Στο fb δεν είμαστε πλέον φίλοι, δεν μπορω΄να τη βάλω σε κάποια λίστα, απλώς έχω αποκλείσει κοινούς φίλους μας ώστε να μην κάνουν κάποιο σχόλιο και το δει κι εκείνη. Αυτό μου ζήτησε στο μήνυμα, φυσικά το έκανα, σέβομαι απόλυτα την επιθμία της, αλλά δεν απάντησα, αν και μου ευχήθηκε καλή τύχη και από ευγένεια θα μπορύσα να απαντήσω. Δεν το έκανα όμως και θα εξακολουθήσω να μην απαντώ. Ούτε φυσικά θα επιδιώξω να μάθω νέα της προς το παρόν. Στα περί σταθερότητας βέβαια, αμφιβάλλω αν η ίδια την επιδιώκει, είμαι σίγουρος ότι ήδη έχει βρει κάποιον άλλον να ασχολείται, σιγά-σιγά στην αρχή, σε μονιμότερη βάση στη συνέχεια, και μάλλον γενικά επιδιώκει τέτοιου είδους επαφές.
Εδώ μπορώ ίσως να αναφέρω και κάποια πράγματα από την ιστορία, σχετικά με όσα είπα στην προηγούμενη παράγραφο. Την πρώτη-πρώτη φορά που της έπιασα κουβέντα με αφορμή μια εκδήλωση που ενδιαφερόταν να πάει και γινόταν στο στέκι μου, στην πόλη μου, μεγάλη εντύπωση μου έκανε το ότι στα πρώτα 5 λεπτά άρχισε να μου λέει για τον καρκινοπαθή πατέρα της (έχω ήδη πει ότι δεν ισχύει αυτό) και πόσο το παλεύει και οι γιατροί της είπαν "τέλος" (8 μήνες μετά, ο άνθρωπος συνεχίζει να δουλεύει κανονικότατα). Εντύπωση επίσης μου έκανε ότι 2-3 φορές μου είπε ότι παλιά έβγαινε πολύ συχνά ενώ τώρα έχει "απομακρυνθεί", ότι "κρύβεται". Όταν τη ρώτησα γιατί κρύβεται, άλλαξε κουβέντα. Όλα αυτά σε 5-10 λεπτά μιας πρώτης επαφής, και μάλιστα μέσω μηνυμάτων, δεν είναι και ό,τι πιο φυσιολογικό να αναφέρεις τέτοια πράγματα σε ένα εντελώς άγνωστο. Δυο μήνες μετά, που της έπιασα κανονική πλέον κουβέντα πάλι με μια "χαζή" αφορμή, συζητούσαμε επί 8ωρο στο inbox, θυμάμαι μάλιστα ότι είχα αργήσει να ετοιμαστώ για να βγω στο ραντεβού μου (ήταν Σαββατόβραδο, Σεπτέμβρης μήνας). Θυμάμαι επίσης ότι στο τέλος της κουβέντας, ήδη είχε αρχίσει να μου δείχνει τι θα επακολουθούσε. "Κάτι σπάνιο έχεις εσύ", μου είπε, "πρέπει να προσέξω με σένα", "δεν ξέρω γιατί σε νιώθω τόσο οικείο", "αισθάνομαι περίεργα" κλπ. κλπ. Από εκείνη τη μέρα και μετά, κάθε μεσημέρι, τις ώρες που ήξερε ότι χαλαρώνω στον υπολογιστή, μου έπιανε κουβέντα και όσο πήγαινε, ώρα με την ώρα, το γυρνούσε σε όλο και πιο ερωτική ατμόσφαιρα, με φιλάκια, καρδούλες κλπ. και από ένα σημείο και μετά, μπήκα κι εγώ στο παιχνίδι, παρόλο που με ξένιζε αρκετά αυτή η άμεση οικειότητα και εκδήλωση ενδιαφέροντος, ειδικά σε επίπεδο facebook. Και ακόμα πιο πολύ με ξένιζε που μια κοπέλα νέα, όμορφη, κοινωνική, ανεξάρτητη, ταλαντούχα, έκανε τέτοιου είδους κινήσεις με ένα ξένο στο facebook, όταν μπορούσε να έχει όποιον άντρα ήθελε στην πόλη της. Δυστυχώς για μένα, το ότι μου άρεσε πολύ και ικανοποιούσε το "αυτί" μου με τα όσα έλεγε υπερίσχησε της κοινής λογικής που θα έπρεπε να έχω τότε (και η οποία με εγκατέλειψε μέχρι πρόσφατα). Και βέβαια, κατά διαστήματα, μου πετούσε το ότι "κρύβεται", το ότι δεν βγαίνει πια, το ότι την ψάχνουν οι φίλοι της. Για να κλείσω εδώ το θέμα των πρώτων εβδομάδων της γνωριμίας μας, μέχρι να φάω το πρώτο "άκυρο", να πω ότι μεγάλη εντύπωση, πέρα από την παράξενη οικειότητά της, μου έκανε και το ότι ενώ μέχρι τις αρχές της χρονιάς (2016) ήταν μια κοπέλα πολυφωτογραφημένη (σε εκδηλώσεις, πάρτι, εξόδους, ταξίδια, "τρέλες", ακόμα και σε άσχετες στιγμές ηρεμίας στο σπίτι της ή στο μπαλκόνι της, πάντα με παρέα, τουλάχιστον το άτομο που τραβούσε τη φωτογραφία), από το καλοκαίρι ουσιαστικά και μετά, οι μόνες φωτογραφίες της ήταν σέλφι μέσα στο σπίτι της, ολομόναχη, με σκοτεινό φόντο (μονίμως κατεβασμένα παντζούρια, όπως έμαθα μετά) και εκφράσεις προσώπου είτε κατήφειας είτε μελαγχολίας και χαρακτηριστικά προσώπου αρκετά διαφορετικά σε σχέση με 1-2 χρόνια πριν. Και φυσικά, καμία φωτογραφία από κάποια έξοδο ή καποια εκδήλωση στην οποία είχε παρευρεθεί, κανένα "tag", καμιά κοινοποίηση παρουσίας, τίποτα. Όσο κι αν η ίδια μου έλεγε ότι έβγαινε, όσο κι αν ανέβαζε συνεχώς εκδηλώσεις στις οποίες θα πήγαινε. Και έδειχνε να είναι πάντα ενεργός στο fb, ενώ μου έλεγε ότι δουλεύει κανονικά (η δουλειά της δεν είναι καθιστική, χρειάζεται κίνηση και εξωτερικό χώρο). Αυτά, είχαν αρχίσει ιδιαίτερα να μου τριγυρνάνε το μυαλό από τότε, αλλά έγιναν πολύ πιο έντονα ως σκέψεις αργότερα, όταν πλέον κατάλαβα ότι κάτι αρκετά παράξενο συνέβαινε μαζί της.