Originally posted by nature
Quote:
Originally posted by Sofia
............................
Σε οτι αφορα τις αιτιες που αναφερεις, ελπιζω να βλεπεις πώς οι περισσοτεροι γονεις θεωρουν τα παιδια τους κτημα τους. Αυτο ειδικα στην ελληνικη κοινωνια ειναι πασιφανες...οπως κ το οτι ολοι μεγαλωνουν μαζι στο ιδιο σπιτι....το τελευταιο τουλαχιστον εμενα δεν μου φαινεται για σημαδι υγειας...αλλα παθογενειας.
Συμφωνώ και επαυξάνω!
Ελεος παιδιά! Με πήρε χτες τηλέφωνο μία μαμά συμμαθήτριας της μικρής μου κόρης (δημοτικό). Η οικογένεια της συμμαθήτριας μορφωμένοι άνθρωποι, με καλό ελεύθερο επάγγελμα. Το σχολείο ένα από τα καλά ιδιωτικά της Αθήνας και έχει αναθέσει κάποιες ομαδικές εργασίες στα παιδιά. Η άλλη μαμά μου έκανε παράπονα πως η κόρη μου κάνει κάποιο μέρος της εργασίας μόνη της, χωρίς να ζητήσει τη γνώμη της άλλης, πως η άλλη κλαίει, πως η δική μου δεν την θεωρεί φίλη της και κάνει πιο πολλή παρέα με ένα άλλο κοριτσάκι και πως θα λάβουν τα μέτρα τους, μπλα, μπλα, μπλα.
Sabb, από αγνή, άδολη, όπως γλαφυρά λες, αγάπη στο παιδί τους, το κάνουν σίγουρα...
Πόσο κακό όμως του κάνει αυτή η άγνή, άδολη αγάπη?
Πώς θα μάθει να πατάει στα πόδια του αυτό το παιδί?
Τέτοια παραδείγματα, έχω εκατοντάδες. Απλά είπα το πιο πρόσφατο που με νευρίασε..... Και το προφίλ της οικογένειας, όπως βλέπεις, δεν ανήκει στις κατηγορίες που εσύ ανέφερες πριν σαν τις μόνες πιθανόν βλαπτικές.