ευχαριστώ, και σε ένα; σωστά υπάρχει και το μεθαύριο ;)
Printable View
ευχαριστώ, και σε ένα; σωστά υπάρχει και το μεθαύριο ;)
Αυτά τα μικρά και καθημερινά που κάνεις πια για σένα, αφού σε ξέχναγες για τόσο καιρό και έδινες πάντα την προτεραιότητα σε ανάγκες άλλων,
δεν είναι λίγα ούτε η σημασία τους αμελητέα. Κάνοντας προσπάθειες να σε χαροποιήσεις, να σε ξεκουράσεις, να σε καταπραύνεις, μαθαίνεις πως να φροντίζεις τον εαυτό σου που ίσως δεν το ήξερες ως σήμερα. Δίνεις την ίδια σημασία σε σένα και στους άλλους και σου δίνεις το μήνυμα πως όταν σε παρατάς για καιρό, αυτό έχει συνέπειες πάνω σου. Μαθαίνεις, έτσι δεν είναι? Το ίδιο κάνουμε όλοι. :)
Παρήγορο αυτό RainAndWind ότι το ίδιο κάνουν όλοι :). ναι μαθαίνω..
Σκεφτόμουν σήμερα ότι μου έχουν δοθεί τον τελευταίο καιρό πολλές αφορμές να σκεφτώ πάνω στις επιλογές μου, τη συμπεριφορά μου, τη ζωή μου γενικότερα...και να ξεκαθαρίσω τι θέλω .. και μπορεί να καταλήξω και κάπου τελικά. Και σκέφτηκα ότι σε γενικές γραμμές μ αρέσει η μέχρι τώρα ζωή μου..
Θα ήμουν όμως πιο ευτυχισμένη αν δεν είχα τόσους φόβους, αν ήμουν περισσότερο παρορμητική και ανεύθυνη και μπορούσα να αλλάξω μερικά πράγματα..αλλά δεν ξέρω αν μπορώ ή θέλω..Δειλιάζω.
Νομίζω ότι αρχίζω να "δέχομαι" θετικά μηνύματα από τη ζωή μου :)
Κατα τ ' άλλα σήμερα περπάτησα στον ήλιο, πήγα για καφέ με κάποιες γνωστές μου, επιασα τον εαυτό μου να κουνιέται με τη μουσική στο καφέ που ήμασταν, έφαγα ένα τελειο κομμάτι μηλόπιτα :), αυτά..μέχρι τώρα
Σκέφτηκα και κάτι ακόμα σήμερα.. Σκέφτηκα ότι παρ όλο που τωρα τελευταία μπορεί να μην με επηρεάζει/αγγίζει τόσο πάλι αφήνομαι να με απογοητεύσουν. Εννοώ ότι πιστεύω αμέσως την πρόθεση κάποιου να αλλάξει, με μια καλή "κίνηση" μπορεί να ξεχάσω δεκάδες άσχημα πράγματα, αφήνομαι να πιστεύω λόγια.., αυτήν την φορά συνέβη με φιλικό πρόσωπο αλλά εννοώ γενικά με τους ανθρώπους..εχει μερικές μέρες που έγινε αλλά πιάνω τον ευατό μου να τπο σκέφτεται και να στεναχωριέται..Γενικά νομίζω ότι πλέον το αντιμετωπίζω με πιο "υγειή" τρόπο αλλά παρ όλα αυτά σκέφτομαι τι να φταίει. άραγε αυτό αλλάζει; θα πρέπει να απογοητευτώ περισσότερες φορές για να αρχίσω τελικά να μην πιστεύω ή να αναγνωρίζω κάποια πράγματα;
Καλημέρα κοριτσάκι.:)
Λίγο λίγο, δε σε βιάζει κανένας. Μη σε πιέζεις. Και οι μνήμες στιγμών, μνήμες γεγονότων, καταστάσεων, ανθρώπων που άφησαν το χνάρι τους στη ζωή σου δε σε απειλούν, οπότε μη φοβάσαι τίποτε. Θα έρθει η μέρα που ό,τι πόνεσε, δε θα το κάνει πια.
αν τα πας πολυ καλα κ χαιρομαι γι αυτο !!!
μεσα απο τις εμπειριες κ τα βιωματα που αποκτας απ τις σχεσεις σου με τους αλλους ανθρωπους θα εισαι σιγα σιγα σε θεση να μπορεις να ξεχωριζεις κ να αξιολογεις τις προθεσεις τους κ αναλογως να διαμορφωνεις τη συμπεριφορα σου.... κανεις δεν μπορει συνηθως εξ αρχης να αξιολογησει θετικα η αρνητικα μια κατασταση, θελει η διαδικασια το χρονο της...
φιλακια πολλα κουκλα κ καλη συνεχεια !! :)
RainAndWind και Lacrymosa ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά μηνύματα. Όμως καταλαβαίνω ότι όλα αυτά συνδέονται κάπως..παρασύρομαι από τα συναισθήματα μου, σαν να είμαι ανίσχυρη να τα αφήσω τις περισσότερες φορές στην άκρη, να σκεφτώ λογικά. δεν το λέω επειδή θεωρώ τον έναν ή τον άλλο τρόπο καλύτερο για να αντιμετωπίζεις καταστάσεις, εννοώ με βάση τη λογική ή με βάση το συναίσθημα, αλλά είναι σαν να μην μπορώ να τα συνδυάσω..νομίζω ότι γι αυτό βιώνω έτσι όσα μου συμβάινουν :(
αν δεν υπαρχει κατι στανταρ, δηλαδη λειτουργω ειτε με τη λογικη ειτε με το συναισθημα.. ουτε μπορουμε συνηθως να προβλεψουμε τον τροπο αντιδρασης μας στα διαφορα ερεθισματα που δεχομαστε απ το περιβαλλον μας η στα διαφορα βιωματα που μας επηρεαζουν κ σημαδευουν στιγμες κ φασεις της ζωης μας... το ζητουμενο ειναι να παραμενουμε πιστοι στη διαδικασια που εχουμε ξεκινησει κ εχουμε βαλει ως στοχο προκειμενου να δουμε την ζωη μας απο αλλη οπτικη γωνια.. κ αυτο βεβαια γινεται σταδιακα κ εννοειται πως θα τυχαινουν κ μικροαποτυχια κ διλληματα κ ανφισβητησεις, αλλα δεν πρεπει να κολλαμε εκει, ειναι μερος του παιχνιδιου, αλλα οχι ολο το παιχνδι.... το ζητουμενο ειναι να προχωραμε........
έχεις δίκιο Lacrymosa αλλά νιώθω ότι είναι άδικο να ανταποκρίνονται οι άλλοι έτσι στα συναισθήματα μου, νιώθω τόσο θυμωμένη με το να εκμεταλλευεται καποιος τη διάθεση μου να συγχωρήσω , να δώσω ευκαιρίες και να εχω την ικανότητα να δικαιολογήσω ή να βρω ελαφρυντικά για οτιδήποτε.είναι εκνευριστικό να σκέφτομαι γιατί μπορεί ο αλλος να μου φέρεται έτσι, τι ελαφρυντικά μπορεί να εχει ..θέλω να μπορώ να θυμώνω για μένα, για τον τρόπο που μου φέρεται!ουφ..σημερα είμαι πάλι πολύ θυμωμένη
αν πρεπει να εξωτερικευουμε το θυμο κ τα οποια συναισθηματα μας !! ειδικα οταν μας τα προκαλουν ατομα που εκμεταλλευονται το γεγονος οτι εχουμε καλη διαθεση κ ειμαστε διατεθειμενοι να παραβλεψουμε η να συγχωρησουμε καποιες πραξεις κ συμπεριφορες τους... οσο κραταμε μεσα μας τα συναισθηματα καταπιεζομαστε κ μεγαλωνουν οι ανασφαλειες κ τα αγχη.... κ αισθανομαστε μπερδεμα καθως δεν ξερουμε μεχρι που μπορουμε να φτασουμε στις σχεσεις μας με τους αλλους... πιστευω γενικα πρεπει να βαζουμε καποια ορια... κ να μην αφηνουμε τους αλλους να μας "πατανε" κ να εκμεταλλευονται την ελαστικοτητα μας η το γεγονος οτι θελουμε να κοιταξουμε τη βελτιωση της ζωης μας.. γιατι συμβαινει αυτο πολλες φορες.... ανοιγουμε ενα "δρομο" καινουργιο στη ζωη μας κ θελουμε να προχωρησουμε ακαιραια κ να δημιουργησουμε πραγματα, κ καποιοι βρισκουν ευκαιρια να "χωθουν" στο δρομο μας με σκοπο να μας χαλασουν την προσπαθεια.. στο χερι μας ειναι αν θα τους επιτρεψουμε να το πετυχουν αυτο η οχι..... :p
λοιπόν σήμερα μετά από πολύ πολύ καιρό δεν έκανα άσχημες σκέψεις..καθόλου..και για κάποιες ωρίτσες ένιωσα πολύ πολύ ευτυχισμένη..έκανα μπανάκι, έβαλα σανδαλάκια σήμερα πρώτη φορά για φέτος ,βγήκα για καφέ με κοριτσοπαρέα, γέλασα και χόρτασα ήλιο, περπάτησα πολύ στη θάλασσα, μου φυγε και κάπως ο θυμος των προηγούμενων ημερών..ή τουλάχιστον δεν το σκέφτηκα..νιώθω πολύ πολύ καλά σήμερα, είχα πολύ καιρό να νιώσω έτσι τόσο ευχαριστημένη, χαλαρή και ελεύθερη..:)
αν που σαι βρε αγαπη ?? Χαιρομαι πολυ με το μηνυμα σου !!!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ !!!!!!! Πολυ αισιοδοξο κ χαρουμενο !!
Ευχομαι να συνεχισεις ετσι κ ακομα καλυτερα !!!
Ο καιρος ειναι πραγματι πολυ καλος, ειναι ο,τι πρεπει για βολτιτσες ( κ για μπανια..!!)
Καλη συνεχεια !!!!!!!!!! :)
Ευχαριστώ πολύ Lacrymoσακι ! Μμμ..για μπάνιο δεν ξέρω..κρυώνω λίγο ακόμα..:) Αλλα για βολτίτσες, παγωτά, καλοκαιρινά φορεματάκια..είναι πολύ καλός :) Μουρμούριζα και όλο τραγουδάκια σήμερα.περπατώντας ..δεν μπορώ να το πιστεψω πόσο ευχαριστημένη νιώθω :)
Και η ζωη ηταν ετσι ομορφη και πριν 3 μηνες, μονο που τοτε δεν το εβλεπες.. Για αυτο λεμε τοσες φορες εδω οτι ειναι θεμα διαθεσης και οπτικης...