Quote:
Originally posted by xika
Κατ,αρχην κρινο, οτι και να πω δεν ξερω αν θα εχει καποια πραγματικη βαση γιατι δεν ξερω την κατασταση ακριβως στο σπιτι της γιωτας.
απο αυτα που γνωριζουμε, μπορεις να βγαλεις καποια συμπερασματα.
Θεωρω οτι η γιωτα, εξυπηρετοντας ολα τα θελω και οτιδηποτε αλλο του αντρα της αλλ ακαι των παιδιων της εχει γινει υποχυριο τους. Ατομο χωρις βουληση, χωρις γνωμη. Κατι το οποιο δεν εισχυει, τουλαχιστον αυτο εχει αποδειξει εδω μεσα ( οσο την εχω διαβασει ). Ολα αυτα την αναγκασαν να παραμελησει προφανως τον εαυτο της και μοναδικος σκοπος ειναι να εξυπηρετει τους αλλους.
μου περιγραφεις μια κλασικη ελληνικη οικογενοια, δεν βλεπω κατι παραξενο.
Μερικες οικογενοιες μπορουν και απορροφουν τους κραδασμους, αλλες οχι.
Αν ομως η γιωτα δειξει, εστω και μετα απο τοσα χρονια, οτι παιζει ναι μεν με τους ορους που εχουν τεθει στην ζωη της αλλα ταυτοχρονα φροντιζει τον εαυτο της, φροντιζει να κανει πραγματα για εκεινη, οτι κι αν ειναι αυτο και να μαθει να λεει και οχι καποιες φορες στους αλλους, πιστευω οτι θα εχει αποτελεσμα καταρχην στον εαυτο της.
οσο ειναι κατω υπο το καθεστως που ειναι σημερα, δεν μπορει να φροντισει ΕΝΤΕΛΩΣ τιποτα.
Ετσι εχει εκπαιδευτει να ζει, ετσι εχουν μαθει και οι υπολοιποι οτι ειναι το φυσιολογικο.
Εοισης θεωρω οτι ακομα και ο οροθετης της ολης υποθεσης θα ταραχτει βλεποντας τον παιχτη του να κανει κινησεις εκτος σχεδιου, χωρις ομως να παραβιαζει και δεδομενα τα οποια μπορει νζ προκαλεσουν αντιδρασεις. Και τρωγοντας ερχεται η ορεξη. Σιγα σιγα ολο θα καταφερνει και περισσοτερα.
δεν υπαρχει σιγα σιγα.
Ειτε βγαινει εκτος παιχνιδιου, και απαιτει απο τους παντες στο πως θα ειναι η ζωη της πια, ειτε συνεχιζει ως εχει.
Εαν κανει το πρωτο, εκει μπορει να διαπραγματευτει τα παντα με αλλους ορους, πιο ευνοικους απο οτι σημερα.
Τουλαχιστον που να βασιζονται σε ορους ισοτητας και για αυτην και για τους γυρω της.
Και τιποτα να μην καταφερει με τον οροθετη της οπως ειπες, θα εχει καταφερει να νιωθει καλυτερα με τον ευατο της που ειναι πολυ σημαντικο.
πως θα νιωσει καλυτερα, οταν η σταση του συζυγου της δεν θα αλλαξει?
Μου λες πραγματα, τα οποια δεν στεκουν.
Απλα χρειαζεται υπομονη και ολο αυτο..
υπομονη?
με τι στοχο, για να φτασει που?
ετσι γενικα υπομονη?