Originally Posted by
Dysfunctional
Παιδιά συγγνώμη που θα σας το πω κάπως ωμά, αλλά επειδή ως νέος έχω περάσει ακριβώς απο την ίδια φάση και ξέρω τι νιώθετε, το πρόβλημα σας δεν ειναι η "κατάθλιψη" ούτε η "εργασιακή φοβία", αλλά το ότι είστε καλομαθημένοι και δεν θέλετε να αναλάβετε τις ευθύνες της ζωής. Βασικά δεν φταίτε εσείς, αλλά ο τρόπος που μεγαλώσαμε ολοι. Και εγώ στα 26 μόλις είχα τελειώσει σπουδές και στρατό με επιανε "φοβια" οταν πηγαινα για δουλειά, με αποτέλεσμα να φάω τουλάχιστον μια 5ετια της πιο παραγωγικής μου ηλικίας ξύνοντας τα απαυτα μου και παίρνοντας χάπια, έχοντας πείσει όλους γύρω μου ότι είμαι άρρωστος, ενώ έκανα ζωή χαρισάμενη με λεφτά του πατέρα μου (ταξιδια, γκόμενες, σπορ αυτοκίνητα κλπ).
Χρειαστηκε σχεδόν να μείνουμε στο δρόμο λόγω χρεών του πατέρα μου (οποίος έκανε και φυλακή) επειδή φαλιρισε η επιχείρηση του, για να πάρω τη ζωή στα χέρια μου. Όσο για το άγχος και την ανασφάλεια , αυτα είναι φυσιολογικα, δεν είστε άρρωστοι όπως πάνε να σας πείσουν οι ψυχίατροι για να σας τα παίρνουν, και θα τα έχετε πάντα, γιατί έτσι είναι η ζώη, και πρεπει να μάθετε να την αντιμετωπίζετε.
Είμαι 47 χρόνων τώρα, θεωρούμαι "επιτυχημένος" επαγγελματικα, και ειμαι αυτός που παίρνει τις συνεντεύξεις σε μεγάλη εταιρία (που κάποτε πηγαίνα και έτρεμα περιμένοντας στο σαλονι) και σας διαβεβαιώνω οτι δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην αντιμετωπίζω άγχος και ανασφάλεια. Ποιά είναι η διαφορά απο τα 25 μου; Οτι έμαθα να το καταπινω και το παλεύω, να κοιτάω την ζωή στα μάτια, αντί να τρέχω μακριά σαν φοβισμένο κουτάβι. Πάρτε την ζωή στα χέρια σας! Μην φοβάστε! Μην χαραμίζετε την ζωή σας στην αδράνεια, σε φανταστικές φοβίες, σε υποτιθέμενες ψυχικές ασθένειες, και στην αυτολυπηση. Man up!