Originally Posted by
-moonlight-
Παράξενο; ΠΑΡΑΞΕΝΟ; ... Πάντως, όχι, για μένα δεν έχει να κάνει ΜΟΝΟ με το ότι ο κύκνος έχει κατάθλιψη... Έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου, το πόσο δένεται ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, κυρίως με ανθρώπους... Επειδή είμαι άνθρωπος που γενικά "δένομαι", μπορώ να καταλάβω πως αυτό που περιγράφει, για εκείνην, αλλά και στα δικά μου μάτια, είναι κάτι φυσιολογικό, όπως ακριβώς είναι και ένας θάνατος στα βαθιά γεράματα (παράδειγμα). Αυτό δεν σημαίνει πως τον δέχεσαι, πως δεν σε πληγώνει, πως μετά από χρόνια το αντέχεις... Έχω αποχωρίστει μια ΠΟΛΗ που έχω ζήσει ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, και μου πήρε πάνω από 1 χρόνο να το αποδεχτώ, να καταλάβω πως αυτό το πράγμα με πάει πίσω και δεν γίνεται πια να το αφήνω να με επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό. Έχω "χάσει" 2 σκυλάκια, ένα χρόνο μετά αν έφερνα στην σκέψη μου τον τρόπο που είχαν πεθάνει, έβαζα τα κλάματα και επηρεαζόταν η διάθεση της υπόλοιπης μέρας, ακόμα και ημερών. Φαντάζεσαι τί βαρύτητα μπορείς τότε να δώσεις στην απώλεια ΕΝΟΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ; Όσο φυσιολογικός κι' αν ήταν αυτός ο θάνατος. Είσαι/ήταν άνθρωπος, σου λείπει, μπορεί να μην θες να το δεχτείς, να σε πληγώνει ο τρόπος που πέθανε, να σε βασανίζουν τα γιατί, να θυμώνεις, να νομίζεις ή και όντως να το έχεις δεχτεί αλλά και πάλι αν το σκεφτείς να ΜΗΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ, και μόνο στην σκέψη ότι θα περάσεις ξανά απ' το νεκροταφείο που τον θάψατε, να φρικάρεις και να νιώθεις πως δεν μπορείς να το περάσεις ξανά. Όλα αυτά, ακούγονται ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΑΚΟΜΑ;
Απαντάω -αν και περσινό το θέμα, τώρα το είδα, δεν ξέρω καν αν διαβαστεί τί έχω γράψει- γιατί πραγματικά μου έκανε εντύπωση και θέλω να πω στον κύκνο πως την καταλαβαίνω (χωρίς να έχω βιώσει ποτέ ανθρώπινη απώλεια, και μόνο στην σκέψη δηλαδή φρικάρω)... Και να συνεχίζει να κάνει πράγματα που την χαλαρώνουν και την βοηθούν στο να ξεχνιέται. Ο χρόνος δεν είναι πάντα σύμμαχος, ο τρόπος σκέψης όμως και οι πράξεις, είναι.