χρησιμοποιησες την λεξι -κλειδι για καθε συνθετη οικογενεια !Quote:
Originally posted by Estranged
Πιστεύω ότι είναι όλα θέμα χαρακτήρα. Εγώ μεγάλωσα με πατριό από τα 5 έως τα 18 κ ενώ έκανε κ δικό του παιδί με τη μητέρα μου πάντα ένιωθα ότι με αγαπούσε περισσότερο κ γενικά περνούσε πολύ καιρό μαζί μου, συζητούσαμε τα πάντα είχαμε μια άριστη σχέση όπως κ με όλη την οικογένεια του, ποτέ δεν αισθάνθηκα παρακατιανό ή ξένο παιδάκι, πραγματικά πήρα πολύ αγάπη κ είμαι ευγνώμων γι\'αυτό γιατί την είχα ανάγκη κ δε ξέρω πως θα ήμουν χωρίς αυτήν. Ευτυχώς που υπήρξε αυτός ο άνθρωπος κ αναπλήρωσε το κενό που άφησε ο πατέρας μου που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε/ασχολήθηκε μαζί μου. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η δεύτερη γυναίκα του που ξέρω πολύ καλά ότι δεν με ήθελε κ δεν ήθελε να γνωρίσω κ την κόρη της (τη βιολογική αδερφή μου δηλαδή) γιατί ζήλευε (τι άραγε αφού εγώ ποτέ δεν πήρα τίποτα από τον πατέρα της ενω εκείνη τα έχει όλα). Τέσπα θέλω να καταλήξω στο εξής: όταν κάνεις σχέση ή παντρεύεσαι 1 άνθρωπο που είχε κάνει πριν 1 γάμο κ έχει κ παιδιά οφείλεις να το δεχτείς κ να τα αγκαλιάσεις σαν να ήταν δικά σου παιδιά. Τα παιδιά καταλαβαίνουν ποιος τα αγαπάει κ ποιος όχι. Κι εφόσον τα έχει εγκαταλείψει η μητέρα τους σε έχουν πολύ ανάγκη να αναπληρώσεις το κενό της κ φυσικά έχουν ανάγκη κ τον πατέρα τους. Αν νιώσουν ότι κ αυτός τα εγκαταλείπει κ η αιτία μπορεί να είσαι κ εσύ σίγουρα θα σε μισήσουν δεν υπάρχει περίπτωση. Προσπάθησε να μπεις κ εσύ στη θέση τους κ να σκεφτείς πόσο ευάλωτα κ ευαίσθητα είναι αυτά τα παιδιά κ τι έχουν περάσει. Χρειάζονται αγάπη κ συμπαράσταση. Δείξε λίγο κατανόηση κ ανωτερότητα εξάλλου εσύ είσαι η ενήλικη της υπόθεσης.
αγαπη!
δεν χωραει λοιπον μισος στην αγαπη αλλα βγαινει το μισος οταν η αγαπη μοιαζει με συμβιβασμο και στερειται συνασθηματος!
η Μπουμπουλινα εκει εχασε μεχρι στιγμης το παιχνιδι.
πηγε να επιβαλει κανονες λογικης σε ενα περιβαλλον που ειναι απο την ημερα που φταχτηκε χωρος συναισθηματων!
η οικογενεια ...
τι αντικατεστησε εξελικτικα η οικογενεια ?
τον κοινοβιακο τροπο ζωης του προιστορικου ανθρωπου!
μανες υπηρχαν παντα και πατεραδες ....
αυτο που αλλαξε ηταν η μεταφορα της εξουσιας απο μια συλλογικη συμβιωση σε μια πιο κοντα στην φυσικη που ειναι η οικογενεια του ζευγαριου που αναπαρηγαγε το παιδι
Να ομως που η οικογενεια δεν μπορει να εκπληρωσει παντα τον σκοπο για τον οποιον εγινε ....
Οι ανθρωποι ειναι απο την φυση τους ελευθεροι και συχνα ανοιγουν οι δρομοι τους ανεξαρτητα απο το τι εχει προβεψει γαιυτους η αναπαραγωγικη τους δυνατοτητα και η σεξουαπικη τους παρορμηση.
Η οικογενεια τοτε διαλυεται και τα παιδια ακολουθουν τον γονιο που αναλαμβανει να τους δωσει πανω απο ολα την αγαπη!
Μονο την αγαπη μπορει να αντικαταστησει μια θετη μητερα απεναντι στο παιδι της
Δεν μπορει να το ξαναχωσει στην κοιλια της για να το ξαναγενησει η ιδια!
Μπορει ομως να του δωσει αυτα που η φυση εχει προβεψει να παιρνει παντα απο το κοινοβιο η την φυσικη του μητερα
Την αγαπη....