Quote:
Originally posted by sabb
Βλέπω πως κάποιοι απαξιώνουν τον προβληματισμό της θεματοθέτριας για τη συμπεριφορά του συζύγου της και κάποιοι κάνουν πλάκα με το θέμα εν γένει...
Άλλες είπανε πως κάνουν επίσης το ίδιο στο σπίτι τους κι άλλες πως ένα τέτοιο άντρα θα ήθελαν !!
Το θέμα είναι πως αυτό που δεν ενοχλεί εκείνες, ενοχλεί την θεματοθέτρια.
Η οποία ωστόσο ζήτησε τη γνώμη των γυναικών του φόρουμ να της πούνε πως βλέπουν οι ίδιες μια τέτοια συμπεριφορά, θεωρώντας πως αν οι άλλοι συμμερίζονταν την άποψη της, θα διατηρούσε το ηθικό έρεισμα για τον εαυτό της να συνεχίσει να προσπαθεί να μεταβάλει την συμπεριφορά του άντρα της - πράγμα που εγώ τουλάχιστον θεωρώ ανέφικτο και καλά θα κάνει να συμβιβαστεί με τις φρουτόκρεμες μια και στην υπόλοιπη συμπεριφορά του, ο άνθρωπος είναι αποδεκτός και σαν επιχειρηματίας και σαν πατέρας...
Σαν σύζυγος όμως ?
Πιστεύω πως οι απαντήσεις των γυναικών του φόρουμ, την προσγείωσαν στη σκληρή πραγματικότητα πως η συμπεριφορά,πέρα από την αντικειμενική της υπόσταση στο κοινωνικό περίγυρο, στα πλαίσια της συζυγικής συνύπαρξης γίνεται καθαρά υποκειμενική και σαν τέτοια μόνο μπορεί να αντιμετωπιστεί...
Ωστόσο σ\' ένα γενικότερο προβληματισμό, θα έπρεπε όλοι μας να προσεγγίσουμε το θέμα απ\' τη πραγματική του πλευρά...
Κανείς άνθρωπος δεν γεννιέται μαμάκιας, προσκολλημένος στη φούστα της μητέρας του ή spoiled γενικά...
Αυτές είναι συμπεριφορές επίκτητες και διαμορφώνουν το χαρακτήρα του ατόμου, σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων και την απαράδεκτη τάση να διαχειρίζονται τη ζωή του παιδιού σαν ιδιοκτησία τους.
Αν το παιδί μάθει από μικρό να του αλέθουν τα φρούτα, δύσκολα θα μάθει όχι μόνο να τα γευτεί κόβοντας τα από ένα δέντρο, αλλά να τα αλέσει και μόνος του.
Αν το παιδί μάθει να πίνει το χυμό του πορτοκαλιού ΜΟΝΟ στιμένο , θα δυσκολευτεί να πάρει ένα πορτοκάλι και να το φάει. Το χειρότερο είναι πως θα θέλει να ΤΟΥ το στίψουν.
Αν το παιδί μάθει να του τρίβουν ακόμη και σε μεγάλη ηλικία τη πλάτη στη μπανιέρα, θα πρέπει κάποιος μια ζωή να του τρίβει τη πλάτη στη μπανιέρα.
Το παιδί μαθαίνει να είναι καλοπερασάκιας...
Προφανώς σε κάποιες από τα μέλη που απάντησαν, αυτό δεν είναι και τόσο κατακριτέο...
Συμφωνώ...
Ελπίζω μόνο να μην μεταφέρουν αυτού τους είδους τη συμπεριφορά στα παιδιά τους, αν θέλουν να είναι αυτάρκη και να μπορούν να αντιμετωπίζουν στο μέλλον τις αντιξοότητες της ζωής, βασιζόμενα στις δικές τους δυνάμεις κι όχι στις δυνάμεις των άλλων.
Χτες γύρισα από τη δουλειά μου στις 7.30 το απόγευμα αρκετά κουρασμένος και σε κάποια στιγμή αφού έκανα ένα ντους, βολεύτηκα στη πολυθρόνα, να διαβάσω την εφημερίδα μου.
Μπροστά μου, στο τραπεζάκι του σαλονιού έπαιζε ο 7χρονος γιος μου με τα παιχνίδια του και σε κάποια στιγμή γυρίζει και μου λέει \"Μπαμπά φέρε μου λίγο νερό\"...
Του ζήτησα να έρθει και να κάτσει στα γόνατα μου.
Τον ρώτησα γιατί ένοιωσε την ανάγκη να ζητήσει από μένα νερό, όταν από τα 2 του μπορεί και βάζει μόνος του..
Όταν από τα 5 του κάνει μπάνιο μόνος του...
Όταν από τα 4 του αν έχει πεινάσει θα πρέπει να τρώει αυτό που βρίσκει στο ψυγείο - μόνος του.
Όταν από φέτος έχει μάθει να κάνει μόνος του το γάλα του κι αν δεν υπήρχε ο φόβος της χρήσης της ηλεκτρικής κουζίνας, θα το είχε μάθει να το κάνει προ πολλού.
Όταν του έχω εξηγήσει κι εγώ κι η γυναίκα μου, πως ότι μπορεί να κάνει μόνος του να μην το ζητάει ποτέ από τους άλλους να το κάνουν για εκείνον...
Δεν μου απάντησε γιατί δεν μπορούσε να μου απαντήσει κάτι. Με φίλησε μοναχά στο μάγουλο και πήγε να βάλει νερό μόνος του - ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΕΥΘΥΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ...
Δεν μεγαλώνω Σπαρτιάτες..
Μεγαλώνω τα παιδιά μου με μια σχετική οικονομική άνεση - δεν έχω φτάσει στο επίπεδο να διατηρώ οικιακό προσωπικό γιατί απλά κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ιδεολογία ζωής τη δική μου και της συζύγου μου πάνω απ\' όλα, αλλά και γιατί δεν μου περισσεύουν τα χρήματα.
Προσπαθώ να μεγαλώσω ανθρώπους.
Αυτάρκεις, δυνατούς, έντιμους, δίκαιους...
Προφανώς κάποιοι πιστεύουν πως θα μεγαλώσω σωστά τα παιδιά μου αλέθοντας τους τα φρούτα ή τρίβοντας τους τη πλάτη στο μπάνιο όταν θα γίνουν κοτζάμ μαντράχαλοι...
Κι όταν μεγαλώσουν και παντρευτούν, να ζητούν απ\' τη γυναίκα τους να τους αλέθει τα φρούτα θαρρείς κι έχουν κουλαμάρα...
σε βρισκω πολυ σωστο.εγω εχω μεγαλο προβλημα με τον δικο μου.του εχω μαθει να τα εχει μπροστα στα ποδια τ και ετημα ολα και συνεχεια με τρεχει εδω και εκει.και τριψημο στην πλατουλα θελει και τον ταιζω τον κανω μπανιο κλπ.τπτ δνε κανει μονος του και ειναι 6 ετων σχεδον.
με τον συγκεκριμνο συζηγο απορω μηπως μιρκος ειχε καποιο προβλημα υγειας και συνηθησαν να τον φροντιζουνε ολοι τοσο υπερβολικα?