Quote:
Originally posted by Alobar
H \'αρρώστια\' είναι ένα πολύ μεγάλο δώρο, σε περίπτωση που κανείς καταφέρει να βγει απ\' το λούκι. Αλλά χρειάζεται η δική του συμμετοχή στο να αξιοποιήσει τα όποια διδάγματα. Κι ο τρόπος που σκέφτεται κυρίως. Έχω ξαναπεί πως όταν βγήκα απ\' τον αλκοολισμό, αντί να μιλάω για το αλκοόλ, μιλούσα για τον καρκίνο μου που μάλιστα ήταν πριν γίνω αλκοολική. Στην ουσία, αυτός με βοήθησε να βλέπω το αλκοόλ σήμερα σα σκουπιδάκι - και είναι θά \'λεγα -.
Στην περίπτωσή μου, η κατάθλιψη ήταν ό,τι φυσιολογικότερο θα μπορούσε να μου συμβεί μέσα από μια πορεία γεγονότων. Απώλεια - κατάθλιψη - καρκίνος - αλκοολισμός. Το σημερινό μου επεισόδιο το χαρακτηρίζω και \'αναδρομικό\' εκτός από μείζων, και πάλι έχει σχέση με την αποχή του αλκοόλ. Ήταν κάπως σαν \'φυσική\' συνέχεια.
Κάπου έγραψα πως μέσα απ\' την ψυχανάλυση, έχοντας μπει πλέον στα εντελώς άδυτα, το σώμα μου βιώνει πολύ έντονα το βάρος. Μου είναι πολύ εύκολο να το αποδέχομαι αυτή τη στιγμή, για τον απλούστατο λόγο που θέλει τις όποιες συνειδητοποιήσεις να βρίσκουν ένα χώρο. Έχοντας φτάσει πλέον στο σημείο να αλλάζω ριζικά τον τρόπο που βλέπω εμένα, καταρρίπτοντας πάγιες αντιλήψεις της μισής μου ζωής και παραπάνω, καταλαβαίνω ένα σώμα που προσπαθεί να τακτοποιηθεί με τον νέο εαυτό κι ένα συναίσθημα που κι αυτό ταλανίζεται για τους ίδιους λόγους. Φυσικά και είναι τεράστια η αλλαγή, και εξού και τα βαριά μου συμπτώματα. Και κει που έλεγα κανά τρίμηνο πριν - ήταν όλα στα ζενίθ - ότι δε θα αντέξω και θα πάρω φάρμακα, τελικά μια χαρά το βιώνω χωρίς να με ζορίζω. Στην ουσία αυτό είναι αποτέλεσμα της ψυχανάλυσης, που σημαίνει ότι είμαι πέραν το δέον ευχαριστημένη... :) ... βέβαια, δε θέλει μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι μια τόσο δύσκολη κατάσταση δυστυχώς τραβάει πολύ παραπάνω όταν είσαι σε οικονομικό αδιέξοδο και σχεδόν μόνος. Αλλά μου είναι όλα αφομοιώσιμα πλέον και θεωρώ πως κλείνει ένας τεράστιος σε χρόνο και δυναμικό κύκλος στη ζωή μου.
Όσο για το \'δυνατός\', εννοείται ρε παιδιά!... για να χαρακτηριστεί ένας άνθρωπος έτσι, είναι επειδή έχει βγει από λούκια γερά. Και βιώνει και το κόστος ανάλογα. Είδα πολύ ωραίες σκέψεις στο θρεντ και πολύ χάρηκα!... μπράβο Ρις!...
;)