ισως και να ειναι οπως τα λες...ισως και οχι...
να ειμαι αριστος στις σπουδες μου?δηλαδη τι, να συναγωνιστω ανθρωπους? πιο το οφελος? το να τους διαχειριζεσαι ειναι ανωτερο κατα τη γνωμη μου..
Printable View
να ειμαι αριστος στις σπουδες μου?δηλαδη τι, να συναγωνιστω ανθρωπους? πιο το οφελος? το να τους διαχειριζεσαι ειναι ανωτερο κατα τη γνωμη μου..
John11...τωρα το σκεφτηκα...αυτο που ειπα οτι θελω να ειμαι ο καλυτερος κλπ...δεν το εννοουσα ακριβως ετσι οπως το καταλαβατε...
σιγουρα χανω...πολλες φορες χανω....απο τα λαθη μαθαινουμε...και θελω να κανω λαθη και εχω κανει σκοπιμα λαθη για να δοκιμασω...αυτο σιγουρα με εκανε να μην ειμαι τελειος...μπορει βεβαια να χαθηκαν καποιες \"μαχες\" αλλα δε χαθηκε ο αγωνας (το τελειωτικο χτυπημα πως το λενε)...
λεγοντας οτι θελω να ειμαι ο καλυτερος εννοουσα...οτι παιρνω αυτο σαν βαση..δινω αγωνες...χανω....μαθαινω....
ε σε καποια πραγματα δε θελω καν να προσπαθησω...ισως γιατι μου φαινονται χωρις ουσια...ισως ισως....
οσο για το κερατο τωρα που το ξανα σκεφτηκα... ενα διαστημα τοτε στην αρχη το θεωρουσα ως κατι φυσιολογικο...αλλα δεν ενιωσα καλα ετσι..γενικα μπορω να διαλεξω τι θελω να θυμαμαι και τι οχι...
οσο για την δυσλεξια....εκατσα και διαβασα ομορφα και ωραια, χωρις να μεταπηδω γρηγορα τις λεξεις...αν αυτο θεωρειται προβλημα το λυνω...κατι που μπορει να φανει ασχετο αλλα εμενα μου φαινεται σχετικο...βλεπω ανθρωπους που εθιζονται σε διαφορα πραγματα και δεν το καταλαβαινω...εγω δεν μπορω να εθιστω σε τιποτα,νομιζω...
μηπως το προβλημα μου ειναι πιο απλο απ οσο νομιζω? μηπως δε νιωθω γενικα? μηπως ειμαι καθυστερημενος?
βασικα οποιος θελει ας μου στειλει κανενα λινκ απο κανενα σαιτ με γριφους να ασχοληθω.ευχαριστω
γιατι μου φαινεται σαν υπεκφυγη εμενα αυτο?Quote:
Originally posted by fazer
μηπως η αποτυχια ειναι τελικα αυτο που φοβασαι και αφηνεις πραγματα στην μεση, αντι να τα τελειοποιεις οπως μας ελεγες πριν?
δεν χρειαζεται να συναγωνιστεις κανεναν για να εισαι καλος η αριστος.
μπορεις να εισαι αριστος ακομα κι αν ολοι οι αλλοι ειναι επισης αριστοι.
τις δικες σου δυνατοτητες γνωριζεις οταν γινεσαι καλος σε κατι, οχι των αλλων...
μηπως εισαι εσυ ανταγωνιστικος και σκεφτηκες αμεσως την συγκριση?
μηπως πιστευεις κατα βαθος οτι οι αλλοι σε ξεπερνουν και ψαχνεις μια \"προσωπικη\" θεωρια για να θεσεις τον εαυτο σου στο απυροβλητο απο τις ενοχλητικες συγκρισεις?
και
ΟΧΙ, δεν ειναι ανωτερο για μενα το να διαχειριζεσαι (η να φανταζεσαι πως διαχειριζεσαι) ανθρωπους, απο το να κατακτας την γνωση και να δημιουργεις.
ισα ισα ,η ταση για διαχειριση των αλλων δειχνει ελλειψεις..
ανασφαλεια, χαμηλη αυτοπεποιθηση,χαμηλους και αναξιολογους στοχους.
nothing much, really.....
ωραια οσα εγραψες...πολυ σωστα...απλα το \"αριστος\" το φανταζομαι διαφορετικα εγω...
μαλλον τωρα καταλαβα το προβλημα μου...αυτο που φανταζομαι και που θελω να γινω δεν υπαρχει στην πραγματικοτητα...και δε μπορει να υπαρξει...οχι απο ανθρωπο...οχι πριν το 3.000 μ.Χ... μαλλον ζω σε ενα κοσμο φανταστικο...
αυτο που εχω να κανω ειναι να συμβιβαστω..και μονο που το σκεφτομαι τωρα αυτο νιωθω καλυτερα...αυτο κανετε ολοι, οντως...αυτο με διαφοροποιουσε απο τους αλλους, το οτι δεν συμβιβαζομουν...
πρεπει να συμβιβαστω με το οτι καποιοι μεσα σε 1 μερα μπορουν να καταστρεψουν καθε τι ζωντανο στη γη, οτι αυριο μπορει να γινει ενα κραχ και να τα χασουμε ολα, κλπ...πρεπει να θεσω βασεις που δεν ειναι καν βασεις...ανα πασα στιγμη μπορουν να διαλυθουν...αλλα ναι μονο ετσι θα μπορεσω να προχωρησω...
τι γραφω λαθος σε ολα αυτα?
ας κανω ενα ρεζουμε του προβληματος..
Δεν ηθελα να ξεκινησω να \"χτιζω\" πανω σε κατι αβεβαιο..σε μια βαση που θα μπορουσαν να καταστρεψουν καποιοι \"ανθρωποι\"..καποιοι τους λενε μασωνους η οτιδηποτε δεν ξερω...νιωθω ενα απεραντο μισος για ολους αυτους...πρεπει να ζησουμε ειρηνικα...θελουμε να ζησουμε ειρηνικα...αυτοι ομως μας καταστρεφουν...αυτοι οι λιγοι....ηθελα να βρω τροπο να τους καταστρεψω...σιγουρα δε μπορουσα μονος επρεπε να βρω μεθοδους να \"στρατολογισω\" αλλους...να γινουμε ενα,μια ομαδα....ολοι μαζι μπορουμε...
Φαζερ τα πολλα λογια ειναι φτωχεια...και εσυ εισαι οοοοοοοοοοοοοοολο λογια..λοιπον αν θελεισ να κανεισ κατι για αυτον τον κοσμο αλλα και για εσενα.παψε να θεωρεις τον εαυτο σου το καλητερο και το κεντρο του κοσμου..γιατι αν σε ρωτησει κανεισ τι εχεισ δωσει στην ζωη και στον κοσμο τουτο..αμφιβαλω αν θα βρεισ κατι αξιολογο να πεισ..
παψε να εισαι τοσο ναρκισσοσ και συγκεντρωσου σε εκεινουσ που πραγαμτικα εχουν αναγκη και ισωσ εχουν και την προσωπικη σου αναγκη..
..ανωτερο απο αλλουσ σε κανει μοναχα η καλοσυνη η φυλευσπλαχνια..η αυτοθυσια για αλλουσ..
ισωσ τοτε βρεισ νοημα..και νιωσεισ να σε εκτιμουν και να σε αγαπουν για αυτο που εισαι.. χωρισ να περιμενουν απο εσενα τιποτε περισσοτερο απο το να τουσ ανοιξεις την καρδια σου..
Τι ωραίο adzik :))Quote:
Originally posted by Adzik
ισωσ τοτε βρεισ νοημα..και νιωσεισ να σε εκτιμουν και να σε αγαπουν για αυτο που εισαι.. χωρισ να περιμενουν απο εσενα τιποτε περισσοτερο απο το να τουσ ανοιξεις την καρδια σου..
νομιζω ηταν αυτονοητο οτι αλλες φορες τον θεωρω καλυτερο,αλλες χειροτερο,αλλες ισο...ειπα δεν εχω βασεις...
Φοβάμαι πως όταν βαδίζεις με σκεπτικό πως να γίνεις αρχηγός,να στρατολογήσεις και να διαχειρίζεσαι ανθρώπους,μπορεί να βρεις οπαδούς(άρα αυτό σου το κυνήγι εξουσίας να ικανοποιηθεί),αλλά δε θα βρεις ποτέ φίλους.
Αυτό που παρατήρησα είναι πως θεωρείς τους ανθρώπους εύκολη λεία για σένα.Κάπου πέφτεις έξω.Γειώσου λιγάκι,δεν περιστρέφεται η ανθρωπότητα γύρω σου.
Και ξέρεις,κάποιοι είναι ευτυχισμένοι δίχως να χρειάζονται εξουσία.Αυτούς θεωρώ τους πιο δυνατούς.Αυτούς που δεν έχουν ανάγκη την επιβολή και το αρχηγιλίκι για να αυτοεπιβεβαιώνονται.Έχουμ� �,σαφώς,διαφορετική οπτική πάνω στο τι αποτελεί δύναμη για έναν άνθρωπο...Ετεροκαθορίζεσαι. Για να αντλήσει δύναμη το εγώ σου χρειάζεται οπαδούς,ένα ισχυρό εγώ ποτέ δεν καταφεύγει σε ιδεολογήματα επιρροής για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.
Να σου πω επίσης πως οι απόψεις σου μου φέρνουν σε zeitgeist.Mήπως μπήκες εδώ για να μαζέψεις ιδεολογικά ψηφαλάκια;;;Και καλά εδώ μέσα υπάρχουν άτομα ευκολοεπηρέαστα,λόγω βιωμάτων και \"προβληματικών\";Eδώ μέσα φίλε μου τριγυρνάνε κάποια από τα πιο δυνατά άτομα που θα συναντήσεις,σε λάθος χώρο προπαγανδίζεις την επανάσταση με σένα-φυσικά!-σημαιοφόρο.:D
zeitgeist το ντοκιμαντερ εννοεις?δεν το βρηκα πουθενα..
βασεις βασεις βασεις! τι εννοεις ακριβως?ψαχνεις μια απολυτη αληθεια να πατησεις πανω? κατι να σου δωσει μια σιγουρια οτι εχεις παρει τον σωστο δρομο μηπως ? Επισης για να γινεις ο καλυτερος πρεπει να αναμετρηθεις [ ανταγωνιστεις ναι ] τον εαυτο σου πρωτα πρωτα αλλα και τους αλλους νομιζω..οποτε ιδου η ροδος ιδου κ το πτυχιο με αριστα για αρχη :P (ω θεε μου τι ειναι οι μασωνοι ? )
Μια χαρα βάσεις εχεις..
απλα ειναι χύμα στο κεφάλι σου..Τωρα που αρχίζεις να τα αμφισβητείς ολα,θα βρεις αυτη τη βάση που σε εκφράζει περισσότερο..Ιδεολογική βαση φαντάζομαι αναζητάς.
Aυτό που θέλω να σου πω να δεις με πολύ έντονο τρόπο είναι ακριβώς αυτό. Το θέλω να είμαι ο καλύτερος έχει πολλά κλαδιά, άλλος εννοεί άλλο, άλλος κάτι άλλο, όλοι οι άνθρωποι θα ήθελαν να είναι οι καλύτεροι. Σε ποιόν τομέα; Μετά έχει σημασία να θέλει κάποιος να είναι καλύτερος, γιατί να μην βλέπει αυτό που είναι, και πάει λέγοντας.Quote:
ναι θελω να ειμαι ο καλυτερος...που ειναι το κακο?αν κανω κατι θα το κανω αριστα...αν αρχιζω να κανω κατι δε θα σταματησω μεχρι να τελειωσω αριστα,μεχρι να φτιαξω το αριστο αποτελεσμα... (συμφωνα με φιλους μου ειμαι πολυ τελειομανης...το μετριο για μενα ειναι τελειο για τους αλλους...)
Και καλύτερος σε τι; Π.χ. κατασκευαάζω ένα ξύλινο γραφείο να είναι το καλύτερο γραφείο; Γίνεται αυτό; Κι αν γίνεται έχει νόημα;
Ας τα βάλουμε λοιπόν σε τάξη. Πρώτα απ\' όλα το καλύτερος μπορεί να ειναι να είμαι ο πιο έξυπνος. Αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία. Ο πιό έξυπνος σημαίνει σύγκριση. Συγκρίνω τον εαυτό μου με κάποιον άλλο. Πρώτα απ\' όλα κάνω κακό στον άλλον, τον θεωρώ πιο χαζό. Δεύτερο κάνω κακό στον εαυτό μου, βλέποντας μόνο τον εαυτό μου και μόνο το αντικείμενο που κοιτάω, χάνω όλη τη δυνατότητα να βλέπω πολλά. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα, ο Κ. Καραμανλής έχει κάνει πολύ κόπο για να γίνει πρωθυπουργός. Στο τομέα που επέλεξε (είναι ολόκληρη ομάδα πραγμάτων) θα θεωρεί τον εαυτό του τον πιό έξυπνο ή τον καλύτερο. Είναι; Όχι αν το δει κανείς σφαιρικά. Δυστυχία βλέπω. Από πολλές απόψεις. Δεν χρειάζεται να το αναλύσω διεξοδικά, ακρκεί να αναφέρω μόνο 2-3 πράγματα. Τον εκβιάζουν και του παρακολουθούν και τα πιο κρυφά τηλέφωνα (ο εκβιασμός προκύπτει από την παρακολούθηση). Ήταν αναγκασμένος να πηγαίνει σε χίλια δυο άπειρα events. Zωή χωρίς καθόλου προσωπικό χρόνο επομένως χωρίς προσωπικότητα. Και είχε μεγάλη δύναμη. Και λοιπόν; Κάποιοι στον δικό τους \"τομέα\" είχαν μεγαλύτερη δύναμη. Μπορώ να υποθέσω ότι θα βρέθηκε εκκατοντάδες φορές στη θέση να του πουν \"κοίτα να δεις αν κάνεις αυτό θα φας μια κλωστιά\" και να το αποδέχθηκε τις περισσότερες φορές.
Η σύγκριση είναι βία. Γίνεται κάποιος να ξεχάσει/αποφύγει τη σύγκριση; Δύσκολο. Και ο καθένας, μετά από την γνώση ότι καταπιέστηκε, μετά βρίσκει μια περίπτωση να καταπιέσει τους άλλους για να βρει μια μικρή γωνία επιτυχίας. Έχει νόημα;
Η σύγκριση είναι βία και προς τους άλλους και προς τον εαυτό μας. Γίνεται κατανοητό αυτό;
Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που με φοβίζει σε εσένα (και από τις δύο όψεις), και αυτό είναι το \"θέλω να είμαι ο καλύτερος\". Ξεκίνησε από αυτό. Επειδή έχω ζήσει με αυτό αρκετό χρόνο, ξέρω ότι είναι η καταστροφή.
Καταλαβαίνω ότι βρίσκεσαι σε ένα μεταβατικό στάδιο που χρειάζεται να ξαναβάλεις σε τάξη αυτά που έχεις μάθει. Και είναι εξαιρετικά δύσκολο. Και ίσως αυτό το \"μεταβατικό\" στάδιο να μην τελειώνει εύκολα. Τουλάχιστον έχεις αρχίσει να το ψάχνεις. Πολλοί δεν το ψάχνουν. Π.χ. Remedy δεν αρέσουν αυτά που γράφεις και κάνει επίθεση (με τσίρκα και αηδίες). Έχει κάνει δίκη, έχει βγάλει και απόφαση, και τώρα ξεκινά να εφαρμόζει την ποινή! Και δεν αρέσει το ένα, κάνει επίθεση και στο άλλο. Εδώ ταιριάζει ότι όποιος δεν μπορεί να δείρει τον γάιδαρο δέρνει το σαμάρι, κάποιοι δέρνουν και τα δύο):
Αρκετός κόσμος έχει διαφορετικές δεξιότητες. Αυτό που αναφέρεις με τα δύο χέρια, δεξί και αριστερό έχω παρατηρήσει και στον εαυτό μου. Για την δυσλεξία, δεν έχει σημασία αν προσπαθήσεις και δεις ότι το καταφέρνεις (πήδημα του ματιού που αναφέραμε). Π.χ. λαχανιάζω περισσότερο από το μέσο όρο γιατί καπνίζω. Το να καταφέρω κάποια στιγμή να κάνω κάτι όπως το κάνουν άλλοι δεν θα σημαίνει ότι δεν λαχανιάζω περισσότερο. Μάθε αν έχεις δυσλεξία, θα είναι χρήσιμο να το ξέρεις.Quote:
Originally posted by Remedy
ναι,αλλα ξεκινησες σπουδες και τις εχεις αφησει στην μεση...
αρα, αν και καταπιαστηκες, δεν εισαι αριστος στις σπουδες σου, και προφανως ουτε τελειος επιστημονας....προφανως εισαι μετριος η και αποτυχημενος ως φπιτητης και ως μελλοντικος επιστημονας(απο τα μεχρι τωρα φαινομενα)
οσο για την δεξιοτεχνια με το δεξι και με το αριστερο...δεν ξερω πως μπορει να το αξιολογησει κανεις....να προσπαθησεις κι αλλο και να ψαξεις να βρεις δουλεια στο τσιρκο ισως...
Και αν κάποιος έχει κάτι δεν το μετράει. Π.χ. αν είμαι έξυπνος δεν χρειάζεται να το πω, δεν χρειάζεται να το καλλιεργήσω. Ούτε καν θα το ξέρω ίσως! Χρειάζομαι να είμαι έξυπνος όταν έχω μάθει από τους άλλους (από τη σύγκριση) το τι εννοούν εξυπνάδα και τι βλακεία. Όταν με έχουν βάλει στο τριπάκι αυτού του πράγματος. Σωστά λες για το άδειο μπουκάλι. Το κακό που έχουμε πάθει είναι πως δεν είμαστε άδειο μπουκάλι πια :-(
Δεν θέλω κατ\' αρχήν να πάρω ευθύνη, είναι δυσβάσταχτο να αισθανθείς ότι έχεις την ευθύνη για άλλον (ειδικά όταν οι δυνάμεις σου δεις ότι είναι περιορισμένες). Δεύτερο, όπως σου είπα φοβάμαι το καλύτερος. Τρίτον, θα πω ότι κλειδιά υπάρχουν κάθε μέρα, και γύρω μας. Στο δικό μας μυαλό είναι να μπορέσουμε πρώτα να τα εντοπίσουμε. Και είναι δυσβάσταχτα δύσκολο, τουλάχιστον για μένα. Και σωστά τα είπες, αν έχεις μια άποψη και κολλήσεις σ\' αυτή έχεις εξηγήσεις, και νιώθεις ικανοποιημένος. Αν π.χ. πιστεύεις με το δικό σου τρόπο στο θεό θα έχεις άπειρες εξηγήσεις και δεν θα χρειαστεί να ψάξεις. Και οι περισσότεροι πιστεύουν με διαφορετικό τρόπο στο θεό! Αλλά δεν θα βρεις τίποτα γιατί έχεις τις έτοιμες εξηγήσεις.Quote:
ευχαριστω πολυ john κατι μου λεει οτι εισαι το κλειδι για μενα
Και αν το ψάξεις, θα διαπιστώσεις αφάνταστα μεγάλη αδυναμία στον ίδιο σου το εαυτό. Κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερο να δω την αδυναμία μου παρά να μείνω στην δύναμη που μου δίνει η άγνοια.
Θα σου στείλω προσωπικό μήνυμα (U2U).
Kαι μην ακούσεις τα πολλά λόγια που λέμε όλοι μας. Ακόμα και αυτά που λέω εγώ, και που λες εσύ, και που λέει ο οποιοσδήποτε (π.χ. Adzik, libpa, Arsi, Remedy). Στην ουσία, έχω παρατηρήσει (συμπεριλαμβανομένου πρώτα εμένα) ότι αυτά που κάνουμε αναιρούν τα ωραία λόγια που λέμε.
Αν έρθει κάποιος και μου πει, είμαι χαζός αλλά θέλω να βρω τρόπο να το αλλάξω, θα τον προτιμήσω από οποιονδήποτε! Η πολλή \"εξυπνάδα\" μας καταστρέφει.
Όλο θέλω να σταματήσω κάπου και όλο μου έρχεται μια \"τελευταία\" πρόταση. Θυμάμαι μια πρόταση: \"μην προσπαθήσετε να χαράξετε το δρόμο σε κανέναν γιατί δεν θα βρείτε ποτέ την αλήθεια\".
Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς τις ίδιες σου τις σκέψεις, πόσο μάλλον άλλους ανθρώπους.Quote:
Έχεις αποκτήσει κάποιες σκόρπιες γνώσεις, τις οποίες απλώς παραθέτεις, χωρίς καμία εμβάθυνση και κριτική από μέρους σου. Σίγουρα μέσα στο κεφάλι σου γίνεται ένας αχταρμάς.
Κι εγώ δεν βλέπω να πείθεις κανέναν με τα υποτιθέμενα επιχειρήματά σου, απλά πας με τα νερά όποιου σε στριμώξει. Αυτό λοιπόν εσύ το βαφτίζεις χειρισμό του άλλου.
Όπως πιθανόν βαφτίζεις την αίσθηση ανεπάρκειας και τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, μεγαλοφυία.
Ότι δεν μπορείς να καταφέρεις το απαξιώνεις (π.χ. σπουδές).
Προφανώς σπουδάζεις κάτι που δεν σου αρέσει, γιατί αλλιώς και διάθεση θα είχες να συνεχίσεις και καλά θα τα πήγαινες.
Θα έπρεπε όμως να έχεις ήδη διαπιστώσει (δεν είσαι και τόσο μικρός) ότι υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν αυτό που σπούδασαν και ασκούν σαν επάγγελμα, είτε γίνουν πλούσιοι από αυτό είτε όχι.
Θέλω να πιστεύω ότι περνάς κάποια φάση, αλλά βλέπω ότι έχεις πολύ δρόμο ακόμα.
υ.γ.
Πάντως είναι σίγουρα ευκολότερο να \"χειρίζεσαι\" και να \"διαχειρίζεσαι\", παρά να σκέφτεσαι, να δημιουργείς και να αγωνίζεσαι.
Γι\' αυτό η κοινωνία μας έχει αυτά τα χάλια.
Εγώ ένα ξέρω...fazer βγες και ζήσε η ζωή είναι εκεί έξω γιατί εδώ καλή κουβέντα δεν πρόκειται να ακούσεις....