Αρα αν κατάλαβα καλά, ο γιατρός σου είναι αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο..
Printable View
Αρα αν κατάλαβα καλά, ο γιατρός σου είναι αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο..
vince σκέφτηκες ποτέ το ενδεχόμενο της ψυχοθεραπείας παράλληλα με την αγωγή;
Το είχα επιχειρήσει κάποτε και δεν έμεινα ευχαριστημένος. Ίσως κάποια στιγμή που έχω την διάθεση και την ευκαιρία να το κάνω με κάποιον καταλληλότερο.
Πιστεύεις ότι θα μου έκανε καλό?
καλησπέρα! Ομοιοπαθής με ψυχωτικές σκεψεις κατά καιρούς και εμμονές πολλές και με πολύ θυμο στους γιατρούς, δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε γιατρός που να σε κάνει καλά ούτε φάρμακο, δυστυχώς νιώθω πως μόνη μου θα τα βγάλω πέρα αν τα βγάλω. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν γιατρό ... Ειλικρινά δεν ξέρω αυτό το η ζωή είναι ωραία που κολλάει, η ζωή είναι δύσκολή, καθημερινά ο ανθρωπος πονάει και πληγώνεται, πάντα έτσι ήταν και πάντα έτσι θα είναι, η ζωή είναι σκληρή και ζούμε καθημερινές μικρές απώλειες, όσο αντέξω.. πάντως δεν μου αρέσει η ζωή είναι χάλια. Το καλύτερο πράγμα στην Ελλάδα δεν ξέρω ποιο είναι, πάντως όχι να είσαι νέος φοιτητής, εργαζόμενος, γονιός, συνταξιούχος, άρρωστος. Η καθημερινότητα δεν είναι για ζωντανούς ανθρώπους, είναι για γουρουνόπετσους αναισθητους.
Αντε όσο αντέξω!
Καταρχάς υπάρχει ο εαυτός μας και μετά οι γιατροί και τα φάρμακα. Η ζωή σαφώς και είναι δύσκολη. Τα φάρμακα είναι ένα στήριγμα βοήθειας και από εκεί και πέρα εμείς χτίζουμε τις αντοχές μας στον κόσμο.Quote:
Originally posted by lote
δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε γιατρός που να σε κάνει καλά ούτε φάρμακο,
Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς δυσκολίες έχεις αλλά σου εύχομαι να είσαι γερή και δυνατή και να στέκεσαι όρθια σε κάθε δυσκολία.
vince εσύ θα το κρίνεις, μια δοκιμή ακόμα θα σε πείσει αν σου κάνει καλό ή όχι.Quote:
Originally posted by vince
Το είχα επιχειρήσει κάποτε και δεν έμεινα ευχαριστημένος. Ίσως κάποια στιγμή που έχω την διάθεση και την ευκαιρία να το κάνω με κάποιον καταλληλότερο.
Εγώ γενικά πιστεύω ότι ένας κατάλληλος ειδικός μπορεί να σε οδηγήσει να χειρίζεσαι καλύτερα τα καταθλιπτικά επεισόδια μόνος σου, πριν καταφύγεις σε περισσότερη φαρμακοθεραπεία.
Δε θέλω να πω ότι όποιος έχει κατάθλιψη ή γενικά άλλο πρόβλημα θα πρέπει να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που του συνέστησε ο γιατρός. Απλά θεωρώ καλύτερο και πιο αποτελεσματικό μακροπρόθεσμα να προσπαθεί ο ίδιος να αντιμετωπίσει ότι τον ενοχλεί, με ή χωρίς ψυχοθεραπεία, παράλληλα ή χωρίς φαρμακευτική αγωγή.
Νομίζω οτι ένας ακατάλληλος ειδικός είναι πιο επικίνδυνος απο το να μην πάει κανείς σε ειδικό.Quote:
Οπότε χρειάζεται προσοχή στην επιλογή του ειδικού.
Μην αφήνεις την προηγούμενη εμπειρία να σε επηρεάζει αρνητικά, αλλά θετικά: έχεις μέτρο σύγκρισης.
Ναι, πιστεύω οτι μια ψυχοθεραπεία θα μπορούσε να πετύχει πολύ σημαντικά πράγματα και μακροπρόθεσμα, χωρίς να είμαι ειδικός, την μείωση της φαρμακευτικής αγωγής.
Quote:
Καταρχάς υπάρχει ο εαυτός μας και μετά οι γιατροί και τα φάρμακα. Η ζωή σαφώς και είναι δύσκολη. Τα φάρμακα είναι ένα στήριγμα βοήθειας και από εκεί και πέρα εμείς χτίζουμε τις αντοχές μας στον κόσμο.Quote:
Originally posted by lote
δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε γιατρός που να σε κάνει καλά ούτε φάρμακο,
Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς δυσκολίες έχεις αλλά σου εύχομαι να είσαι γερή και δυνατή και να στέκεσαι όρθια σε κάθε δυσκολία.
Να σαι καλά! Συμφωνώ με αυτά που είπες. Ευχομαι και σε εσένα καλή δύναμη και να σαι πάντα καλά
Συμφωνω με την weird.Quote:
Originally posted by weird
Νομίζω οτι ένας ακατάλληλος ειδικός είναι πιο επικίνδυνος απο το να μην πάει κανείς σε ειδικό.Quote:
Οπότε χρειάζεται προσοχή στην επιλογή του ειδικού.
Μην αφήνεις την προηγούμενη εμπειρία να σε επηρεάζει αρνητικά, αλλά θετικά: έχεις μέτρο σύγκρισης.
Ναι, πιστεύω οτι μια ψυχοθεραπεία θα μπορούσε να πετύχει πολύ σημαντικά πράγματα και μακροπρόθεσμα, χωρίς να είμαι ειδικός, την μείωση της φαρμακευτικής αγωγής.
Θα ηθελα μονο να διαφοροποιηθω σε ενα κομματι: πώς με την βοηθεια της ψυχοθεραπειας, μπορεις να δεις κ να ερμηνευσεις διαφορετικα τοσο την παθηση σου οσο κ το θεμα της φαρμακευτικης αγωγης.
Πράγματι ίσως με βοηθούσε η ψυχανάλυση εφόσον είχα την δυνατότητα.... όμως.. οι προτεραιότητες μου τον καιρό αυτό είναι άλλες...
οντως ειναι ολα θεμα προτεραιοτητων...
Quote:
Originally posted by Sofia
Θα ηθελα μονο να διαφοροποιηθω σε ενα κομματι: πώς με την βοηθεια της ψυχοθεραπειας, μπορεις να δεις κ να ερμηνευσεις διαφορετικα τοσο την παθηση σου οσο κ το θεμα της φαρμακευτικης αγωγης.
Συμφωνώ μαζί σου Σοφία.
Μέσα στα πολλά πράγματα, τα οποία μπορεί να προσφέρει μια θεραπεία είναι και η αλλαγή της όλη αντίληψης του ατόμου γύρω απο το \"πρόβλημά\" του και την φαρμακευτική ή μη αντιμετώπισή του.
Πιστεύω ότι συχνά όι άνθρωποι αυτοστιγματίζονται σε σχέση με την ασθένειά τους ή την ταμπέλα αυτής ή νιώθουν αντιδραστικά συναισθήματα ή συναισθήματα ανημποριάς μπροστά στην φαρμακευτική αγωγή.
Πισω στην maximum δοση,ατακτη υποχωρηση,η μουσικη ποναει,ολα πονανε.
Υπομονή keep ,θα περάσει κι αυτό.....Quote:
Originally posted by keep_walking
Πισω στην maximum δοση,ατακτη υποχωρηση,η μουσικη ποναει,ολα πονανε.
Εγινε κάτι?
Keep μου
μια υποχώρηση
είναι μια υποχώρηση
αναγκαία κάποιες φορές.
Η ζωή πονά κάποιες φορές.
Για να μας χαμογελάσει πάλι μετά
Αρκεί πρώτα να της χαμογελάσουμε εμείς
όταν θα είμαστε ξανά έτοιμοι.