για τον φιλο iasonas44, εγω για αυτο μιλησα για ταπεινοτητα και για ενα ολοκληρο συνολο χαρακτηρα και οχι μονο για τον εκκλησιασμο.... δηλαδη αν εσυ πας στην εκλλησια και περηφανευεσαι οτι εισαι καλος χριστιανος τοτε που ειναι η ταπεινοτητα? ή αν πας εκκλησια και λες αυτον τον χρονο πηγα στην εκκλησια 15 φορες τοτε απο μονος σου δεν εισαι εγκρατης στο φρονιμα..το πενυματικο επιπεδο δεν το κρινεις εσυ... αλλα το αφηνεις στον θεο...εσυ απλα προσπαθεις
τωρα για το κομματι της προσευχης, κυριως ζητας να γινει το θελημα του Κυριου.... δειχνεις οτι εχεις πληρη επιστοσυνη στον θεο και αφηνεσαι εξολοκληρου στον θεο, αν δηλαδη προσεχευσε και λες θεε μου δειξε μου οτι κανω το σωστο ή πες μου γιατι σημερα εγινε αυτο? τοτε δεν ειναι αυτο προσευχη! στην προσευχη ζητας απο τον θεο να γινει οτι θελει αυτος... τον εμπιστευεσαι πως να το πω αλλιως?
τωρα για το κομματι του ασκητισμου, ανθρωποι που πηγαν σε σπηλια για αγκητικη ζωη. και κατεληξαν σε αυτοκονια, δεν ξερω, αλλα η αυτοκτονια ειναι ηδη μια διαβολικη ενεργεια... γιατι η αυτοχειρια ειναι και αυτο εγκλημα... οπως δεν αποφασισες εσυ να ερθεις στην ζωη τωρα, ετσι δεν εχεις και το δικαιωμα να την σταματησεις ... μονο ο θεος θα σε παρει, οταν αυτος κρινει οτι ειναι η ωρα σου...