Originally posted by mIme?
διαφορετικοί τύποι επιθετικότητας:
1. λειτουργική επιθετικότητα: είναι λογική και μπορεί να υπολογιστεί –
χρησιμοποιείται από κάποιο άτομο με σκοπό να αυξήσει τα προσωπικά του οφέλη.
2. συναισθηματική επιθετικότητα: είναι αντιδραστική και αυθόρμητη –
κατευθύνεται από συναίσθημα (θυμό) και συχνά η λογική ανάλυση κόστους-κέρδους είναι απούσα.
Οι θεωρίες που βασίζονται μόνο στο ένστικτο είναι υπερ-απλουστευμένες.
Υπάρχει «επιθετική προσωπικότητα»;
1. Το χαρακτηριστικό προσωπικότητας «ναρκισσισμός» φαίνεται να συνδέεται σε συγκεκριμένες
μορφές επιθετικότητας.
2. Επιπλέον, ο τύπος Α προσωπικότητας (τάση για επίτευξη, ανυπομονησία, ανταγωνιστικότητα,
εχθρότητα) βρέθηκε να συνδέεται με μεγαλύτερη επιθετικότητα σε ανταγωνιστικά έργα,
με μεγαλύτερη επιθετικότητα στην κακοποίηση ανηλίκων και σε περισσότερες συγκρούσεις
με συνεργάτες στον εργασιακό χώρο.
3. Μερικοί άνθρωποι απλά υιοθετούν ένα εχθρικό στυλ απόδοσης αιτίων συμπεριφοράς,
όταν τείνουν να αποδίδουν τις εχθρικές προθέσεις τους στους άλλους.
[Originally posted by πανος12345
το σχολειο στην συγκεκριμενη περιπτωση , δεν εχει μαθητες και δασκαλους , ειναι αυτο που δεν δινει ουτε βραβεια ,ουτε αποβολες ,ουτε βαθμους ,αλλα μονο επικοινωνια , οπως μπορει ο καθε ενας και με οτι μεσο ξερει και διαθετει και καλα θα κανεις να το βλεπεις ετσι , γιατι προφανως δεν ξερεις ποσα μου εχουν συρει ολοι δω μεσα γιατι ειμαι νεος και εσυ νεοτερος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
εγω δεν θα ακολουθησω το παραδειγμα των παλαιοτερων αν ομως θες να μ βλεις σαν \"δασκαλο\" ειναι δικαιωμα σου , μονο μην κρινεις την συμπεριφορα μου γιατι δεν ειναι αυτο τοθεμα στο οποιο πεταχτηκες για να πεις και συ κατι.... ]
Σου ειπα τη γνωμη μου ,η οποια δεν ηταν καθολου γενικευμενη,επιβραβευσες τον keep και μαλωνες την Θεοφανεια, λες και επικοινωνια σημαινει να συμορφωνεις τον συνομιλητη κατα τα γουστα σου!
Προασπιζομενος το δικαιωμα συμμετοχης ολων σε εναν κοινο διαλογο λοιπον,χαρακτηρισες το δικο μου ποστ ως μια γνωμη που πεταχτικα να πω, σαν να επρεπε να σε ρωτησω αν θα επρεπε η οχι να πω αυτο που ειπα, επιπλεον εκανες λογο για νεους και νεοτερους, πραγμα που δεν βλεπω πως αποδεικνυει οτι τα κριτηρια σου δεν ειναι ποσοτικα
[Originally posted by πανος12345
ειναι καλο να εισαι επιμελης και μελετηρος που σημανει σε σχολικη γλωσσα \"καλος μαθητης\"...
ειναι ομως κακο αντιστοιχα , να κρινεις με λαθος κριτηρια ...
η εκθεση που γραφουμε εδω εχει ελευθερο θεμα...
οι κανονες δεν υποκεινται σε ποσοτικα αλλα σε ποιοτικα κριτηρια...]
Και μετα την υποδειξη του καλου και κακου μαθητη ,απευθυνθηκα ,με βαση το δικο σου ποστ,στον mruser,με το δικαιωμα που μου δινει ο ανοιχτος διαλογος.Αν δεν αρεσε κατι στον θεματοθετη,ευχαριστως να διαβαζα την γνωμη του.
Αντιθετα διαβασα ενα δικο σου ποστ, στο οποιο η δυσαρεσκεια σου για τον τροπο χρησης των λεγομενων σου ηταν φανερη
Quote:
Originally posted by πανος12345
Quote:
Originally posted by mIme?
Πολυ χρησιμο! Εσυ δυσμορφε φιλε μας καταλαβες? Αν τυγχον σε πετυχουμε σε καναλι να λες τον πονο σου θα θελουμε καποτε να σε γνωρισουμε στο δρομο.Η αν σε χτυπησε νταλικα και παραμορφωθηκες,ιυοθετησε μια νταλικα με οδηγο που θα του μαθεις εσυ τον κοκ.
Σε βλεπω να ξαναερωτευεσαι συντομα,με θεαματικα αποτελεσματα μετα απο αυτο.
αμφιβαλεις οτι η δημοσιοτητα προξενει εξοικειωση?
η μηπως οτι ο ερωτας αποτελει απο μονος του θεραπεια για καποιον που τον στερειται?
περνιεσαι για εξυπνος μου φαινεται αλλα κανεις λαθος...
Αντι λοιπον να με ρωτησεις για το τι υπονοει το περιεχομενο,μιας και δεν το καταλαβες απ\'οσο φανηκε στο σχολιασμο σου, προτιμησες με επιθετικοτητα να μου δειξεις τα επιπεδα της ευφυιας που σε διακρινουν, χαρακτηριζοντας με επιθετικα βλακα με λιγα λογια.
Απολυτως κατανοητο να γινεσαι επιθετικος αφου ο λογος σου, ενα δικο σου γεννημα ,εγινε αντικειμενο χρησης η καταχρησης απο μενα αν προτιμας. Σε μια ερωτηση μου ομως,σχετικα με τα κριτηρια σου περι ευφυιας ακομα δεν εχεις μπει στον κοπο να απαντησεις. Διοτι γενικευοντας για την βλακεια που χαρατηριζει εμενα που νομιζω πως ειμαι εξυπνος,ηταν απλως μια \"βρισια\", ενας κοινος χαρακτηρισμος,χωρις να εξηγησεις την προελευση του.Μια αμυνα σου αν το θες,για να απαξιωσεις το περιεχομενο ενος λογου.
Ας μη το κανεις,δε χρειαζομαι απαντηση οπως και δηποτε, η ιδεα μου περι επικοινωνιας, δεν ειναι η αναγκαστικη απαντηση και η αποδειξη των λεγομενων μου με επειχηρηματα και ας το κανω τωρα απο επιλογη. Η ιδεα που εχεις για την επικοινωνια προσαρμοζεται και σε δικαστηριο.
Η επικοινωνια δεν εμπνεεται απο εμενα σε εσενα και βρισκεσαι σε αρνηση να απαντησεις.Θα ηταν δυσαρεστω να ζητησω περαιτερω απαντησεις λοιπον.Μια μορφη επιθετικοτητας ισως.
Δεν θα ηθελα να σε αναγκασω να επικοινωνησεις.