exv kanei 2 kolonoskophseis kai 2 gastroskophseis.sth deyterh kolonoskophsh anaferei oti to entero einai polyelikto kai spastiko kai h diagnosh einai eyerethisto entero,poia einai h diafora apo th spastikh kollitida?nomiza oti einai to idio pragma
Printable View
Οντως , ΕΡΙΚΑ , το ευερεθιστο εντερο ειναι η σπαστικη κολιτιδα . Πλεον ταχεις κανει ολα , και το συνδρομο ευερεθιστου εντερου , ιδιως αν ειναι σπαστικο , μπορει να σου δημιουργησει μεγαλα προβληματα , δλδ ενοχλητικα , μην παει ο νους σου αλλου . Πρεπει να ηρεμησεις οπωσδηποτε ( ξερω , ευκολο στα λογια ) , και να εντοπισεις τις τροφες που σου προκαλουν δυσανεξια . Πραματικα , δεν βλεπω τι αλλο μπορεις να κανεις . Προ 25 ετων , ειχα παθει κατι παρομοιο , εκανα γαστροσκοπηση , κ μου βρηκαν γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση κ διαφραγματοκηλη , δλδ με καταδικασαν εφορου ζωης . Μετα απο 5-6 χρονια , μου περασαν ολα , ουτε κηλες , ουτε παλινδρομησεις , αλλα οσο μπλεκεις με γιατρους , ολο κ κατι θα σου βρισκουν . Αδιαφορησα πληρως για την τοτε διαγνωση , κ μεχρι σημερα ειμαι μια χαρα .
η αληθεια ειναι οτι ο ενας γιατρος με στελνει στον αλλο, ο αλλος στον παραλο και παει λεγοντας.ο καθενας λεει τα δικα του και με γεμιζουν χαπια.το κακο ειναι οτι ξεκινοντας απο κει εχω αποκτησει ενα καρο φοβιες.ο γυναικολογος μου εδωσε αντοσυλιπτικα για τη περιπτωση ενδομητριωσης.διαβασα τισ αντενδειξεισ και λενε οτι μπορει να προκαλεσουν καρκινο μαστου.ετοιμαζομαι τωρα για μαστογραφια.ειναι και αυτοι οι λεμφαδενες που τους εχω 3 χρονια τωρα (ειδα στον υπερηχο οτι σε σχεση με τον προηγουμενο μειωθηκαν τουλαχιστον και σε μεγεθος και σε ααριθμο αλλα υπαρχουν).μετα και τη διαγνωση ορι ειχα καντινιαση στο στομα βλεπω τη γλωσσα μου και νομιζω οτι ειναι ασπρη και βεβαια παει το μυαλο μου στο καρκινο.παιδια πραγματικα ειμαι σε κατασταση πανικου
ERIKA , να μπορουσα να σε σταματησω απ ολη αυτη την περιπετεια , που εσυ εχεις δημιουργησει στον εαυτο σου , αμα καθεσαι κ διαβαζεις τις αντενδειξεις , κ εισαι επιρρεπης στην αρρωστοφοβια , μονο κακο κανεις , η δε καντινιαση , που την εχω λιγο κεγω , ειναι ειτε απο καταχρηση φαρμακων , αλλα το συνηθεστερο , ειναι ψυχοσωματικη , αφου το ξερεις , η χειροτερη ειναι μυκητιαση , πηγα κ εγω στο γιατρο , το 2007 , δεν μου βρηκε τιποτα , μουδωσε αντιμυκητησιακο , δεν περασε , την αγνοοω παντελως ομως , σαν να μην υπαρχει .
Κοφτους γιατρους , μονο συγχυση σου επιφερουν . Αν δεν σεπεισαν ολα αυτα , δεν θα σε πεισει τιποτα .
οταν το συζηταω με ανθρωπους σαν κι εσας , η με τη ψυχιατρο μου μου φαινονται ΟΛΑ αυτα πολυ λογικα και οι σκεψεις μου πραγματικα παραλογες.αλλα παιδια οταν γυρναω στο αδειο σπιτι νιωθω οτι ειμαι του θανατα. ουτε το σκυλι δεν εχω διαθεση να βγαλω εξω.και ειμαι μονο 35 χρονων.οχι σχεση, ουτε γνωριμια δεν ειμαι σε θεση να κανω σ'αυτη τη κατασταση.....
Λογικο ειναι ΕΡΙΚΑ , να μην μπορεις να κανεις κατι , το μυαλο σου εχει μπλοκαρει .
Ερικα κ γω με 2 κολονοσκοπισεις ειμαι κ 1 γαστροσκοπιση,ευτυχως! Τιποτα δν με πιανει κ μενα!!! Κανενα γιατροσοφι κ κανενα σκευασμα!!! Υπομονη κ παραπονα οτι ποναω κανω! Δν παιρνω τιποτα κ για τιποτα πλεον παρα μονο για τν θυρεοειδη.κ που κ που για το ,ισως, ασθμα! Παρε ενα βιολογικο ελαιολαδο κ πινε 2 κουταλιες της σουπας καθε πρωι, κ μετατενα ποτηρι νερο. Ειναι λιγο μπλιαχ αλλα λιγο καλυτερα μετα απο κανα μηνα θα νιωσεις! Βρεςτενα πιο λαιτ ψυχοσωματικο να ασχοληθεις!!! Με τη ζαλη ισως;;;; Προτιμοτερη απο το εντερο! Εγω βρηκα το αναπνευστικο μου τωρα!!! Πολυ γελιο! Δν εχω αφησει συστημα για συστημα αψαχτο!!!!
αν ειχαμε κατι θα μας ειχαν θαψει τωρα! ελα! δωσε μου κ συ λιγο κουραγιο!!!! θα με κανεις να αρχισω να παραφοβαμαι παλι κ τρομαξα να το περασω!
νομιζεις κ συ οτι εχεις καποια σπανια αρρωστια που οι γιατροι ειναι ανικανοι να τη βρουν ,γιατι δν τη ξερουν η γιατι εισαι η πρωτη που νοσει απο αυτη???
νομιζεις οτι πεφτεις σε ασχετους γιατρους κ ψαχνεις για τους αλλους καλυτερους??? εισαι συνεχως στν αναζητηση συμτωματων της νοσου σου κ απορεις πως μπορει να σε φθειρει κ να μν το δειχνουν οι εξετασεις ή αυτοι οι ασχετοι δν μπορουν να το δουν??? ξερω ξερω....
κ καθε μερα καποια απο αυτες τις ενοχλησεις σε σκοτωνει!!!! κατι απειλει τη ζωη σου!!!
ε λοιπον ΟΧΙ! το μυαλο μας απειλει τη ζωη μας!
δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο.... εμενα μου περασε η εμονη αλλα οχι η σκεψη, οταν τα συμπτωματα επιμενουν κ με κανου να δυσλειτουργω κ γω φοβαμαι...
Βγαζω λοιπον τις εξετασεις κ τις βλεπω μια μια κ πειθομαι οτι ειναι ολα καλα! τοσοι γιατροι κ τοσες εξετασεις δν γινεται να ειναι λαθος...ολο κ κατι θα εδειχναν! παραλληλα βρες ενα παιχνιδι κ κατσε παιξε για να ξεκουραζεται το μυαλο σου... βγες βολτα κ παιξε θεατρο οτι εισαι καλα κ δεν εχεις τιποτα!δεν πονας! σιγα γιγα θα ξεκουραστεις κ η απειλη δν θα ειναι τοσο μεγαλη...
Δεν μπορεις να φανταστεις το ποσο σε νιωθω!!!! εγω ειμαι σε φαση οτι κλεινουν οι πνευμονες μου κ ο λαιμος μου, δν θα μπορω να παρω ανασα κ θα παθανω.
δν φοβαμαι το θανατο ως θανατο(νομιζω) αλλα τν αισθηση της στιγμης κ την αισθηση οτι δν θα μπορω να ανασανω! οι γιατροι με διαβεβαιωσαν οτι αυτο δν προκειτε να συμβει κ ηρεμησα(δευτερη σκεψη παντα υπαρχει)! λες στο γιατρο σου τν φοβο σου, για να σου απαντησει κ να σε ηρεμησει?
ναι, τους λεω ολους τους φοβους μου.με καθησυχαζουν αφου εχω κανει οολες τις εξετασεισ που μου μου χουν συστησει και ηρεμω μεχρι να βγω απο το ιατρειο τους.μετα, βεβαια, δεν τους πιστευω και παω και κανω δικες μου εξετασεις.το τελευταιο μου επιτευγμα ηταν που πηγα στο παθολογο μου με ολοσομη μαγνητικη και καρκινικους δεικτεσ (που εννοειτε δεν μου ειχε γραψει).αφου με κοιταξε σαν αλιεν αρχικα μετα μου ειπε οτι κοπελα μου το προβλημα σου ειναι ψυχολογικο και οτι πρεπει να σταματησω αυτο το τουρ στους γιατρους γιατι υπαρχει πιθανοτητα να με εκμεταλλευτουν κλπ. κλπ. τα ιδια μου λεει και η γαστρεντερολογος μου και ενας χειρουργος που πηγα να δω (ακροβως γιατι δε ξερω)
ειδες? ξερω τι σου λεω!!! ΔΕΝ εχεις κατι για να ασχοληθουν παραπανω!!!! τινα κανουν?
Δεν χαιρεσαι που εισαι υγιης??
ΕΡΙΚΑ , μονο αν μπορεις να εκλογικευσεις την κατασταση , αλλα δεν μπορω να μπω στην θεση σου , αρα δεν ξερω .
Υπηρξε μια εποχη που θεωρουσα τον υπνο αναγκαιο , σε σημειο που για να κοιμηθω , φοραγα ωτοασπιδες και μασκα υπνου !! και μενω σε ησυχη περιοχη , μουχε γινει εμμονη ομως οτι ' πρεπει'' να κοιμηθω χ ωρες , αν δεν κοιμομουνα αυτες τις ωρες , που αν εχεις κατα νου να κοιμηθεις χ ωρες , ποτε δεν τις κοιμασαι , φαυλος κυκλος δλδ , κοιταγα το ρολοι , κ ελεγα , πω πω , κοιμηθηκα 6 ωρες , λεμε , αρα πρεπει να ειμαι κουρασμενος , κ ημουν κουρασμενος ( αυτοεκπληρουμενη προφητεια ) . Τοτε ημουν αργοσχολος , αργια μητηρ πασης κακιας , κ οταν αρχισα να δουλευω , εφυγε το μυαλο μου απο το ποσοπρεπει να κοιμαμαι , κ δεν ξαναφορεσα ουτε ωτοασπιδες , ουτε τπτ , δεν μενδιεφερε ποσο θα κοιμηθω , απλως ειχα φαει ' κολλημα ' . Δεν ξερω αν βοηθησα , αλλα τωρα το θυμηθηκα ....
ΕΡΙΚΑ , αν κοιμασαι 22.00 , φυσικα και θα ξυπνησεις 06.00 , ποσο πια να κοιμηθεις βρε ? το χαπακωμα διαταρασσει την αλληλουχια του υπνου , που ειναι 1,2 ,3 , REM ( rapid eye movement ) που ειναι κ ο υπνος που πραματικα ξεκουραζει , 1,2 , 3 , rem , 3,2,1 , επαναλαμβανομενα ανα 1 ωρα κ 45 λεπτα , κοφτα τα παλιουπνωτικα ( ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΩ ΤΙΠΟΤΑ , ΜΗΝ ΦΑΜΕ ΠΟΙΝΤΣ ) , μονο κακο σου κανουν , θα σου κακοφανει στην αρχη , αλλα μακροπροθεσμα θα βγεις κερδισμενη . ΕΡΙΚΑ , επειδη εχω αρκετες γνωσεις πανω στο θεμα , στειλε μου πμ , μην εχουμε ντραβαλα με την διαχειρηση . Αγγελος .
ναι μονο που χωρις τα χαπια βλεπω κατι μαρτυρικα ονειρα που δε μ'αφηνουν να κοιμηθω ΚΑΘΟΛΟΥ.Εννοειτε οτι δεν ειναι μονιμη λυση αυτη (ακομα και η γιατρος μου μου λεει οτι ειναι για πολυ βραχεια χρηση) και οντως πρεπει να βρω αλλους τροπους να το αντιπετοπισω ολο αυτο....
Θελω να πεθανω
τιποτα παιδια , δεν υπαρχει σωτηρια.καπου ειδα το παρακατω, πειτε μου τι πιστευετε εσεις ειναι πραγματικη λυση η τσαρλατανισμος???(παρεπιπτο ντως το ραντεβου κοστιζει 250 ευρω-το ραντεβου ΜΟΝΟ)
Μην πετάς τα λεφτάκια σου έτσι, αν σου έχουν πει ότι δεν παίζει κάτι παθολογικό με τα συμπτώματα που έχεις, προσπάθησε να κάνεις κάτι με τα ψυχοσωματικά σου.
Πήγαινε σε ένα καλό ψυχολόγο, σε ένα ψυχίατρο σε κάποιον τσπ που θα σε βοηθήσει να μετριάσεις το άγχος σου. Τα ψυχοσωματικά κατά περιόδους βγάζουν και καινούργια φασόλια, εκεί που είχες συνηθίσει σε μια δυσπνοια πάρε και ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό, πάρε μουδιάσματα, πονοκεφάλους, ζαλάδες, κρυάδες, ταχυπαλμίες, πόνο στα άκρα, αδυναμία, αΰπνία και ένα κάρο άλλα συμπτώματα που μπορούν να σε κάνουν να γυρίζεις όλη μέρα απο γιατρό σε γιατρό και να μη βγάζεις άκρη.
Εμενα περιφερονατι γυρω απο τη κατω κοιλια.αλλα δεν εχω (ταχυπαλμιες απο το αγχος βεβαια υπαρχουν)ΑΛΛΑ εχουν περασει σχεδον 2 χρονια , εχω παρει του κοσμου τα σκευασματα και αντικαταθλιπτικα, και ηρεμηστικα και παω στις συνεδριες μου.....ρε παιδια δε βοηθαει ΤΙΠΟΤΑ. τι κανω λαθος???οσο για τους γιατρους, ασε μη το συζητας.....
Αν έχεις δοκιμάσει τα πάντα για το γαστρεντερικό σου και δεν βρίσκεις άκρη, δοκίμασε και ομοιοπαθητική, δε χάνεις τίποτα και δε θα σου δώσει επιβαρυντικά φάρμακα για τον οργανισμό σου.
ναι μου το προτειναν κι αλοι αλλα το βλεπω λιγο επιφυλακτικα ρε παιδια
τεσπα το τουρ στους γιατρους ξεκινησε σημερα με μια ψυφιακη μαστογραφια (διαβασα καπου οτι στα 35 πρεπει να κανεις τη πρωτη) και το απογευμα εχω ραντεβου με παθολογο για τους λεμφαδενες που εχω πεταξει εδω και δυο χρονια (μειωθηκαν σε μεγεθος αλλα υπαρχουν ανευ εξηγησεως) ξαναλεω οτι δε μπορει ολα μου τα συμπτωματα να ειναι ψυχοσωματικα (οι λεμφαδενες τουλαχιστον αποκλειεται)
και μεσα σε ολα μου καναν και νυξη απ τη δουλεια οτι παιρνω πολλες αδειες και οτι μπορει να πρεπει να περασω απο επιτροπη.Hellooooo ξερει κανεισ οτι το ευερεθιστο εντερο πιανει ξαφνικα και ειναι ιδιαιτερα επιπονο η μονο εγω?αυτο μου ελειπε να χασω και τη δουλεια μου...εκει παει, τελειωσε καταστραφηκα ενετελως
Ερικα με το γιατρο που εβγαινες τι εγινε? Για προχωρα το....αν ειναι καλο παιδι φυσικα.
εμενα μ'αρεσε πολυ.στο 2ο ραντεβου προχωρησε το θεμα (σεξουαλικα μιλαμε) και φανηκε να του αρεσω κι εγω.μετα πηγε διακοπες (ειναι και οι μερες τετοιες βλεπεις).με ποιασαν οι ανασφαλειες μου και τον ζαλισα λιγο τον ανθρωπο με νην. τηλεφωνα και τετοια.τωρα δειχνει τελειος απαθεια.ισως καλυτερα...εδω δε μπορω να διαχειριστω το σωμα μου, θα διαχειριστω αλλον ανθρωπο?
Eγω πιστευω πρεπει να παρεις γιατρο. Ασε ενα διαστημα και ξαναστειλ' του.
εγω παλι πιστευω οτι θα τον ζαλισω τοσο πολυ που θα τρεχει και δε θα φτανει......ασε που μαλλον μ'εφτυσε κιολας