Originally Posted by
Sandraki
Μαριλου και μας μας είπε κάτι παρόμοιο η μάνα μου του τύπου "Εύχομαι όταν κάνετε κι εσείς παιδιά να μην σας συμπεριφέρονται έτσι", ελπίζω να μην είναι το ίδιο ούτε να βγει σωστή. Γιατί αρχικά εμείς δεν θα επεμβαίνουμε στις ζωές των παιδιών μας. Η πεθερά μου έχω να σου πω πως μια από τις πολλές φορές που μίλησε στην μαμά μου της είπε "εγώ είμαι μητέρα μοναχογιού και μόλις έμαθα πως η κόρη σου θα πάει στον ψυχολόγο, είπα και στον γιο μου και σε σένα πως πρέπει να το στηρίξουμε το παιδί και να το βοηθήσουμε να δυναμωσει , αν και δεν πίστεψα στιγμή πως τον χρειάζεται. Άλλη να ήταν θα του είχε πει, τα μπογαλακια σου και σ άλλη παραλία. Εσύ, της είπε, τι θα έκανες αν μάθαινες κάτι τέτοιο για τον γιο μου και ήσουν στη θέση μου; Θα τους χώριζα είπε η μαμά μου."... Προσπάθησε κι εκείνη πολύ να έχουμε καλές σχέσεις. Τώρα ακόμα κι ο γιος της της βάζει τερμπιε και καλά κάνει γιατί έχουν βάλει διάφορα λόγια στο στόμα της κατά καιρούς σε μένα, για να χαλάσουν τη σχέση μου μαζί της.
Την προηγούμενη εβδομάδα Μαριλου ήταν πολύ χάλια ο δικός μου για να του φορτώσω και το θέμα του μπαμπά μου. Ήταν πολύ στεναχωρεμενος για τον πατέρα του και τρομερά αφηρημένος. Δεν ήξερε ούτε τι μέρα ήταν να φανταστείς. Για αυτό και δεν με κατάλαβε φυσικά, αλλιώς θα είχε καταλάβει πως κάτι έγινε. Ο ψυχολόγος μου έλεγε , δες πως το σπίτι σου είναι ένα κάστρο και πρέπει να το προστατέψεις με κάθε τρόπο για να μην πέσει και ν απορροφήσεις όλους τους κραδασμούς. Αυτό εκανα. Σωστό; Λάθος; Θα δείξει. Τουλάχιστον το σπίτι μου είναι ηρεμο... Απλώς μίλησα στην πεθερά μου γιατί θα εσκαγα. Δεν μπορούσα να μιλήσω σε κανέναν άλλον. Παρόρμηση ηταν... Ίσως να μην έπρεπε. Εννοείται πως δεν της ξεφεύγει τσιμουδια στον γιο της. Δεν γίνεται συχνά αυτό. Δεν ήθελα να τον πιέσω παραπάνω. Ήταν χάλια.
Το να κάνει κάτι τέτοιο ο μπαμπάς μου περνάει πολύ έντονα από το μυαλό μου γιατί το ξαναέκανε πέρυσι. Στην γιαγιά του. Με την οποία ο πατέρας μου είχαν πιει καφέδες, του είχε κάνει η γιαγιά το τραπέζι έξω στη γιορτή της, είχε πάει στο σπίτι της, εμένα μου φεροταν η γυναίκα σαν πριγκίπισσα, μας έδωσε χρήματα να πάρουμε τηλεορασαρα τελευταίας τεχνολογίας.... Γενικά με είχε στα πούπουλα η γυναίκα. Κι ο μπαμπάς μου επειδή θύμωσε με την πεθερά μου δεν φάνηκε στην κηδεία. Δεν πήρε να πει ούτε συλλυπητήρια. Και δεν του έφταιγε σε κάτι η γιαγιά. ( Είναι τάχα μου και της εκκλησίας ο πατέρας). Κατάλαβες; Εγώ δεν φταίω για την συμπεριφορά του αλλά εγώ εκτίθεμαι. Εγώ μαλώνω και πάει λέγοντας. Η μαμά μου δεν τον μαζεύει...
Και ναι πρώτη φορά κι εγώ τον είδα τότε να κλαίει σαν μωρό παιδί. Για αυτό κάναμε πέρυσι να μιλήσουμε 3,5 μήνες με τον μπαμπά μου. Είχα θυμώσει πολύ.
Έχεις δίκιο, όλα αυτά είναι δοκιμασίες. Επίσης ο ψυχολόγος μου έλεγε, δες το πρόβλημα σου σαν κομμάτι του εαυτού σου και αγκάλιασε το, θα σε κάνει να γίνεις πιο δυνατή και να ξεπεράσεις κάθε τέτοια δυσκολία. Δες την θετική πλευρά της κατάστασης.
Εγώ πιστεύω πως όλα εδώ πληρώνονται , και δυστυχώς άσχημες συμπεριφορές του πατέρα μου θα πληρωθούν τώρα... Από εμάς... ☹️ Γιατί συμπεριφερθηκε άσχημα σε πολύ κόσμο.