eyxaristo ..ti ennois to esosa?:):)
Printable View
eyxaristo ..ti ennois to esosa?:):)
γιατί προφανώς δεν είναι όλες οι γυναίκες έτσι όπως τις περιγράφεις σε εκείνο το ποστ! και αν έχεις τέτοιες πεποιθήσεις, ίσως να φαίνεται στους άλλους γύρω σου και να κάνει την κατάσταση χειρότερη.
στο λέω γιατί έχω προσωπική εμπειρία στο θέμα παρέα με γυναίκες...
ναι καλε εννοειτε πωσ δεν πιστευω πωσ ετσι ειναι οι γυναικεσ ολεσ... απλωσ τετοιεσ εμπηριεσ εχω,,,δεν ειμαι ατομο ομωσ με προκαταλυψεισ οποτε .οταν γνωριζω νεα ατομα παντα τα βλεπω καλοπρωαιρετα.. παντα παντα...
τι να πεισ:):):)
adzik
ακου
διαβασα ο,τι γραφεις και κατεληξα εις το εξης που το λες και συ βεβαια
ζοριζεσαι παρα πολυ!
εχεις να φροντισεις πολλα
με ανταλλαγμα την αγαπη και την φροντιδα απο τον αντρα σου και του να εχεις δικη σου οικογενεια και δικο σου μπεμπουλινι!
ομως
ειναι πολυ λογικο να ζοριζεσαι
το λαθος κατ εμε ειναι που απο την αρχη
τα νεα ζευγαρια επενδυουν στο εμεις εχουμε εμας! και βεβαιως αυτο ειναι αληθεια...εμεις εχουμε εμας!
ομως αυτο φτανει?
απο την εμπειρεια μου με νεα φιλικα ζευγαρια εχω την αισθηση οτι αυτο ΔΕΝ φτανει! τις περισσοτερες φορες!
χρειαζεται υποστηρικτικος κυκλος! ειμαστε κοινωνικα οντα που ζουμε σε αγελες και αυτο με το που ερθει μια ταιριαστη δυαδα καληωρα αρχιζουμε και το ξεχναμε!
δεν μας ξεχναει ομως αυτο.
δεν αφορα καθολου αυτο την επιτυχια η την αποτυχια της σχεσης!
οσο επιτυχημενη και να ειναι η σχεση οι βασεις στηριξης ειναι απολυτως αναγκαιες! απολυτως!
οταν υπαρχει μαμα πεθερα να κρατησει το παιδι
μια καλη φιλη
ενα καλο φιλικο ζευγαρι
μια δραστηριοτητα
( οι αρσενικοι φιλοι απογορευονται ε? δεν πιστευω πως ειναι καλο να εστιασεις μονο σε αυτο ισως λυθει με τον καιτο και με καλες εξηγησεις)
μια κοινωνικη ομαδα οπως στηριξης νεων μητερων
η μια ψυχοθεραπευτικη ομαδα...κατι κατι κατι καποια....
δεν γινεται να βγαινει η ζωη ξεροσφυρι...βεβαια εχεις ακομα τον μπεμπουλακο πολυ μικρο
απλα ηθελα να σου δωσω την ολη ιδεα μου
ξερω οτι καποια απο αυτα οπως γονεις (δεν σου καθησαν...στη ζωη σου οπως θα ηθελες)
ομως η ιδεα ειναι οτι το υποστηρικτικο περιβαλλον καλο να ειναι γυρω γυρω και ας μην ειναι μονο γονεις οταν δεν γινεται
η λαθος ιδεα εγγειται κατ εμε στο να εστιασουμε στο ΕΝΑ μολις προσωπο για να μας δωσει ολη την ευτυχια που μας ελλειψε.
οσο κι αν ειναι σημαντικο για μας και εμεις σημαντικοι για αυτο ...πιστευω πως αυτο απλα δεν γινεται!
συμφωνεις? η εχω καταλαβει λαθος?
Ρεσιαρτσερ... σε ευχαριστω πολυ..εχεισ απολυτο δικιο..συμφωνω απολυτα..
ναι.. το να πιστευεισ πωσ η δυαδα μπορει να τα αντιμετωπισει ολα μονη τησ..και πωσ \'\'ειναι αρκετη\'\'.. δεν ειναι η πραγματικοτητα..
οσο κι αν δυσκολευοματε να κραταμε κοινωνικουσ δεσμουσ..αυτο δεν σημαινεισ πωσ δεν τουσ εχουμε αναγκη κι ολασ...
θα κανω καποια κινηση..οπωσ παντα αλλωστε προσπαθω να βρω λυσεισ.. και θα βρω...
ειχα στηριξει και καποιεσ ελπιδεσ στο νεο μετρο..και να σου εχθεσ που ψηφιστηκε επιτελουσ..και θα μασ βοηθησει παρα πολυ αυτο...
αρχικα τουλαχιστον στην ψυχολογια μου.. :):)::):):):)
.. σε ευχαριστω που εισαι εδω και εσυ και ολα τα παιδια.. μπορω τουλαχιστων να τα λεω.. και ξερω πωσ δεν ειμαι μονη μου...
σε ευχαριστω..
ξερεισ βλεπω αλλα ζευγαρια.. και σκευτομαι ..κοιτα τουσ..ειναι τοσο καλα.. μπορουν και δεν μαλωνουν συναιχεια... μπορουν και ζουν χωρισ αμφιβολιεσ..τουλαχιστον χωρισ παρα πολλεσ...
οπωσ καθε γαμοσ..ετσι και αυτοι σιγουρα θα εχουν τα θεματα τουσ.. μα ζουν καλα...
γιατι να ειναι τοσο δυσκολο με τοση αγαπη..να μην μπορεισ να εχεισ ηρεμη.. υπεροχη ζωη... ειναι παραλογο...
χαζο.. μικρο...
ισωσ παρα ημαστε εγωιστεσ και οι δυο..αλλα ακομη και αυτο χρειαζεται..γιατι κανεισ δεν θα παλεψει για εσενα..εκτοσ απο εσενα...
και να σου παλι το παν μετρον αριστον μπροστα μασ...
σκευτομαι πωσ δεν εχω οση υπομονη θα ερπεπε να εχω μαζι του...οση υπομονη του αξιζει... ειναι πανω απο τισ δυναμησ μου.. ταραζομαι ευκολα.. θυμωνω .. ειμαι τοσο λαθοσ.. παλευω να το αλλαξω..μα δεν γινεται τιποτα..δεν τα καταφερνω και επιρεαζεται και ο ερωτασ μου ...
.. ισωσ τελικα ο θυμοσ να ειναι το προβλημα και οχι ο εγωισμοσ...
ο θυμοσ ειναι αλυτο προβλημα ομωσ...
ο θυμος παιδακι μου δεν ειναι προβλημα
ειναι υγειης αντιδραση σε προβληματα
υγειεστατη!
απλα δεχομαστε οτι εχουμε θυμο για πολλα
και εμεις που δεν γουτσουγουτσωθηκαμε απο τους γονεις μας ζεστα και οπως επρεπε
βγαζουμε διαφορα κατα καιρους που εχουν λιγο στη βαση αυτο
την καλη γλυκεια χορταστικη πρωταρχικη φροντιδα...
το καλο ειναι οτι σαν παιδια θυμωνουμε χωρις να ξερουμε και να αταλαβαινουμε τη δυναμη του ενηλικα
εγω απο τοτε που καταλαβα ποση πολλη στοργη αγαπη φιλικοτητα
μπορω να βρω και σε αλλους ανθρωπους
εκτος απο τους πρωταρχικους μου φροντιστες τους γονεις μου
ευγνομωνω καθε μερα το Θεο που μεγαλωνω και το καταλαβαινω
πιστευω πως ειναι πολυ σημαντικο κομματι
και πιστευω απολυτα(τωρα αυτο το απολυτα συγχωρησε το ...ειναι περισσοτερο ισχυρη πεποιθεση)
πιστευω απολυτα adzik
πως εχεις φτασει σε ενα πολυ κομβικο σημειο
σε ενα σημειο
που αρχιζει να αχνοφαινεται πως και η δευτερη απολυτη επενδυση σου μετα τη μαμα
σε προδιδει
οχι ως σχεση αλλα ως επενδυση...δεν εδωσε τους καρπους του ολου και του απολυτου που περιμενες
σε κουραζει σε ζοριζει σε καθηλωνει
σε ΘΥΜΩΝΕΙ!!!!!!
και ομως...και ομως....
δεν ειναι η σχεση που φται δεν ειναι ο ανθρωπος σου που φταιει και προπαντος δεν εισαι εσυ...
ειναι η ταση σου
η ταση μας να τυλιχτουμε μεσα στη μαγεια του απολυτου
ειναι η ταση μας να εξιδανικευσουμε
να φυγουμε μακρυα...λες και το μακρια δεν θα εχει ζωη δεν θα εχει εμας δεν θα εχει θεματα...
εκει δεν θα ιδρωνουμε δε θα βρωμαμε δε θα πρεπει να πεταξουμε τα σκουπιδια...(κυριολεκτικα μιλαω)
θα μου πεις αν ημασταν πλουσιοι θα μας πετουσαν αλλοι τα σκουπιδια...(χε χε)
οσο μιλαμε παντως για εμας τους κοινους θνητους
γελαμε χαμογελαμε γραφουμε ποιηση συνναντιομαστε
παρεες χομπι..διαφορα...
και μετα πεταμε και τα σκουπιδια...(τα οποια μαζευει ο Στεφανος)
αχ ισως λεω πολλα ...σορυ βρε adzik
αυτο που θελω να πω
ειναι πως το οτι δεν μας μεγαλωσε καποιος σωστα ισως δεν βοηθησε αρκετα στο να μαθουμε να αντλουμε χαρα απο μας και τη ζωη
ειναι κατι που ισως μας βοηθησει να μαθουμε να το κανουμε μονοι μας
σιγα σιγα...
να ξαναερωτευτουμε τη ζωη εμεις οι ιδιοι
να πιασουμε απο το χερακι το παιδι μεσα μας και να το ξαναξεναγησουμε
να μαθουμε να αγαπαμε και τις ατελειες μας και το θυμο μας και τις κουλες μας μερες ... να μαθουμε να μαθουμε να μαθουμε
το σιγουρο ειναι ακομη πως εχουμε πολα να μαθουμε
adzikoula μου σ αγαπω!
Αντα,μοιαζουμε παρα πολυ...και εμφανισιακα και στο χαρακτηρα.Ζω παρομοια κατασταση με τη δικη σου, εσυ ισως πιο δυσκολη αφου εγω δεν εχω παιδι ειμαι ομως νιοπαντρη.Νιωθω οτι γεννηθηκα με το δακρυ στο ματι!Κλαιω πολυ ευκολα και συχνα ειτε απο θλιψη ειτε απο θυμο(πολυ συχνο αυτο) ειτα απο απογνωση ειτε απο απογοητευση...Απο την απογοητευση ξεκινουν ολα και ο θυμος.Πιστευω οπως κι εγω εχεις πολλες απαιτησεις απο τον αντρα σου και νιωθεις να σε απογοητευει οταν δεν κανει κατι αναλογο των προσδοκιων σου..Συμβουλη μου,χαλαρωσε,ζησε τον ερωτα σου νιωσε την αγαπη σου και παραμερισε τα προβληματα.Ειναι δυσκολο το ξερω.Ξερω ομως και ζευγαρια που εχουν λεφτα αλλα δεν αγαπιουνται,δεν μπορουν να κανουν παιδια και δεν ειναι ερωετυμενα.Μην θεοποιεις τα αλλα ζευγαρια,αυτα ποθ αντιμετωπιζεις τα αντιμετωπιζουμε ολα τα νιοπαντρα ζευγαρια.Θελει χρονο και υπομονη να βρειτε τη χρυση τομη και θα τη βρειτε αφου αγαπιεστε.Η αγαπη και η κατανοηση ειναι αυτο που χρειαζεται τα αλλα θα ερθουν.Μην απελπιζεσαι εισαι στην αρχη ακομα και το παιδακι μικρο.Σε δυο χρονια μπορεις να το αφηνεις σε καποιο δημοσιο παιδικο σταθμο και να βγεις στην αγορα εργασιας.Οτιδηποτε και να κανεις αν κερδιζεις χρηματα θα σε κανει να νιωσεις πιο δυνατη και ηρεμη.Εξαλλου θα πασχολεισαι και δε θα εχεις διαθεση να ψειρισεις τα πραγματα και να κανεις καυγα και τα οικονομικα που τωρα δημιουργουν προβληματα θα ειναι καλυτερα τοτε.Επισης θα γνωρισεις κοσμο μπορει και ζευγαρια και να ανοιξεις τον κυκλο σου.Επισης μην βλεπεις με προκαταληψη τις αλλες γυναικες.Κι εγω αυτο εκανα αλλα τελικα γνωρισα γυναικες που εγιναν οι καλυτερες φιλες μου.Εγω αυτα εκανα και τωρα ολα πανε καλυτερα.Πανω απο ολα μην απελπιζεσαι και λιγο υπομονη και ολα θα στρωσουν.Κοιτα τον αντρα σου στα ματια,πιασε του το χερι,δες ολη την κατασταση με μια αλλη ματια,μεσα απο το πρισμα του ερωτα ολα γλυκαινουν...
Δεν διάβασα όλα τα ποστ αλλά διάβασα όλο το πρώτο...
Στέκομαι σ\' αυτό, ότι δεν υπάρχει κάποιος να μιλήσω (εκτός του άντρα σου).
Οι φίλοι είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα. Είναι λάθος να κλείνεις απ\' έξω τις φιλίες. Φαντάζομαι ότι οι αμοιβαίες υποχωρήσεις όχι απλά είναι θετικές, είναι απολύτως αναγκαίες για να στηριχτεί ένας γάμος (που είναι μία σχέση ζωής, έτσι αρχίζει, γι\' αυτό γίνεται).
Μία μέση οδός δεν υπάρχει;
Ξέρω ζευγάρια τα οποία είναι ασφυκτικά κλεισμένα και δεμένα μεταξύ τους. Μερικά έχουν ζήσει έτσι πολλά χρόνια και νομίζω ότι έχουν βρει τις ισορροπίες τους, δεν θα χωρίσουν.
Άλλα χωρίζουν και τότε γίνονται αλυσιδωτές εκρήξεις και μαθαίνεις τα πάντα, όλα τα προβλήματα μετά. Δεν θα ήταν καλύτερο εάν είχαν συζητηθεί αυτά πιο πριν; Πριν τον χωρισμό;
Και δώσε προσοχή σε κάτι: το να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πράγμα! Αλλά σιγά - σιγά θα μεγαλώσει, οι έννοιες δεν θα μειωθούν αλλά νομίζω ότι θα είναι διαφορετικές, λιγότερο.. χμμ... πιεστικές.
Τέλος ο πρώτος λόγος χωρισμού των ζευγαριών είναι ο οικονομικός, στατιστικά. Δεν ξέρω αν βγαίνει τίποτα με το να το λέμε, αλλά καλό είναι να το ξέρουμε.
Ειπες οτι δεν σ\'αρεσει να κανεις παρεα με γυναικες, γιατι βρε Adzik αφου εδω στο φορουμ μια χαρα μιλας με γυναικες? Το λεω γιατι μιας και εισαι γυναικα, το πιο ευκολο που μπορεις να κανεις (εφοσον λες οτι εισαι και παντρεμενη και δεν μπορεις με αντρες που σου παει καλυτερα) ειναι να βρεις καποια γυναικα για παρεα. Εκτος του φορουμ παντα συζηταμε.
Ολοι χρειαζονται την επικοινωνια, γιατι οχι με φιλες?
Μιλώντας στα πλαίσια μιας σχέσης, για μένα αν δεν μπορεί να σε καταλάβει ο άλος άμεσα, τι νιώθεις και τι αισθάνεσαι, τότε απλά ίσως να μην ταιριάζεις πολύ μαζί του.Σαν χαρακτήρες, σαν προσωπικότητες. Δυστυχώς έτσι είναι. Έχω τύχει σε σχέσεις που πρέπει να εξηγώ με 1000δες λέξεις τι γίνεται, έχω τύχει και σε σχέση που φτάνει μια κουβέντα και η έκφραση του προσώπου μου. ΄Που λες τα ίδια πράγματα την ίδια στιγμή και ας μην έχεις ζήσει τόσο με τον άλλο κλπ. Βέβαια πολλοί παντρεύονται τελικά και ας μην ταιριάζουν τόσο. Για μένα είναι λάθος. Και αυτό που λένε καμιά φορά ότι \"τα ετερώνυμα έλκονται\" είναι από τις μεγαλύτερες...ναι καταλάβατε τι. Τα ετερώνυμα μπορεί να έλκονται αλλά μόνο για λίγο λόγω της σεξουαλικότητας που μπορεί να εμπνέει η διαφορετικότητα. Για μεγάλο διάστημα θες απλά έναν άνθρωπο σαν και σένα.
Υπόψιν ότι αυτά δεν τα λέω συγκεκριμένα για την αντζικ. Δεν ξέρω καν πως είναι η σχέση της και αν έχει προβλήματα το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάει σε κάποιο σύμβουλο. Απλά ήθελα να τα γράψω και ήταν η αφορμή :P
νομιζω εχουμε δει ποσο \"ευκολο\" ειναι να αποδεχτουμε τη διαφορετικοτητα. το βλεπουμε κ εδω στο φορουμ (δεν βγαζω απεξω τον εαυτο μου). νομιζω οτι ο πιο πολυς κοσμος ψαχνει το παρομοιο. \"ομοιος ομοιω αει πελαζει\" που λεγαν κ οι αρχαιοι. τα ετερωνυμα ελκονται μονο στη φυσικη.
Τrue.Το αρχαίο γνωμικό έχει βάση.
Στην περίπτωση πάντως της adzik απ\'ό,τι κατάλαβα,δεν είναι πως δεν υπάρχει συναίσθημα ή κοινά,παίζουν διάφοροι λόγοι που σχετίζονται με πεποιθήσεις που είχε για τη ζωή μέσα σε ένα γάμο και που τώρα ζει αυτό που λέμε προσγείωση στην πραγματικότητα.Λίγο η κούρασή της με το παιδί,που τη χρειάζεται επί εικοσιτετραώρου βάσης καθώς είναι ακόμη εξαρτημένο από αυτήν για τα πάντα,άλλαγμα,πλύσιμο,τάισ� �α,νανούρισμα,παιχνίδι,λίγο (ή μάλλον πολύ)η οικονομική δυσπραγία,ο αγώνας για το κόψε από δω από κει για να τα βγάλεις πέρα,η απουσία του συζύγου στη δουλειά και αυτή που μένει πίσω κλεισμένη σε ένα σπίτι,ίσως αισθάνεται να την στραγγίζει όλο αυτό.
adzik,έχω να σου γράψω κάποια,γιατί το έχω περάσει.Αλλά επειδή θα πάμε για ποτάκι τώρα με το αγόρι μου,σου υπόσχομαι αύριο να το εξετάσουμε διεξοδικά.Θα βρεθεί ρε η άκρη,μην απελπίζεσαι.:)
Quote:
Originally posted by lucifer
νομιζω εχουμε δει ποσο \"ευκολο\" ειναι να αποδεχτουμε τη διαφορετικοτητα. το βλεπουμε κ εδω στο φορουμ (δεν βγαζω απεξω τον εαυτο μου). νομιζω οτι ο πιο πολυς κοσμος ψαχνει το παρομοιο. \"ομοιος ομοιω αει πελαζει\" που λεγαν κ οι αρχαιοι. τα ετερωνυμα ελκονται μονο στη φυσικη.
+1 ακριβώς!
δεν διαβασα ολο το θεμα,μονο το πρωτο ποστ σου αντζικ,θα ελεγα να βρεις φιλους που μπορεις να εμπιστευτεις,και να τους εχεις οχι μονο οταν το χρειαζεσαι αλλα και οταν το χρειαζονται και αυτοι.αν τους παρατας θα σε παραταν.
Ολα αυτα τα γραφω χωρις να λεω οτι δεν το κανεις,ειναι γενικης φυσεως συμβουλη,παντως ειναι δυσκολα οι σχεσεις φιλιας σημερα,περνουν και αυτες κριση ....
Για έναν πτωχό το πνεύματι (εμένα ) δεν μου κάνει μεγάλη εντύπωση το που σε έχουν οδηγήσει οι σκέψεις σου αυτές , τι σε κάνει να πιστεύεις πως μόνο εσύ έχεις αυτό το προνόμιο να διαβαίνεις αυτό το μονοπάτι ?
Αναρωτιέμαι ποιες ήταν οι αρχικές σου σκέψεις για το τι είναι γάμος πχ η το πως είναι η θα ΠΡΕΠΕΙ να είναι ο μόνιμος δεσμός μας
Τι θα συμβεί αν δεν τα λες με λέξεις και απλά να πραγματοποιείς τα θέλω σου τα πιστεύω σου μέσα στα πλαίσια τον .....ορίων σου ..του
Προσωπική άποψη ο έρωτας είναι ένα όνειρο που φτιάξαμε για τους εαυτούς μας (τυχαίο ?) το έζησα κάποια στιγμή ξύπνησα και ..............αισθάνθηκα μόνος μπας και ......σου συμβαίνει αυτό ?
Στην χώρα μου ( η χωριό μου όπως θέλεις πές το ) ο έρωτας υπάρχει στην ζωή την ίδια , στην δουλειά η μάλλον εργασία καλύτερα , στον / στην αναζήτηση του άγνωστου δεν είναι όλα σεξ μοιάζει όμως και είναι εύκολο να το μπερδέψεις
Και αν ξανα ερωτευτής με τον άνθρωπό σου ? όπως τότε ? πως θα τα έβλεπες σήμερα ? τι θα ένιωθες τι θα σκεφτόσουν ? Τότε δεν χρειαζόντουσαν τα λόγια το ξέρω απλά ωριμάζεις και σιγά σιγά το συνειδητοποιείς
Άλλωστε τι σημασία έχουν τα 26 , 31 , 43 , 103, στον ένα και μοναδικό εαυτό μας που αναδείχθηκε απο τα τόσα δισεκατομμύρια άλλους ανταγωνιστές ? (προφανώς δεν θα το θυμάσαι ούτε και εγώ απλά το έχω δεί σε ντοκιμαντέρ χαχα )
Ίσος να μην σε αγγίζει τίποτα απο αυτά που λέω και δεν τρέχει τίποτα έχω αποδεχθεί το ότι ο λόγος δεν μπορεί να καταφέρει αυτά που καταφέρνει η πράξη/εις και το αποτέλεσμα απο αυτήν / ες στο τέλος μόνο αυτό μετράει τα αποτέλεσμα
Φυσικά θα σε διαψεύσω στο ότι δεν ξέρεις να μιλήσεις για να νοιώσει ο άλλος καλύτερα η το ότι δεν σου αξίζει και ότι άλλο αχαρακτήριστα εως ακατονόμαστα αναφέρεις προφανώς επειδή τα έχεις αντιγράψει απο εμένα (χαχαχα)
Θα κλείσω με αυτό που πιστεύεις για την αγάπη
τι πιστεύεις ότι είναι η αγάπη ?
Συνήθως βάζω 2 ποτήρια όταν είμαι μόνος μου εδώ όξω που ζω διαβάζοντας τα λεγόμενά σου έβαλα ένα και για εσένα στην υγεία σου λοιπόν
Α............. και για όποιον με τιμήσει με την παρουσία του εννοείτε ( ροζε καμπερνετ 2009 σαν να λέμε κάθε πέρσυ και καλύτερα χαχα )
Τον νου σας ρεμάλια ( απο την ταινία με τον Κωνσταντάρα και στην αγωνία του να μην χαθεί μια γυναίκα θησαυρός )