Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση
Printable View
Ας πω ένα παράδειγμα, ως προς το "μην σπρώχνεις τον αδύναμο", που ανέφερε η anemoni. Ας υποθέσουμε ότι έχω έναν μαλάκα που τη βρίσκει με το να με δέρνει και να με βρίζει και να με υποτιμά καθημερινά. Γιατί αυτοί υπάρχουν πάντα, έτσι; Είναι μέρος της κοινωνίας στην οποία ζούμε όλοι. Έχω δυο φίλους, ο ένας μου λέει "πήγαινε στην αστυνομία και κατάγγειλέ τονε τον ηλίθιο", ο άλλος μου λέει "χρησιμοποίησε όποιο μέσο μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου". Υπάρχει μία διαφορά και είναι Ο ΧΡΟΝΟΣ. Ο χρόνος είναι πολύτιμος κι αν τον ξοδέψει η γυναίκα που κακοποιείται, τότε ο κακοποιητής δε θα περιμένει καμιά αστυνομία να περάσει όλα τα κανάλια της γραφειοκρατίας, και της δικής τους κοιτάω αλλού τεχνικής, και να να να, μέχρι να κάνει κάτι (σκατά θα κάνει, εκτός αν συνετισμό ενός κακοποιητή θεωρείτε να τον κρατάνε μέσα κάνα 24ωρο, να του δίνουν στο χέρι ένα μπατσάκι και να του λένε, πήγαινε ξανά σπίτι σου να τη δείρεις άλλο λίγο, γιατί αυτό είναι το νομικό σύστημα). Σε ποια από τις περιπτώσεις των δύο φίλων που έλεγαν τα παραπάνω (δράσε ή περίμενε), υπάρχει η μεγαλύτερη πιθανότητα η γυναίκα να σκοτωθεί τελικά από τον κακοποιητή; Λες στο δράσε ή στο περίμενε; Εγώ λέω στο περίμενε. Κι αν λοιπόν ο αδύναμος κρίκος είναι στο "περίμενε", αυτός πώς με βοηθάει να σωθώ;
Στην πρώτη περίπτωση, του Δράσε, εγώ θα έχω η ίδια σώσει τον εαυτό μου.
Εγώ δεν είμαι η κυρία τέλεια και Υποδείξεις δε κάνω σε κανέναν, τη γνώμη μου λέω όπως όλοι εδω μέσα, εσυ που είσαι τόσο γαμάτος και ολοκληρομένος τι ακριβώς κάνεις μέσα σε ένα φόρουμ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ??? για τικ τοκ και φασμπουκ το πέρασες??Και είναι πού ανέντιμο εκ μέρους σου να εκμεταλεύεσαι τις προσωπικές πληροφορίες των ποστ που κάνω εγώ ή ο καθένας εδω μέσα για να λογομαχήσεις χωρίς νόημα..απλά θες με κάποιον να μαλώσεις αντι συζήτησεις και βρήκες εδώ ανθρώπους με αδυναμίες να εκμεταλλεύεσαι,Συγχαρητήρ� �α είσαι φοβερός σε όλο.
Αγάπα τον πλησίον σου (έστω κι αν τις τρως απ' αυτόν). Αγάπα αυτόν που σε χτυπάει (γύρνα και το άλλο μάγουλο). Αγάπα την κοινωνία (που στηρίζει τον κακοποιητή). Αγάπα την στήριξη, αλλά μόνο με τρόπο θεσμικό, που θα είναι τέτοιος που ανάθεμα αν ποτέ ενδυναμωθείς. Να τις χέσω τέτοιες χριστιανικές συμβουλές.
Ναι ναι ναι σε όλα, Δράστε χίλιες φορές δράσε, όμως όλα τα αμάξια δεν είναι το ίδιο γρήγορα, όλοι οι άνθρωποι δεν περπατάμε στον ίδιο δρόμο, άλλοι έχουν λακούβες άλλοι είναι πιο βατοί , όλοι δεν έχουμε τα ίδια μπαγάζια, ουτε είμαστε στην ίδια φάση ωριμότητας ηλικιακής και συναισθηματικής άλλοι το κάνουν σε ένα βήμα άλλοι χρειάζονται καμιά δεκαριά,τα χρειάζονται για να καταλάβουν τι τους συμβαίνει. Δε νομίζω οτι διαφωνούμε επι της ουσίας εδω μέσα οι περισσότεροι
Αυτή είναι μια πλευρά που θέλει περισσότερη σκέψη και ανάλυση. Θα το σκεφτώ.
Sorry, όχι, δεν είπε τίποτε τέτοιο, δεν είπε "ψόφα" πουθενά, δεν ξέρω πώς έβγαλες αυτό το συμπέρασμα. Ανέφερα τι κατάλαβα απ΄όσα είπε και να πω την αλήθεια, δεν είναι το θέμα μου εφόσον δε με παρενοχλεί, που σημαίνει παρεμβαίνει στη διάθεσή μου να με αφήσει ήσυχη. Αν μας θεωρείς αφελείς εμένα και τον Μορέλλο, αυτό δε με αφορά, εγώ δε μας θεωρώ πάντως, μας θεωρώ γαμάτους, χα χα
Τώρα, για το αχρείαστος, εγώ πάντως κάτι πήρα από την άποψή του, οπότε χρήσιμη μου φάνηκε η τροφοδότηση του νήματος από αυτόν. Μπορεί να τα λέει χύμα και τσουβαλάτα, αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα.
Με τις μεταφορές και τις παρομοιώσεις δεν είναι που αντιμετωπίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα. Στη ζωή μου τις ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΕΣ είναι που μισούσα πάντα, και αυτές θεωρώ αδύνατο να χωνέψω. Οπότε, δε θέλω κανένας να μου λέει τι θα σκεφτώ, τι θα πω, τι θα υποστηρίξω και με ποιον τρόπο ή όχι. Έχω και δικό μου νου να αποφασίσω (με τις ιδιοτυπίες του, δε λέω), αλλά σίγουρα ικανό να το πράξει.