Quote:
Originally posted by Alobar
\'... Δημοκρατία είναι ο καθένας να λέει την άποψή του και αυτή να γίνεται σεβαστή. Επίσης οι χαρακτηρισμοί πρέπει να αποφεύγονται.. Αυτά είχα να πω...\'
Είδα να γίνεται πολύ κουβέντα για την πλειοψηφία, τη δημοκρατία, τη μονάδα. Οι 10 εναντίον ενός. Μόνο που και αυτοί οι 10, αποτελούν εξίσου μια μονάδα ο καθένας. Και σ\' αυτό δεν είδα να στέκεται κάποιος. Επομένως ο καθένας οφείλει - δε λέω πρέπει - να σέβεται τον άλλον, είτε ο άλλος είναι στην ίδια με αυτόν όχθη είτε στην απέναντι. Κι όταν απαιτούμε σεβασμό, ας τον δείχνουμε πρώτα σε μας τους ίδιους. Κι εσύ δε τον έδειξες ούτε με την επιθετικότητα, ούτε με την ειρωνία, ούτε με τους χαρακτηρισμούς που εκτόξευσες. Κι εγώ είμαι μονάδα στους 10 και μιλώ για μένα όχι για λογαριασμό των υπολοίπων 9, αλλά δεν είδα να το σεβάστηκες. Και κάτι ακόμη που δε σεβάστηκες, είναι ότι ο διάλογος - ας τον πούμε - έγινε επί ίσοις όροις. Ζόρια όποιου είδους έχουν κι άλλοι εδώ μέσα Λίμπα, δεν έχεις μόνο εσύ το προνόμιο. Και δεν είναι το είδος του όποιου προβλήματος που μπορεί να έχει κανείς, αλλά το πώς το βιώνει. Και κάποιοι μπορούν να βιώνουν τα δικά τους πιο δύσκολα από ό,τι εσύ τα δικά σου. Αλλά επίσης δε σε ενδιαφέρει. Αυτό που μετράει λοιπόν σε μια συζήτηση, είναι οι χαρακτήρες και οι συμπεριφορές. Ο σεβασμός μίλησε δια της απουσίας του... αυτό το τελευταίο το λέω, επειδή λίγο παρακάτω ζήτησες ή μάλλον απαίτησες να σταματήσουμε γιατί έχεις ψυχική ασθένεια. Εσύ το επικαλέστηκες. Έχουνε και άλλοι όμως μιας και είσαι σ\' ένα χώρο που υποτίθεται ότι φιλοξενεί τα ζόρια μας...
\'... libpa, όποιος άνθρωπος με \"παρομοίου\" είδους προβλήματα έχει γράψει στο φορουμ περισσότερα από εκατό διακόσια μηνύματα έχει φάει το ίδιο και χειρότερο λούκι (χλεύασμα, δούλεμα όπως θες πέστο), οπότε άστο κοπέλα μου δεν αξίζει να χαλάς την ψυχική σου υγεία για άγνωστους που δεν τους καίγεται καρφάκι για σένα. Δες το και έτσι. Τίποτα δεν είναι απόλυτο...\'
... Ονειροπλασμένε, \'χαστούκι\' επίσης μπορεί να φάει κι όποιος πιστεύει και λέει πράγματα που πολλές φορές μπορεί να \'ξεβολέψουν΄και τον έναν που θέλει να παρουσιαστεί ως θύμα... κι επειδή παραπέμπεις σε συγκεκριμένου τύπου \'προβλήματα\' καλό είναι κατά τη γνώμη μου - κι αν θες σκέψου το μόνο - να μη γίνεσαι άδικος. Στο περιβάλλον μας μπορεί να έχουμε ανθρώπους με τα προβλήματα στα οποία αναφέρεσαι και να μας καίγεται το καρφάκι μας. Κι αυτό δε μπορείς να το ξέρεις. Θα μπορούσες όμως και να το γνωρίζεις αν το είχες διαβάσει. Κι εγώ που έχω στο περιβάλλον μου, στέκομαι κυρίως στο χαρακτήρα τους και όχι στο όποιο πρόβλημά τους. Βλέπεις μιλάω συνεχώς για το πόσο φυσιολογικό είναι να μας συμβεί ο,τιδήποτε ανά πάσα στιγμή. Κι επειδή έχω δεχτεί \'στιγματισμό\' για άλλους λόγους, δε δέχομαι να μου λένε ότι \'στιγματίζω\' αυτοί που δε με διαβάζουνε. Τη δική μου γνώμη για το χαρακτήρα σου και τα όσα γράφεις την ξέρεις φυσικά...
\'... Αν σε παρηγορεί πίσω από κάθε εντυπωσιακός λόγος βρίσκεται μια σκέψη που πολλές φορές δεν εκπληρώνει καμία προϋπόθεση υπαρκτής εμπειρίας παρά πουλάει για τον εντυπωσιασμό της...\'
Αυτό με στεναχωρεί. Γιατί περιγράφεις αυτό ακριβώς που έκανε η Λίμπα. Μίλησε για πολλά ανθρώπινα \'δεινά\' που μπορούν κυριολεκτικά να ισοπεδώσουν έναν άνθρωπο, με πολύ μεγάλη απάθεια και εκ του ασφαλούς φυσικά. Κι όταν λέγονται πράγματα που αφορούν κυρίως το σωματικό πόνο σε όποια μορφή του και έχει να κάνει με ανυπεράσπιστα πλάσματα όπως τα παιδιά και τα ζώα, νιώθω να μη σέβονται εμένα αυτοί που δε τον έχουν νιώσει. Καθώς και ψυχικούς που μπορεί να μην ένιωσαν ποτέ...
Θα κλείσω λέγοντας το εξής. Η διαφορετικότητα στην άποψη, δεν είναι να την γράφω σε μια οθόνη με τη χρήση μαύρων σημαδιών. Είναι η πράξη έξω απ\' την οθόνη. Η στάση ζωής και η εμπειρία που υπάρχει από πίσω. Είτε είσαι ο ένας, είτε είσαι στους 100. Και οι λύκοι - οι πανέμορφοι λύκοι - σε αγέλη ζουν και εργάζονται συλλογικά. Αλλά ο καθένας έχει το δικό του ρόλο και τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Ευχαριστώ...