λες ε?κι εγω νομιζω :P
Printable View
ποοση υπομονη να εχω πια.εδω και 3-4 χρονια μπουχτισα απο τα φαρμακα.ειμαι 28 και εχω χασει το χαμογελο μου.οταν ομως παρελειπα καποιες δοσεις ημουν αρκετα χαρουμενη..τι να πω εχω απογοητευτει απο ολα.κι εκει που πηγαμε να παμε να κοψουμε φαρμακα τωρα και αυξηθηκαν αλλα μαλιστα γιναν περισσοτερα.μουφαινεται χωρις να μου το λενε οτι θα τα παιρνω για παντα...δεν προκειται!
boo η σχιζοφρένεια είναι σαν τον διαβήτη. Όπως ο διαβητικός χρειάζεται κάθε ημέρα τη δόση του έτσι και εσύ χρειάζεσαι τα χάπια σου. Το ότι σου τα αύξησε τυχαίο ήταν επειδή σου προέκυψε επεισόδιο, τώρα που με το καιρό τα συμπτώματα θα αρχίσουν να εξαλείφονται θα μειωθούν και τα φάρμακα. Το να φτάσεις κάποια στιγμή στη ζωή σου να παίρνεις ένα χάπι την ημέρα, δεν είναι και κάτι το τρομερό. Χιλιάδες κόσμος το κάνει για να έχει ποιοτικότερη ζωή. Εγω πιστεύω πως σε κανα δίμηνο θα σου τα μειώσει πάλι τα φάρμακα γιατί θα έχει περάσει το επεισόδιο και θα είσαι καλύτερα. Θα δούμε, θα μας πεις τότε
μα εγω δε πιστευω οτι εχω σχιζοφρενεια. απο μια μειζον καταθλιψη κρισεις πανικου ξεκινησα, μετα με βγαλανε διπολικη γιατι αντιδρουσα στα αντικαταθλιπτικα, μετα με βγαλανε με οριακη πρσωπικοτητα γιατι κοβομουνα, μετα με οξυ ψυχωτικα με στοιχεια σχιζοφρενειας και τωρα σκεφτονται οτι μηπως εχω σχιζοφρενεια..
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ!
και μετα απο ολα αυτα σου πετανε το θεικο..μη σε νοιαζουν οι ταμπελες.φυσικα και με νοιαζουν γιατι ετσι μονο θα μπορουσα να καταλαβω τι συμβαινει, να καταλαβαινω ποια πραγματα μπορει να μου συμβουν και να τα εκμηδενισω λεγοντας..αα οκ αυτο ειναι απο την ταδε παθηση που μου συμβαινει. το ιδιο θα ηθελα να ξερω και για το τι φαρμακα παιρνω.
Εχεις απολυτο δικιο να αισθανεσαι αγανακτηση, ειδαν οτι τα αντικαταθλιπτικα δεν σε βοηθησαν, σκεφτηκαν την μεθοριακη λοιπον, τα ψυχωτικα στοιχεια σημαινουν ( καποια συμπτωματα του φασματος της σχιζοφρενειας ).
Το ζητημα ειναι σε αυτη την νεα θεραπεια να δειξεις αλλο λιγο υπομονη, κουραγιο, πιστη, εαν μπορεις να καταλαβαινεις οτι κατι σαν συμπτωμα ειναι καινουργιο, να μιλας με την γιατρο παρολο που ειναι μακρια...
και μπου μου απλα μια μερα τη φορα.
Εχεις δικιο αλλά εφοσον εχεις στοχους και ονειρα αξιζει να κανεις υπομονη μεχρι να φτασεις σε ενα καλο σημειο.
Ειπες εισαι μολις 3 χρονια σε αγωγη ? Καθε ουσια που δινει στην αρχη ενας γιατρος μπορει να φερει αναποδα αποτελεσματα για αυτο απαραιτητη προυποθεση ειναι να γνωριζει ο γιατρος πως επιδρα πανω σου μια ουσια. Σου φερνει μεγαλη χαρα ? μεγαλη θλιψη ? αναγκη να σε πονεσεις ? Κατατονια ?
Αν δεν τα γνωριζει και αν και οι γονεις σου δεν προσπαθησουν να καταλαβουν περισσοτερο οτι και εσυ δεν φταις για ολο αυτο ειναι πιο δυσκολη η αναρρωση.
* ειχα μεινει στο ρεμερον, στην αθηνα, τον κολλητο. Τι μεσολαβησε μπου ? μειωσες κατα πολυ μονη σου τις ουσιες ? εγινε κατι μεσα στο σπιτι ? Αυτη τη στιγμη ισως να μην βγαινει ακρη. Δεν εισαι υποχρεωμενη εννοειται να μου απαντησεις.
Κατι εγινε ομως και σε εκανε να νιωσεις λιγοτερο ασφαλης.
Ισως και η γιατρος σου να περιμενει πρωτα να νιωσεις καλυτερα και μετα να κουβεντιασεται για αυτο.
ειμαι 3-4 χρονια που παιρνω φαρμακα..δε θυμαμαι ακριβως, εδω δε θυμαμαι αν εφαγα σημερα..
κανω οτι μπορω απο υπομονη..κανω και τιποτα αλλο αυτα τα χρονια?? τσπ.. να μην κλαιγομαστε τωρα..
με το νεο χαπι εξαφανιστηκαν στο 95% τα φαντασματα.οι φωνες εχουν σχεδον εξαφανιστει κι γυρω στο 80%%
η συνομοσια ειναι ιδια καμια αλλαγη ευτυχως..
προσπαθω να κανωοτι μπορω αλλα εχω αρχισει να ξανασκεφτομαι να παραλειψω καμια δοση για να ανεβω λιγο ή εναλλακτικη να της πω να μου προσθεσει στην αγωγη το zoloft στα 150-200mg γιατι οταν πιο παλια το ειχα παρει ειχα κατι υπομανιες..
αυτο να απλα θελω κατι να με κρατα ξυπνια και να μου δινει λιγη χαρα.δε ξερω βεβαια αν θα με πιασει το ιδιο οπως τοτε..ξερω γω..μακαρι να γινει κατι
ποια η διαφορα της ψυχωσης απο τη σχιζοφρενεια και απο το οξυ ψυχωτικου επεισοδιου?
Μπου να σου κάνω μια ερώτηση; Εσύ όταν πήγες σε ψυχίατρο για πρώτη φορά γιατί πήγες; Τι σε έκανε και είχες πάει;
Πρωτον - εαν γινετε να την ενημερωνεις για τις σκεψεις σου πανω σε αυξησεις μειωσεις χαπιων. Οχι απο μονη σου...
Δευτερον απο οτι λενε, ο ορος Ψυχωση ειναι ο νεος ορος της σχιζοφρενειας, το ιδιο σημαινουν. Υπαρχουν εντονα επεισοδια, μετρια, ηπια, ελαχιστα. Αυτα γνωριζω εγω. Ο Σειριος γνωριζει περισσοτερα.
Μην κανεις πειραματα μονη σου με τις δοσολογιες εαν δεν εισαι σε συνεννοηση με την ιατρο.
Ψύχωση είναι μια ομάδα διαταραχών με πιο συχνή την σχιζοφρένεια.Δεν σημαίνει όμως ότι όποιος έχει ψύχωσικά συμπτώματα έχει και σχιζοφρένεια.Μπορεί να έχει κατάθλιψη και κάποια στοιχεία που είναι ψυχωσικά,μπορεί να έχει διπολική και στην μανία να ξεφεύγει από την πραγματικότητα.Κύριο γνώρισμα της ψύχωσης είναι η φυγή από την πραγματικότητα και την δημιουργία μιας ξεχωριστής λογικής και οπτικής του κόσμου.
@boo και γω δεν συμφωνώ να παίζεις με τις δόσεις.Μπορεί να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα.
Εϊναι λογικό με όλη αυτή την κατάσταση να είσαι θλιμένη και δυστυχισμένη.Είναι μια πάθηση που σε κάνει δυστυχή και θέλει χρόνο για να ξαναχτίσεις και να βρεις τον δρόμο σου.Ίσως να έχεις δυσκολία να χαμογελάσεις και να αισθάνεσαι πιο σοβαρή,και αυτό είναι σύμπτωμα της πάθησης.Άλλωστε με τόσο μπερδεμένα συναισθήματα και έναν κόσμο που φαντάζει τρομακτικός ένα χάπι δεν θα σε κάνει χαρούμενη.Σιγά σιγά θα ξαναβρείς τις ισορροπίες σου και τον παλιό σου εαυτό αλλά θέλει υπομονή,κουράγιο και δύναμη.
Την διάγνωση για σχιζοφρένεια από ότι ξέρω την λαμβάνει κάποιος αν επιμένουν τα συμπτώματα για πάνω από 1 εξάμηνο.
ημουν 5-6 μηνες εξω εβλεπα φαντασματακια σφαγμενα πολλα και ακουγα φωνες ασχημες.εβλεπα το ταβανι να σταζει αιμα κλπ.η γιατρος που πηγαινα μεχρι τοτε στο ΚΨΥ μου ελεγε οτι ειναι της φαντασιας μου και ακολουθουσε την αγωγη ως ειχε μετα την 1η μου νοσηλεια.ε μετα τους 5-6 μηνες αυτους μπηκα στο σωτηρια 1 μηνα που ειπαν οξυ ψυχωτικο με στοιχεια σχιζοφρενειας.τοτε αλλαξα και γιατρο.οταν βγηκα μετα απο 4-5 μερες υποτροπιασα παλι η καινουρια γιατρος μου αυξησε λιγο το solian και το aloperidin απο οσο θυμαμαι και μετα ημουν κομπλε
1η φορα πηγα σε ψυχιατρο με μειζον καταθλιψη.και μου ειχε δοσει zyprexa και seroxat αλλα δε μου εκαναν κατι καλο με χειροτερεψαν
οχι οχι ουτε καν..φοβομουν τοσο πολυ τη φαση εκεινη που τα επαιρνα κανονικα
Εχεις αναφερει ομως οτι το ολο ξεκινησε με εντονο αγχος και κρισεις αγχους και οτι οταν αρχισες να βλεπεις και να ακους δεν το ειχες αναφερει σε κανεναν, σωστα ?
ναι το εχω πει απο οποιον γιατρο περασα οτι ολα ξεκινησαν απο μια βαρια καταθλιψη και κρισεις πανικου.
δεν ηξερα αν πρεπει να το πω ή οχι αυτα που εβλεπα και ακουγα μου εμοιαζε απλα ενα ακομα δικο μου κομματι..μετα απο συζητηση με τον κολητο μου τοτε αποφασισαμε να το πω στη γιατρο στο ΚΨΥ..δεν ηθελα να το πω αλλα φρικαρε τοτε και το παιδι 1η φορα ακουγε κατι τετοιο..τωρα συνηθισε........
οπως η συνομοσια ενα πραγμα που απο τα 14 εως τωρα ας πουμε δεν ηξερα οτι ειναι κατι οχι καλο ας πουμε
Αρα η αργη διαγνωση κατα καποιο τροπο σε εφερε εδω... δεν παιζει βεβαια τοσο ρολο αυτο οσο το να βρεις στο τωρα σιγα σιγα τελικα τα καταλληλα σου σκευασματα μαζι με την γιατρο. Αν δεν λες πχ στην γιατρο τι βλεπεις ή τι ακους τοτε σιγουρα και εκεινη θα εχει λαθος διαγνωση.
Αν δεν της πεις πχ οτι ανεβασες το αντικαταθλιπτικο αλλά αυτο σε εκανε μετα να θες να κανεις κατι κακο σε εσενα παλι δεν θα εχει εικονα η γιατρος.
Γενικως συμμαχος σου οφειλει να ειναι η ιατρος για να καταλαβει πρωτα απο ολα και πανω απο ολα εσενα ως ανθρωπο οχι μονο ως "παθηση".
Ναι εχουν σπουδασει αλλά δεν εχουν ολοι την εμπειρια να βλεπουν καλα και να κανουν σωστη διαγνωση.
Ρε συ μπου σπουδαγμένοι άνθρωποι είμαστε άμα διαβάσεις όλα τα συμπτώματα από κάθε ασθένεια μπορείς να βγάλεις διάγνωση κι εγώ μπορώ να σου πω ότι έχεις ψυχωτικα στοιχεία τώρα τι άλλο έχεις πως δένει αυτό με σένα και τι πρέπει να προσέχεις θα βρεις ένα γιατρό που θα εμπιστευτείς ιδιώτη καλύτερα που να θέλει να σε βοηθήσει και θα πηγαίνεις τα φάρμακα είναι μια μεγάλη συζήτηση το τι κάνουν και ποιος είναι ο σωστός συνδυασμός όπως επίσης και το τι έχεις ολοκληρωμένα είναι μια μεγάλη συζήτηση γιατί δε μπορώ να δεχτώ ότι σπούδασες έχοντας σχιζοφρένεια δηλαδή κι εσύ κι εγώ έχουμε ψυχωτικα στοιχεία αλλά λειτουργούμε σε υψηλό επίπεδο οπότε η σχιζοφρένεια ακυρώνεται εκτός αν είμαστε τίποτα εξελιγμένοι νέας γενιάς και μπορούμε και λειτουργούμε κάτι απλό έχουμε που δένει με κάτι άλλο και χτυπάει έτσι οι περισσότεροι είμαστε έτσι σπάνια να είναι κανένας σοβαρή περίπτωση που με τα φάρμακα δε συνέρχεται υπάρχουν κι αυτοί αλλά δε θα μιλούσαμε τώρα δε θα μπορούσαμε να γράψουμε όχι να σπουδάσουμε γι αυτό βρες ένα γιατρό που να θέλει να κάνει δουλειά και πήγαινε εκεί
1ον παω σε ειδιωτικη γιατρο και αυτο που με ενοχλει ειναι που δε μου λεει εδω και1.5-2 χρονια σ αυτην τι εχω και τι ακριβως κανει το καθε χαπι που παιρνω γιατι ειναι πολλα.
2ον το πτυχιο δεν το εβγαλα ετσι οπως φανταζεσαι εσυ και ο καθενας..περασα τα 20 πιο ευκολα και μετα για να μη μεινω χωρις πτυχιο τα αλλα 27 μαθηματα τα περασα "αλλιως"...αν μ αφηνες δηλαδη μονη μου δε θα ειχα τελειωσει τη σχολη δυστυχως ή ευτυχως
βαρεθηκα να τρωω τραχανα 3 μερες
δηλαδη πως αλλιως; γιατι τρως τραχανα 3 μερες;
ε δε μπορω να πω με ποιον τροπο, παντως τα 2/3 της σχολης τα περασα "αλλιως".
το σημαντικο τωρα.εφυγε η μανα μου τραχανα την παρασκευη το πρωι και δεν εχει γυρισει απ το χωριο με αποτελεσμα να τρωω 3 μερες τραχανα.βρηκα 3-4 σουτζουκακια τα εξαφανησα κι αυτα.αλλα δε ξερω ειναι ελαφρυ φαγητο και γι αυτο δε χορταινω?
Τέλος πάντων το να περάσεις έστω και ένα μάθημα ας είναι εύκολο θέλει μυαλό ας είναι κι εύκολο είναι πανεπιστημιακό διάβασες είκοσι βιβλία ένας με σχιζοφρένεια δεν νομίζω ότι το κάνει αυτό νομίζω δεν μπορεί έχει βλάβη ο εγκέφαλος να στο πω αλλιώς φυσική μαθηματικά χημεία γάμα λυκείου για πανελλήνιες την ύλη την καταφέρνεις? Άμα την καταφέρνεις καλά είσαι
δυσκολευομαι πολυ με τη βιολογια και την φυσικη και με την εκθεση.δεν τα πολυκατααλαβαινω δε μπορω να συγκεντρωθω καθολου φυσικη και βιολογια.δε ξερω γιατι.κι ο φυσικος μου ειπε πως αν δεν καταφερω να λυσω μονη μου ασκησεις δε θα με προχωραει παρακατω.βιολογια θελει πολυ παπαγαλια αυτος και μου παιρνει πολλες ωρες να καταφερω κατι τετοιο.εκθεση χρωσταω 4 εκθεσεις δεν της εχω δωσει καμια εδω και ενα μηνα..
οτι ναναι γενικα κλαφτα χαραλαμπε
θα ηθελα να ειχα ενα καλασνικοφ και να βγω εξω και να τιναξω και τους παντες στον αερα..
αλλα μετα αν με επιαναν θα ακουγα τη γκρινια της μανας μου ασε που μπορει να με εκλειναν φυλακη και δεν ειμαι σε τετοια φαση τωρα..
Καταρχάς, είσαι αξιέπαινη ούτως ή άλλως γιατί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πάλεψες για έναν στόχο. Το πτυχίο σου. Και ας μη σε κάλυπτε 100% το αντικείμενο που επέλεξες ή έτυχε να σπουδάσεις, θα μπορούσες να είχες προφασισθεί εκατό δικαιολογίες και να παρατούσες τη σχολή σου.
Κατά δεύτερον, δε σου έγινε χάρη - εννοείς ότι έδωσες προφορικά; Κι εγώ, προφορικά τα δίνω, γιατί δεν μπορώ να γράψω λόγω μυϊκής αδυναμίας (έχω μιλήσει σε άλλο thread για αυτό) και τα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν έχουν τις κατάλληλες υποδομές (έδρανα για άτομα με αναπηρία, πρόσβαση, κλπ) και, όπως καταλαβαίνεις, αυτό δυσκόλευε ακόμα πιο πολύ τα πράγματα, το πήρα απόφαση λοιπόν και κατέφυγα σε αυτήν την "οδό".
Δε μας γίνεται χάρη. Αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα (ψυχολογικά, σωματικά, κλπ) που χρήζουν "ειδικής" μεταχείρισης, γιατί τα εμπόδια που συναντάμε εμείς καθημερινά είναι ανυπέρβλητα, μας ρίχνουν ψυχολογικά κατά κύριο λόγο και μας στερούν ευκαιρίες που σε άλλη περίπτωση δε θα στερούμασταν. Ακόμα και στα πιο απλά. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου και μην τον θεωρείς ανίκανο, γιατί εκεί έξω υπάρχουν πολλοί "υγιείς" πραγματικά ανίκανοι να βάλουν στόχους, να τους πραγματοποιήσουν, να αισθανθούν, να αγαπήσουν.
καλησπερα Gallowdance
η αληθεια ειναι πως δεν ειχε καθολου σχεση με εμενα το αντικειμενο,απλα την ωρα που συμπληρωνα το μηχανογραφικο μου αρχισε ο πατερας να μου λεει γι αυτη τη σχολη οτι θα ειχα πειρισσοτερες ευκαιριες και ετσι εγινε το "λαθος".εγω φυσικη ηθελα τοτε να σπουδασω.τσπ..
δεν εδωσα προφορικα.απλα καναμε πολλες π@υστιες με μια παρεα απο παιδια τοτε που τα 2/3 της σχολης γυρω στα 27 μαθηματα τα περασαμε με αντιγραφες, με το να δινει αλλος στη θεση μας, με το να εχουμε τα βιβλια στις τουαλετες, σκονακια μονο στο προσωπο μας δεν ειχαμε κλπ κλπ
δε πειραζει απλα στεναχωριεμαι που δεν εμαθα τπτ κι ηταν καλη ευκαιρια για δουλεια.παμε γι αλλα τωρα
Της "ιερόδουλης το κιγκλίδωμα" γίνεται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια τελικά. :p
Boo λειτουργικά πως κρίνεις πως είσαι;;
Είδες αλλαγή στην αίσθηση του μυαλού σου,στο περπάτημα;;
Μπορείς να μαγειρεψεις ή να ετοιμασεις το πρωινό σου;;Να κανεις μπάνιο κ να ετοιμασεις το κρεβάτι σου;;
γιατι ετσι?λογω του προβληματος υγειας που ανεφερες πριν?
μηπως αν γραφοσουν στα εξ αποστασεως τμηματα?
Είμαι ενεργή φοιτήτρια. Δεν πολύ κατάλαβα τι εννοείς, αλλά αν κατάλαβα καλά μου λες να παρακολουθώ τις παραδόσεις διαδικτυακά;
Δε νομίζω ότι έχω αυτή την πολυτέλεια, δυστυχώς. Και να την είχα, δεν έχω το κουράγιο να το κάνω...
Έχω ανάγκη την επαφή με τον κόσμο, αυτή η στασιμότητα με σκοτώνει.
Και η παθητικότητα επίσης. _
Αγχώνομαι με την παραμικρή σκέψη πλέον.
ενοω κτι σαν αυτο
https://elearn.elke.uoa.gr/programs.php
ναι καταλαβαινω για την αναγκη που εχεις αυτη με τον κοσμο..απολυτα.. να καταλαβεις για αυτο προσπαθω σε νεα σχολη που θα εχει να κανει με ανθρωπους και οχι με υπολογιστες και πρασινα αλογα
Θέλω να επικεντρωθώ στο αντικείμενο που σπουδάζω, εγώ το επέλεξα και μου αρέσει κόντρα σε όσους πίστευαν / πιστεύουν ότι δεν το θέλω και ως εκ τούτου δεν είμαι ικανή να τελειώσω. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες όπως να'χει.
Εμένα από την κατεύθυνσή σου μου άρεσε η φαρμακευτική και η βιολογία και γενετική (από ιατρική), γιατί σχετίζεται με το πρόβλημα υγείας μου, αλλά ήμουν πολύ αδύναμη στη φυσική - σε αντίθεση με τη χημεία και τη βιολογία που τα πήγαινα τρελά. Καθώς επίσης και όλα τα φιλολογικά, πλην των Λατινικών, τα οποία δεν μπόρεσα ποτέ να χωνέψω και να μάθω τη χρησιμότητά τους. Εν τέλει επέλεξα τη δεύτερη, γιατί παραήμουν "τούβλο" στη φυσική και στα μαθηματικά μέτρια προς καλή (στα άλλα δυο έσκιζα!). Το αντικείμενο σπουδών μου είναι απαιτητικό, αλλά με διάβασμα και οργάνωση παλεύεται. Σημασία έχει να αγαπάς αυτό που κάνεις.
Εύχομαι να καταφέρεις τους στόχους σου, θα αισθανθείς πολύ πολύ όμορφα.