Originally Posted by
StephenG
Καλημέρα,
χωρίς να θέλω να απαξιώσω ή να υποβαθμίσω αυτά που γράφεις, έχω την αίσθηση ότι η συζήτηση ανακυκλώνεται στα ίδια πράγματα. Φυσικά και σε ευχαριστώ για το ότι μπαίνεις στον κόπο να γράψεις τόσα πράγματα, χρήσιμα ομολογουμένως.
Ωστόσο το ζήτημα που έθεσα δεν είναι το κατά πόσο είναι ηθικό ή μη να "ψάχνομαι" εκτός γάμου και με ποιον τρόπο και αν με τιμά κάτι τέτοιο και αν "θυματοποιούμαι" κ.λπ. Το γνωρίζω ότι κάποιες μπορεί να με κακοχαρακτηρίσουν γι' αυτό και το αποδέχομαι.
Το ζήτημα λοιπόν είναι: λειτουργώ σεξουαλικά με τη νόμιμη σύζυγο, ΔΕΝ λειτουργώ με την επαγγελματία. Εκτιμώ ότι είναι ψυχογενές και ζητάω απόψεις. Γιατί; ποιος είναι ο ψυχολογικός μηχανισμός; είναι π.χ. κάποια υποσυνείδητη ενοχή; με ξενερώνει το γεγονός ότι επιχειρώ συνεύρεση χωρίς συναίσθημα; με ξενερώνει το καθαυτό γεγονός ότι η κοπέλα βρίσκεται γυμνή πάνω σε ένα κρεβάτι μαζί μου για την αμοιβή της κι όχι κατόπιν αμοιβαίας έλξης;
Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να μου πει κάποια/ος π.χ. άστο ρε φίλε, είσαι συναισθηματικός τύπος και δεν πρόκειται να σου σηκωθεί αν δεν υπάρχει συναίσθημα. Ή ξέρεις, απ' όσους πηγαίνουν σε επαγγελματίες το 30% δεν μπορεί να λειτουργήσει για παρόμοιους λόγους. Κάτι επί του ερωτήματος, τέλος πάντων.
Όσο για την ηθική διάσταση του πράγματος, δεν την έθεσα ως ερώτημα γιατί πιστεύω ότι τη γνωρίζω σε κάποιο βαθμό.
Ευχαριστώ και πάλι.