Quote:
Originally posted by Αφωτεινή
τότε πρέπει κάποιος να βρεί τους τρόπους εκείνους και να αποσυνδέσει τις ελλείψεις της παιδικής του ηλικίας με την ενήλικη ζωή του.
δεν αντιλαμβανομαι γιατι πρεπει οι ελλειψεις της παιδικης ηλικιας (και του παρελθοντος γενικοτερα) να συνδεονται και να χαλανε το παρον. Μπορω να καταλαβω οτι μπορει να χαλασανε καπως το παρελθον, αλλα μεχρι εκει. Για να χαλασει το παρον απο το παρελθον, ο μονος τροπος που μπορω να σκεφτω ειναι καποιος να παρατησει τισ δραστηριοτητες του παροντος και να καθεται να αναμασαει, μυρικαζει, διυλιζει κατι που εγινε στο παρελθον. Να σκαλιζει τη μνημη του κλπ κλπ. Αν αφησουμε το παρελθον μας ησυχο, να καθησει εκει που ανηκει, δηλ στο παρελθον, και ειμαστε συγκεντρωμενοι στο παρον, δεν βλεπω το πως μπορει το παρελθον να ενοχλει.
Συνεπως μηπως το προβλημα σου ειναι ενα καθαρο προβλημα της ενηλικης ζωης σου και κοιτας σε λαθος μερη?
Μμμ... για να τις χαλάσουν μαλλον ηταν αρνητικές για να μη τις χαλασουν μαλλον ηταν φυσιολογικές.Τι λες ?
σαφως και συμφωνω και μαλιστα αυτο το αρνητικες και το φυσιολογικες ειναι η υποκειμενικη κριση του παιδιου, σωστα? αλλα το υποκειμενικο μας ενδιαφερει, ετσι κι αλλιως.
Δεν μπορείς να καταλάβεις πως κάποιος εχει υιοθετήσει ενα λανθασμένο μοντέλο και πηγαίνει με αυτό?
και αυτο το καταλαβαινω, εχω υπαρξει θυμα λανθασμενων μοντελων πολλακις (και ακομα πιθανοτατα ειμαι) :)
Αν απλοποιήσω το γεγονός αυτο δεν σημαίνει οτι το έλυσα.Τουλάχιστον σε μένα δεν δουλευει ,το εχω δοκιμάσει και δεν σου κρύβω πως πολυ θα το ήθελα
εγω εκανα μια ερωτηση, γιατι το κακο παρελθον να χαλαει το παρον? δεν αμφισβητησα οτι το παρελθον μπορει ηταν κακο.
το παρον χαλαει απο το παρελθον επειδη το παρελθον ηταν κακο, η επειδη στο παρον συνεχιζουμε να εφαρμοζουμε λανθασμενα μοντελα του παρελθοντος?
Αν η απαντηση ειναι η πρωτη δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα εκτος ισως απο το να αναθεωρησουμε τον τροπο που βλεπουμε μια εμπειρια που εχουμε ζησει, γιατι το παρελθον δεν αλλαζει, ουτε εχουμε βρει καποιο τροπο να διαγραφουμε τισ αρνητικες μνημες.
Αν η απαντηση ειναι η δευτερη σαφεστατα μπορουμε απο εδω και περα να αλλαξουμε τα προβληματικα μοντελα με πιο λειτουργικα.
για ολα τα υπολοιπα δεν εχω να προσθεσω κατι. Νομιζω οτι κανεις πολυ καλα που δεν ψαχνεις φταιχτες αλλα εναλλακτικες οπτικες και λυσεις για τα πραγματα.