Originally posted by nature
Ανώνυμη, μου άρεσε η τοποθέτησή σου. Συμφωνώ ότι πρέπει να τελειώσει το θέμα, αλλά χρωστώ μια απάντηση στον Σαμπ. Μην ανησυχείς όμως καυγάς δεν θα γίνει. Είναι …ιδεολογική διαφωνία (πώς βλέπω τη δημοκρατία μέσα σε ένα φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης) μέσα σε ευπρεπή πιστεύω πλαίσια….
Quote:
Originally posted by sabb
Nature : Οι διαπιστώσεις σου για ποια κριτήρια πληρώ, εκτός του ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σε τελική ανάλυση εφ\' όσον αποτελούν προυποθέσεις για τη συμμετοχή η μη του ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ σ\' ένα ΔΗΜΟΣΙΟ & ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ διακίνησης ιδεών και θέσεων, έρχονται εκ διαμέτρου αντίθετες με τις δημοκρατικές μου ευαισθησίες, τις θεωρώ ακραίες μεσαιωνικές ιδεολογικές απόψεις και ως εκ τούτου δεν επιθυμώ να τις σχολιάσω εκ νέου.
Για το δεύτερο κομμάτι που λες πως δεν \"πήρες θέση γιατί ο ίδιος ο συκοφαντημένος έχει δηλώσει πως δεν έχει την ανάγκη κανενός\", πρέπει να καταλάβεις πως ουδέποτε ζήτησα να κάνει κανείς δήλωση υπεράσπισης ή συμπαθειας υπέρ του συκοφαντημένου - εκείνο που έχει σημασία είναι η ίδια η πράξη και κατ\' ουσία εμένα δεν μ\' ενδιέφερε ποιον αδίκησε αλλά το ότι η συκοφαντία είναι μια αδικοπραγία που αντικειμενικά από κάθε άνθρωπο με ηθικό ανάστημα πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα.
Καταλαβαίνω πως εδώ παίζουν σημαντικό ρόλο για σένα τα πρόσωπα που εμπλέκονται, για εμένα εκείνο που ενδιαφέρει αποκλειστικά είναι η κακόβουλη παραβίαση της ιδιωτικότητας με πλαστά μηνύματα με απώτερο σκοπό τον διασυρμό ενός μέλους - μου είναι αδιάφορο το ΠΟΙΟΣ είναι ο αδικημένος ...
Για την καλή σου διάθεση απέναντι μου πάραυτα, σ\' ευχαριστώ...
Σοφία : Ελπίζω να σε κάλυψαν τα παραπάνω . Οφείλω να σου ξεκαθαρίσω πως τις γραμμές αυτές - απάντηση στη nature και σε σένα, τις γράφω μετά από μεγάλη αμφιταλάντευση αν θα πρέπει τελικά να συνεχίσω την ανούσια αντιπαράθεση αυτού του θρέντ.. Το κάνω γιατί πέρα απ\' όσα καταλογίζω στους άλλους και κυρίως στον εαυτό μου, ο σεβασμός μου στα πρόσωπα σας ειναι αδιαμφσβήτητος και οφείλω όπου μπορώ να γίνομαι πιο σαφής.
Απλά, δεν επιθυμώ να επεκταθώ επί πλέον στην συζήτηση αυτή...
Αγαπητέ sabb, και εγώ δεδομένης της εκτίμησης στο πρόσωπό σου, σου απαντώ, με φιλοσοφική διάθεση….
1)Δεν είναι βήμα διακίνησης ιδεών γενικά και αόριστα. Νομίζω ότι γράφει φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης ή κάνω λάθος?
2)Επειδή σε ενδιαφέρει η διακίνηση ιδεών, μπορούμε να συζητήσουμε κάποια άλλη ώρα και όχι τώρα, γιατί πιθανόν να ρίξουμε άθελά μας λάδι στη φωτιά, τις παρακάτω έννοιες: τυπολατρεία, προβοκάτσια, και το ερώτημα αν στο μέλλον μπορούν να αντικατασταθούν θεωρητικά οι δικαστές από ρομπότ. Πιστεύω ότι και τα 3 θα ήταν αφορμή για μια ενδιαφέρουσα φιλοσοφική συζήτηση αν και δεν είμαι σίγουρη αν ενδιαφέρουν το παρόν φόρουμ.
3) Μέσα στα πλαίσια του βήματος διακίνησης ιδεών, όπως λες, υφίσταμαι ύβρεις, ειρωνεία και απειλές. Όπως είδες, πουθενά δεν έβρισα κανέναν. Αυτό είναι η δημοκρατία κατά τη γνώμη σου? Τέλος επειδή και εγώ είμαι ένθερμος οπαδός της δημοκρατίας, δεν μένω στη ΣΤΕΙΡΑ διακήρυξη αυτής της καθ’όλα αγαστής άποψης, αλλά μάχομαι για αυτήν, προσπαθώντας να εξασφαλίσω στους συνανθρώπους μου το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα χωρίς να φοβούνται, να απειλούνται και να εισπράττουν ειρωνεία, από όπου και αν αυτή προέρχεται. Πιστεύω ότι πολλοί συνάνθρωποι είναι λιγότερο τυχεροί από μένα, και για αυτούς το παρόν σάιτ αποτελεί μια σανίδα ελπίδας και θέλω, μέσα στα πλαίσια των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων πάντα, να τους βοηθώ να εκφράζονται ελεύθερα και να μην καταπίνουν τη λαλιά τους.
Κοινώς: ωραίες οι διακηρύξεις περί δημοκρατίας, ….αλλά ακόμα καλύτερος είναι ο αγώνας για αυτήν!