Quote:
originally posted by Sofia
Anwnimi, δεν σε θεωρώ παράλογη. Ομως έζησες ενα γεγονος που σε συνταραξε. Κ το σιωπηλο κ καλο κοριτσι (δεν το γράφω ειρωνικα) ζητησε χωρο, ζητησε φωνη, ζητησε να παρει το μεριδιο που τοσο καιρο παραχωρουσε στις άλλες. Ζητησε πραγματα απο τα οποια απειχε οσο καιρο την ηξεραν οι υπολοιπες τις παρέας.
Ακριβώς!
Θυμωνεις λοιπον κ ρωτάς \"πώς δεν κατάλαβαν? καποια πραγματα ειναι αυτονοητα\"....μμμμμ εισαι σιγουρη?:) εσυ εζησες την απωλεια αυτη. οχι αυτες.μαζι στησατε το πλαισιο της φιλιας, μαζι δημιουργησατε τους κανονες, τί ειναι αυτονοητο κ τί δεν ειναι....και εσυ θελησες μετά να αλλαξει το πλαισιο αυτο.χωρις ομως να γινεις ξεκαθαρη. Χωρις να δηλώσεις την δυσαρέσκεια σου ή καποιο παρομοιο συναισθημα. Θεωρωντας μονη σου πώς ειναι αυτονοητο να καταλάβουν...
Ξεκάθαρη έγινα όχι από την αρχή αλλά μετά από λίγο καιρό που εκδήλωσα ανοιχτά τη δυσαρέσκειά μου για το ότι έχουν χαθεί και ενώ οι απαντήσεις που εισέπραττα ήταν \"όχι βρε, να δε βόλεψε, εμείς δε χανόμαστε, περνάω δύσκολη φάση με τον γκόμενο κτλ κτλ είχαμε συζήτηση σήμερα\" και έλεγα εντάξει δε θέλω να είμαι φορτική και ξέρετε που θα με βρείτε όταν βολέψει.
Οπότε ειδικά μετά από αυτό, το θεωρώ απαράδεκτο και ασυγχώρητο.
Εγω πιστεύω πώς αλλαζουν τα πλαισια αυτα, αλλα αν θελουν κ οι δυο πλευρες. Κ μονο αν αυτες οι αλλαγες, αυτα τα προβληματα τεθουν ανοιχτα. Δεν γινεται με μισολογα, ουτε με μισα μηνυματα. Εξακολουθω να πιστεύω πώς οι σχεσεις ειναι ομορφες οταν καποια πραγματα κυλουν απο μονα τους, αλλα πρεπει να υπάρχουν οπωσδηποτε καποιες προυποθεσεις κ μια απο αυτες ειναι η ειλικρινεια, κ η επικοινωνια της αληθειας του καθενος.
Συμφων\'ω απόλυτα μαζί σου.
Δεν μιλάω πουθενα για μια δευτερη ευκαιρια στις φιλες σου, μιλάω μονο για σενα. Δεν εχει σημασια μονο το αποτελεσμα. Εχει σημασια κ η διαδρομη.Γιατί πιστεύω πώς δεν σημασια μονο το τελος μιας σχεσης, αλλα κ πώς φτανουμε σε αυτο. Κ πώς φευγουμε απο αυτην τη σχεση. Τοτε ισως να μην μπορουσες να κανεις αλλιως. Ειναι ομορφο να διαπιστώσεις την επομενη φορα, πώς γινεται αλλιως κ μαλιστα πολυ πριν το τελος. Ακομα κ αν επελθει κ πάλι το τέλος, θα ναι αλλιως....
Συμφωνώ μαζί σου και ξέρω πολύ καλά ότι δυστυχώς έχω μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο πως διαμπρφώθηκε και στο πως τελείωσε αυτή η φιλία. Εθελοτυφλούσα για τη συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντί μου, έπαιρνα κι εγώ πράγματα με το να έχω έναν πιο μονοδιάστατο ρόλο. Και θέλω, σε μετέπειτα φιλίες μου να μην κάνω τα ίδια λάθη ή τουλάχιστον να μη χρειάζεται να σταματούν τα λάθη αυτά με διάλυση των σχέσεων. Ομολογώ πως ήμουν παρορμητική στη διακοπή της φιλίας αυτής μα δεν το μετανιώνω πραγματικά. Μετανιώνω που δεν \"έβλεπα\" τα λάθη μου/τους νωρίτερα, που δεν έκανα προσπάθεια για να μου/τους επισημαίνω νωρίτερα.