-
Γλυκια μου σηψη, επειδη εχω υπαρξει στη θεση του συντροφου σου, ειναι πολυ ασχημο οταν δεν του λες τι συμβαινει κ τι ακους γιατι ο αλλος αγχωνετε παρα πολυ.
Δεν θελειβνα στο δειξει γιατι αυτος πρεπει να ειναι ο ψυχραιμος στην υποθεση, αλλα δεν ειναι αναισθητος.
Κ εγω ζηταω να τα μαθαινω ολα κ αν τον βλεπω να μην ειναι καλα κ δεν το παραδεχετε τσατιζομαι.
Μιλησε του για το τι ακους γιατι το αγνωστο σε τρομαζει πιο πολυ αποτι το γνωστο.
Επισης γλυκια μου, οταν η δοση συντηρησης ειναι 10, τι να σου κανει το 5 στην υποτροπη..
Αφου βλεπεις κ εσυ οτι δεν εισαι καλα, παρε τουλαχιστον το 10 που σου ειπε ο γιατρος.
-
Γλυκια μου σηψη, επειδη εχω υπαρξει στη θεση του συντροφου σου, ειναι πολυ ασχημο οταν δεν του λες τι συμβαινει κ τι ακους γιατι ο αλλος αγχωνετε παρα πολυ<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα με τις φωνες , ειναι συμφητα πραγματα με τις σκεψεις του καθενος ,, και οπως δεν μπορεις να λες ολες τις σκεψεις σου στον αλλον ετσι δεν μπορεις να του λες για οτι 'ακους' η 'βλεπεις'. Επισης ειναι αδιακρισια να ρωτας καποιον , αν θελει σου λεει τι σκεφτεται , αν οχι δεν επιμενεις . Ειναι πολυ προσωπικο αν καταλαβαινεις ....
-
Το καταλαβαίνω αυτό που μου λες Path 100%.
Αλλά δυστυχώς κ εμείς που συμβιώνουμε δίπλα σας, αγχωνόμαστε, φοβόμαστε για το καλό σας, δεν ξέρουμε αν πρέπει να κάνουμε κάτι πιο δραστικό.
Να σας αφήσουμε.. κ αν γίνετε χειρότερα?
Να σεβαστούμε ότι δεν μας λέτε τι λένε οι φωνές? κ αν σας λένε να κάνετε κάτι κακό στον εαυτό σας?
Να πέσουμε να κοιμηθούμε ήσυχοι, κ αν εσείς έχετε ξεφύγει?
Εχεις δίκιο για την διακριτικότητα, αλλά δυστυχώς κ εμείς είμαστε άνθρωποι με ελαττώματα, κ όταν βρίσκεστε σε υποτροπή κ μένουμε μαζί σας δεν μπορούμε να εξαιρούμαστε από την όλη διαδικασία.
Όταν είσαι ζευγάρι, σε αφορούν τα πάντα για τον άλλον.
Άπό το αν σηκώθηκε καλά, από το τι θα φάει, από το αν τον σύγχησε το αφεντικό του, από το αν ανέβασε δέκατα, αν έχασε η ομάδα του κτλ.
Δεν μπορεί να μην αγωνιάς για κάτι τόσο σοβαρό.
ααα... ακούς φωνές κ είσαι χάλια?
ααα δεν θες να μου πεις.. εεε εντάξει δεν πειράζει.
φαντάζομαι ξέρεις εσύ τι να κάνεις.
Αντε buy τώρα, παώ στα παιδιά εγώ να δω μπάλα..
Αυτα ΔΕΝ γίνονται όταν αγαπάς κάποιον.
Αποφάσισες να έχεις σχέση κ να συζήσεις, θα συζητάμε τα πάντα για την αρρώστια γιατί επηρεάζεται κ η δική μου ζωή ΆΜΕΣΑ. πιο άμεσα δεν γίνεται.
Δεν θέλεις? Προτιμάς μόνος σου..
Τότε πρέπει να συνεχίσεις μόνος σου.
Η μαζί η μόνοι.. δεν γίνετε συνδιασμός..
σε μία σχέση δεν μπορεί όποτε θες να είσαι μόνος κ όποτε θες ζευγάρι.
είσαι ζευγάρι 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα.
Κ τίποτα να μην είχε ο άλλος εγώ δεν διανοούμαι να μην είναι καλά ο ανθρωπός μου για 1-2 εβδομάδες κ να μην μου λεεί.
Τι θα μου πει, αυτό είναι δική μου υπόθεση? κ εγώ εδώ τι κάνω? το διακοσμητικό στοιχείο?
Σε μία υγιή σχέση δεν πρέπει να υπάρχουν μυστικά.
ίσως path όλο το παραπάνω που εμένα μου φαίνεται σωστό, αλλά σε σένα λάθος, να είναι κ η αιτία που οι σχέσεις είναι δύσκολες όταν κάποιος είναι σχιζοφρενής.
Ενα μεγάλο μείον είναι η ανασφάλεια. συνεχόμενη ανασφάλεια.
Είναι καλά, μου λέει αλήθεια, λες να ακούει κάτι κ να μην μου λέει, σημερα γιατί δεν κοιμήθηκε, χθες γιατί δεν ήθελε να βγούμε, κάτι ακούει τι όμως, δεν τον είδα καλά λες να κάνει κάτι στον εαυτό του.
Κ δυστυχώς οι ψύχραιμος επάνω στην υποτροπή πρέπει να ειναι ο σύντροφος που είναι καλά αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει αν ο άλλος δεν του μιλάει.
το ξέρω ότι ίσως μερικά πράγματα σου φαίνονται περίεργα, ή όχι αποδεκτα, κ ΣΙΓΟΥΡΑ αυτοί που περνάνε την αρρώστια είναι αυτοί που περνάνε τα χειρότερα.
Αλλά μη νομίζετε ούτε για μια στιγμή ότι κ ο άλλος που είναι δίπλα σας, που είναι επιλογή του να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, δεν περνάει δύσκολα, κ δεν πονάει, κ δεν έρχεται σε απόγνωση, κ δεν σκέφτεται το μέλλον κτλ.
κ το μοναδικό που βοηθάει για να ηρεμήσουμε κ εμείς είναι η ειλικρινεια.
Πες μου τι έχεις να σε βοηθήσω, να σου μιλήσω, να σε αγκάλιασω, να σκεφτώ λύσεις.
όταν δεν μου λες, κ με διώχνεις τότε κ εγώ νιώθω μόνος μου κ δεν ξέρω τι θα κάνω, κ δεν σε εμπιστεύομαι για το μέλλον, γιατί αν δεν μου λες τώρα ούτε τότε θα μου λες.
Γιατί είναι άλλο να λες, ότι κ να έρθει θα το περάσουμε μαζί κ άλλο να λες θα το περάσουμε ο καθένας μόνος του..
Εκεί σταματάει κ η έννοια του ζευγαριού..
-
ο φιλος μου μου ειπε χτες η ειμαστε ενα η δεν ειμαστε τιποτα!
οτι οσο δεν του μιλαω τον αφηνω απ'εξω απο τη ζωη μου και οτι αυτο τον πληγωνει!
αλλα ειναι αυτο που λεει ο παθ-->δεν μπορω να λεω ολες τις φωνες και τις σκεψεις μου στο φιλο μου γιατι εδω καλα καλα δεν μπορω να τα αποδεκτω στον εαυτο μου!
αν και ειναι λαθος αντιμετωπιση και ισως ειναι οπως μου τα λεει η φωνη της θειας μου οτι δηλαδη δεν αντιδρω σωστα στις καταστασεις οτι δεν ξερω τι μου γινεται και οτι ειμαι χαζη τελικα!
ξερω οτι και εσεις υποφερετε μαζι μας στη σχεση μας και οτι αν δεν ειμαστε καλα δεν μπορειτε ουτε εσεις να ειστε καλα αλλα ακομη και σε σας που σας εμπιστευομαστε πιο πολυ απο καθε αλλον δεν μπορουμε να ανοιχτουμε!δεν ξερω αν φταιει η ψυχωση που μας εκανε πιο κλειστους αλλα μαλλον ισχυει!
σημερα ενιωσα πιο ανετη να του μιλησω για οτι ακουσα και το εκτιμησε πολυ αυτο αλλα δε μου βγαινει συνεχεια!
ευτυχως τα βρηκαμε γιατι γινομαι πολυ χαλια οταν τσακωνομαστε και οργιαζουν και οι φωνες!
μπαινοντας στη θεση σας βλεπουμε οτι και εσεις υποφερετε μαζι μας και οτι ειναι δυσκολο για σας να τα περνατε ολα αυτα απλα δεν μπορουμε να ανοιγομαστε συνεχεια ακομη και σε σας!ουτε στο γιατρο που με παρακολουθει μπορω να του πω την αληθεια!
οταν ημουν στο νοσοκομειο ελεγα τα παντα και τι κερδισα;να με κρατησουν παραπανω καιρο μεσα!
δεν ξερω αν ακουγομαι παραλογη αλλα φοβαμαι κιολας να λεω τα παντα σοτ φιλο μου!
-
προσπάθησε να μην φόβάσαι, κ να είσαι ειλικρινής με τον φίλο σου, γιατί είναι κάποιος που σε αγαπάει κ θέλει να σε φροντίσει.
το συνεχίζεις το haloperdin? σε έχει βοηθήσει καθόλου (αν κ είναι αρκετά νωρίς..)
-
γεια σας παιδια!σημερα ειμαι λιγο καλυτερα!
πηγα χτες στην ομαδα αυτοβοηθειας που ελεγα και ηταν πολυ καλο το κλιμα!
ειναι πολυ σημαντικο για μενα που βρηκα επιτελους ατομα με το ιδιο προβλημα και ειδα πως το αντιμετωπιζουν!
μαρεσει που μοιραστηκαν τις εμπειριες τους και νιωθω οτι εχω να μαθω πολλα απο αυτους και ισως γινουμε και φιλοι!
δεν ξερω ισως ενθουσιαστηκα υπερβολικα..
αλλα μεχρι στιγμης σημερα μπορω και αγνοω τις φωνες μου λιγο με εξοργιζουν βεβαια αλλα δεν ειμαι οπως χτες!
να δουμε ποσο θα κρατησει!
-
Ax μπραβο σηψη μου!!
Πολυ χαιρομαι που σε βοηθησε!! Κ φαντασου ητανε η πρωτη φορα που πηγες, ελπιζω να βελτιωθουνε οσο το περισσοτερο δυνατον!!
-
μακαρι καλη μου μαντλυλοβ!
τα παιδια μου ειπαν οτι οι γειτονες δεν εχουν λογο να μου τη στησουν και οτι δεν υπαρχουν αλλες διαστασεις!
αν και εγω το πιστευω!εσεις πιστευετε στις αλλες διαστασεις και οτι καποιος μπορει να επικοινωνησει μαζι σου απο ενα παραλληλο συμπαν;
-
παιδια γεια σας!
σημερα παλι συνεχιζεται το πανηγυρακι με τις φωνες!
την τεταρτη φευγω για σουηδια ενα ταξιδι που εχω προγραμματισει εδω και μηνες οταν ημουν καλυτερα..
ειναι το ονειρο μου να παω σουηδια αλλα τωρα φοβαμαι οτι δε θα την παλεψω με τις φωνες
θελω πολυ να παω αλλα τι θα γινει αν χειροτερεψω και χασω επαφη με την πραγματικοτητα οπως τις προαλλες;
θα ειναι και ο φιλος μου μαζι αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα μπορει να με προσεχει..
ειμαι σε αδιεξοδο!:(
-
με το γιατρό σου μίλησες? σου έφτιαξε τη δοσολογία των φαρμάκων? εγώ θα σου πρότεινα να ρυθμίσεις αυτό πριν φύγεις για το ταξίδι!
-
ειναι το ονειρο μου να παω σουηδια <<<<<<<<<<<τα ταξιδια γενικα βοηθανε . Αρκει να πας σε ενα μερος που θα αισθανεσαι ενταξει. Αν προκειτε και για το ονειρο σου ,ακομα καλυτερα... Επισης κι εκει -αν υπαρξει αναγκη , που στο απευχομαι- υπαρχουν γιατροι και φαρμακεια .....
-
@κλαιρ δεν προλαβαινω να μιλησω με το γιατρο μου φευγω τεταρτη πρωι και ειναι σε δημοσιο νοσοκομειο οποτε δε θα μπορει να με δεχτει χωρις ενημερωση εκτος αν παω στα εκτακτα που δε θελω γιατι φοβαμαι..οταν γυρισω αν συνεχισει ολο αυτο μαλλον θα του μιλησω!
@παθ ελπιζω και γω να μη χρειαστει παντως η σουηδια ειναι πολυ οργανωμενη σε θεματα υγειας!
εχω παλι φωνες σημερα και με μειωνουν ασχημα και με κανουν να θελω να κλαψω!θελω να φυγω και να περασω καλα αλλα φοβαμαι οτι θα μου τα καταστρεψουν ολα!
παιρνω παλι το μισο αλοπεριντιν αλλα δεν ειδα καμια βελτιωση!
-
δεν ξερω αν παρατηρησες στον εαυτο σου πως λειτουργει αυτο , σε σχεση με την ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ σου ειδικα. Απο το σπιτι σου εως το κεντρο. Απ την πολη σου εως το χωριο. Απ την πολη σου σε αλλη πολη . Απ το σπιτι σου εως το εξοχικο σου. η και προς μια ασχετη περιοχη που μπορει να την εκανες γιατι ετσι σου ηρθε.
-
γενικα δυσκολευομαι πολυ στις μετακινησεις ειδικα μες την πολη!νιωθω οτι δεν εχω τη δυναμη να το κανω!
το να βγω εκτος ελλαδος ειναι αθλος για μενα αλλα ταυτοχρονα θελω πολυ να παω και δε θελω οι κωλοφωνες να μου το χαλασουν!
-
φευγω σημερα στις 5 το πρωι και γυριζω δευτερα:)