δε σου απανταω.απανταω κατευθειαν στον Πετραν.Quote:
πραγματικά μου φαινεται απίστευτο να διαβάζω κατι τετοιο!
αν το παιδί σου καταντουσε ετσι, θα το αφηνες να ζει στον κοσμο αυτό?
αλλα το μονο που θα σου απαντησω ειναι οτι δεν θα εκανα δικο μου παιδι.
σχετικα με τους αστεγους η απαντηση μου ειναι οτι δεν μπορω να ξερω αν εχουν ολοι καποιο πνευματικο προβλημα.μπορει απλα να εχουν οικονομικα προβληματα ή να τους νευριαζουν οι συγκατοικοι τους και να επιλεγουν να ζησουν στο δρομο και για μενα θα επρεπε να ειναι νομος να εξασφαλιζεται για αυτους στεγη και τροφη.Μια τετοια κατασταση που βλεπω εγω εξω στους δρομους δεν καταλαβαινω για ποιο λογο υπαρχει και ασφαλως αμα ηθελε η πολιτεια θα μπορουσε να κανει κατι για αυτους.Δεν υπαρχει οικονομικο προβλημα.Ποτε το προβλημα δεν ειναι οικονομικο.Quote:
ξέρεις πολλούς αστέγους που να γυρίζουν βρώμικοι λέγοντας ασυναρτησίες και ψάχνοντας στα σκουπίδια αν τους ρωτούσες πριν περιέλθουν σε αυτήν την κατάσταση, να σου απαντούσαν ότι αυτό ήταν το όνειρό τους;
μμ.δλδ οταν εισαι σε κατασταση αδυναμιας θα πρεπει να αποφασιζουν αλλοι για σενα.Επειδη εχω εμπειρια ειναι αληθεια αυτο μονο που δε γινεται να αποφασισουν αλλοι για σενα ακομα κι αν εχουν να σου πουν το σωστο αν εσυ δεν θελεις να τους ακουσεις.
δεν ειπα να αφεθει το παιδι στο δρομο.ασφαλως και διατρεχει κινδυνους.αν και οποιος και αν δει ενα παιδι σαν κι αυτο χαμενο στον κοσμο του δεν ξερω κατα ποιο τροπο να θελει να του κανει κακο ή να το εκμεταλλευτει αφου δεν μπορει καν να επικοινωνησει μαζι του.πιστευω οτι θα το αφηναν στην ησυχια του.
αυτο που θελω να πω ειναι οτι το να του τυχει του παιδιου αυτου αυτο που του ετυχε δεν τυχαινει στον καθενα.και αυτο σημαινει πως ηταν κατι σαν ιδιαιτερο χαρακτηριστικο του συγκεκριμενου ανθρωπου.Μπορει αυτο το παιδι να εβρισκε ενδιαφερον μεσα απο αυτην την κατασταση οσο σκοτεινη και τραγικη και αν φανταζεται στους αλλους.Μπορει να ενιωθε ξεχωριστος μεσα απο ολο αυτο.Μπορει να ενιωθε μαγικα.
οπως συμβαινει και με τους τρελους.που ειναι ευτυχισμενοι μεσα στην τρελα τους.εχουμε εδω στη γειτονια μου μία τρελη.Για μας τους απ'εξω μπορει να λεμε οτι εε αυτη χανει τον καιρο της,και οτι εε τι ζωη ειναι αυτη ποου κανει?Αλλα αυτη μπορει να ειναι ευτυχισμενη.
και δε μιλησα εγω για βρωμικη πρεζα.οποιος το κανει εχει επιγνωση των κινδυνων.ας κανει χρηση αλλα τουλαχιστον ας παιρνει μετρα προφυλαξης.ή ας παιρνει ναρκωτικα αλλα οχι ηρωινη.βλακας ειναι?ας κανει αλλα ηδη που δεν ειναι τοσο εθιστικα.