ετσι πολυ απλα θα γινεις χειροτερα οσο το σκεφτεσαι κ επικεντρωνεσαι στο προβλημα τοσο φουντωνει καταλιγει σε αυθυποβολη.
Printable View
http://youtu.be/7jMlFXouPk8τελευταία αφιερωμένο σε όλους αγαπημένο!
Ευχαριστουμε κ κουραγιο βρε οδυσσεα,θα περασει που θα παει!!!! οποτε εχεις εμπνευση μουσικη η οτιδηποτε αλλο ξανα περνα απο τα λημερια μας ;)
Όχι στον πανικό από τις κρίσεις πανικού!
http://www.vita.gr/psixologia/articl...iseis-panikoy/
εγω να σου πω μπορει να διεκοψα τις κρισεις κ προσεξε τη λεξη που χρησιμοποιησα αλλα λογο του χαρακτηρα μου η ταση μου εχει μεινει για παντα αυτο που αλαξε ηταν οτι απλα το γειωσα το ολο θεμα..
εχει σχεση με το χαρακτηρα που μπορει να εχει καπιος εγω δε πιστευω οτι ξεπερνιεται αυτο το πραγμα αλλα διακοπτεται αν μιλησεις εκεινη την ωρα για το τι σε πειραζει.. τωρα εμενα δε μ αρεσουν οι ψευτικες ελπιδες ουτε εχω ορεξη να κανω τον ψυχολογικο μπρους λι εγω λεω πως ειναι η πραγματικοτητα.οταν μιλας διακοπτεις τα παντα οτι κ αν σε πιασει αρκει να το κανεις αυτοματα
εγω πάντως τις κρισεις πανικου τις γλύτωσα γιατι εχω νοσοκομειοφοβια. μια φορα με εχουν πάει με ασθενοφορο ειχα ενα σοβαρο τρακαρισμα και ελεγα ψεμματα οτι δεν ζαλιζομαι για να με αφησουν να φυγω και οταν στεκομουν ορθια εβαζα την ξαδερφη μου να με κραταει κρυφα απο πίσω για να μην πεσω... εδω οσες φορες που εχει χρειαστει να πάω για επισκεψη... αισθανομαι τοση φρικη που δεν αντεχω πανω απο 15 λεπτα...δυσφορια τασεις λιποθυμιας ...μεχρι να φυγω απο εκει μεσα υποφερω!
δε συμφαιρει η ανεξαρτησια αυτοι συνηθως που ειναι ετσι το χαρακτηριστικο τους ειναι οτι τρωνε φλασιες ξαφνικα για αυτο ειναι η ομαδα ανθρωπων που εχει αναγκη οσο τιποτα αλλο το να ομαδοποιηθει κ γω προτιμω την εξαρτηση απο τους ΦΙΛΟΥΣ μου..για αυτο κ ειναι φιλοι μου αλλιως δε θα ηταν...
εγω δε σου λεω οτι οπιος εχει ταση για πανικους θα εχει κ πανικους μπορει να μην εχει αλλα το σιγουρο ειναι οτι θα ειναι καταδικασμενος να μιλα μια ζωη θελει δε θελει εχει διαφορα η ταση απο το αποτελεσμα.
οκ καταλαβα :)
Πώς αντιμετωπίζουν οι διάφοροι πολιτισμοί τα συμπτώματα του στρες
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: ΙΔΡΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ!
Στην Φινλανδία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η χρήση της σάουνας (ειδικά διαμορφωμένα σπιτάκια με ζεστές ή ξηρές θερμοκρασίες) ως μια τεχνική αποσυμφόρησης. Συνήθως άτομα του ιδίου φύλλου κάθονται παρέα και χαλαρώνουν σε δωμάτια με θερμοκρασίες 70-100 βαθμών Κελσίου. Ζεστές πέτρες περιχύνονται με νερό και αυτές παράγουν τον ζεστό ατμό που θα χαλαρώσει όλους τους μύες του σώματος.
ΔΑΝΙΑ: «ΥΓΙΑΙΝΟΝΤΑΣ» ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ
Οι Δανοί ακολουθούν ένα πολύ έξυπνο χαλαρωτικό τρικ. Οργανώνουν δείπνα τελευταίας στιγμής με φίλους τις καθημερινές εργάσιμες μέρες. Αυτά τα ονομάζουν Hygge ή Cozy. Το να περνάει κανείς παρέα με φίλους βοηθάει στην έκκριση της οξυτοκίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που απαλύνει το σύστημα του στρες.
ΙΑΠΩΝΙΑ: ΞΥΠΟΛΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
Στην Ιαπωνία, μία βασική μέθοδος χαλάρωσης είναι η αφαίρεση των υποδημάτων στον εργασιακό χώρο. Αυτά αντικαθίστανται από άνετες παντόφλες, έτσι ώστε τα άτομα να είναι όσο πιο άνετα μπορούν και να αποδίδουν καλύτερα στην εργασία τους. Στις γυναίκες, συγκεκριμένα, αυτό οφελεί στην αποφυγή των αστραγαλικών κραμπών.
ΓΑΛΛΙΑ: ΤΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ
Οι Γάλλοι ακολουθούν την τακτική “μικρό απεριτίφ (petit aperitif)”, ένα τελετουργικό όπου οι άνθρωποι απολαμβάνουν ένα ποτήρι κρασί με κάσιους ή ελιές. Αυτό το τελετουργικό ακολουθεί την αρχή του να ξεκλέψει κανείς λίγο χρόνο κατά τη διάρκεια μιας έντονης ημέρας και να ξεκουράσει τις σκέψεις του, ούτως ώστε να είναι πιο ξεκούραστος και ανανανεωμένος να υποδεχθεί τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας!
ΚΙΝΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΠΟΔΙΑ
Οι γυναίκες της Κίνας απολαμβάνουν να χαλαρώνουν με το να βυθίζουν τα πόδια τους σε ζεστό νερό, προτού αποσυρθούν για τον βραδινό τους ύπνο. Αυτή η μέθοδος χαλάρωσης ονομάζεται “zu yu”. Zu σημαίνει πολύτιμος και Υu σημαίνει πόδια. Η πρακτική του μασάζ ποδιών επίσης αποτελεί μια παραδοσιακή μέθοδο αποσυμφόρησης.
ΙΝΔΙΑ: ΜΑΣΑΖ ΩΜΩΝ
Το μασάζ του κεφαλιού και των ώμων βοηθάει στην αντιμετώπιση των ημικρανιών. Για να μειώσουμε το στρες, ο Galon προτείνει:
To «ινιακό τρίψιμο». Χρησιμοποιείστε και τα δύο χέρια σας και τοποθετήστε τα τρία σας δάκτυλα του κάθε χεριού πίσω από το κεφάλι σας, στην περιοχή όπου ενώνεται ο λαιμός με το κεφάλι, πίσω από την περιοχή των αυτιών.
Στη συνέχεια, με λυγισμένους τους αγκώνες, απομακρύνετε τα δάχτυλα το ένα από το άλλο και μετά ενώστε τα πάλι, τρίβοντας κατ ‘αυτό τον τρόπο την βάση του κρανίου σας.
Επαναλάβετε τη διαδικασία για περίπου 30 δευτερόλεπτα, εκπνέοντας στο τέλος.
ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
Η γυμναστική, θεωρείτο ανέκαθεν ένας από τους σημαντικότερους τρόπους για να ανακουφιστεί κάποιος από τα συμπτώματα του στρες. Οι Ιρλανδοί, τα κρύα απογεύματα, βρίσκουν την ευκαιρία να περπατάνε έξω μαζί με φίλους και την υπόλοιπη οικογένεια. Αυτό, όχι μόνο μειώνει το στρες, αλλά έχει ανακαλυφθεί επιστημονικά ότι βοηθάει στην έκκριση ορμονών που βοηθούν την ευελιξία των γνωστικών λειτουργιών. Με αυτό τον τρόπο, το άτομο αναπτύσσει πιο παραγωγικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης στρεσογόνων καταστάσεων.
Ε μα ναιιιιι χαχαχαχαχα :D
Καλημερουδιαααααααα!!!!!
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net...72&oe=565F7EB1
μαλον ειχες κρυφο καημο να γινεις συγγραφεας...
Mαλον ψυχολογος..απο πολυ μικρη ειχα να κανω με ταλαιπωρες ψυχες +την δικη μου :)
Όλοι θελουμε το placebo μας ε;http://youtu.be/FOBeubfr-xY
εγω εχω προσεξει οτι οι ανθρωποι ειναι πολες φορες τοσο αντοδραστικοι που μολις τους πεις ασπρο σου λενε μαυρο εγω παντως οταν καπιος μου δωσει την εντυπωση οτι προσπαθει να με πεισει με πλαγιο τροπο μετα γινομαι εξοφρενικα δυσπιστος.μονο η ευθυτητα μπορει να με επειρεασει οφοσον συμφωνω μαζι της.
παντως απο το τροπο που γραφεις δε μου θυμιζεις πολυ ταλαιπωρη ψυχη... οι ταλαιπωρες ψυχες πρεπει να ξερεις κανουν τα παντα για να συνενοηθουν με τους αλλους. οχι γενικα κ αοριστα αλλα προσδιορισμενα.
Επρεπε να συμφωνησω οτι θελω να γινω συγγραφεας δλδ?Δεν καταλαβαινω τον προβληματισμο σου ρε συ αλεξανδρε..και να σου πω κ κατι γενικοτερα??? Οταν βλεπεις την σταση των αλλων που δεν αλλαζει για πολυ καιρο ας αναρωτηθουμε μηπως να αλλαξουμε πρωτα την δικη μας σταση.Καμια φορα εισπρατουμε πισω, αυτο που εμεις δινουμε πρωτα
Μιλαω για αλλαγη στασης,στον τροπο που μιλας, απευθυνεσαι ,αντιμετοπιζεις.
απλο παραδειγμα..
λεει ενας αντρας στην γυναικα του
-φερε μου τις παντοφλες(ρεα για σενα,χαχαχαχα)
-Στο κεφαλι??Ευχαριστως(αντιδρα� �η)
υπαρχει κ ο αλλος διαλογος
-Μωρε θα ηταν ευκολο να μου φερεις τις παντοφλες μου?
-Ναι ματια μου μισο λεπτο(σκλαβωθηκε απο την ευγενεια του κ να μην θελει θα το κανει)
:D
Μιλαω για αλλαγη στασης,στον τροπο που μιλας, απευθυνεσαι ,αντιμετοπιζεις.
απλο παραδειγμα..
λεει ενας αντρας στην γυναικα του
-φερε μου τις παντοφλες(ρεα για σενα,χαχαχαχα)
-Στο κεφαλι??Ευχαριστως ...αντιδρα
υπαρχει κ ο αλλος διαλογος
-Μωρε θα ηταν ευκολο να μου φερεις τις παντοφλες μου?
-Ναι ματια μου μισο λεπτο(σκλαβωθηκε απο την ευγενεια του κ να μην θελει θα το κανει)