Originally Posted by
Marilou
Με πολύ λαθος σκεπτικό ξεκινάς τις σχέσεις σου...
Ο 30αρης εχει καταφέρει και ειναι οικονομικά ανεξάρτητος και μπράβο και ¨μαγκιά του¨που το εχει καταφέρει ...Καλα κάνει και το υπερηφανευεται γιατί ολα αυτά τα χιλιάρικα που αναφέρθηκες πιο πάνω οτι έχει στον λογαριασμό του, μάλλον κόπιασε πάρα πολύ για να τα αποκτήσει και φυσικά δεν έχει σκοπό να τα χαλάει για την εκάστοτε σχέση του...
Ίσως αν γνωρίσει την γυναικα που πραγματικά θέλει για να φτιάξει την ζωή του να τα ξοδευει αλόγιστα ....Τοτε εκεί τι θα πεις οτι είναι σπαταλος?
που θελω να καταλήξω?
Εναν άνθρωπο δεν μπορείς να το κρίνεις αν είναι σπαταλος ή τσιγκούνης αν δεν μαθεις πραγματικά τι θέλει να κάνει στην ζωή του...καθένας μας πρατει ανάλογα με ποιον έχει απέναντι του ...
Τώρα να σου δώσω μια συμβουλή ?(μου βγαίνει το μητρικό πάντα τι να κανω...)
Μάθε απο μικρή να εισαι κυρία του ευατου σου...Να μην έχεις κανένα οικονομική ανάγκη και να μην απαιτείς απο τους άλλους να σε καλύπτουν τα δικά σου έξοδα.
Σε μια σχέση δεν βρίσκεσαι με σκοπό την οικονομική συναλλαγή ...δεν κάνεις ταμείο χρημάτων στο τέλος της ημέρας ...
Αλλού κάνεις ταμείο ...στα συναισθήματα .....εκείνα να μετρούν για εσένα ...έχει μεγάλη διαφορά έναν άνθρωπο να τον λες τσιγκούνη και όχι οτι κάνει σωστό οικονομικό διαχειρισμο των χρημάτων του...
Οταν αποφασίζεις να πας μια εκδρομή ή να κάνεις μια έξοδο να την κάνεις μόνο όταν μπορείς να την καλύψεις οικονομικά εσυ ........ να μπορείς οσο είσαι σε μια σχέση να πληρώνεις το μερίδιο σου και κάποιες φορες και το δικό του ,γιατί να ειναι επιλήψιμο όλο αυτό?
Αν θέλει ο άλλος να σου κάνει ενα δώρο μια εκδρομή πολύ κάλος ,όχι όμως να το απαιτούμε ...
Και εγω μπηκα σε σχεση πολυ μικρή και ο αντρας μου ηταν απόλυτα οικονομικα ανεξάρτητος ...ποτέ μα ποτέ ομως δεν ειχα την απαίτηση να μου καλύπτει τα δικα μου έξοδά ...ημουν οικονομικά ανεξάρτητη απο την ημέρα που τελείωσα το λύκειο οχι γιατι αναγκάστηκα (ισα ισα δοξα το θεο δεν ειχα τετοια θεματα )αλλά γιατί αυτό ήθελα να κανω.....
πολλες φορες βγαίναμε και ήθελε να πληρώνει εκείνος(ήθελε όμως ,το έκανε με πολύ ευχαρίστηση)εγώ δεν δεχόμουν με τίποτα .......ξέρεις ποτε το σταμάτησα ?
μετά απο καιρό όταν μου έδωσε να καταλάβω πως αυτή μου η κίνηση τον πρόσβαλε σαν άντρα ....δεν έγινε κατευθείαν ,έγινε μετα απο αρκετό καιρό ...
τι έπρεπε δηλαδή εγω να τον χαρακτηρίσω τσιγουνη?
Ακόμα και οταν παντρεύτηκα δεν σταμάτησα ποτέ να έχω τα δικα μου χρήματα ,οχι γιατί μου έλειπε και παλι κάτι ,απλα γιατί δεν ένοιωθα καλά με τον ευατο μου..... ακομα και σημερα δεν ¨εξαρτώμαι¨οικονομικα απο άλλους ,ακόμα και οταν αυτός ο άλλος είναι ο σύζυγος μου .......
Αργοτερα μπορει για χίλιους δυο λογους να μην είμαστε μαζι ,τι θα γίνει τοτε ?Θα βρεθω εκτεθειμένη?Η θα κάθομαι σε ενα γάμο καθαρά και μόνο γιατι δεν φρόντισα ολα αυτα τα χρόνια να ειμαι οικονομικά ανεξάρτητη...
Οι τωρινές σου επιλογές κοριτσι μου στον επαγγεμλατικο σου τομέα να ειναι άξιες ώστε να μπορούν να σε καλύπτουν για την υπόλοιπη ζωη σου...είτε είσαι σε σχέση είτε οχι...σιγουρα υπάρχουν στιγμές που θα χρειαστείς βοήθεια ,τότε φυσικα να την ζητήσεις ...
Ξερεις τι ωραίο ειναι να θες να πας μια εκδρομή και να αναλαβεις εσύ ολα τα έξοδα και να την κάνεις σαν δώρο στο σύντροφο σου ,χωρίς να υπολογιζεις το παραμικρο?
Τι παει πει οτι τον υποβαθμίζεις ?Οτι είναι λιγότερο άντρας απο τον οποιοδήποτε?
Δεν νομίζω...