Βολτουλα παίζει ναι...πήγα μια μικρή βόλτα το βράδυ με το αυτοκίνητο...εδώ κοντά..αγχολυτικο δεν έχω...προσπαθώ να ηρεμήσω τον εαυτό μου
Printable View
Είναι κανείς εδώ? Εχω κάποια συμπτώματα σήμερα και έχω φουλ πανικό ότι κάτι παθαίνω...είναι κανείς εδώ να μιλήσουμε?
Μην ψάχνεις στο διαδίκτυο για τα συμπτώματα και κανε πράγματα και δραστηριότητες. Καθάρισε το σπίτι, βγεις για καφέ με έναν φίλο /φίλη κάνε κάτι δημιουργικό.
Δεν είσαι οι σκέψεις σου, δεν είσαι τα συμπτώματά σου. Άστα να συμβαίνουν, μην τα παλεύεις, μην περιμένεις να φύγουν και κάνε ότι θα έκανες χωρίς αυτά.
Και αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου, η επίσκεψή σε έναν ειδικό ψυχολόγο - ψυχίατρο δεν είναι κακή ιδέα.
Έχω περάσει (και περνάω) συμπτώματα, κρίσεις πανικού, αγχωδη διαταραχή, φοβία για την υγεία μου.
Ούτε πέθανα, ούτε οι φοβίες μου για το τί μπορεί πάθω βγήκαν αληθινές ούτε τίποτα. Περνάω καλες περιόδους και δύσκολες περιόδους όπως όλος ο κόσμος.
Δεν παθαίνεις τίποτα. Όπως προείπα κάνε ότι θα έκανες χωρίς αυτά που νιώθεις και απευθύνσου σε ειδικό. Ολα θα πάνε καλά.
Αυτό κάνω ,δηλαδή συνεχίζω να ζω κανονικά παρόλα τα συμπτώματα που έχω...πηγαινω παντού ενώ υποφέρω από τα συμπτώματα και μεγάλωνω ένα παιδάκι πάλι υποφέροντας με τα συμπτώματα...κάποιες μέρες καλές..κάποιες πολύ άσχημες...συνεχίζω όμως διότι δεν έχω και άλλη επιλογή
Αυτό πρέπει να κάνω...
Απόψε δεν με παίρνει ο ύπνος με τιποτα και αγχωθηκα για το πότε θα κοιμηθώ.
.:/
Ούτε εμένα. Ε και; Μακριά από οθόνες τουλάχιστον μια ώρα πριν κοιμηθείς, δροσερό περιβάλλον, σκοτεινό και αν σταματήσεις να αγχώνεσαι γιατί δεν κοιμάσαι να δεις που θα κοιμηθείς.
ουτε εγω κοιμαμαι παιδια. καλησπερα. παντος θα συμφωνησω με πανω ναι οσο μπορεις προσπαθα. καλο στον εαυτο σου θα κανεις
Καλημέρα παιδιά κοιμηθήκατε καθόλου εσείς?...εγώ κοιμήθηκα..
Το βασικό που πρέπει να καταλάβεις είναι πως ότι και να γίνει θα κοιμηθείς. Το μυαλό και το σώμα εν τέλει θα κοιμηθούν.
Το θέμα είναι να ρυθμιστεί το πότε και να κοιμάσαι σωστά.
Εκεί κολλάει το άγχος, κάποιες συνήθειες μας κτλ.
Όπως προείπα μακριά από οθόνες τουλάχιστον μια ώρα πριν πέσεις για ύπνο και όλα τα παραπάνω.
Η άσκηση και γενικά οι δραστηριότητες βοηθούν. Αν κάθεσαι όλη μέρα μακροπρόθεσμα για παράδειγμα δεν βοηθάει στο να κοιμηθείς σωστά.
Η έκθεση στον ήλιο απαραίτητη. Τουλάχιστον μισή με μια ώρα την μέρα έκθεση στον ήλιο. Ρυθμίζει τις απαραίτητες ορμόνες και δείχνει στον εγκέφαλο ότι ειμαστε ενεργοί την μέρα που εν τέλει βοηθάει το βιολογικό ρολόι.
Και όχι άγχος για τον αν κοιμηθώ και πότε.