Originally Posted by
ΜΑΝΟΣ 14
Εγω 2 χρονιες κανω το εμβολιο της γριπης,λογω του οτι φροντιζω τους γονεις μου.Δεν ειχα καποια παρενεργεια εκτος απο πονο στο μπρατσο στο σημειο της ενεσης για περιπου 2-3 μερες.Ομως παλιοτερα στο στρατο ειχα σοβαροτατο θεμα με το μαντου.πρηστηκε το χερι μου,εκανε μια μεγαλη πληγη και δεν μπορουσα ουτε να το κουνησω για 2-3 μερες.Εχω και καποιες αλλεργιες σε φαρμακα (voltaren,amoxil)και σε τροφες.(θαλασσινα).Οποτε ειμαι πολυ διστακτικος προς το παρον.Πρεπει να σημειωθει εδω οτι ακομα και με το εμβολιο της γριπης,πριν απο πολλα χρονια ειχαν σημειωθει ουκ ολιγα περιστατικα συνδρομου Γκιλαν Μπαρε(σοβαροτατη πολυνευροπαθεια ,με περιπου 5-10% θανασιμη καταληξη και 30%πιθανοτητα σοβαρων αναπηριων).Αν διαβασετε τη φυλλο οδηγιων χρησης του εμβολιου το γραφει οτι σε ατομα που το εχουν παθει απαγορευεται να το κανουν.Το εμβολιο της γριπης λοιπον εκανε χρονια να τελειοποιηθει,τωρα εδω μιλαμε για εμβολιο μολις 10 μηνων...τι να πω μακαρι να πανε ολα καλα,να μην υπαρξουν παρενεργειες και να το κανουμε ολοι καποια στιγμη με ασφαλεια.Προς το παρον εγω και με το ιστορικο που εχω ΔΕΝ το ρισκαρω.