουράζω ο ψυχίατρος μου είπε ότι κάποια στιγμή θα πάθει breakdown που η θα την κάνει να συνέλθει η θα χαθεί οριστικά στην κατάθλιψη η χειρότερα.
Για μένα ο γάμος μου τελείωσε, αλλά αν αυτή η γυναίκα είναι ψυχολογικά ασταθής τι παιδιά να μεγαλώσει?
Και που ξέρω ότι δεν μου κουβαλήσει κάνα ψυχακια στο σπίτι και μου βιασει/σκοτώσει δεν ξέρω τι άλλο τα παιδιά?
Την είπα πόσες φορές πάμε ρε παιδί μου να δούμε έναν ειδικό, όχι δεν χρειάζεται δεν φταις εσύ απλά εγώ δεν σε αγαπάω.
Έχω χάσει τον ύπνο μου γενικώς, αλλά πλέον δεν ξέρω εάν πρέπει να της δώσω διαζύγιο που με πιέζει, χωρίς να ξέρω με τι μαλακά έχει μπλέξει και πως την εκβιάζει.
Και αν την παρατήσει ο άλλος ο μαλακάς αυτή όχι απλά θα καταρρεύσει όταν καταλάβει την κοροϊδία που έφαγε αλλά και την τεράστια μαλάκια της, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα αυτοκτονήσει.
Πως να την βοηθήσω όταν με αποκλείει από το οτιδήποτε?
Ρε φίλε dxr τι πακέτο τραβάς..δεν έχω λόγια να γράψω. Μόνο κουράγιο και υπομονή σου εύχομαι!
Αγάπησε την 1000 φορές παραπάνω από πριν και δειξ' της το με κάθε τρόπο.
Βρες τον άλλο και πες του για την κατάσταση. Προσπαθήστε να τη βοηθήσετε μαζί.
Τώρα σε χρειάζεται περισσότερο από κάθε φορά. Πίστεψε στον άνθρωπο. Μπορείς να το κάνεις. Άσε τον εγωισμό στην άκρη. Μη σε νοιάζει τι θα πει ο κόσμος, να σε νοιάζει ο ανθρώπος σου.
Ναι ρε παιδιά είμαι σίγουρος για αυτό απλά δεν τον ξέρω και δεν ξέρω τι τύπος είναι. Ποιος άντρας θα ερωτεύονταν μια γυναίκα με 3 παιδιά εντάξει δεν λέω ότι δεν συμβαίνει αλλά εγώ λέω την πουλάει παραμύθι είτε για να την πηδηξει να της φάει τα λεφτά και να την παρατήσει.
Πρέπει να βάλω το χειρότερο σενάριο αλλιώς πρέπει να πιστεψω και να πω ότι ξαφνικά βρέθηκε ένας που ερωτεύτηκε την γυναίκα μου 37 χρόνων θέλει να ζήσει με 3 παιδιά που δεν είναι δικά του και επειδή είναι τόσο ερωτευμένος την έχει βάλει τελεσίγραφο ότι εάν δεν χωρίσουμε μέχρι τον Μάρτιο θα τον χασει.
Και αυτή μπαμ μπαμ με χωρίζει εμένα χωρίς να σκέφτεται 17 χρόνια γνωριμιας παιδιά, γατία σκυλια μόνο και μόνο γιατί είναι φουλ ερωτευμένη?
Δεν μου βγαίνει παίζει κάτι ύποπτο με τον μάγκα πο έχει μπλέξει, και εδώ μιλάμε για τα παιδιά μου.
Στον ψυχίατρο δεν έχει μιλήσει για τον τύπο; Πρέπει να μάθεις τι παίζει μ' αυτον. Πάνω απ' όλα το καλό της. Βοηθήσε τη να γίνει καλά και τα άλλα τα βρίσκετε μετά.
Μα να την βοηθήσω θέλω. Σαν άνθρωπο χεστηκα για τον γάμο μου, θέλω να είναι καλά γιατί πρέπει να μεγαλώσουμε 3 παιδιά μαζί.
Ούτε εγώ μπορώ να το κάνω χωρίς αυτήν ούτε αυτή χωρίς εμενα.
Και πιστέψτε με ειλικρινά ότι εάν ήξερα ότι αυτός που έχει μπλεξει είναι καλός την αγαπάει και δεν θα την κοροϊδέψει θα ήμουν ήσυχος, πληγωμένος μεν αλλά θα έλεγα 'δεν πειράζει ρε Αντώνη τουλάχιστον βρήκε κάποιον που την κάνει ευτυχισμένη αφού εσύ δεν μπορεσες'
Αλλά αυτά που είπε ο ψυχίατρος σε συνδυασμό ότι λειτουργεί υπό πίεση με προβληματιζουν.
Όταν την είπα δεν φεύγω από το σπίτι άμα θες διωξε με ήταν έτοιμη να φέρει αστυνομία να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα και να πει ότι την κακοποίηση.
Πείτε μου που υπάρχει λογική σε όλο αυτό?
Ηρέμησε βρε συ...νομίζω πανικοβάλεσαι και χάνεις την λογική σου τώρα.
Καταρχάς η ίδια σου είπε για τον ψυχίατρο; Και πώς ο ψυχίατρος σου μίλησε για αυτήν ; Τι συμβαίνει με το ιατρικό απόρρητο;
Πώς ξέρει ο ψυχίατρος πως αυτή η κατάσταση θα κρατήσει 2 χρόνια;;; Λίγο κουλά μου ακούγονται αυτά. Με συγχωρείς αλλά δεν έχω ξανακούσει τέτοια πρόβλεψη απο επιστήμονα.
Επίσης αν θεωρείς πως τα παιδιά σου κινδυνεύουν λόγω της ψυχικής κατάστασης της μάνας, μπορείς να ζητήσεις την επιμέλεια τους. Αν κριθεί πως δεν μπορεί να φροντίζει τα παιδιά, δεν θα της δοθεί επιμέλεια. Αλλά μου φαίνεσαι υπερβολικός, εκτός κι αν λόγω σύγχυσης δεν τα είπες όλα. Το ότι την παρακολουθεί ψυχίατρος ή ότι μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιες ψυχολογικές δυσκολίες δεν την κάνουν αυτομάτως κακή μάνα ή επικίνδυνη. Ο ψυχάκιας που έχει μπλέξει και θα σκοτώσει/βιάσει τα παιδιά πώς στο καλό προέκυψε;;;
Προσπάθησε να ηρεμήσεις και να σκεφτείς ψύχραιμα. Η γυναίκα αυτή έχει κάποιο άλλο υποστηρικτικό περιβάλλον γύρω της εκτός από σένα που χωρίσατε; Είναι κοντά με την οικογένεια της; Μπορείς να μιλήσεις με αυτούς και να βρείτε κάποιες λύσεις για τα παιδιά;
Ο ψυχίατρος δεν μου είπε τι να κάνω, απλά μου είπε ότι στην ψυχολογική κατάσταση που είναι δεν είναι σε θέση να παίρνει σοβαρές αποφασεις. Πως να μείνω σπίτι όταν δεν με υπολογίζει καν μου φέρεται άσχημα μπροστά στα παιδιά?
Ο ψυχίατρος δεν μου είπε ξέρεις η γυναίκα σου θα είναι μια χαρά σε 1 χρόνο οπότε κάτσε και κάνε υπομονή, το μόνο που μου είπε πως πιστεύει ότι θα εξελιχτεί το πράγμα τίποτα άλλο.
Το γεγονός ότι η ίδια ζήτησε βοήθεια από κάποιον ειδικό είναι απόδειξη ότι θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της. Άρα δίπλα από τα παιδιά της δεν θα είναι επικίνδυνη ή οτιδήποτε άλλο. Το δύσκολο κομμάτι είναι να χρειάζεται κάποιος βοήθεια και να μην το αντιλαμβάνεται. Τώρα ψυχίατρος ο οποίος είπε τόσες λεπτομέρειες για ένα ασθενή του για μένα δεν είναι ιδανικός γιατρός. Πόσο μάλλον να προβλέπει και το μέλλον. Αφού ξέρει ότι θα συμβούν όλα αυτά γιατί η γυναίκα σου να συνεχίσει να πηγαίνει στον ψυχίατρο αφού η πορεία της "ασθένειας" της είναι καταδικασμενη; Ας μείνει σπίτι και να κλαίει την μοίρα της.
Στο πρώτο σου θεμα δεν είχες αναφέρει για κάποιο θέμα που έχει η γυναίκα σου.
Αν όντως η γυναίκα σου χρειάζεται βοήθεια καλό είναι να δει κι άλλο γιατρό.
οι οικογένεια φίλοι δεν την μιλάνε εδώ και καιρό μετά από αυτο. Στην ουσία είναι μόνη της.
Στον ψυχίατρο πήγα γιατί το έμαθα από φίλη της που είναι ψυχολόγος.
Το κουτσομπολιό βλέπεις είναι και στους ιατρούς.
Πήγα τον επιασα εγώ και τον είπα θέλω να με ενημερωσετε για την κατάσταση της.
Γυρναει και μου λέει ότι η σύζυγος σας μου είπε ότι αρνήθηκατε να ερθετε, τον λέω φίλε μου εγώ δεν ήξερα καν ότι βλέπει ψυχιατρο. Τι να πει ο άνθρωπος έμεινε κόκκαλο.