Quote:
Originally posted by weird
Vince,
μου φαίνεται νιώθεις εκτεθειμένος..
Κι εγώ ξαφνιάστηκα απο την έκθεση που ένιωσα.
Μου φαίνεται οτι τα όνειρα είναι ένα παράθυρο που έχει θέα την ψυχή...
Οπότε, είναι θεμιτό να αισθάνεται κανείς άβολα...
Θα σου πω τι νιώθω εγώ.
Ενδιαφέρουσα η παρατήρηση οτι τα όνειρα μας εμπλέκουν μέσα τους κι άλλους ανθρώπους.
Πάνω στο θέμα αυτό, η ψυχοθεραπευτριά μου, μου είχε πει οτι κάθε αντικείμενο και κάθε πρόσωπο του ονείρου μου, είμαι εγώ.
Χμμ, ενδιαφέρον άποψη..δεν θα μπορούσα πάντως να υποθέσω πως ταυτίζω τον εαυτό μου πχ με τη γυναίκα που βλέπω στο όνειρο μου..περισσότερο είναι σαν να το ζω ο ίδιος και να πλάθω σενάρια που επιθυμώ ή δεν επιθυμώ.. Ίσως αυτό που βλέπουμε είναι το τι μας λείπει απο την ζωή, τι μας συμπληρώνει ως άτομα (για τον άντρα και την γυναίκα αντίστοιχα) και ακόμα ενω μπορεί να είμαστε μέσα σε μια σχέση, το όνειρο να καλύπτει στοιχεία της σχέσης που δεν πραγματοποιούνται.
Πάντως τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια που είμαι σεξουαλικά ενεργός τα όνειρα αυτά τα βλέπω λιγότερες φορές. Αν θα τα δω είναι εφόσον δεν έχω καθόλου σεξουαλικές επαφές ή σχέση που δεν με εκφράζει στον βαθμό που θα ήθελα..
Μετά επιλέγαμε ποιό αντικείμενο ή πρόσωπο μου έμεινε έντονα, και δουλεύαμε πάνω στο τι μπορεί να συμβολίζει...
Το ένστικτό μου, έπαιζε καίριο ρόλο.
Μιλάς για όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου.
Συνήθως, όταν βλέπω τέτοια όνειρα, τα θυμάμαι μετά σαν να τα έζησα πραγματικά. Σαν να έκανα όντως έρωτα...
Αφήνουν έντονα ίχνη κι έντονη αίσθηση πάνω μου.
Ναι, και με μένα κάπως έτσι είναι. :)
Αν το μυαλό έχει δύναμη, η φαντασία είναι παντοδύναμη.
Στα δικά μου όνειρα, έχω πλάσει εξαιρετικά λεπτομερείς καταστάσεις.
Σκοπεύω να τα αφηγούμαι εδώ, με κάθε λεπτομέρεια πάντως.