http://indy.gr/projects/o-imi-orofos/diakryksi-dikaiomaton-ton-psy3c7ika-asthenn-kai-ton-oikogenein-toys
Printable View
http://indy.gr/projects/o-imi-orofos/diakryksi-dikaiomaton-ton-psy3c7ika-asthenn-kai-ton-oikogenein-toys
εγω οταν ειχα τη ψυχωτικη κριση (πηγα στην αστυνομια και εκανα καταγγελια αυτων που με κατηγορουσαν κ ηθελαν να με εμπλεξουν σε παρανομες υποθεσεις-του μυαλου μου φουσκες απο αυτα που σκεφτομουν η ακουγα (φωνες χωρις ηχο αλλα ζωντανες σκεπτομορφες ), ειχα απολυτη συναισθηση της ταυτοτητας μου!Quote:
Originally posted by libpa
Ένας ψυχωτικός είναι αυτονόητο ότι έχει χάσει και την ταυτότητά του αλλά όχι ότι είναι επικίνδυνος.
Μετα απο αυτο καταλαβα οτι κατι δεν παει καλα με εμενα και μονο ετσι αφου δηλ μονη μου εφαγα τα μουτρα μου (δεν ηξερα τοτε για ψυχωσεις κ πως ειναι οι αρρωστιες του μυαλου κ κατεφυγα στην αστυνομια) δεχτηκα να παρω φαρμακα,τα οποια και επαιρνα ευλαβικα κ ανελιπως για δυομισυ χρονια !
Δεχτηκα λοιπον οτι εχω την αρρωστια -την βασιλισσα των ασθενειων -και θα τα παιρνω για ολη μου την ζωη για να κρατηθω στην υπολλειματικη φαση !
Τωρα συνεχιζω και ειμαι στην υπολλειματικη φαση χωρις τα φαρμακα κ νοιωθω κυρια υπευθυνη της καταστασης μου!!!!!!!Επιτελους να δω τι εχω!!!!!Με ενα ψυχωτικο επισοδειο δεν ειναι δυνατον να κριθει μια ζωη!
Αν ξαναεχω κριση ,θα ξαναπαω στην κλινικη ,θα ξαναπαρω φαρμακα (επαιρνα αλοπεριντιν ντεπω ,ζυπρεξα κ τοπαμακ σε μετριες δοσολογιες συμφωνα με τους ψυχιατρους) και θα λουφαξω!!!
Δεν έχω καταλάβει αν μιλάς με βάση τις δικές σου εμπειρίες ή αν το έχεις ψάξει το θέμα με βάση τα όσα λένε τα μέντια. Ποιοι είναι οι σχιζοφρενείς αν όχι όλοι όσοι γράφουμε εδώ μέσα?Quote:
Οι σχιζοφρενείς αυτό έχουν πάθει, έχουν χάσει την ταυτότητά τους, νομίζουν ότι είναι κάτι άλλο. Εν πάση περιπτώση, και έτσι να μην είναι η πχ να έχεις κάτι πιο ελαφρύ, πρέπει να θεραπευτείς...
65 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο είναι καταγεγραμμένοι ως σχιζοφρενείς και μάντεψε τι, δεν θα βρεις κανέναν ψυχίατρο που να υποστηρίζει ότι υπάρχει θεραπεία για την σχιζοφρένεια.. άσε τώρα τι δουλειά κάνουν τα φάρμακα.. αυτο που χαρακτηρίζεται ως σχιζοφρένεια δεν είναι μια ασθένεια όπως το άσθμα ή ο διαβήτης, είναι κάτι πολύ πιο σχετικό, ούτε υπάρχει κάποιος τρόπος να αποδειχθεί ότι κάποιος πάσχει απο σχιζοφρένεια (να φανεί αυτό βιολογικά με κάποιο τεστ). Βέβαια απο την στιγμή που αρχίζει κάποιος φάρμακα αρχίζει στην ουσία και η ασθένεια, η εφόρου ζωής λήψη φαρμάκων.
Βιολογικά μιλώντας πάντως θα σου πω με τι μοιάζει η σχιζοφρένεια/ ψύχωση:
1. Έρωτας
Όταν είσαι πολύ πολύ ερωτευμένος (όπως την έπαθα και εγώ παλιά)
2. Μαστούρα
Όταν έχεις καταναλώσει συγκεκριμένες ναρκωτικές ουσίες (ecstacy, lsd)
3. Όνειρο
Όταν δεν έχεις κοιμηθεί για πολεεεεεες ώρες θα πάθεις ψύχωση.
εκεινη την ωρα ο ψυχωτικοσ βλεπει τη θαλασσα μωβ και τον ουρανο πουα με βουλεσ και δεν μπορεισ να τον πεισεισ οτι δεν ειναι ετσι αφου τα βλεπει ειναι δυνατον να κανει λαθοσ η οραση για να το πω αλλιωσ χανει κομματια τησ λογικησ του αλλα δεν το πιστευει γιατι οσα χρονια ζουσε η λογικη του λειτουργουσε οποτε οτι νιωθει αποκλειεται να ειναι λαθοσ ετσι ακριβωσ προκυπτει η ψυχωση σχιζοφρενικου τυπου κατα την οποια ο ασθενησ δεν ξερει οτι εχει κατι πωσ θα το αναγνωρισει να παει στο γιατρο και υπαρχει και η ψυχωση καταθλιπτικου τυπου στην οποια ανηκουμε ολοι εμεισ που ξερουμε οτι καναμε λαθοσ και ανγνωριζουμε καποιεσ σκεψεισ οταν μασ ξαναερχεται παλι η ψυχωση
ετοιμαζεται τεστ στο mRNA αν θυμαμαι καλαQuote:
Originally posted by Oneiroplasmenos
ούτε υπάρχει κάποιος τρόπος να αποδειχθεί ότι κάποιος πάσχει απο σχιζοφρένεια (να φανεί αυτό βιολογικά με κάποιο τεστ).
Το μόνο που βλέπω εδώ μέσα είναι πως οι περισσότεροι βολεύονται με το να δικαιολογούν τα πάντα για τον εαυτό τους γύρω απο σχετικές υποκειμενικές ασθένειες... όχι πως δεν το έκανα και γω κάποτε.
τι εννοεισ? πωσ πηρεσ πρωτη φορα τα χαπια?Quote:
Το μόνο που βλέπω εδώ μέσα είναι πως οι περισσότεροι βολεύονται με το να δικαιολογούν τα πάντα για τον εαυτό τους γύρω απο σχετικές υποκειμενικές ασθένειες... όχι πως δεν το έκανα και γω κάποτε.
εγω θελω οσοι διαφωνουνε να πανε στο γιατρο να κανουν εξετασεισ για καρκινο στα καλα καθουμενα να πανε στο γιατρο και να του πουνε εχω καρκινο ετσι ειναι κι ο ψυχωτικοσ
Δεν υπάρχει λόγος να ταράζεσαι.. συζήτηση κάνουμε.. για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα τι σε ενόχλησε από αυτά που είπα?Quote:
Την ερώτηση για το ποιοί είναι οι σχιζοφρενείς δεν κατάλαβα, γιατί την έκανες; Τώρα αυτό για το ότι με τα φάρμακα ξεκινάει μαζί και η ασθένεια διαφωνώ, γιατί η ασθένεια δεν είναι τα φάρμακα ούτε από τότε που παίρνεις τα φάρμακα. Η ασθένεια φαίνεται από τα συμπτώματα που πάρεις πριν τα φάρμακα. Μήπως πιστεύετε όλοι στην αντιψυχιατρική εδώ μέσα και άδικα χαλιέμαι; Αλλά αν είναι έτσι, γιατί συνεχίζετε και παίρνετε τα φάρμακα;; Γιατί και η Κατερίνα είπε τα έχει σταματήσει, αλλά αν χρειαστεί θα τα ξαναξεκινήσει. Τώρα για τα άλλα, τα είπα 100 φορές. Αξίζει ένας που έχει αρρώστεια και δεν ξέρει τι του γίνεται να μείνει έτσι και να μη ζει τη ζωή του; Να τον απορρίπτουν όλοι; Δλδ του στερούμε το δικαίωμα να γίνει καλά απλά και μόνο επειδή είναι άρρωστος και δεν ξέρει τι έχει; Δλδ αν μερικοί ή και πολλοί θα θέλανε να πάνε σε γιατρό όταν ήταν στα καλά τους; Τι μετράει πιο πολύ, όταν είναι στα καλά τους ή όταν έχουν χάσει τη λογική τους; (Αφού λες λοιπόν ότι δεν είναι καταδεδειγμένη ασθένεια στο λέω με πιο απλά λόγια) Πείτε μου όμως και αυτό ότι είναι καλύτερα όταν δεν είναι στα καλά τους που δεν είναι ο εαυτός τους ή ότι είναι το ίδιο να τρελαθούμε τελείως εδώ πέρα.Quote:
Δεν έχω καταλάβει αν μιλάς με βάση τις δικές σου εμπειρίες ή αν το έχεις ψάξει το θέμα με βάση τα όσα λένε τα μέντια. Ποιοι είναι οι σχιζοφρενείς αν όχι όλοι όσοι γράφουμε εδώ μέσα?
65 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο είναι καταγεγραμμένοι ως σχιζοφρενείς και μάντεψε τι, δεν θα βρεις κανέναν ψυχίατρο που να υποστηρίζει ότι υπάρχει θεραπεία για την σχιζοφρένεια.. άσε τώρα τι δουλειά κάνουν τα φάρμακα.. αυτο που χαρακτηρίζεται ως σχιζοφρένεια δεν είναι μια ασθένεια όπως το άσθμα ή ο διαβήτης, είναι κάτι πολύ πιο σχετικό, ούτε υπάρχει κάποιος τρόπος να αποδειχθεί ότι κάποιος πάσχει απο σχιζοφρένεια (να φανεί αυτό βιολογικά με κάποιο τεστ). Βέβαια απο την στιγμή που αρχίζει κάποιος φάρμακα αρχίζει στην ουσία και η ασθένεια.
?Quote:
Δεν το κατάλαβα κι εγώ αυτό.Quote:
Originally posted by pad
τι εννοεισ? πωσ πηρεσ πρωτη φορα τα χαπια?Quote:
Δεν ξέρω, δεν χρειάζεται να είναι διάνοια κάποιος για να καταλάβει για τι πράγμα μιλάω...
Είπα πως οι ψυχικές ασθένειες δεν έχουν βιολογική φύση, δεν μπορεί να αποδειχθεί πως κάποιος πάσχει (έχει κάποια διαφοροποίηση στην βιοσύνθεση του) το βρίσκεις περίεργο αυτό που λέω?
Είπα πως οι ψυχικές ασθένειες δεν έχουν βιολογική φύση, δεν μπορεί να αποδειχθεί πως κάποιος πάσχει (έχει κάποια διαφοροποίηση στην βιοσύνθεση του) το βρίσκεις περίεργο αυτό που λέω? [/quote]
ειναι θεμα χρονου να μαθουμε αν πασ στα νεα του MIT θα δεισ οτι ειναι πολυ κοντα στο να φτιαξουν απεικονιτη ντοπαμινησ σαν τη μαγνητικη θα ειναι χοντρικα να το πω οποτε θα ξερουμε τι ενεργοποιειται και ποτε
Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Σαφώς απ ό,τι φαίνεται είχε αποτελέσματα αυτό για εσένα libpa, όπως θα μπορούσε να έχει και σε άλλους.
Γι αυτό είμαστε εδώ, για να πούμε ο καθένας την άποψή του. Και οι απόψεις είναι όσοι ονοματαίοι είμαστε κι εμείς σ αυτό το φόρουμ και θέλω να πιστεύω ότι γίνονται σεβαστές.
Έχει προκύψει ενδιαφέρουσα συζήτηση πάντως,,
Όχι δεν εννοώ αυτό. Δυστυχώς τα φάρμακα είναι η εύκολη λύση..Quote:
Σου είπα, το γεγονός ότι πιστεύεις στην αντιψυχιατρική και το ίδιο και οι άλλοι. Αλλά το χαλιέμαι το εννοούσα για όλους για όλο το θέμα εδώ που έχει προκύψει. Δλδ, σαν να λες ότι κι εγώ που δεν ήξερα στην αρχή τι είχα, άμα έλεγα ότι δεν θέλω να πάρω τα φάρμακα, έπρεπε να με αφήσουν οι γονείς μου στην τύχη μου!!!!Quote:
Δεν υπάρχει λόγος να ταράζεσαι.. συζήτηση κάνουμε.. για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα τι σε ενόχλησε από αυτά που είπα?
Η ιατρική επιστήμη δεν ακολουθεί πάντα τις γνώμες των υποκείμενων που εξετάζει. Αν το έκανε αυτό θα υπήρχαν περισσότεροι γιατροί παρά ασθενείς...
Quote:
Για μένα δεν είναι ενδιαφέρουσα, μου σπάει τα νεύρα. Δεν είναι για το καλό μου. Άρα με αυτά που λες θα μπορούσε να έχει αποτελέσματα και στο παιδί αυτό έτσι δεν είναι; Χάνουμε τίποτα να δοκιμάσουμε;
Limba εισαι πολυ λογικη!μην εναντιωνεσαι με αυτους που εχουν αλλη αποψη ,ακου ! νομιζω οτι εισαι καινουργια στη φαρμακοθεραπεια!κ στη ψυχιατρικη!ο χρονος θα σου δειξει την υποκειμενικη σου αληθεια!
Εσύ αν μαγειρέψεις στους καλεσμένους σου δεν θα λάβεις σοβαρά υπόψη σου αν τους άρεσε το φαγητό?Quote:
Τι εννοείς δεν εννοώ αυτό; Ποιό; Δλδ πιστεύεις ότι σημασία έχει τι πιστεύουν οι ασθενείς και όχι οι γιατροί που το έχουν σπουδάσει; :oQuote:
Όχι δεν εννοώ αυτό. Δυστυχώς τα φάρμακα είναι η εύκολη λύση..
Η ιατρική επιστήμη δεν ακολουθεί πάντα τις γνώμες των υποκείμενων που εξετάζει. Αν το έκανε αυτό θα υπήρχαν περισσότεροι γιατροί παρά ασθενείς...
Αν μπορείς να βασίσεις μια άποψη σε κάτι που έχει ουσία δεν πάει χαμένη. Πολλές φορές μάλιστα η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο αληθινή. Και συνήθως στην αρχή όλοι παραπονιούνται για τις παρενέργειες, και όχι μόνο στην αρχή.. Εσύ δηλαδή είσαι 100% ευχαριστημένη?