Originally Posted by
sabb
Θεοφανία, θα σου απαντήσω χωρίς παραθέσεις , για να διευκολύνω τη ροή της συζήτησης.
Η θέση μου είναι υπέρ του δικαιώματος κάποιου να μπορεί να αμυνθεί . Σ' αυτή την θέση δεν νομίζω να διαφωνείς, σωστά ? Ωστόσο , εκείνο που σε ενόχλησε είναι η "επιλεκτική μου ευαισθησία" όπως λες στο να μην καταδικάζω παράλληλα την υβριστική συμπεριφορά των μελών εκείνων που καταφέρθηκαν εναντίον σου και της ρεμ.
Και επιμένω σαμπ πως ο κρίνο είναι σε θέση να αμυνθεί και το έχει αποδείξει και απ ότι καταλαβαίνω η διαφωνια μας έχει φτάσει να είναι πλέον αυτή: όχι του δικαιώματος να αμυνθεί, αλλα αν μπορεί ή όχι. Σε συτή την περίπτωση έχουμε δεκάδες παραδείγματα που αποδεικνύουν πως την έχει. Οπότε δεν μπορώ κάθε φορά να ξανα λέω το ίδιο.
Είναι αυτονόητη η απέχθεια μου σε τέτοιου είδους συμπεριφορές , κι εσύ το ξέρεις καλά - μια και θέλεις να φρεσκάρουμε τις μνήμες μας - ποια ήταν η αντίδραση μου όταν μου κοινοποιήθηκε το ποστ / λεκτικός βόθρος της ρεμ εναντίον της nature. Σταμάτησα να ποστάρω για αρκετό χρονικό διάστημα....
Φαντάζομαι πως θα θυμάσαι την επιλεκτική σου σιωπή τότε, γεγονός που αποδεικνύει πως η ενόχληση σου στην προκείμενη περίπτωση σήμερα είναι άκυρη, εφόσον με την παλιότερη συμπεριφορά σου, στο παρόν ζήτημα που "ξεσπαθώνεις", αυτοαναιρείσαι.
Για να φρεσκάρω και γω τη δική σου μνήμη, θα σου θυμίσω πως την εποχή που η ρεμ στόλισε τη νάτσουρ, είχαμε όλοι λίγο-πολύ πάρει μέρος στους καυγάδες, μεταξύ τους και εσύ, ομολογουμένως όχι τόσο ενεργά όσο οι υπόλοιποι, αλλά υπήρξε συμμετοχή που δικαιολογούσε την αντίδραση σου να αποστασιοποιηθείς, κρίνοντας πως η κατάσταση είχε βγει εκτός ορίων της αξιοπρέπειας σου και της ανάγκης σου για διάλογο. Δεν νομίζω πως αυτοαναιρούμαι, μάλλον εσύ συγκρίνεις ανόμια πράγματα.
Μα για μένα , δεν είναι αυτό το ζήτημα....Το ζήτημα είναι να μπορεί κανείς να έχει βήμα απέναντι στην αήθεια. Όσο με αφορά, είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε υβριστική συμπεριφορά, κι αν αποζητάς την δημόσια καταδίκη των "ενόχων" από μένα, ούτε δικαστής είμαι, ούτε κατήγορος για να απονείμω ποινές , αλλά σαν ισότιμο μέλος με σένα, φυσικά και τις καταδικάζω.
Συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις, (?) τι είπα, οπότε ας το ξαναπώ: δεν ζήτησα τη συμπαρασταση σου, έχω αποδείξει αν μπορώ να τα βγάλω πέρα μόνη μου ή όχι, δεν χρειάζομαι συμμάχους σε μια επιθεση που δέχομαι χωρίς καμιά προφανή αιτία πέρα από την εμπάθεια, σου ζήτησα να μην επιλέγεις που θα ευαισθητοποιείσαι με κριτήριο τη συμπάθεια σου ή όχι απέναντι σε μέλη, (ενεργά ή όχι), του φόρουμ. Θα ήταν σοφότερο να μην πάρεις καθόλου θέση
Η όλη δυναμική του θέματος από την πλευρά σου, σπρώχνει τη συζήτηση προς την κατεύθυνση να "αναγκαστώ" να απολογηθώ εγώ , για τι πράγμα αλήθεια ? Για το ότι , κατά την δική σου λογική υποστηρίζω τον κρίνο ? Θα επαναλάβω πως αυτή είναι μια φαιδρότητα...
Συνεχίζεις να το προσωποποιείς βάζοντας εμένα στη λογική πως σου ζητάω να πάρεις θέση σε μια διαφωνία που δεν υπάρχει. Δεν τσακώθηκα με κανένα κρίνο, θα μπορούσε η κάρι να μιλήσει για το οποιοδήποτε μέλος που δεν υπάρχει πια, σου ζήτησα να μην κλείνεις τα μάτια σου επιλεκτικά και το έχω πει τόσες φορές που και γω έχω γίνει κουραστική να το λέω και άλλο τόσο εσύ που κάνεις πως δνε καταλαβαίνεις τι εννοώ
Έπειτα τι επιχείρημα είναι αυτό που λες, πως το μέλος κρίνο , προκειμένου να υπερασπίζει τον εαυτό του κι αν θέλεις και την υστεροφημία του, έμπαινε με πολλαπλά προφίλ ? Τι σχέση έχει με τη συζήτηση αυτό ? Τι με νοιάζει εμένα , τι τρόπους μηχανεύεται ο καθένας για να μπορεί να αμύνεται σε ότι θεωρεί άδικο ? Η συγκεκριμένη αναφορά δεν συμπλέει με το πνεύμα της δικής μου τοποθέτησης και την θεωρώ εκτός τόπου και χρόνου....
Έχει τη εγαλύτερη και ουσιώδη σχέση. Δεν μιλάμε για τη Δώρα που έφυγε και δεν θα ξαναμπεί, μιλάμε για ένα μέλος που έχει αποδείξει εκατό φορές πως μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, που δεν τον σταμάτησε κανένα μπαν προκειμένου να πει αυτά που έχει να πει. Αν για σένα αυτό είναι εκτός τόπου και χρόνου, για μένα είναι η ουσία του πράγματας.
Υπονοείς πως μεροληπτώ υπέρ του κρίνο και μου φαίνεται αστεία και μόνον η εικασία μετά από τόσο καιρό να κάνουμε μια τέτοια συζήτηση, ο φουκαράς ο κρίνο θα έχει ζαλιστεί από το πολύ φτάρνισμα, να "σέρνεται" απρόσκλητος σε φόρα που δεν μπορεί πια να πει την γνώμη του....
Μετά από τόσες σελίδες είναι λίγο αστείο να επιμένεις να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Δεν μιλάω για το τι κάνεις, μιλάω για το ΤΙ ΔΕΝ κανεις. Και δεν υπονοώ τίποτα. Είμαι σαφέσαστη.
Για να καταλαβαινόμαστε. Προσωποποιείς το ζήτημα που έθεσα σαν γενικότητα με αφορμή την αναφορά της carrie στο πρόσωπο του κρίνου. Η παρέμβαση μου δεν αφορά τον κρίνο, αλλά το ΣΥΝΟΛΟ των μελών που θα βρεθούνε στη δυσάρεστη στο μέλλον θέση, να μην μπορούνε να έχουνε πρόσβαση σε δημόσιο βήμα.
Δεν είδα να έχεις την ίδια ευαισθησία όταν στο προηγούμενο μπαν της πανικ, ανοίχτηκε ολόκληρο θέμα και μιλούσαν μέλη για εκείνη, (μερικοί όχι με τα καλύτερα λόγια), αλλά ξέχασα, με την πάνικ δεν έχετε τις καλύτερες σχέσεις.