JohnyK33 γιατί δουλεύεις; Δεν κάνω πλάκα, σκέψου το λίγο. Τι κίνητρο έχεις και δίνεις στον εαυτό σου για να δουλέψεις;
Η προφανής απάντηση για τους περισσότερους είναι για βιοποριστικούς λόγους, σωστά; Είναι όμως μόνο αυτό;
Άλλος θα σου πει ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω ή και κάτι άλλο που δεν σκέφτομαι τώρα.
-Δουλεύω γιατί αγαπάω πολύ το αντικείμενο
-Δουλεύω γιατί έχω πρόβλημα κοινωνικοποίησης και θέλω να κοινωνικοποιηθώ και να ξεπεράσω τις φοβίες μου
-Δουλεύω σε ανταγωνιστικό περιβάλλον και μου αρέσουν οι προκλήσεις
-Δουλεύω γιατί έχω βρει καλό περιβάλλον και αισθάνομαι όμορφα στο χώρο εργασίας ενώ στο σπίτι υπάρχει μοναξιά
-Δουλεύω για να αισθάνομαι ότι προσφέρω στην κοινωνία ή στην οικογένειά μου
-Δουλεύω για να μπορέσω να φύγω μακριά από την οικογένειά μου/ότι με χαλάει
-Δουλεύω για να μαζέψω λεφτά να αγοράσω σπίτι
-Δουλεύω για να μπορώ να μαζέψω λεφτά και να φεύγω δυο βδομάδες το χρόνο διακοπές στο εξωτερικό
-Δουλεύω για να μαζέψω προϋπηρεσία και γνώσεις να κυνηγήσω μετά τη δουλειά των ονείρων μου
Εσύ έχεις δώσει κάποια κίνητρα στον εαυτό σου; Εγώ ήμουν πάντα ένα παιδί πολύ ήπιων τόνων, αγχωνόμουν και να μιλήσω σε κάποιον άγνωστο όταν άρχισα να σπουδάζω, αλλά αγαπούσα πολύ το αντικείμενο, μου άρεσε να γνωρίζω καινούριους τόπους και ανθρώπους και ήθελα να απομακρυνθώ από το σπίτι και να είμαι ανεξάρτητη. Οπότε πάντα κοιτούσα τις φοβίες μου στα μάτια και δεν έκανα πίσω, δούλευα σεζόν από 18 χρονών και ζόριζα τον εαυτό μου να τολμάει και να κάνει πράγματα. Σταδιακά ήταν όλο και πιο εύκολο.