Quote:
Originally posted by alexandergreek
\"Είναι πικρό το ποτό της αμαρτίας\"... κακά τα ψέμματα, \"ποιός ειναι αυτός, που δε λαχτάρησε να πιεί;\".
Όλοι έχουμε ΠΑΘΗ και ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ μέσα μας. Όποιος είναι αναμάρτητος, αυτός δυσκολότερα συγχωρεί.
Τι περιμένουμε, ότι θα βρούμε την ΤΕΛΕΙΑ γυναίκα, χωρίς πάθη, αδυναμίες, ελαττώματα κλπ; Συγνώμη που θα το πώ, αλλά και η ΠΟΡΝΕΙΑ (στο μυαλό) ήτοι το να είσαι σε μια σχέση και να έχεις μέσα σου την πουτανιά, ανεξάρτητα αν κάνεις κάτι ή απλά φλερτάρεις, και αυτό ένα ΠΑΘΟΣ είναι. Δηλαδή αρρώστεια της ψυχής.
Τώρα: Όλοι συχαινόμαστε τα πάθη των άλλων, ενώ τα δικά μας τα κρύβουμε και να αποσιωπάμε. Ο αγώνας ΞΕΚΙΝΑΕΙ με το διαρκη, ΑΝΕΝΔΟΤΟ πόλεμο κατα των δικών μας παθών. Δευτερευόντως, όταν ο σύντροφός μας βγάλει ένα πάθος, πρέπει να ασχοληθούμε μαζί του ώς ασθενή πιό πολύ παρά ως κατηγορουμένου.
Όσο και αν μια γυναίκα, ενας άντρας, μια ψυχή εν γένει, είναι γεμάτος πάθη, δηλαδή \"σάπιος\", εν τούτοις μέσα του κρύβει ένα καλό άνθρωπο και είναι θέμα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ αν θα πολεμήσει τον κακό του εαυτό ή εάν θα εναγκαλιστεί την κακία και τη βρωμιά των παθών του.
Και εμείς τι κάνουμε; Κρατάμε την *****, μοιχαλίδα κλπ σύντροφό μας, επειδή είναι \"άρρωστη στην ψυχή\", και έχει κάποια πάθη μέσα της;
Εξαρτάται απο το ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ που της έχουμε, και απο το αν πιστεύουμε οτι είναι ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΜΙΣΟ. Δηλαδή, σίγουρα μας πονάει η προδοσία, όμως αν αγαπάμε πολύ, μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση απο τη ΜΟΜΦΗ και την ΚΑΤΑΔΙΚΗ, στο ΕΛΕΟΣ, τη δεύτερη ευκαιρία, τη συγχώρεση. Φυσικά, προϋποτίθεται ΜΕΤΑΝΟΙΑ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ να πολεμηθεί αυτό το πάθος απο την... άπιστη...
Η \"θυσιαστική\" αντιμετώπιση των σχέσεων, διαφέρει απο την \'ευδαιμονιστική\" δηλαδή \"είμαι σε μια σχέση όσο περνάω καλά, και όταν κάτι στραβώσει, φεύγω και δε βγάζω εγώ το φίδι απο την τρύπα, εγώ κοιτάζω να περνάω καλά...\". Χρειάζεται όμως και διάκριση. Άλλωστε, και η Εκκλησία στο θεμα της απιστίας δίνει ευλογία να χωρίσεις τη γυναίκα σου. Συνεπώς, κάθε άνθρωπος τα ζυγίζει διαφορετικά τα πράγματα.
Συνεπώς αν αυτο ολο το πραγμα που περιγραφεις ονομαζεται αγαπη, θα ήθελα να ξερω πώς περιγραφεις, το μισος, την αποσταση, τον εγωισμο, την εκδικηση. Τελος, αλοιμονο αν ολες οι αδυναμιες του ανθρωπου στερευαν στην εξης μια: στο να θελει σεξουαλικα ή οχι μονο κ καποιον ακομα περα απο τον συντροφο του...Δεν εχω δει τετοιο μενος, παρα μονο για το \"κερατο\"....!!!