Quote:
Originally posted by weird
Οτι αν αντιγράψω την φαινομενική αναισθησία κάποιων απο το περιβάλλον μου, δεν θα μένει χώρος για ευαισθησία μετά.
Ευτυχώς κοριτσάκι μου όμως, υπάρχουν και εναλλακτικές.
Την ευαισθησία σου, μπορείς να βρεις και άλλους τρόπους να την εκφράζεις. Πιο δημιουργικούς και πιο.. ελεύθερους, απο ρολάκια που θέλουνε να σε φορτώσουνε οι άλλοι.
:)
Ξέρεις, δεν φοβάμαι ότι δεν θα μείνει χώρος για τις ευαισθησίες μου άμα δείξω πυγμή και σκληρότητα. Φοβάμαι ότι τα αποτελέσματα θα είναι τόσο θεαματικά θετικά που θα αρχίσω να προτιμάω αυτού του είδους την αντίδραση. Και σιγά σιγά θα αρχίσω να την εφαρμόζω όχι μονο στη μητέρα μου, αλλα και σε όλους όσους μου δυσκολεύουν τη ζωή. Και λίγο λίγο θα μου γίνει συνήθεια και θα κατατρώει την δικη μου ευαίσθητη ψυχή, γιατί η ρουτίνα και η επανάληψη είναι πολύ ισχυρές δυνάμεις... και εγώ είμαι ακόμα καζάνι που βράζει από συναισθήματα, και δεν νομίζω ότι είμαι ικανή να φερθώ σε κάποιον με τρόπο τόσο αντίθετο από αυτό που κάνω συνήθως :(
Quote:
Originally posted by weird
Μπορεί όλες οι ερωτήσεις να μην έχουν την ίδια απάντηση,
μπορεί σε άλλες, η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση...
Οτι και αν ισχύει, θα το εντοπίσεις μέσα σου εσύ.
Μα ότι και αν ισχύει να σε αγκαλίασεις και να σε αποδεχθείς, να σε θαυμάσεις...
Δεν έχεις περάσει και λίγα.
Σε χρειάζεσαι μαζί σου, όχι εναντίον σου.
Μάλλον έχεις δίκιο, δεν υπάρχει μονο μια πλευρά σε αυτά τα θέματα και ούτε σημαίνει ότι δεν μπορεί να ισχύουν 2 πράγματα ταυτόχρονα. Ίσως να είμαι πεισματάρα και ξεροκέφαλη, αλλα τουλάχιστον δεν το κάνω από αντίδραση, το κάνω από επιλογή σε έναν τομέα που αξίζει να είμαι ο εαυτός μου 100% και να μην ακολουθώ επιθυμίες άλλων.
Quote:
Originally posted by anwnimi
Nti, θαυμάζω τη διαύγειά σου μπροστά σε μια τόσο δύσκολη σχέση, ειδικά τη σχέση γονιού-παιδιού που χρωματίζεται τόσο συναισθηματικά λόγω του ρόλου που έχει ο γονιός στη σχέση αυτή.
Τα παραπάνω είναι σαν να τα έχω γράψει εγώ και πόνεσα όταν τα συνειδητοποίησα.
Ναι μερικές φορές η αλήθεια πονά αλλά μερικές φορές είναι απλά αυτή, η αλήθεια.
Βλέποντας την αλήθεια, νομίζω πως μπορείς να διαχειριστείς καλύτερα τη σχέση σας και παραπέρα τη ζωή σου.
Σε ευχαριστώ anwnimi, αν και πραγματικά νομίζω ότι είμαι στο πρώτο στάδιο και ούτε καν. Προς το παρόν μάλλον μονο βλέπω την αλήθεια. Ούτε την κατανοώ, ούτε την έχω αποδεχτεί ακόμα :( Ίσως αν την απογυμνώσω από κάθε συναίσθημα η ενοχες που θα το δω εγωιστικά, και πω απλά \"αυτός ο άνθρωπος δεν μου ταιριάζει\", να καταφέρω σιγά σιγά να απαγκιστρωθώ από ο,τι είναι μέσα μου που μου κουνάει το δάχτυλο και μου λέει ότι, σε αυτή τη σχέση μητέρας-παιδιού, εγώ οφείλω να βρίσκομαι συνεχεια στο ρολο του θύματος... αλλα δεν είναι καθόλου εύκολο, ιδιαιτερα τώρα που την έχω ακόμα ανάγκη σε κάποιους τομείς, ιδιαιτερα οικονομικούς και γραφειοκρατικούς... γαμώτο!
Quote:
Originally posted by narnia
Ακόμα μια φορά δεν χωράει ο νους μου τόσο εγωισμό από μια μητέρα. Τόσο εγωισμό όμως;
Απίστευτο. Μητέρα δεν θα έχεις άλλη και ξέρω πως αυτό είναι που σε πληγώνει πιο βαθιά. Ελπίζω όσο ακόμα υπάρχει η μεταξύ σας επαφή να το καταλάβει, να ρίξει λίγο τη μύτη της, να προλάβει να αγγίξει την ψυχούλα σου γιατί κι αυτή άλλη κόρη δεν θα έχει.
Είναι εγωισμός όμως; Μήπως είναι κάτι άλλο που δεν μπορώ να συλλάβω εγώ επειδή είμαι ήδη πολύ βαθιά χωμένη στο χορό Δεν της δίνω ελαφρυντικά αλλα θέλω τουλάχιστον να είμαι σίγουρη ότι, οποια απόφαση και να πάρω, είτε είναι να συνεχίσω την προσπάθεια για κάποια οποια επαφή μαζί της, είτε είναι να την αποκόβω σιγά σιγά από τη ζωή μου τελείως, να την πάρω έχοντας -αν όχι πλήρη εικόνα- τουλάχιστον αληθή στοιχεια στα χερια μου, έστω και λειψά :S
Μπέρδεμα ε;
Quote:
Originally posted by researcher
μερικοι ανθρωποι βιωνουν ενοχες ακομα και στην ιδεα πως μπορουν να εχουν μια ζωη δικη τους...
το οτι ειναι θυμωμενη με αυτο δε σημαινει πως καποιο κομματι της δεν το χαιρεται κιολας αυτο που κανεις..
εχεις αποδεχθει το δικο σου θυμο για εκεινη?
...τα εφηβικα αισθηματα θυμου ως προς το γονιο μας που ποτε δεν εκπληρωνει τις προσδοκιες μας υπααααααααρχουν! αυτες οι χοντρες πατατες μπορει βεβαια πολυ φυσικα να σου τον αναζωπυρωνουν αλλα και συ πολυ φυσικο ειναι πολυ λερωμενη ακομα να την εχεις τη φωλια σου απο θυμο που απο αισθημα μεγαααααλης προστασιας προς εκεινη δεν θελεις καθολου να αποδεχθεις πως εχεις. μην το αποδεχεσαι γουστο σου και καπελο σου.ααααα!
Researcher LOL το διάβασα 2-3 φορες το μήνυμα μέχρι να το κατανοήσω εντελώς :D Δεν έχω όμως καμια αντίρρηση στα όσα λες.
Είμαι θυμωμένη με την μητέρα μου για παρα πολλά πράγματα, για το θέμα με τα αδέρφια μου, για τους ψυχιάτρους, για την υπερπροστασία της, για την σκληρή συμπεριφορά της, για την αντίθεση της στις σπουδές μου τώρα... Είναι ένας πολύ ενεργός θυμος που τον βιώνω κάθε μέρα σε κάποιο βαθμό. Αυτό που προσπαθώ όμως είναι να μην αφήνω τον θυμο αυτό να καταδυναστεύει όλα τα υπόλοιπα συναισθήματα μου. Ο δικός μου θυμος είναι φωτιά που κατακαίει τα πάντα, και παρόλο που τις λίγες φορες που τον έχω αφήσει να με κατακλύσει είναι πραγματικά ψυχολογική εξιλέωση, αν παραδοθώ σε αυτόν είμαι ικανή να παραμείνω σε αυτήν την κατάσταση και να τυφλωθώ τόσο πολύ που θα καταστρέψω κόσμο, σχέσεις και καταστάσεις, και ακόμα και εμενα την ίδια... Ίσως όμως αυτό να με κάνει ακόμα πιο θυμωμένη απέναντι της, να νιώθω δηλαδή ότι δεν μου επιτρέπω ούτε καν να αισθανθώ ο,τι μου βγει φυσικά
Όσο για το αίσθημα προστασίας προς αυτήν... ίσως και να έχεις δίκιο σε κάποιο βαθμό. Θέλω να αισθάνομαι ότι υπάρχει ένας προστάτης στην οικογένεια, λόγω έλλειψης πατέρα, και εφόσον δεν βλέπω την μητέρα μου να είναι πολύ πρόθυμη να προστατέψει εμενα, μάλλον έχω αναλάβει εγώ (και) αυτόν τον ρολο.
Anyway φεύγω σε 4 ωρίτσες, τα λέμε από NY!