.....................
Printable View
εγω βλεπω με την νοοτροπια που επικρατει μελλον δεν υπαρχει! ειμαστε αξιοι της μοιρας μας!
γιατι μπορει να σκοτωθει κοσμος ή γενικα να παθει κακα που επικρατουν σε καταστασεις πανικο.εγω σου ειπα οτι δεν εχω προβλημα με αυτα,εσυ εισαι ετοιμος να δεχτεις οτι βοηθησες και εσυ με την ψυφοφορια??(αυτα μπορει να συμβουν και με ναι και με οχι).γι αυτο ειπα οτι το δυμοψιφισμα ειναι λαθος
Mαρινα , θα συμφωνησω με την αποψη σου , καπου εχουμε δεχθει την μοιρα μας , και κατω απο το καθεστως τρομοκρατιας , και φτωχειας , ( η φτωχεια ειναι η χειροτερη μορφη βιας/τρομοκρατιας ) , συν τους αδεξιους χειρισμους της τωρινης κυβερνησης , οχι οτι οποιαδηποτε αλλη ειναι πιο επιδεξια , συν την ελλειψη κουραγιων μια και ειμαστε ενα κρατος γεροντων / καναπεδακηδων , το ΝΑΙ , φανταζει σαν λυτρωση , απο τον εφιαλτη του αγνωστου , που ως ψυχολογος , γνωριζεις οτι ειναι ο μεγαλος η μεγαλυτερος φοβος του ανθρωπου .
Αν δεν ειχα να χασω κατι , που εχω , θα βουταγα ενα οπλο , με μπολικες σφαιρες , και θαρχιζα την επανασταση , αλλα οχι μονος , χωρις στηριξη απο πουθενα , και δεν αναφερομαι μονο σε ανθρωπους .
Αντιδραστικος ειμαι , οχι παρανοικος , ουτε αυτοκτονικος . Ασε που με μια τετοια κινηση , θα βρισκομουν παρεα , ειτε με τους κομμουνιστες ( αλλα φυντανια κι αυτα , πιο επικινδυνοι απ ολους ) , ειτε με την ΧΑ ( αυτοι ειναι εντελως βλαμμενοι ) , δλδ παλι θα υπηρετουσα καποια συμφεροντα .
Αλλα δεν πιστευω οτι ειμαι απολυτως φυσιολογικος , η τουλαχιστον αποκλινω απο αυτα που μας εχουν συνηθησει .
Τωρα ποιος ειναι ο πραγματικα φυσιολογικος , δεν το γνωριζω . Μαλλον κανεις .
Τότε, αν το δημοψήφισμα είναι λάθος, σημαίνει δύο πράγματα: Το ένα είναι ότι ο πρωθυπουργός έκανε το λάθος εσκεμμένα, οπότε είναι δικό του λάθος αποκλειστικά ότι και αν ψηφίσουμε, ήμασταν καταδικασμένοι από την αρχή εξαιτίας του, ή ότι το έκανε καταλάθος και την πληρώνουμε όλοι, χωρίς πάλι να φταίμε είτε ψηφίσαμε ναι είτε όχι γιατί δεν είχαμε και άλλη επιλογή. Με την αποχή δεν λύνεται κάτι.........Επομένως, τι να κάνουμε, τι επιλογές έχουμε;;
σημαινει οτι εμεις φταιμε γιατι δεν εχουμε παιδεια σε κανενα επιπεδο ωστε να ψυφισουμε.τις επιλογες τις βαζει ο καθενας για τον εαυτο του
Συμφωνώ Macgyver κάπως έτσι είναι αλλά πρέπει να 'μαστε λίγο πιο αισιόδοξοι......
Μα πως φταίμε εμείς όταν τα πράγματα φτάσανε στο απροχώρητο;;; Το θέμα ήταν να μην είχαν φτάσει, τώρα που φτάσανε κανείς δεν φταίει, δεν υπάρχουν επιλογές, οι επιλογές είναι αυτές που λέει ο Macgyver απλά θέλω να πιστεύω πως θα επιζήσουμε και στις δύο περιπτώσεις έστω και με δυσκολίες!!
Μαρινα , κι εγω ξερναω με αυτο , αλλα ξερεις και με τι αλλο ? με τον ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ , σε οποιαδηποτε μορφη του , ειτε ειναι για ενα ( εξουσιοφρενη κι ανικανο πολιτικο ) , ειτε για ενα ( συμφεροντολγικο ) κομμα , ειτε για ποδοσφαιρικη ομαδα , ειτε για την εκκλησια , ειτε για την Φορμουλα1 , ειτε , ειτε , ειτε , ειτε .
φταιμε γιατι τρογαμε την προγανδα και δεν μαθαιναμε απο τα λαθοι μας τοσα χρονια.κοιτα για να μην αρχισω να λεω πραγματα και μου λετε οτι λεω ασυναρτισιες.θα σου πω ενα πραγμα,ειστε ετοιμοι για μερες χωρις ελπιδα,για εξαθλιωση και "θανατο"?ή μηπως ειστε για "μαχη"??καποιοι ειναι καποιοι ομως σιγουρα οχι...εγω θα παρω την επιλογη μου που ειναι να σκεφτω τον κολο μου και μονο τον κολο μου και δεν θα συμετεχω σε τιποτα απο ολα αυτα.
ΜΑΖΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ ...... ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΠΟΝΤΑΡΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ
Αν εσυ , αγαπητη pillow θελεις να πεθανεις , εγω δεν θελω !! οσο για την ελπιδα για το μελλον , που ξερεις οτι την εχεις , εδω δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει , κι εσυ ξερεις τι θα γινει σε μερικες δεκαετιες ? το μονο που εχουν καταφερει αυτοι οι αχρηστοι / αλαζονες / μαθητευομενοι μαγοι ειναι να μας διχασουν ( και μαλιστα για το τιποτα ) , να μας βαλουν να πλακωθουμε μεταξυ μας , να .... δεν ξερω τι αλλο . Ψηφισε οχι , αλλα ετοιμασου για μαχες , πλεον θα μιλησουν τα οπλα , εδω που μας εφτασαν , και αν οχι τα δικα μας , του ιδιου του στρατου . Εδω ο Τσιπρας απαγορευσε στους αστυνομικους να κανουν δημοσιες συζητησεις περι του ναι-οχι, σου θυμιζει κατι αυτο ? ησουν αγεννητη τοτε , αλλα εγω τα θυμαμαι , αν και δεν καταλαβαινα τοτε την σημασια τους , πιτσιρικας ημουν .
Για σκεψου αν την αλλη βδομαδα με ενα οχι , οι συνταξιουχοι , και οχι μονον , δεν εχουν πλεον συνταξη/χρηματα /φαγητο , πως νομιζεις ναντιδρασουν ?
Αν το παιδι σου ( που δεν εχεις- δεν εχω ) δεν εχει να φαει , μεχρι που θαφτανες ? Μπορει ολα αυτα νακουγονται υπερβολικα , αλλα αν σου λεγανε προ 5 ετων οτι δεν θαχεις δουλεια και λεφτα θα το πιστευες ?
Ας ψηφισει ο καθεις κατα το δοκουν , αλλα βαδιζουμε σε αχαρτογραφητα μερη , ποιος ξερειτην καταληξη ?
Ο δρομος προς την Ιθακη μας , θαναι ομαλος , η γεματος δαιμονας και λαιστρυγονας ?
ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ-Η !!!!
Λοιπόν Μαρίνα συμφωνώ με όλα όσα λες απόλυτα. 2 προσθήκες- διευκρινήσεις μόνο:
Οι βολεμένοι μόνο "ναι" δεν θα ψηφίσουν, αφού ακριβώς έχουν επενδύσει στην καταστροφή ή σε 1 καθεστώς πάντως το οποίο με τίποτα δεν θα θίξει τα προνόμιά τους.
Στο μόνο σημείο που διαφωνώ είναι στο ότι το "όχι" είναι ένδειξη αξιοπρέπειας, ασχέτως αν έχει προηγηθεί μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα κ διαστρέβλωση των πάντων, για να πουληθεί ως τέτοιο - κοινώς απευθύνεται καθαρά στο θυμικό του έλληνα κ όχι στην πραγματικότητα.
Κ εξηγώ: Λύση αξιοπρέπειας θεωρώ να πηγαίνεις σε αυτούς που σε δανείζουν (καλή ώρα Ιρλανδία), να αποδέχεσαι 1 πραγματική κατάσταση κ τις ευθύνες σου, να προσδιορίζετε από κοινού στόχους, να προτείνεις μέτρα κοστολογημένα ως προς το ύψος τους κ το δημοσιονομικό τους αντίκρυσμα, τον τρόπο είσπραξης τους, τις μεταρρυθμίσεις που προτίθενται να κάνεις καθώς κ τα δημοσιονομικά αντίβαρα σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν, ώστε να παραμείνεις εντός στόχων κλπ κλπ. Κ φυσικά ύστερα να εφαρμόζεις αυτά που υπέγραψες.
Δεν θεωρώ λύση αξιοπρέπειας να πηγαίνεις κ να εκβιάζεις χωρίς κανένα πλάνο, χωρίς κανένα σχέδιο, παρά όλα στη λογική του game theory ότι "άμα δεν δώσετε λεφτά, χωρίς να ρωτήσετε κ τί θα τα κάνουμε, να αποσχιστούμε κ θα καταστραφείτε/ θα σας γεμίσουμε μετανάστες κ τζιχαντιστές,κλπ κλπ", κ όταν με το καλό συντάσσεις κ υποβάλεις τις προτάσεις που τόσο καιρό σου ζητάνε οι δανειστές, αυτές να αποτελούν την επιτομή της προχειρότητας κ του ερασιτεχνισμού.
Δεν θεωρώ αξιοπρεπές να απαιτείς από ευρωπαϊκούς λαούς με βασικό μισθό 385€ (πχ Σλοβενία) κ σύνταξη στα 65 να σου τα σκάσουν να δίνεις συντάξεις στα 50 κ να πας το βασικό μισθό στα 780€. Αυτοί δεν έχουν δημοκρατία δηλ?
Δε θεωρώ αξιοπρεπές, τη στιγμή που άλλα κράτη, τα οποία αντιμετωπίζουν κρίση - με ή χωρίς μνημόνια- έχουν ματώσει στις μεταρρυθμίσεις, έχουν θίξει κεκτημένα δικαιώματα κλπ κλπ (βλ. Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, πολύ πολύ παλιότερα Φινλανδία κλπ κλπ) εσύ να διαλέγεις τον "εύκολο δρόμο". Παρεπιμπτόντως, όσα κράτη διάλεξαν το δύσκολο δρόμο σαφώς αποζημιώθηκαν, εδώ κ καιρό η Ιρλανδία έχει εγκαταλείψει τα μνημόνια κ έχει γυρίσει σε ρυθμούς πλήρους ευημερίας, η Πορτογαλία δανείζεται με αρνητικά επιτόκια (κοινώς την πληρώνουν να τη δανείσουν κ από πάνω) κ η Ισπανία σπάει ρεκόρ κάθε μήνα καινούριων θέσεων εργασίας.
Δεν θεωρώ αξιοπρεπές την 1η μέρα που υποτίθεται ανεπτυγμένο κράτος αθέτησε τις υποχρεώσεις του στο ΔΝΤ κ η χώρα χρεοκόπησε (1.7) να προσλαμβάνεις 230 στο ΟΣΕ με αστρονομικούς μισθούς.
Δεν θεωρώ αξιοπρεπές να ρίχνεις όλο το βάρος των μέτρων σε κάποιες κατηγορίες πολιτών, ενώ κάποια συμφέροντα να μένουν στο απυρόβλητο, κ να ζητάς από τους δανειστές λεφτά για να συντηρείς αυτήν την άρρωστη κατάσταση.
Δεν θεωρώ αξιοπρεπές να αναλαμβάνεις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών μας κ ύστερα να τις αθετείς, γιατί γίνεσαι έρμαιο εσωκομματικών συμφερόντων κ η κατάληξη είναι θλιβερά σκηνικά όπου τα τεχνικά κλιμάκια πηγαιοέρχονται 10 φορές, οι αξιολογήσεις καθυστερούν, οι δόσεις δεν εκταμιεύονται κ όλα αυτά επειδή δεν μπορούν να εφαρμοστούν σωστά 5 πράγματα.
Δε λέω πως κ οι δανειστές δεν έχουν υποπέσει σε σφάλματα ως προς το χειρισμό της ελληνικής "διάσωσης". Εάν όμως εμείς θέλουμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, ας το κάνουμε αλλά με δικά μας λεφτά. Ας διορίζουμε σε ΔΕΚΟ με μέσο μισθό 6.000€/μήνα κατά χιλιάδες τους ψηφοφόρους (όπως κάνουμε), ας επαναλειτουργούμε ή ας διατηρούμε υπηρεσίες άνευ αντικειμένου (όπως κάνουμε), ας φτάσουμε το βασικό μισθό στα 1.000 ή στα 5.000€, ας επαναπροσλάβουμε (όπως κ έγινε) τους γιατρούς που πιάστηκαν με φακελάκι κ αποπέμφθηκαν, ας βγαίνουμε με σύνταξη στα 50 κ στα 40 με εφάπαξ κ συντάξεις που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις κρατήσεις που μας γίνανε (όπως συμβαίνει), ας κάνουμε ό,τι γουστάρουμε εν πάσει περιπτώσει, αλλά με δικά μας λεφτά. Όχι των άλλων.
Macgyver αυτό που έγινε στις Ένοπλες Δυνάμεις κ στα Σώματα Ασφαλείας είναι μακράν χειρότερο...... Θα ήταν κατανοητό εάν, λόγω της "ευαίσθητης" φύσης τους κ της κρισιμότητας της κατάστασης, να απαγορευτεί να εκφέρουν άποψη επί του θέματος γενικά. Απαγορεύτηκε με πειθαρχικές κιόλας κυρώσεις να σταθεί κάποιος υπέρ του "ναι". Κοινώς "ή υιοθετείτε τις κυβερνητικές απόψεις κ θέσεις ή σας παίρνουμε το κεφάλι". Αυτό είναι αριστερός φασισμός, παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, κ μπράβο στους αρχηγούς των Σωμάτων αυτών που υπέβαλαν παραίτηση κ δήλωσαν "είμαστε υπέρ του "ναι", εάν θέλετε να αρχίσετε να ξηλώνετε το Σώμα ευχαρίστως να αρχίσετε από εμάς".
Καθόμαστε και τρωγόμαστε για το τι θα ψηφίσει ο καθένας. Ψηφίστε για το τι πιστεύετε ότι είναι σωστό, αν όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα περιμένατε απλά να το ράψετε.... Επιλογές είναι αυτές και όταν τις κάνεις τότε να είσαι και σε θέση εφόσον υποστήριξες κάτι να δεχτείς και τις συνέπειες του αντίστοιχα. Το ίδιο ισχύει και για εμένα εννοείται.
Πολυ λαθος. Επιλογες ειναι οταν ξερεις που οδηγει η καθε κατασταση. Οκ , πχ στηριζουμε την κυβερνηαη και λεμε ΟΧΙ. Το τι θα κανει η κυβερνηση με αυτο το ΟΧΙ ειναι αλλο ζητημα. Εαν τα κανει μουνι - καπελλο τοτε πρεπει να μας βρει αντιμετωπους. Το μονο που ξερουμε οτι ψηφιζουμε για το αν συμφωνουμε με καποια μετρα , αλλιως ας σχεδιαζαν αλλιως το ερωτημα.
Και ειναι τραγελαφικο καπως , κατι που εχει πολλες αποχρωσεις και υποτιθεται οτι εχουν μηνες συνομιλιων μεταξυ τους κορυφαια στελεχη ... να πρεπει να δωσουμε απαντηση εμεις με ενα ξερο ΝΑΙ και ΟΧΙ. Δεν εχεις τα απαιτουμενα δεδομενα εισοδου για να σκεφτεις και δεν ξερεις φυσικα ποιο ειναι το αποτελεσμα , τραβα ψηφισε λολ .... και μετα αλληλοκατηγορησε ο ενας των αλλον που εγιναν ολα χαλια γιατι εκανε λαθος επιλογη ψηφου!!!!!!!!!!!!!!!!! .
Ναι ρε φίλε δεν θα επιλέξεις το τι θα ψηφίσεις όμως; Από την στιγμή που ο πρωθυπουργός σου δεν μπορεί να αντέξει το βάρος του κράτους που "θεωρητικά"κυβερνάει και σου ρίχνει εσένα τον απλό πολίτη το μπαλάκι να αποφασίσεις τότε φίλε εφόσον μπαίνεις σε αυτήν την διαδικασία να είσαι και έτοιμος να λουστείς και τις συνέπειες για τις επιλογές που θα κάνεις.
Συγνώμη αλλά έτσι το αντιλαμβάνομαι
Οχι τι ψηφιζεις λαθος διατυπωμενο .... απλως τι βλεπεις στο ερωτημα?
Μπορει καν να μην συμμετεχω στη διαδικασια της ψηφοφοριας .... ειτε αυτο ειτε θα ψηφισω οχι αναγκαστικα οπως το αντιλαμαβανομαι. Το ερωτημα εκ φυσεως ειναι για κλαμματα.
Είμαι λίγο φορτισμένος οπότε δεν θα συνεχίσω άλλο την συζήτηση αν δεν σε ενοχλεί μπορούμε να την συνεχίσουμε άλλη στιγμή και μέσα από π.μ αν θέλεις δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μου βομβαρδίζουν το κεφάλι από εχθές με τηλεφωνήματα έρχονται στο γραφείο μου συνεχώς , έμαθες αυτό, έμαθες εκείνο; Οπότε καταλαβαίνεις κάπου χάνω και το μέτρο...
Καλέ πας καλά;;; Ποιός είπε ότι θέλω να πεθάνω πας καλά; Από το μυαλό σου το 'βγαλες; Εσύ μίλαγες για αργό και γρήγορο θάνατο, κι εγώ σου λέω μην είσαι τόσο απαισιόδοξος και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα! Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι εγώ θέλω να πεθάνω;;;;;;;;;;;;
Δεν καταλαβες το ερωτημα που εθεσα για το ερωτημα:P ..... ρωταω τι βλεπεις στο ερωτημα περα απο το αν συμφωνεις με καποια μετρα?
Εαν πχ βλεπεις ενα ερωτημα θελετε να βγειτε απο το ευρω ή θελετε να βγειτε απο την ΕΕ ειναι κατι πιο ξεκαθαρο , τωρα βλεπεις μια μαλακια και μιση....
Θα συμφωνήσω. Θεωρώ παρανοϊκό να μην αντιλαμβάνεται κανείς πού πάει το "ναι" κ πού πάει το "όχι"- εδώ το έχουν ομολογήσει κ κυβερνητικά στελέχη του συνασπισμού, ασχέτως αν αυτά διαγραφήκανε στη συνέχεια ή τρέχανε ύστερα να το μαζέψουνε..... Μπορεί να μην είναι γνωστές λεπτομέρειες της κάθε πορείας αλλά πχ ότι εάν ψηφιστεί "ναι" κ έρθει συμφωνία είναι γνωστό ότι θα υπάρχει κούρεμα καταθέσεων, όχι όμως κ το ύψος του κουρέματος, ενώ εάν ψηφιστεί "όχι" κ αποκοπούμε από την Ευρωζώνη οι καταθέσεις κ οι θυρίδες των τραπεζών θα κατασχεθούν ολόκληρες , αφού οι τελευταίες θα κρατικοποιηθούν, αλλά δεν γνωρίζει κανείς την ακριβή στιγμή της κατάσχεσης.
Ο καθένας εάν ενημερώνεται αντικειμενικά (κοιτάμε μόνο επίσημες δηλώσεις κ γεγονότα όχι σχόλια δημοσιογράφων δηλ) κ δεν ερμηνεύει τα πράγματα αναλόγως όπως τον βολεύει, ή θα επιθυμούσε να συμβαίνει, αναλαμβάνει κ την αντίστοιχη ευθύνη.
Το θέμα είναι να μην φαγωθούμε μεταξύ μας........
Η ευθύνη είναι όλη της κυβέρνησης και των κυβερνήσεων που κυβέρνησαν τόσα χρόνια, και κυρίως των ξένων που μας εξανάγκασαν να μπούμε στο ΔΝΤ. Μας έφεραν με δύο λύσεις η μία πνιγόμαστε και η άλλη μας τρώνε οι καρχαρίες, και όποιος γλιτώσει. Θέλω βέβαια να πιστεύω ότι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, αλλά όπως και να 'χει δεν πάμε σε κάτι θετικό. Με το όχι ίιιισως υπάρξει και ανάκαμψη, έχουμε μια μικρή ελπίδα για τα παιδιά μας όπως λέτε. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του πριν ψηφίσει, μετά θα είναι αργά αν και πιστεύω ότι έχουμε έρθει στο απροχώρητο, και δεν υπάρχουν "μαγικές" λύσεις. Και σου παραθέτω αυτό που έγραψα εχτές:
Και γιατι αφου ξερουμε που θα οδηγησει , δεν βοηθανε την επεξεργαστικη ισχυ του εγκεφαλου μας .... πχ ΟΧΙ εχεις εξοδο πχ απο κει κλπ? Το ερωτημα ως ειναι διαμορφωμενο ειναι ετσι ωστε με ΝΑΙ .... η κυβερνηση τα εκανε θαλασσα και φευγει με ψηλα το κεφαλι και ΟΧΙ .... τις δινουμε τα ηνια να κανει τι?
Φυσικα δεν μπορεις να πεις οτι το ΟΧΙ αν σου τεθει ενα ερωτημα θες να βγεις απο την ΕΕ .... γιατι θα καταψηφιστει απο πολλους , οποτε παρε ενα ερωτημα απροσδιοριστο που δεν εχει σωστη απαντηση.
Ισως το δημοψηφισμα να σημαινει κατι πιο απλο .... ΤΗΝ ΓΑΜΗΣΑΤΕ και πρεπει σαν κυβερνηση να αιτιολογησω τι θα επακολουθησει ....
Eγω καλα παω , αγαπητη , απλως δεν σε καταλαβα , ξεχνα το , παρεξηγηση , ειμαστε ολοι συναισθηματικα φορτισμενοι/φοβισμενοι , που λεει και ο φιλος undetermined . Γιατι τα πραματα θα πανε καλυτερα ? δεν ειμαι απαισιοδοξος , αλλα εδω δεν εχει θεση η αισιοδοξια , εχει ο ρεαλισμος . Και ο ρεαλισμος λεει οτι οποιος ψηφισει οχι , οδηγει την χωρα στο χαος . Εχουμε να διαλεξουμε μεταξυ του κακου και του χειροτερου , δυστυχως . Το χειροτερο ειναι το ΟΧΙ .
Συριζα δεν θελατε ( οχι εσυ pillow ) , θα υποστουμε τις συνεπειες ενος ματσου ανεγκεφαλων , που πιστεψαν τις μπαρουφες του Τσιπρα .
Προφανώς δε βοηθάνε γιατί θέλουν την ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει να την πάρει άλλος, εν προκειμένω ο λαός. (Γιαυτό κ η επίθεση της κυβέρνησης σε όσους πρεσβεύουν ναι. Εδώ όλα τα επιμελητήρια κ οι ενώσεις των εργαζομένων της Ελλάδας (πλην της ΑΔΕΔΥ που είναι του Δημοσίου) έστειλαν πολλαπλές επιστολές στον Υπουργό Εργασίας με παράκληση για συμφωνία κ "ναι", λόγω της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά, κ εκείνος επιτέθηκε σε αυτά κ κυρίως στη ΓΣΕΕ. Άσε που οι συγκεντρώσεις υπέρ του "ναι" χαρακτηριστήκανε "αντικυβερνητικές" - για να είναι αντικυβερνητική 1 συγκέντρωση με τίτλο "ναι στην Ευρώπη" θα πρέπει η κυβέρνηση να είναι αντιευρωπαϊκή. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται κ οι απειλές Καμμένου στους ένστολους κλπ κλπ).
Πάντως νομίζω ότι εάν όντως το δει κανείς από άποψη γραμματικής διατύπωσης, όντως μάλλον μας έχει διατυπωθεί το πλέον ασαφές κ λανθασμένο ερώτημα που τέθηκε ποτέ σε δημοψήφισμα. (χώρια που για 1η φορά κυκλοφορεί στον κόσμο ψηφοδέλτιο δημοψηφίσματος με 1η επιλογή το "όχι"). Γιατί νομίζω ότι εάν κανείς μείνει στη γραμματική διατύπωση την έχασε την μπάλα...... Ποιός θα πει "ναι" στο ερώτημα "συμφωνείς να πληρώνεις .....% παραπάνω ΦΠΑ κλπ κλπ" κ ποιός θα πει (με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις.....) ότι θέλει να φύγει από την Ευρωζώνη κ την ΕΕ....? Άρα ας κρίνει κ ας πράξει ο καθένας μόνος του, σεβαστές όλες οι επιλογές, δημοκρατία έχουμε, όμως ας αναλάβει κ ο καθένας τα ρίσκα κ την ευθύνη των επιλογών του.Κατά τ' άλλα να μη σκοτωθούμε μεταξύ μας όμως.....
[QUOTEας επαναλειτουργούμε ή ας διατηρούμε υπηρεσίες άνευ αντικειμένου (όπως κάνουμε)][/QUOTE]
σχολικοι φυλακες και καθαριστριες ειναι μεσα σε αυτες ετσι αυτοι θα κανουν το σημαζεμα αυτοι θα γλιτωσουν εταιρεις και κρατος?ΕΤΑΙΡΕΙς φαρμακευτικες με εξαγωγες γερη κονομα καθολη την διαρκεια της κρισης εκει προσ μερια μεσογειων απολυουν εντεχνα κοσμο με 10 προυπηρασια καθαριστριες σε συνεργεια αλβανων που αναλαμβανουν με ελαχιστο κοστος και μετα χανουν φυσικα αποζημειωσεις ...... και μενουν κυριολεκτικα στο δρομο ενα απο τα παραδειγματα που προσπαθουν καποιοι εδω να μας μιλησουν εντεχνα για τα μετρα που αργουμε να παρουμε και που 5 χρονια διελυσαν το συμπαν .... μα το κυριαρχο θεμα ειναι ποιος πληρωνει μετα ελατε ολοι στο τραπεζι να τα βρουμε ομως αν εγω ειμαι εκει στον τοιχο ανεργος και εξαντλημενος εχω απορριψει οτοιδηποτε που για μενα σημαινει απλα υπομονη και περιθωριο
Το ωραιο ειναι το εξης , γιατι πλεον δουλευουμε με υποθεσεις σε κατι απροσδιοριστο . Ας παιξω και εγω .....
Ναι ----> κουρεμα καταθεσεων για να αντεξει το κρατος και μια συμφωνια
Οχι ---> κουρεμα των καταθεσεων για να αντεξει το κρατος και μια νεα συμφωνια :P
Κατα τα αλλα αποφασισες λαε .... την τυχη σου ...
Tελοσπαντων , δεν εχει νοημα νανησυχουμε για κατι πανω στο οποιο δεν εχουμε ελεγχο . Εγω δεν ανησυχω , κερδισε κανεις τιποτα ανησυχωντας ? θα ψηφισω το ΝΑΙ ., και οτι γινει . Οχι θα ψηφιζα μονο αν μου βαζαν ενα πιστολι στον κροταφο .
Mε ενα ΟΧΙ , σιγουρα θα φαγωθουμε/σκοτωθουμε μεταξυ μας . Ηδη στο φορουμ , την μικροκοινωνια μας , αρχιζουν και ανεβαινουν οι τονοι .
Ο Συριζα , οπως λεει και η μαριποζα , ειναι στην ουσια ενα φασιστικο καθεστως , λυκος με προβια προβατου . Ποσο εξυπναδα χρειαζεται να το καταλαβεις αυτο ?
https://www.youtube.com/watch?v=1HO7ssai2YE
Για οποιον ψηφισει ΟΧΙ αυτο τον περιμενει !